Languages

Xiaomi Odredbe o privatnosti

Naše Odredbe o privatnosti su ažurirane 4.9.2019. godine.

Odvojite trenutak i upoznajte se sa pravilima privatnosti i javite nam ako imate bilo kakvih pitanja.

O nama

Xiaomi Singapore Pte. Ltd., Xiaomi Technology Netherlands B.V., i povezane firme unutar Xiaomi Grupe (u daljnjem tekstu "Xiaomi", "mi", "naš" ili "nas") ozbiljno shvata Vašu privatnost. Ove Odredbe o privatnosti osmišljene su u skladu sa Vašim potrebama i važno je da imate cjelovito razumijevanje naših postupaka prikupljanja i korištenja osobnih podataka, a da pritom osiguramo da na kraju Vi imate kontrolu nad Vašim osobnim podacima koje ste dali Xiaomi-ju.

O ovim Odredbama o privatnosti

Osim za specifične Xiaomi proizvode ili usluge sa nezavisnim odredbama o privatnosti, ove Odredbe o privatnosti primjenjuju se na sve Xiaomi uređaje, web sajtove ili aplikacije koje se odnose na ove Odredbe. Ove Odredbe o privatnosti objašnjavaju na koji način Xiaomi prikuplja, koristi, otkriva, obrađuje i štiti sve osobne podatke koje nam date ili koje prikupimo od Vas kada koristite naše proizvode i usluge na web stranicama (https://www.mi.com, https://en.miui.com, https://account.xiaomi.com), i naše aplikacije koje nudimo na našim mobilnim uređajima. Ako Xiaomi proizvod pruža zasebne odredbe o privatnosti, zasebne odredbe o privatnosti će postati prioritet, dok će nepokriveni dio biti podložan stavkama ovih Odredbi. Nadalje, načini na koje određeni proizvodi i usluge prikupljaju i obrađuju Vaše osobne podatke mogu se razlikovati zavisno od modela, verzije usluge ili regije. Predlažemo da pogledate zasebne odredbe privatnosti za više detalja.

U skladu sa ovim Odredbama o privatnosti, "osobni podaci" znače informacije koje se mogu koristiti za direktno ili indirektno identificiranje pojedinca, bilo iz tih informacija ili iz tih informacija u kombinaciji sa drugim informacijama kojima Xiaomi ima pristup o toj osobi, osim ako je drugačije izričito navedeno važećim zakonima u Vašoj regiji. Vaše osobne podatke koristićemo isključivo u skladu sa odredbama o privatnostima.

Kako Vam možemo pomoći

U konačnici, ono što mi želimo je najbolje za sve naše korisnike. Ako imate bilo kakvih nedoumica vezanih uz našu praksu postupanja s podacima izloženim u ovim Odredbama o privatnosti, molimo Vas da kontaktirate privacy@xiaomi.com za rješavanje Vaših specifičnih pitanja. Biće nam drago da nam se javite. Ako imate neriješeno pitanje u vezi sa privatnošću ili korištenjem podataka kojem nismo pristupili efikasno, molimo Vas kontaktirajte treću stranu iz SAD-a koja se bavi rješavanjem takvih problema (besplatno) na https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

TRUSTe

1. Koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo?

1.1 Koje podatke mi prikupljamo

Da bismo pružili naše usluge, zatražićemo od Vas da nam dostavite lične informacije potrebne za pružanje tih usluga. Mi ćemo prikupljati samo one podatke koji su potrebni za određene, eksplicitne i legitimne svrhe, te ih nećemo dalje obrađivati na način koji nije u skladu sa tim namjenama. Imate pravo odlučiti želite li ili ne pružiti tražene informacije, ali u većini slučajeva, ako ne navedete svoje lične informacije, možda Vam nećemo moći pružiti naše proizvode, usluge ili odgovoriti na Vaše upite.

Zavisno od usluge koju Vi odaberete, možemo prikupiti sljedeće vrste informacija:

1.1.1 Informacije koje nam dostavljate:

Možemo prikupiti sve lične informacije koje nam dostavite, a koje su potrebne za uslugu koju Vi odaberete. Naprimjer, možete navesti Vaše ime, broj mobilnog telefona, email adresu, adresu za isporuku, narudžbu, podatke o fakturiranju, broj bankovnog računa, ime vlasnika računa, broj kreditne kartice i druge informacije ako koristite usluge mi.com maloprodaje; možete sinhronizirati materijale ili podatke ako koristite usluge Xiaomi Cloud-a; ako napravite nalog, možete navesti spol, informacije vezane uz sigurnost i druge; također možete dati trenutni naziv radnog mjesta, obrazovanje i sve druge informacije vezane uz Vaše društvene aktivnosti ako učestvujete na MIUI Forumu ili drugoj Xiaomi platformi.

1.1.2 Informacije koje prikupljamo prilikom korištenja usluga

• Informacije vezane za uređaj ili SIM. Naprimjer, IMEI broj, GAID broj, IMSI broj, MAC adresa, serijski broj, MIUI verzija i tip, verzija ROM-a, Android verzija, Android identifikacija, Space ID, operater SIM kartice i područje lokacije, informacije na ekranu, informacije o tastaturi uređaja, detalji o proizvođaču uređaja i naziv modela, vrijeme aktiviranja uređaja, mrežni operater, vrsta konekcije, osnovne informacije o hardware-u i informacije o korištenju (kao što su CPU, pohrana, korištenje baterije, rezolucija ekrana i temperatura uređaja, model objektiva fotoaparata).

• Informacije posebne za Vas koje Vam mogu dodijeliti treće strane i poslovni partneri: Možemo prikupljati i koristiti informacije kao što je ID reklamiranja koji dodjeljuju usluge trećih strana i poslovni partneri.

• Informacije vezane uz Vaš upotrebu aplikacije, uključujući osnovne informacije o aplikaciji, kao što su lista aplikacija, informacije o ID-ju aplikacije, SDK verzija, postavke ažuriranja sistema, postavke aplikacije (regija, jezik, vremenska zona, font) i zapis o statusu aplikacije (naprimjer preuzimanje, instaliranje, ažuriranje, brisanje).

• Informacije generirane korištenjem usluge, kao što su Vaše značke, ocjene, informacije za prijavu i pregledanje zapisa u MIUI forumu; Vaše poruke na MIUI Forumu (vidljive samo stranama koje šalju i primaju); push sadržaj koji se generira kada koristite usluge Mi push; Vaše ponašanje (kao što je pretraživanje, pregledavanje itd.) za usluge reklamiranja.

• Informacije o lokaciji (samo za određene usluge/funkcionalnosti): različite vrste informacija o Vašoj tačnoj ili približnoj lokaciji ako koristite usluge vezane za lokaciju (software za navigaciju, software za vremensku prognozu i software sa funkcijom lociranja uređaja). Naprimjer, regija, kod zemlje, kod grada, kod mobilne mreže, pozivni broj za mobilne uređaje, identitet mobitela, informacije o geografskoj dužini i širini, postavke vremenske zone, postavke jezika. Informacije o lokaciji svake aplikacije možete u bilo kojem trenutku isključiti u postavkama telefona (Postavke - Dopuštenja).

• Prijava podataka: informacije vezane za korištenje određenih funkcija, aplikacija i web sajtova. Naprimjer, kolačići i druge tehnologije anonimnih identifikatora, IP adrese, informacije o zahtjevama mreže, privremena historija poruka, standardni sistemski zapisnici, informacije o padu sistema, prijava informacija generiranih korištenjem usluga (kao što su vrijeme registracije, vrijeme pristupa, vrijeme aktivnosti, itd.).

• Drugi podaci: Vrijednost karakteristika okoline (Environmental characteristic value - ECV) (tj. vrijednost generirana pomoću ID-ja Mi naloga, ID telefonskog uređaja, konektiranog Wi-Fi ID-ja i informacija o lokaciji).

1.1.3 Informacije izvora treće strane

Ako to zakon dopušta, prikupićemo podatke o Vama iz izvora treće strane. Naprimjer,

• Za određene usluge koje mogu uključivati nalog i finansijske transakcije, uz Vaše autoriziranje, možemo provjeriti podatke koje ste dali (kao što je telefonski broj) putem legitimnih izvora treće strane radi sigurnosti i prevencije prevare;

• možemo primiti označene identifikacijske simbole (kao što je IMEI od oglašivača) za pružanje usluga oglašavanja;

• takođe možemo prikupiti određene informacije kao što su ID naloga i nadimci iz usluga društvenih mreža trećih strana (npr. kada koristite nalog društvene mreže za prijavu na uslugu Xiaomi-ja);

• podatke o Vama koje su nam drugi dostavili (npr. adresu za dostavu koju nam drugi korisnici mogu dati kada kupuju proizvode za vas putem usluga mi.com).

1.1.4 Informacije koje se ne mogu identificirati

Takođe možemo prikupljati druge vrste informacija koje nisu direktno ili indirektno povezane sa pojedincem i koje se ne mogu definirati kao lične informacije u skladu sa važećim lokalnim zakonima. Takve informacije mogu uključivati statističke podatke koji se generiraju kada koristite određenu uslugu (npr. informacije o uređaju koje se ne mogu identificirati, dnevni događaji korištenja, događaji pristupa stranici, vrijeme pristupa stranici i vrijeme kraja sesije); podaci o praćenju mreže (npr. vrijeme zahtjeva, broj zahtjeva ili zahtjev zbog greške itd.); događaji pada programa. Svrha takvog prikupljanja je poboljšanje usluga koje Vam pružamo. Vrsta i količina prikupljenih informacija zavise od toga kako koristite naše proizvode i/ili usluge.

Na našim internet stranicama ili mobilnim aplikacijama prikupljamo informacije kao što su jedinstveni identifikatori uređaja, modeli uređaja, brojevi verzije sistema i informacije o Vašim aktivnostima na našim web sajtovima ili u mobilnim aplikacijama. Takve informacije prikupljamo kako bismo Vam pružili više korisnih informacija, razumjeli koji dijelovi naših web sajtova, proizvoda i usluga Vas najviše zanimaju. Takvi sakupljeni podaci nisu lične informacije jer se ne mogu koristiti za Vaše identificiranje. Međutim, ako kombiniramo podatke koje nisu lični sa ličnim informacijama, takve informacije tretiraće se kao lične informacije.

1.2 Kako koristimo lične informacije koje prikupljamo

Svrha prikupljanja ličnih informacija je pružanje proizvoda i/ili usluga te osiguravanje usklađenosti sa važećim zakonima, propisima i drugim regulativama. Ovo uključuje:

• Pružanje, obradu, održavanje, poboljšanje i razvoj naših proizvoda i/ili usluga, kao što su isporuka, aktivacija, provjera, usluge nakon prodaje, korisnička podrška i oglašavanje.

• Implementiranje i održavanje sigurnosnih mjera u svrhu sprečavanja gubitka i prevare, kao što je pomoć u identificiranju korisnika i verificiranje identiteta korisnika. Vaše podatke koristimo u svrhu borbe protiv prevara samo ako su ispunjena sljedeća dva uslova: potrebno je da podaci korišteni za ocjenjivanje budu u skladu sa legitimnim interesima Xiaomi-ja a sa ciljem zaštite korisnika i usluga.

• Rukovanje Vašom opremom, uslugama, pitanjima ili zahtjevima, kao što je odgovaranje na upite klijenata, slanje obavještenja o sistemu i aplikacijama i upravljanje Vašim aktivnostima poput nagradnih igara.

• Provođenje relevantnih promocija, kao što su marketinški i promotivni materijali, i ažuriranja. Ako više ne želite primati određene vrste promotivnih materijala, možete se isključiti na način opisan u poruci (kao što je link za odjavu na kraju poruke), osim ako je drugačije određeno važećim zakonima. Takođe pogledajte“Vaša prava”ispod.

• Pružanje personaliziranih usluga i sadržaja. Možemo preporučiti personalizirane proizvode, usluge i aktivnosti, uključujući oglašavanje, na temelju informacija koje se generiraju prilikom korištenja naših proizvoda i usluga, kao što su historija kupovine, historija pregledavanja web sajta i lokacija. Bilo kada imate pravo odustati od primanja personaliziranih oglasa i uložiti prigovor na profiliranje, uključujući i ono koje se provodi u svrhu izravnog marketinga. Kako biste to učinili, možete ga uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku u postavkama telefona (Postavke - Dodatne postavke - Privatnost - Usluge oglašavanja) ili nas kontaktirajte na privacy@xiaomi.com. Takođe pogledajte“Vaša prava" ispod.

• Omogućuje Vam objavljivanje komentara na javnim forumima.

• Interne svrhe, kao što su analiza podataka, istraživanje i razvoj statističkih podataka vezanih uz korištenje naših proizvoda ili usluga kako bi se poboljšali naši proizvodi ili usluge. Naprimjer, obuka mašinskog učenja ili modeliranje algoritama izvodi se nakon de-identifikacijske obrade.

• Optimiziranje performansi uređaja, kao što je analiza upotrebe memorije ili kako Vaša aplikacija koristi CPU.

• Pohranjivanje i održavanje informacija vezanih za Vaše poslovanje (kao što su poslovne statistike) ili za ispunjavanje naših zakonskih obaveza.

• Pružanje lokalnih usluga koje ne zahtijevaju komunikaciju sa našim serverima, kao što je korištenje usluge Bilješke na Vašem uređaju.

• Druge svrhe uz Vaš pristanak.

Evo detaljnijih primjera kako koristimo Vaše podatke (koji mogu uključivati osobne podatke):

• Aktiviranje i registriranje kupljenih proizvoda ili usluga Xiaomi za Vas.

• Izrada i održavanje Vašeg Mi naloga. Osobni podaci prikupljeni prilikom stvaranja Mi naloga na našim web sajtovima ili putem Vaših mobilnih uređaja, koriste se za izradu osobnog Mi naloga i stranice Vašeg profila.

• Obrada narudžbenice. Informacije koje se odnose na narudžbe internet trgovine koriste se za obradu narudžbenice i povezanih usluga nakon prodaje, uključujući korisničku podršku i ponovnu dostavu. Dodatno, broj narudžbe će se koristiti za unakrsnu provjeru narudžbe sa partnerom za dostavu, kao i za zapisivanje dostave paketa. Informacije o primatelju, uključujući ime, adresu, broj telefona i poštanski broj, koristiće se u svrhu dostave. Vaša email adresa koristi se za slanje informacija o praćenju paketa. Lista kupljenih artikala koristi se za printanje računa i omogućava korisniku da vidi koje su stavke u paketu.

• Učestvovanje na MIUI forumu. Osobni podaci koji se odnose na MIUI forum ili druge Xiaomi internet platforme mogu se koristiti za prikaz stranice profila, interakciju sa drugim korisnicima i učestvovanje na forumu.

• Pružanje usluge Xiaomi Cloud-a i ostalih MIUI usluga. Sljedeće informacije: (informacije vezane za uređaj ili SIM karticu uključujući GAID broj, IMEI broj, IMSI broj, broj telefona, ID uređaja, operativni sistem uređaja, MAC adresu, vrstu uređaja, informacije o sistemu i performansama, te informacije o lokaciji, uključujući pozivni broj za mobilne uređaje, kod mobilne mreže, pozivni broj područja i identitet ćelije), koriste se za aktiviranje MIUI usluga, naprimjer Xiaomi Cloud-a, sinhroniziranje historije poziva, SMS sinhroniziranje, Traženje uređaja, u svrhu provjere autentičnosti korisnika i aktivacije usluge.

• Dijagnosticiranje neuspjeha aktivacije. Informacije povezane sa lokacijom koriste se za pristup neuspješnom aktiviranju SIM kartice (naprimjer usluge kratkih poruka (SMS) i mrežni kvarovi) za identificiranje mrežnog operatera usluge i obavještavanje mrežnog operatera o tom neuspjehu.

• Pružanje drugih MIUI usluga. Informacije prikupljene MIUI uslugama koriste se za obavljanje funkcija te usluge, a pružaju optimizaciju usluga, naprimjer preuzimanje, ažuriranje, registriranje, izvršavanje ili optimiziranje aktivnosti povezanih sa MIUI uslugama. Naprimjer, osobni podaci prikupljeni u trgovini Teme mogu pružati usluge prilagođene tematske preporuke na osnovu historije preuzimanja i pregledanja.

• Pronalaženje Vašeg uređaja. Ako je telefon izgubljen ili ukraden, Xiaomi Pronađi uređaj Vam može pomoći u pronalasku i osiguravanju Vašeg telefona. Svoj telefon možete locirati na karti pomoću informacija o lokaciji koje ste dobili na telefonu, možete očistiti ili zaključati Vaš telefon. Ako aktivno tražite Vaš telefon, mobilni uređaj snima informacije o Vašoj lokaciji; u određenim situacijama, te se informacije dobivaju iz stanica ili Wi-Fi hotspotova. Ovu opciju možete uključiti ili isključiti u bilokojem trenutku u postavkama telefona (Postavke - Mi nalog - Xiaomi Cloud - Pronađi uređaj).

• Snimanje informacija o lokaciji na fotografijama. Tokom fotografiranja možete zapisati podatke o Vašoj lokaciji. Ove informacije će biti vidljive u folderu fotografija, a lokacija će biti sačuvana u detaljima Vaših fotografija. Ako tokom fotografiranja ne želite zapisati Vašu lokaciju, ovo opciju možete isključiti u bilo kojem trenutku u postavkama kamere.

• Pružanje usluga dopisivanja (npr. Mi Talk, Mi Message). Ako preuzmete i koristite Mi Talk, informacije koje prikupi Mi Talk mogu se koristiti za aktiviranje ove usluge i identificiranje korisnika i primatelja poruke. Dodatno, chat historija je pohranjena zbog pogodnosti pri ponovnom učitavanju chat-a kada korisnik ponovo instalira aplikacije, ili zbog sinhronizacije na svim uređajima. Informacije (telefonski brojevi pošiljaoca i primaoca i ID Mi poruka) mogu se koristiti za Mi Message za aktiviranje usluga i omogućavanje funkcioniranja usluge, uključujući usmjeravanje poruka.

• Pružanje usluga koje se zasnivaju na lokaciji. Tokom korištenja usluga MIUI, informacije o lokaciji možemo koristiti mi ili treće strane i poslovni partneri (za više informacija pogledajte „** Kako dijelimo, prenosimo i javno objavljujemo Vaše lične informacije **» ispod) kako bismo Vam pružili ispravnu verziju usluge i pružili tačne podatke o toj lokaciji za najbolje korisničko iskustvo, naprimjer detalje vremenske prognoze, pristup lokaciji (kao dio Android platforme). U svakom trenutku možete isključiti usluge lokacije u postavkama ili isključiti upotrebu usluge lokacije aplikacije.

• Unapređenje korisničkog iskustva. Neke funkcije uključivanja, kao što je Program iskustva korisnika, omogućuju Xiaomi-ju da analizira podatke o upotrebi telefona i MIUI usluga korisnika, a sve u svrhu unapređenja korisničkog iskustva, poput slanja izvještaja o padu programa.

• Dopušta Vam korištenje Sigurnosnog centra. Prikupljene informacije mogu se upotrijebiti za funkcije sigurnost i funkcije održavanja sistema u aplikaciji Sigurnost, kao što su sigurnosno skeniranje, štednja baterije, blok lista, Čistač, itd. Nekima od tih funkcija upravljaju treće strane i/ili poslovni partneri (za više informacije pogledajte "Kako dijelimo, prebacujemo i javno objavljujemo Vaše lične informacije" ispod). Informacije (koje nisu lične informacije poput liste definicija virusa) koriste se za usluge sigurnosnog skeniranja.

• Pružanje push usluge. ID Mi naloga i GAID/IMEI brojevi također će se koristiti za pružanje usluge Xiaomi push za procjenu uspješnosti reklamiranja i za slanje obavještenja MIUI-a o ažuriranju software-a ili najava novih proizvoda, uključujući informacije o prodaji i promocijama. Nadalje, uz povjerenje odabranih trećih strana (koje će također kontrolirati Vaše lične informacije - za više informacija pogledajte "Kako dijelimo, prebacujemo i javno objavljujemo Vaše lične informacije" ispod), Xiaomi push usluga može ocijeniti reklamiranje ili poslati obavještenja koristeći Vaš ID Mi naloga i MIUI-jeve IMEI brojeve. Vaše lične informacije možemo koristiti u svrhu slanja push poruka (slanjem poruka unutar naših usluga, putem emaila ili drugih sredstava) koje nude ili oglašavaju naše proizvode i usluge i/ili proizvode i usluge odabranih trećih strana. Možete se odjaviti od primanja naših marketing poruka i marketing poruka trećih strana u bilo kojem trenutku promjenom postavki u postavkama uređaja ili upravljanjem preferencija putem aplikacije/web sajta treće strane pomoću usluge Xiaomi push. U nastavku pogledajte i "Vaša prava".

• Verificiranje identiteta korisnika. Xiaomi koristi ECV vrijednost za verificiranje identiteta korisnika i izbjegavanje neovlaštenih prijava.

• Prikupljanje povratnih informacija korisnika. Povratne informacije koje odlučite podijeliti su vrijedne za Xiaomi u procesu unapređivanja naših usluga. Kako bismo mogli odgovoriti na povratne informacije koje ste odlučili podijeliti, Xiaomi Vam može odgovoriti koristeći lične informacije koje ste dostavili i voditi evidenciju te prepiske za rješavanje problema i poboljšanje usluge.

• Slanje obavještenja. S vremena na vrijeme možemo koristiti Vaše lične informacije za slanje važnih obavještenja, kao što su obavještenja o kupovinama i promjeni naših uslova, pravila i odredbi. Budući da su takve informacije veoma važne za Vašu interakciju sa Xiaomi-jem, ne preporučuje se odbijanje takvih informacije.

• Provođenje promotivnih aktivnosti. Ako pristupite nagradnoj igri, takmičenju ili sličnoj promociji putem Xiaomi-jevih platformi, možemo koristiti Vaše lične podatke koje ste podijeliti da bismo Vam poslali ove nagrade.

• Provođenje analize uređaja za ostvarenje boljeg korisničkog iskustva. Xiaomi će provesti analizu hardware-a i software-a kako bi dodatno unaprijedila uređaj.

Te informacije možemo kombinirati sa drugim informacijama (uključujući informacije na različitim uslugama ili uređajima kao što su kompjuteri, mobilni telefoni, smart televizori i drugi povezani uređaji) kako bismo pružili i unaprijedili naše proizvode, usluge, sadržaj i oglašavanje. Naprimjer, možemo koristiti podatke o Mi Nalogu u svim uslugama koje upotrebljavate a koje zahtijevaju Mi Nalog. Nadalje, kako bismo Vam omogućili bolje iskustvo i poboljšali naše usluge, dok poštujemo relevantne zakone i propise ili uz Vaš pristanak, možemo sortirati informacije Vaših proizvoda, usluga ili opreme ili u vezi sa Vama kako bismo oblikovali oznaku za davanje prijedloga i prilagođenog sadržaja i osobina. Naprimjer, koristeći Vašu historiju pretraživanja u browser-u za preporučivanje proizvoda ili usluga za koje biste mogli imati interesa na Mi.com. U skladu sa razlozima za gore navedenu kombinaciju i zahtjeve važećih zakona, pružićemo Vam posebne mehanizme kontrole za takvu kombinaciju. Imate pravo odustati od primanja direktnog marketinga od nas i automatiziranog odlučivanja, itd. Da biste ostvarili ova prava, možete poslati email na privacy@xiaomi.com ili pogledajte mehanizme kontrole opisane u zasebnim odredbama o privatnosti za svaki proizvod. Molimo Vas pogledajte i "Vaša prava" u nastavku.

2. Kolačići i druge tehnologije

Xiaomi, naše treće strane i poslovni partneri koriste tehnologije poput kolačića, oznaka i skripti (za više informacija pogledajte "Kako dijelimo, prebacujemo i javno objavljujemo Vaše lične informacije" ispod). Ove tehnologije se koriste za analizu trendova, upravljanje web sajtom, praćenje kretanja korisnika na web sajtu i prikupljanje demografskih podataka o našoj korisničkoj bazi kao cjelini. Mi možemo primati izvještaje na osnovu korištenja ovih tehnologija od strane tih firmi na pojedinačnoj kao i zajedničkoj osnovi. Ove tehnologije nam pomažu za bolje razumijevanje ponašanja korisnika, govore nam koje su dijelove naših web sajtova korisnici posjetili, a također nam pomažu u mjerenju efektivnosti oglašavanja i web pretraživanja. Informacije koje prikupljaju kolačići i druge tehnologije tretiramo kao podatke koji nisu lični, osim ako se, prema lokalnim zakonima, adrese protokola interneta (IP) ili slični identifikatori smatraju ličnim podacima.

• Zapisnici: Kao i kod većine web sajtova, prikupljamo određene informacije i pohranjujemo ih u zapisnike. Ove informacije mogu uključivati adrese protokola interneta (IP), vrstu browser-a, pružaoca internetskih usluga (ISP), stranice za upućivanje/izlazak, operativni sistem, oznaku datuma/vremena i/ili podatke o putanjama. Ove automatski prikupljene podatke ne povezujemo sa drugim informacijama koje prikupljamo o Vama.

• Oglašavanje: Sarađujemo sa našim trećim stranama i poslovnim partnerima (za više informacija pogledajte “Kako dijelimo, prebacujemo i javno objavljujemo Vaše lične informacije” u nastavku) kako bismo prikazali oglašavanje na našem web sajtu ili upravljali oglašavanjem na drugim web sajtovima. Naši pružaoci usluga trećih strana i poslovni partneri mogu koristiti tehnologije kao što su kolačići za prikupljanje informacija o Vašim aktivnostima na ovom sajtu i drugim web sajtovima kako bi omogućili uslugu oglašavanja na temelju Vaših aktivnosti pregledavanja i interesa. Mi moramo dobiti Vaš izričiti pristanak i uključiti jasnu potvrdnu radnju prije nego što Vam pružimo ovu uslugu oglašavanja. Ako ne želite da se ove informacije koriste za davanje oglasa zasnovanih na Vašim interesima, možete se isključiti iz usluge pritiskom na http://preferences-mgr.truste.com.

• Mobilna analitika: U nekim od naših mobilnih aplikacija koristimo software za mobilnu analitiku kako bismo bolje razumjeli funkcionalnost našeg software-a na Vašem telefonu. Ovaj software može zabilježiti informacije poput vremena korištenja aplikacije, događaja unutar aplikacije, zajedničke upotrebe, podataka o performansama i gdje postoje problemi u aplikacijama. Informacije koje pohranjujemo u analitičkom softveru ne povezujemo sa Vašim ličnim podatcima koje pošaljete u mobilnoj aplikaciji.

• Lokalna pohrana – HTML5/Flash: Za pohranu sadržaja i preferencija koristimo lokalne objekte za pohranu (LSO-ovi) poput HTML5 ili Flash-a. Treće strane sa kojima sklapamo partnerstvo za pružanje određenih usluga na našim Sajtovima ili za prikaz oglasa u skladu sa Vašom aktivnošću web pretraživanja također koriste HTML5 ili Flash kolačiće za prikupljanje i pohranu informacija. Različiti browser-i mogu ponuditi vlastiti alat za upravljanje za uklanjanje HTML5 LOS-ova. Za upravljanje Flash kolačićima kliknite ovdje: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html.

3 Kako dijelimo, prebacujemo i javno objavljujemo Vaše lične informacije

3.1 Dijeljenje

Ne prodajemo nikakve lične informacije trećim stranama. Ponekad možemo dijeliti Vaše lične informacije sa trećim stranama (kao što je opisano u nastavku) kako bismo pružili ili poboljšali naše proizvode ili usluge, uključujući ponudu proizvoda ili usluga na osnovu Vaših zahtjeva. Ako nam više ne želite dopustiti dijeljenje tih informacija, kontaktirajte nas na privacy@xiaomi.com.

3.1.1 Dijeljenje koje aktivno odabirete ili tražite

Uz vaš izričiti pristanak ili na Vaš zahtjev, podijelićemo Vaše lične podatke u skladu sa Vašim pristankom/zahtjevom sa trećim stranama koje ste Vi odabrali. Naprimjer, kada koristite Mi Nalog za prijavu na web sajt ili aplikaciju treće strane.

3.1.2 Dijeljenje informacija sa našom grupom

Kako bismo uspješno vodili poslovanje i omogućili Vam sve funkcije naših proizvoda ili usluga, Vaše osobne podatke možemo s vremena na vrijeme podijeliti sa drugim Xiaomi podružnicama.

3.1.3 Dijeljenje sa firmama za ekosistem naše grupe

Xiaomi radi sa grupom firmi na osnivanju Mi Ecosystem-a. Mi Ecosystem kompanije su nezavisni subjekti, koje je Xiaomi osnovao, te su stručnjaci u svojim područjima. Xiaomi može otkriti Vaše lične informacije kompanijama Mi Ecosystem-a kako bi Vam omogućio i poboljšao uzbudljive proizvode i usluge (i hardware i software) kompanija Mi Ecosystem-a. Neki od tih proizvoda ili usluga i dalje će biti pod brendom Xiaomi, dok drugi mogu koristiti vlastiti brend. Mi Ecosystem kompanije ponekad mogu dijeliti sa Xiaomi-jem informacije u vezi sa proizvodima ili uslugama pod brendom Xiaomi-ija sa Xiaomi-jem za pružanje hardware ili software usluga, što će rezultirati boljim uslugama i korisničkim iskustvom. Xiaomi će poduzeti odgovarajuće upravljačke i tehničke mjere kako bi osigurao sigurnost obrade Vaših ličnih podataka, uključujući, ali ne ograničavajući se na enkripciju Vaših ličnih informacija.

3.1.4 Dijeljenje sa pružaocima usluga trećih strana i poslovnim partnerima

Da biste nam pomogli da Vam ponudimo proizvode i usluge opisane u ovim Odredbama, možemo, gdje je to potrebno, podijeliti Vaše osobne podatke sa našim trećim stranama i poslovnim partnerima.

To uključuje naše pružatelje usluga dostave, centre podataka, objekte za pohranu podataka, pružatelje usluga korisnicima, pružatelje usluga oglašavanja i marketinga i druge poslovne partnere. Ove treće strane mogu obrađivati Vaše osobne informacije u ime Xiaomi-ja ili za jedan ili za više ciljeva ovih Odredbi. Garantiramo da je dijeljenje ličnih informacija potrebnih za pružanje usluga isključivo za legitimne, pravne, potrebne, specifične i eksplicitne svrhe. Xiaomi će provoditi dubinsku analizu i imati ugovore kako bismo osigurali da pružaoci usluga trećih strana poštuju važeće zakone o privatnosti u Vašoj jurisdikciji. Može se desiti da pružaoci usluga trećih strana imaju svoje filijale.

Kako bismo osigurali mjerenje, analizu i druge poslovne usluge, možemo također dijeliti informacije (podatke koji nisu lični) sa trećim stranama (kao što su oglašivači na našim web sajtovima) u zbirnom obliku. Koristimo informacije koje imamo da pomognemo oglašivačima i drugim poslovnim partnerima pri ocjenjivanju efektivnosti i pokrivenosti njihovih oglašavanja i usluga, i da razumijemo različite korisnike naših usluga i kako oni koriste njihove web sajtove, aplikacije i usluge. Sa njima možemo dijeliti i opšte trendove korištenja naših usluga, kao što je broj klijenata u određenoj grupi ljudi koji kupuju određene proizvode ili učestvuju u određenim transakcijama.

3.1.5 Ostalo

U skladu sa zakonskim zahtjevima, pravnim procedurama, parnicama i/ili zahtjevima javnih agencija i vladinih agencija, Xiaomi će možda morati otkriti Vaše lične informacije. Ako je otkrivanje potrebno ili prikladno za nacionalnu sigurnost, za provedbu zakona ili za druga pitanja od javnog značaja, također možemo otkriti informacije o Vama.

Kako bismo nametnuli naše uslove ili zaštitili naše poslovanje, prava, imovinu ili proizvode, ili zaštitili korisnike, ili ako je otkrivanje potrebno za sljedeće svrhe (otkrivanje, sprečavanje i rješavanje prevare, neovlaštenu upotrebu proizvoda, kršenje naših pravila ili druge štetne ili ilegalne aktivnosti), također možemo otkriti informacije o Vama. (U nekim slučajevima Xiaomi može prikupljati, koristiti ili otkrivati Vaše lične informacije bez Vašeg pristanka. Ako je to slučaj, to će biti samo u mjeri propisanoj zakonom o zaštiti podataka). To može uključivati davanje Vaših ličnih informacija javnim ili vladinim agencijama; komuniciranje sa partnerima trećih strana o pouzdanosti Vašeg naloga kako bi se spriječile prevare, prekršaji i druga štetna ponašanja.

Dodatno, Vaše lične informacije možemo dijeliti sa:

• Našim računovođama, revizorima, odvjetnicima ili sličnim savjetnicima kada ih zamolimo za profesionalni savjet; i

• Investitorima i drugim relevantnim trećim stranama u slučaju stvarne ili potencijalne prodaje ili druge korporativne transakcije povezane sa subjektom u Xiaomi grupi; i

• Bilo kojim drugim trećim stranama, uz Vaše odobrenje u vezi sa određenim otkrivanjem.

3.2 Prenos

Xiaomi neće prenijeti Vaše informacije bilo kojem subjektu, osim u sljedećim slučajevima:

• Ako imamo Vaš izričiti pristanak;

• Ako je Xiaomi uključen u spajanje, akviziciju ili prodaju cjelokupne ili dijela svoje imovine, obavijestićemo Vas o svim promjenama u vlasništvu, korištenju i bilo kojem izboru Vaših ličnih podataka koje možda posjedujete putem email-a i/ili objavljivanjem istaknutog obavještenja na našim web sajtovima.

3.3 Javno objavljivanje

Uz objavljivanje broja telefona pobjednika ili ID-ja Mi Naloga ili korisničkom imena prilikom objavljivanja liste dobitnika, Xiaomi će javno objaviti Vaše lične informacije isključivo u sljedećim okolnostima:

• Ako smo dobili Vaš izričiti pristanak;

• Javno objavljivanje na osnovu zakona ili razumnih razloga: uključujući zakone i regulative, pravne procedure, parnice ili na zahtjev nadležnih vladinih sektora.

4. Kako pohranjujemo i štitimo Vaše lične informacije

4.1 Sigurnosne mjere Xiaomi-ja

Predani smo zaštiti Vaših ličnih informacija. Kako bismo spriječili neovlašteni pristup, otkrivanje ili druge slične rizike, uspostavili smo sve zakonski propisane fizičke, elektroničke i menadžerske procedure kako bismo zaštitili i osigurali informacije koje prikupljamo naVašem mobilnom uređaju i na Xiaomi web sajtovima. Osiguraćemo da Vaše lične informacije čuvamo u skladu sa važećim zakonom. Naprimjer, kada pristupite Vašem Mi Nalogu, možete koristiti naš program za verifikaciju u dva koraka za bolju sigurnost. Kada šaljete ili primate podatke sa Vašeg Xiaomi uređaja na naše servere, osiguravamo njihovu enkripciju pomoću Secure Sockets Layer-a ("SSL") i drugih algoritama.

Sve Vaše lične informacije pohranjene su na osiguranim serverima i zaštićeni u kontroliranim objektima. Vaše podatke klasificiramo na osnovu važnosti i osjetljivosti, te osiguravamo da Vaše lične informacije dobiju potreban nivo sigurnosti. Imamo posebne kontrole pristupa za pohranu podataka na principu cloud-a, i redovno pregledavamo naše postupke prikupljanja, pohrane i obrade podataka, uključujući fizičke sigurnosne mjere, kako bismo se zaštitili od neovlaštenog pristupa i korištenja.

Provodimo analizu poslovnih partnera i pružaoca usluga treće strane kako bismo bili sigurni da mogu zaštititi Vaše lične informacije. Također provjeravamo da li treće strane održavaju odgovarajuće sigurnosne standarde uvođenjem odgovarajućih ugovornih ograničenja i, kada je to potrebno, provođenjem revizija i procjena. Dodatno, naši zaposlenici i zaposlenici naših poslovnih partnera i pružaoca usluga trećih strana koji pristupaju Vašim ličnim informacijama podliježu ugovornim obavezama povjerljivosti.

Provodimo kurseve i testove sigurnosti i zaštite privatnosti kako bismo unaprijedili svijest naših zaposlenika o važnosti zaštite ličnih podataka. Mi ćemo poduzeti sve moguće, zakonski potrebne korake kako bismo zaštitili Vaše lične informacije. Međutim, trebate biti svjesni da korištenje interneta nije u potpunosti sigurno, te iz tog razloga ne možemo garantirati sigurnost ili integritet bilo kakvih ličnih informacija prilikom prenosa Vama ili od Vas putem interneta.

Mi postupamo sa kršenjima propisa o ličnim informacijama prema zahtjevima važećeg zakona o zaštiti podataka koji, prema potrebi, uključuje prijavljivanje kršenja nadležnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka i korisnicima podataka.

4.2 Šta Vi možete uraditi

Možete postaviti jedinstvenu lozinku za Xiaomi tako da nikome ne otkrijete Vašu lozinku za prijavu ili podatke o naloga (osim ako prethodno tu osobu niste Vi ovlastili) u slučaju curenja lozinki drugih web sajtova koje može naštetiti sigurnosti Vašeg Xiaomi naloga. Kad god je to moguće, nemojte otkrivati verifikacijski kod koji ste primili (uključujući one koji tvrde da su članovi Xiaomi korisničkog servisa). Kada god se prijavite kao korisnik Mi naloga na Xiaomi web sajtove, a naročito na tuđem kompjuteru ili na javnim internet terminalima, uvijek se trebate odjaviti na kraju sesije.

Xiaomi se ne može smatrati odgovornim za propuste u sigurnosti uzrokovane pristupom trećih osoba Vašim ličnim informacijama kao rezultat Vašeg propusta da lične informacije zadržite za sebe. Bez obzira na gore navedeno, morate nas odmah obavijestiti ako postoji bilo kakva neovlaštena upotreba Vašeg naloga od strane bilo kojeg korisnika interneta ili bilo kakvo kršenje sigurnosti. Vaša pomoć će nam pomoći u zaštiti privatnosti Vaših ličnih informacija.

4.3 Pristup drugim funkcijama na Vašem uređaju

Naše aplikacije mogu pristupiti određenim funkcijama Vašeg uređaja kao što su omogućavanje email-a za upotrebu kontakata, pohranu SMS-a, status Wi-Fi-ja, itd. Ove se informacije koriste kako bi se omogućilo pokretanje aplikacija na Vašem uređaju i kako bi Vam se omogućila interakcija sa aplikacijama. U bilo kojem trenutku možete vratiti dozvole tako da ih isključite na nivou uređaja ili ako nas kontaktirate na privacy@xiaomi.com.

4.4 Odredbe o zadržavanju

Zadržavamo osobne podatke u periodu potrebnom za prikupljanje podataka opisanih u ovim Odredbama o privatnosti ili bilo kojim zasebnim odredbama o privatnosti koje su definirane za određeni proizvod, uslugu ili ako to zahtijevaju važeći zakoni. Detaljni periodi zadržavanja navedeni su u određenoj usluzi ili stranici srodnih proizvoda. Mi ćemo prestati zadržavati i brisati ili anonimizirati lične informacije kada je svrha naplate izvršena, ili nakon što potvrdimo Vaš zahtjev za brisanje i ili nakon što prekinemo rad odgovarajućeg proizvoda ili usluge. Izuzetak su lične informacije koje obrađujemo za javni interes, naučne, historijske ili statističke svrhe. Xiaomi će zadržavati ovu vrstu podataka duže od standardnog perioda čuvanja, kada je to dopušteno na osnovu važećih zakona ili Vašeg zahtjeva, čak i ako daljnja obrada podataka nije povezana sa izvornom svrhom prikupljanja.

5. Vaša prava

Kontroliranje Vaših ličnih informacija

5.1 Upravljanje postavkama

Xiaomi razumije da se briga o privatnosti razlikuje od osobe do osobe. Stoga Vam pružamo primjere načina na koje vam Xiaomi omogućava da ograničite prikupljanje, korištenje, otkrivanje ili obradu Vaših ličnih informacija i kontrolu postavki privatnosti:

• Uključivanje/isključivanje funkcije korisničkog iskustva i funkcije pristupa lokaciji;

• Prijavite se ili odjavite se sa Vašeg Mi naloga;

• Uključiti/isključiti usluge sinhroniziranja Xiaomi Cloud-a; i

• izbrišite bilo koji podatak spremljen na Xiaomi Cloud-u kroz i.mi.com;

• Uključite/isključite druge usluge i funkcionalnosti koje se odnose na osjetljive ili lične informacije. Također možete dobiti više detalja u vezi sa sigurnosnim stanjem uređaja u aplikaciji MIUI Security.

Ako ste prethodno pristali na korištenje Vaših ličnih informacija u gore navedene svrhe, možete se predomisliti u bilo kojem trenutku pisanjem ili slanjem email-a na privacy@xiaomi.com.

5.2 Vaša prava na Vaše lične informacije

Zavisno od primjenjivih zakona i regulativa, imate pravo na pristup, ispravku i brisanje bilo kojih drugih ličnih informacija koje imamo a tiču se Vas (dalje u tekstu: zahtjev).

Možete pristupiti i ažurirati detalje koji se odnose na lične informacije na Vašem Mi Nalogu na email http://account.mi.com ili prijavom na Vaš nalog na Vašem uređaju. Za dodatne informacije, pišite nam ili nas kontaktirajte na ispod navedenu email adresu. Email: privacy@xiaomi.com.

Ove Odredbe o privatnosti zahtijevaju da Vi zadovoljite primjenjive zakone i regulative kao i sljedeće uslove:

(1) Kroz Xiaomi ekskluzivni pristup za zahtjev i za zaštitu sigurnosti Vaših informacija, Vaš zahtjev treba biti u pisanom obliku (osim ako lokalni zakon izričito ne priznaje usmeni zahtjev);

(2) Osigurati dovoljno informacija kako bi Xiaomi mogao provjeriti Vaš identitet i osigurati da je podnositelj zahtjeva subjekt ili zakonski ovlaštena osoba traženih informacija.

Nakon što dobijemo dovoljno informacija kako bismo potvrdili obradu Vašeg zahtjeva, odgovorićemo na Vaš zahtjev u bilo kojem vremenskom roku propisanom zakonom o zaštiti podataka.

Detaljno:

• Imate pravo dobiti jasne, transparentne i lahko razumljive informacije o tome kako koristimo Vaše lične informacije i Vaša prava. Zbog toga Vam pružamo informacije u ovim Odredbama.

• Na osnovu zahtjeva primjenjivih zakona, kopija Vaših ličnih podataka koje smo prikupili i obradili bit će Vam besplatno dostavljena na Vaš zahtjev. Za sve dodatne zahtjeve za relevantne informacije možemo naplatiti razumnu naknadu na osnovu stvarnih administrativnih troškova u skladu sa važećim zakonima.

• Ako je bilo koja informacija koju imamo o Vama netačna ili nepotpuna, imate pravo na ispravljanje ili dovršavanje Vaših ličnih informacija na osnovu svrhe upotrebe.

• Na osnovu zahtjeva primjenjivih zakona, imate pravo zahtijevati brisanje ili uklanjanje Vaših ličnih informacija tamo gdje ne postoje uvjerljivi razlozi da ih i dalje koristimo. Mi ćemo razmotriti razloge koji se odnose na Vaš zahtjev za brisanje i poduzeti razumne korake, uključujući tehničke mjere. Ako se pravo poštuje, možda nećemo moći odmah ukloniti informacije iz backup sistema zbog primjenjivih pravnih i sigurnosnih tehnologija. U tom slučaju, osigurat ćemo pohranu Vaših ličnih podataka i izolirati ih od daljnje obrade dok se backup ne izbriše ili postane anoniman.

• Imate pravo prigovora na određene vrste obrade, uključujući obradu za direktni marketing (uključujući korištenje profiliranja), te pod određenim okolnostima, gdje je pravni osnov za obradu (uključujući profiliranje) naš legitimni interes.

Posebno prema zakonima nekih jurisdikcija:

• Imate pravo dobiti od nas ograničenje obrade Vaših ličnih informacija. Mi ćemo razmotriti razloge za Vaš zahtjev za ograničenje. Ako se razlozi primjenjuju na GDPR, obradićemo Vaše lične informacije samo pod odgovarajućim okolnostima u GDPR-u i obavijestiti Vas prije ukidanja ograničenja obrade.

• Imate pravo ne biti podložni odluci koja se zasniva isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje, što proizvodi pravne efekte koji se odnose na Vas ili značajno utiču na Vas.

• Imate pravo podnijeti zahtjev za lične informacije u strukturiranom, uobičajenom formatu i proslijediti ih drugom kontroloru podataka.

Imamo pravo odbiti obraditi zahtjeve koji nisu smisleni/koji su zbunjujući, zahtjeve koji narušavaju prava privatnosti drugih, iznimno nerealne zahtjeve, zahtjeve koji propisuju nesrazmjerni tehnički rad, te zahtjeve koje ne propisuje lokalni zakon, informacije koje su objavljene, informacije dane u povjerljivim uslovima. Ako smatramo da određeni aspekti zahtjeva za brisanje ili pristup informacijama mogu rezultirati u našoj nemogućnosti zakonitog korištenja informacija u gore navedene svrhe borbe protiv prevara i sigurnosti, zahtjev se može odbiti.

5.3 Povlačenje pristanka

Svoj pristanak koji ste nam ranije dali za određenu svrhu možete povući podnošenjem zahtjeva, uključujući prikupljanje, korištenje i/ili otkrivanje Vaših ličnih podataka koje posjedujemo. Na osnovu određene usluge koju koristite možete posjetiti centar za upravljanje Mi nalogom na sajtu https://account.xiaomi.com/pass/del ili pošaljite email na privacy@xiaomi.com. Vaš zahtjev ćemo obraditi u razumnom roku od trenutka kada je zahtjev podnesen, te stoga nećemo prikupljati, koristiti i/ili otkrivati Vaše lične informacije prema Vašem zahtjevu.

Zavisno od ozbiljnosti povlačenja pristanka, imajte na umu da možda nećete moći imati punu korist od Xiaomi proizvoda i usluga. Povlačenje Vašeg pristanka ili odobrenja neće uticati na ispravnost naše obrade koja se provodi na temelju pristanka sve do trenutka povlačenja.

5.4 Otkazivanje usluge ili naloga

Ako želite otkazati određeni proizvod ili uslugu, možete poslati email na privacy@xiaomi.com za odjavu.

Ako želite otkazati Mi nalog, molimo Vas da imate na umu da će otkazivanje spriječiti korištenje cijele ponude Xiaomi proizvoda i usluga. Otkazivanje se može spriječiti ili odgoditi pod određenim okolnostima. Naprimjer, ako još uvijek postoje dugovanja na Vašem nalogu, kao što su neplaćene usluge članstva Mi Music, plaćena tema u trgovini Tema, ili neplaćeni kredit u Vašem Mi Finance, itd., ne možemo odmah podržati Vaš zahtjev.

Kada se prijavite na Xiaomi kroz nalog treće strane, morate podnijeti zahtjev za otkazivanje naloga treće strane.

6. Kako se Vaše lične informacije prenose na globalnom nivou

Xiaomi obrađuje i čuva lične informacije putem globalne operativne i kontrolne infrastrukture. Trenutno Xiaomi ima centre podataka u Kini, Indiji, SAD-u, Njemačkoj, Rusiji i Singapuru. Za svrhe opisane u Odredbama o privatnosti, Vaši podaci mogu se prenijeti u ove centre podataka u skladu sa važećim zakonom.

Možemo također prenijeti Vaše lične informacije pružaocima usluga trećih strana i poslovnim partnerima, a Vaše informacije se stoga mogu prenijeti i drugim zemljama ili regijama. Jurisdikcija u kojoj se nalaze ovi objekti može ili ne mora štititi lične informacije prema istim standardima kao u Vašoj jurisdikciji. Različiti zakoni o zaštiti podataka podrazumijevaju različite rizike, te možemo prenijeti i pohraniti Vaše lične informacije u objekte u inostranstvu. Ipak, ovo ne mijenja našu predanost da radimo u skladu s ovim Odredbama i u cilju zaštite Vaših osobnih podataka.

Posebno,

• Lične informacije koje prikupljamo i generiramo u radnjama unutar teritorija kontinentalne Kine pohranjeni su u podatkovnim centrima smještenim u kontinentalnoj Kini, osim prekograničnih prenosa koje propisuje zakon.

• Lične informacije koje prikupljamo i generiramo u našim operacijama u Rusiji obrađuju se i pohranjuju u podatkovnim centrima koji se nalaze u Rusiji, osim prekograničnih prenosa propisanih ruskim zakonom.

• Lične informacije koje prikupljamo i generiramo u operacijama u Indiji pohranjeni su u podatkovnim centrima u Indiji.

Ako trebamo prenijeti lične informacije izvan Vaše jurisdikcije, bilo da se radi o našim podružnicama ili pružaocima usluga trećih strana, pridržavaćemo se odgovarajućih važećih zakona. Primjenom sigurnosnih propisa osiguravamo da svi takvi transferi zadovoljavaju zahtjeve mjerodavnih lokalnih zakona o zaštiti podataka. O mjerama zaštite koje imamo na raspolaganju možete saznati ako nas kontaktirate na privacy@xiaomi.com.

Ako koristite naše proizvode i usluge na području Evropskog ekonomskog prostora (EGP), Xiaomi Technology Netherlands B.V. će djelovati kao kontrolor podataka, a Xiaomi Singapore Pte Ltd će biti odgovoran za obradu podataka. Detalje o kontaktu možete pronaći u "Kontaktirajte nas" sekciji.

Ako Xiaomi dijeli lične informacije koji dolaze od Vas u EEP-u osobi Xiaomi Grupe ili pružaocu usluga treće strane izvan EEP-a, mi ćemo to učiniti na osnovu standardnih ugovornih klauzula EU-a ili bilo koje druge mjere zaštite predviđene u GDPR-u.

7. Zaštita maloljetnika

Smatramo da je odgovornost roditelja ili staratelja da nadgleda djetetovu upotrebu naših proizvoda ili usluga. Međutim, ne nudimo usluge direktno djetetu niti koristimo lične podatke djece u marketinške svrhe.

Ako ste roditelj ili staratelj i vjerujete da je maloljetnik dostavio Xiaomi-ju lične informacije, kontaktirajte nas na privacy@xiaomi.com kako bi se osiguralo da se lične informacije odmah uklone i da se maloljetnik odjavi sa bilo koje od primjenjivih Xiaomi usluga.

8. Moram li pristati na uslove i odredbe treće strane?

Naše Odredbe o privatnosti se ne primjenjuju se na proizvode ili usluge koje nudi treća strana. Zavisno od Xiaomi proizvoda ili usluge koju koristite, ona može sadržavati proizvode trećih strana, usluge koje uključuju glasovnu podršku, obradu kamere, reprodukciju videozapisa, čišćenje sistema i usluge vezane za sigurnost, igre, statistiku, interakciju društvenih medija, obradu plaćanja, navigaciju, dijeljenje, push, filtriranje informacija, metode unosa itd.. Neke od njih biće u obliku linkova za web sajtove trećih strana, a neke će biti dostupne u obliku SDK-a, API-ja itd. Vaše informacije mogu se prikupljati i prilikom korištenja tih proizvoda ili usluga. Zbog ovoga, preporučujemo da odvojite vrijeme za čitanje odredbi o privatnosti treće strane, baš kao što čitate našu. Mi nismo odgovorni i ne možemo kontrolirati kako treće strane koriste lične informacije koje prikupljaju od Vas. Naše Odredbe o privatnosti se ne odnose na druge web sajtove povezane sa našim uslugama.

Slijede primjeri kada se uslovi i odredbe o privatnosti trećih strana mogu primijeniti kada koristite određene proizvode navedene iznad:

• Kada koristite uslugu treće strane kako biste dovršili i platili Vašu narudžbu, osobni podaci koje navedete tokom odjave obrađuju se u skladu sa odredbama o privatnosti treće strane.

• Kada koristite sigurnostno skeniranje u aplikaciji MIUI Security, primjenjivaće se jedno od sljedećeg, zavisno od Vašeg izbora usluge:

• Avastove Odredbe o privatnosti i sigurnosti informacija: https://www.avast.com/privacy-policy

• Ugovor o licenci za AVL SDK za mobilne uređaje: http://co.avlsec.com/License.en.html?l=en

• Tencent Odredbe o privatnosti: https://privacy.qq.com

• Kada koristite Cleaner u aplikaciji MIUI Security, primjenjivat će se jedno od sljedećeg, zavisno od Vašeg izbora usluge:

• Cheetah Mobile odredbe o privatnosti: https://www.cmcm.com/policies/privacy-policy

• Tencent Odredbe o privatnosti: https://privacy.qq.com

• Kada koristite usluge oglašavanja u nekoliko specifičnih aplikacija u MIUI-ju, primjenjivaće se jedno od sljedećeg, zavisno od Vašeg izbora usluge:

• Google Odredbe o privatnosti: https://policies.google.com/privacy

• Facebook Odredbe o privatnost: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• Kada upotrebljavate Google-ov način unosa, primjenjuju se Google Odredbe o privatnosti: https://policies.google.com/privacy

9. Kako ažuriramo ove Odredbe o privatnosti

Povremeno provjeravamo Odredbe o privatnosti na osnovu promjena u poslovanju i tehnologiji, kao što možemo ažurirati i ove Odredbe o privatnosti. Ako napravimo materijalnu izmjenu u ovim Odredbama, obavijestićemo Vas putem registriranih podataka za kontakt kao što su email (poslana na email adresu navedenu u Vašem nalogu) ili objaviti na web sajtovima Xiaomi-ja ili Vas obavijestiti putem mobilnih uređaja kako biste bili informirani u vezi sa podacima koje prikupljamo i načinu na koji ih koristimo. Takve izmjene u Odredbama primjenjivaće se od datuma stupanja na snagu navedenog u obavještenju ili na web sajtu. Preporučujemo Vam da redovno pregledavate ovu stranicu kako biste dobili najnovije informacije o našim odredbama o privatnosti. Nastavak korištenja proizvoda i usluga na web sajtovima, mobilnom i/ili bilo kojem drugom uređaju smatraće se Vašom potvrdom upoznavanja sa novim Odredbama o privatnosti. Tražićemo Vašu izričitu saglasnost kada prikupljamo dodatne lične informacije od Vas ili kada koristimo ili otkrivamo Vaše lične informacije u nove svrhe.

10. Ostalo

10.1 Jednokratna prijava

Zavisno od Vaše jurisdikcije, možda ćete se moći prijaviti na naš web sajt pomoću različitih prijava koje pružaju OAuth usluge. Ove će usluge potvrditi Vaš identitet, pružiti Vam mogućnost dijeljenja određenih ličnih informacija (kao što su vaše ime i email adresa) sa nama, te mogućnost da unaprijed popunite naš formular za registraciju. Usluge OAuth omogućuju Vam da odaberete želite li objavljivati podatke o Vašim ličnim aktivnostima na ovom web sajtu na Vačem profilu kako biste ih podijelili sa drugima u Vašoj mreži.

11. Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih komentara ili pitanja u vezi s ovim Odredbama ili bilo koje pitanje u vezi sa Xiaomi-jevim prikupljanjem, korištenjem ili otkrivanjem Vaših osobnih podataka, kontaktirajte nas na navedenu adresu sa referencom "Odredbe o privatnosti". Kada primimo pitanja o privatnosti ili ličnim informacijama o zahtjevima za pristup/preuzimanje, naš profesionalni tim će rješavati Vaše probleme. Ako Vaše pitanje uključuje veći problem, možemo Vas pitati za više informacija. Ako niste zadovoljni sa našim odgovorom, možete predati žalbu nadležnim regulatornim agencijama u okviru Vaše jurisdikcije. Ako nas konsultirate, pružićemo Vam informacije o relevantnim kanalima za žalbe koje se mogu iskoristiti na osnovu Vaše stvarne situacije.

Xiaomi Communications Co., Ltd. Rainbow City of China Resources, No.68, Qinghe Middle Street, Haidian District, Beijing China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422 Email: privacy@xiaomi.com

Za korisnike u Evropskom ekonomskom području (EEP): Xiaomi Technology Netherlands B.V. Room 04-106, Wework Strawinskylaan 4117 4th Floor, Atrium North Tower Amsterdam, 1017XD

Hvala Vam što ste odvojili vrijeme da pročitate naše Odredbe o privatnosti!