Πολιτική Απορρήτου της Xiaomi

Η Πολιτική Απορρήτου μας ενημερώθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε με τις πρακτικές απορρήτου μας και ενημερώστε μας αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Σχετικά με εμάς

Η Xiaomi Singapore Pte. Ltd., η Xiaomi Technology Netherlands B.V. και οι συνδεδεμένες επιχειρήσεις (αναφερόμενες ως οντότητες Xiaomi που γνωστοποιήθηκαν στην τελευταία ετήσια έκθεση της Xiaomi Corporation, Κάντε κλικ εδώ για να βρείτε την "Έκθεση πρόσφατων εσόδων" για λεπτομέρειες) στα πλαίσια του Ομίλου Xiaomi (στο εξής "Xiaomi", "εμείς" ή "μας") λαμβάνουμε υπόψη το απόρρητό σας πολύ σοβαρά. Αυτή η Πολιτική Απορρήτου έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες σας και είναι σημαντικό να έχετε πλήρη κατανόηση των πρακτικών συλλογής και χρήσης προσωπικών σας πληροφοριών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι τελικά έχετε τον έλεγχο των προσωπικών σας πληροφοριών που παρέχονται στην Xiaomi.

Σχετικά με αυτήν την Πολιτική Απορρήτου

Εκτός από συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες της Xiaomi που παρέχουν μια ανεξάρτητη πολιτική απορρήτου, η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ισχύει για όλες τις συσκευές, ιστοσελίδες ή εφαρμογές της Xiaomi που αναφέρονται ή/και παρέχουν σύνδεσμο στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Αυτή η Πολιτική Απορρήτου εξηγεί πώς η Xiaomi συλλέγει, χρησιμοποιεί, αποκαλύπτει, επεξεργάζεται και προστατεύει οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες που μας δίνετε ή που συλλέγουμε από εσάς, όταν χρησιμοποιείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που βρίσκονται σε ιστότοπους (https://www.mi.com, https://en.miui.com, https://account.xiaomi.com) και τις εφαρμογές που προσφέρουμε στις κινητές συσκευές μας. Εάν ένα προϊόν Xiaomi παρέχει ξεχωριστή πολιτική απορρήτου, η ξεχωριστή πολιτική απορρήτου θα εφαρμόζεται με προτεραιότητα, ενώ οτιδήποτε δεν καλύπτεται ειδικά θα υπόκειται στους όρους της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες συλλέγουν και επεξεργάζονται τα προσωπικά σας στοιχεία μπορεί επίσης να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο, την έκδοση υπηρεσίας ή την περιοχή. Προτείνουμε να ανατρέξετε στην ξεχωριστή πολιτική απορρήτου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, οι «προσωπικές πληροφορίες» είναι πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την άμεση ή έμμεση αναγνώριση ενός ατόμου, είτε μόνο από αυτές τις πληροφορίες ή από αυτές τις πληροφορίες σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση η Xiaomi σχετικά με αυτό το άτομο, εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά από την ισχύουσα νομοθεσία στην περιοχή σας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυστηρά τα προσωπικά σας στοιχεία σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Όπου απαιτείται από το γενικό πλαίσιο, οι προσωπικές πληροφορίες θα περιλαμβάνουν επίσης ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή πληροφορίες, όπως μπορεί να κατηγοριοποιηθούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Εν τέλει, αυτό που θέλουμε είναι το καλύτερο για όλους τους χρήστες μας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την πρακτική επεξεργασίας δεδομένων όπως συνοψίζεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας https://privacy.mi.com/support για να εκφράσετε τις συγκεκριμένες ανησυχίες σας. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε. Εάν έχετε κάποιο ανεπίλυτο προβληματισμό σχετικά με την προστασία του απορρήτου ή των δεδομένων που δεν αντιμετωπίσαμε ικανοποιητικά, επικοινωνήστε με τον ανεξάρτητο πάροχο επίλυσης διαφορών με έδρα τις ΗΠΑ (χωρίς χρέωση) στη διεύθυνση https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Δείτε επίσης και το "Επικοινωνήστε μαζί μας" παρακάτω.

alt

1 Τι είδους πληροφορίες συλλέγονται από εμάς και πώς τις χρησιμοποιούμε;

1.1 Ποιες πληροφορίες συλλέγονται από εμάς

Για να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες μας, θα σας ζητήσουμε προσωπικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την παροχή αυτών των υπηρεσιών σε εσάς. Θα συλλέξουμε αποκλειστικά τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για συγκεκριμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς και θα εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επεξεργαστούν περαιτέρω με τρόπο που δεν συνάδει με αυτούς τους σκοπούς. Έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε να παράσχετε ή όχι τις πληροφορίες που ζητήσαμε, αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν δεν παρέχετε τα προσωπικά σας στοιχεία, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να σας προσφέρουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας ή να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας.

Ανάλογα με την υπηρεσία που επιλέγετε, μπορεί να συλλέξουμε τα παρακάτω είδη πληροφοριών:

1.1.1 Πληροφορίες που μας παρέχετε εσείς οι ίδιοι

Μπορεί να συλλέξουμε τυχόν προσωπικά στοιχεία που μας παρέχετε, τα οποία είναι απαραίτητα για την υπηρεσία που επιλέγετε. Για παράδειγμα, μπορεί να δώσετε το όνομα, αριθμό κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση email, διεύθυνση παράδοσης, παραγγελία, στοιχεία τιμολόγησης, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, όνομα του κατόχου λογαριασμού, αριθμό πιστωτικής σας κάρτας και άλλες πληροφορίες, εάν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες λιανικής πώλησης mi.com. Μπορεί να συγχρονίσετε υλικά ή δεδομένα εάν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες Xiaomi Cloud. Μπορεί να μας παρέχετε το φύλο, πληροφορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια και άλλες πληροφορίες αν δημιουργήσετε λογαριασμό. Μπορεί να μας παρέχετε το ψευδώνυμο, διεύθυνση email, φωτογραφίες, βίντεο ή άλλες απαραίτητες πληροφορίες εάν συμμετέχετε σε προωθητικές δραστηριότητες. Μπορεί να μας παρέχετε το όνομα, αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση εάν συνεργαστείτε μαζί μας, το περιεχόμενο ή το τμήμα μάρκετινγκ, ή εάν κερδίσετε βραβείο.

1.1.2 Πληροφορίες που συλλέγουμε κατά τη χρήση των υπηρεσιών

• Πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή ή την κάρτα SIM. Για παράδειγμα, τον αριθμό IMEI/OAID, τον αριθμό GAID, τον αριθμό IMSI, τη διεύθυνση MAC, τον σειριακό αριθμό ή την έκδοση και τον τύπο MIUI, την έκδοση ROM, την έκδοση Android, την ταυτότητα Android, την ταυτότητα χώρου, τον χειριστή της κάρτας SIM και την τοποθεσία του, πληροφορίες για την οθόνη, πληροφορίες για το πληκτρολόγιο, λεπτομέρειες για τον κατασκευαστή της συσκευής και την ονομασία του μοντέλου, τον χρόνο ενεργοποίησης της συσκευής, τον χειριστή του δικτύου, τον τύπο σύνδεσης, βασικές πληροφορίες για το υλικό (όπως τη CPU, τον αποθηκευτικό χώρο, τη χρήση της μπαταρίας, την ανάλυση οθόνης και θερμοκρασία συσκευής, μοντέλο φακού της κάμερας, πόσες φορές φωτίστηκε η οθόνη και πόσες φορές ξεκλειδώθηκε η οθόνη).

• Πληροφορίες που αναφέρονται ειδικά σε εσάς, οι οποίες ενδέχεται να εκχωρηθούν από τρίτους παρόχους υπηρεσιών και επιχειρηματικούς εταίρους: Μπορεί να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε πληροφορίες όπως το διαφημιστικό σας αναγνωριστικό που έχει εκχωρηθεί από τρίτους φορείς παροχής υπηρεσιών και επιχειρηματικούς εταίρους.

• Πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής από εσας, περιλαμβανομένων των μοναδικών αναγνωριστικών της εφαρμογής (π.χ. αριθμός VAID, αριθμός OAID, αριθμός AAID, Αναγνωριστικό Παρουσίας), βασικές πληροφορίες εφαρμογής, όπως λίστα εφαρμογών, πληροφορίες αναγνωριστικού εφαρμογής, έκδοση SDK, ρυθμίσεις ενημέρωσης συστήματος, ρυθμίσεις εφαρμογής (περιοχή, γλώσσα, ζώνη ώρας, γραμματοσειρά), ώρα που η εφαρμογή εισέρχεται/εξέρχεται από το προσκήνιο και καταχώρηση της κατάστασης εφαρμογής (π.χ. λήψη, εγκατάσταση, ενημέρωση, διαγραφή).

• Πληροφορίες που δημιουργούνται όταν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία MIUI, όπως τα σήματά σας, αξιολογήσεις, πληροφορίες εισόδου και αρχεία περιήγησης στην Mi Κοινότητα, τα μηνύματά σας στην Mi Κοινότητα (ορατά μόνο στα μέρη αποστολής και λήψης), το ιστορικό της αναπαραγωγής ήχου και αναζητήσεων στις μουσικές υπηρεσίες, οι καταχωρήσεις σας "Μου αρέσει", σχόλια, αγαπημένα, κοινοποιήσεις, ερωτήματα αναζήτησης σε υπηρεσίες θεμάτων, γλώσσα συστήματος, χώρα και περιοχή, κατάσταση δικτύου, λίστα εφαρμογών στην Αποθήκη εφαρμογών, πληροφορίες της χρήσης σας περιλαμβανομένης της περιοχής, διεύθυνσης IP, σχετικού παρόχου περιεχομένου, συχνότητας αλλαγής ταπετσαρίας, προβολών εικόνων, λειτουργίας περιήγησης εικόνων, διάρκειας περιήγησης εικόνων, κλικ και προβολής άρθρων, συνδρομών στην Ταπετσαρία Καρουζέλ.

• Πληροφορίες τοποθεσίας (μόνο για συγκεκριμένες υπηρεσίες/λειτουργίες): διάφοροι τύποι πληροφοριών σχετικά με την ακριβή ή κατά προσέγγιση τοποθεσία σας, εάν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες που σχετίζονται με την τοποθεσία (λογισμικό πλοήγησης, λογισμικό καιρού και λογισμικό με λειτουργίες εντοπισμού συσκευών). Για παράδειγμα, τον κωδικό χώρας, τον κωδικό πόλης, τον κωδικό κινητού δικτύου, την ταυτότητα του κινητού, τις πληροφορίες γεωγραφικού μήκους και γεωγραφικού πλάτους, τις ρυθμίσεις γλώσσας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις πληροφορίες τοποθεσίας κάθε εφαρμογής ανά πάσα στιγμή στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου (Ρυθμίσεις – Άδειες).

• Πληροφορίες αρχείων καταγραφής: πληροφορίες που σχετίζονται με τη χρήση ορισμένων λειτουργιών, εφαρμογών και ιστότοπων. Για παράδειγμα, cookies και άλλες τεχνολογίες αναγνωριστικών, διευθύνσεις IP, πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο, προσωρινό ιστορικό μηνυμάτων, τυπικά αρχεία καταγραφής συστήματος, πληροφορίες ολικής βλάβης συστήματος, πληροφορίες αρχείων καταγραφής που δημιουργούνται με τη χρήση των υπηρεσιών (όπως χρόνος εγγραφής, χρόνος πρόσβασης, χρόνος δραστηριότητας, κ.λπ.).

• Άλλες πληροφορίες: Τιμή περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών (ECV) (δηλ. τιμή που παράγεται από ID Mi Λογαριασμού, το αναγνωριστικό συσκευής, το αναγνωριστικό συνδεδεμένου Wi-Fi και πληροφορίες τοποθεσίας).

1.1.3 Πληροφορίες από πηγές τρίτων

Όταν επιτρέπεται από τον νόμο, συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς από πηγές τρίτων. Για παράδειγμα:

• για ορισμένες υπηρεσίες που μπορεί να περιλαμβάνουν λογαριασμούς και οικονομικές συναλλαγές, με την εξουσιοδότησή σας, μπορεί να επικυρώσουμε τις πληροφορίες που παρέχετε (όπως ο αριθμός τηλεφώνου) μέσω νόμιμων πηγών τρίτων για σκοπούς ασφάλειας και πρόληψης απάτης.

• μπορεί να λάβουμε καθορισμένα σύμβολα αναγνωριστικών (όπως το IMEI/OAID/GAID από έναν διαφημιστή) για την παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών σε εσάς.

• μπορεί επίσης να λάβουμε ορισμένες πληροφορίες, όπως αναγνωριστικά λογαριασμού, ψευδώνυμα, avatar και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από υπηρεσίες κοινωνικών δικτύων τρίτων (π.χ. όταν χρησιμοποιείτε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθείτε σε υπηρεσία Xiaomi).

• πληροφορίες σχετικά με εσάς που μας έδωσαν άλλοι (π.χ. η διεύθυνση παράδοσης που μπορεί να μας δώσουν άλλοι χρήστες όταν αγοράζουν προϊόντα για εσάς μέσω των υπηρεσιών mi.com).

1.1.4 Στοιχεία μη προσωπικής ταυτοποίησης

Μπορεί επίσης να συλλέγουμε και άλλα είδη πληροφοριών που δεν συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με ένα άτομο και δεν μπορούν να οριστούν ως προσωπικές πληροφορίες σύμφωνα με τους ισχύοντες τοπικούς νόμους. Οι πληροφορίες αυτές ονομάζονται στοιχεία μη προσωπικής ταυτοποίησης. Ενδέχεται να συλλέξουμε, χρησιμοποιήσουμε, μεταφέρουμε και αποκαλύψουμε στοιχεία μη προσωπικής ταυτοποίησης. Εδώ θα βρείτε ορισμένα παραδείγματα των πληροφοριών που συλλέγουμε και πώς μπορεί να τις χρησιμοποιούμε σε μη προσωπικής ταυτοποίησης συγκεντρωτική μορφή:

• Ενδέχεται να περιλάβουμε στατιστικά δεδομένα που δημιουργήθηκαν όταν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένη υπηρεσία (π.χ. μη αναγνωρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή, συμβάντα ημερήσιας χρήσης, συμβάντα πρόσβασης στη σελίδα, συμβάντα χρόνου πρόσβασης στη σελίδα και συμβάντα συνεδρίας),

• Δεδομένα παρακολούθησης δικτύου (π.χ. ώρα αίτησης, αριθμός αίτησης ή σφάλμα αίτησης κλπ.),

• Συμβάν κατάρρευσης της εφαρμογής (π.χ. η σύνδεση που δημιουργήθηκε αυτόματα μετά από την κατάρρευση της εφαρμογής κλπ.).

Ο σκοπός αυτής της συλλογής είναι να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. Ο τύπος και η ποσότητα των πληροφοριών που συλλέγονται εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες μας.

Συγκεντρώνουμε αυτές τις πληροφορίες για να σας προσφέρουμε πιο χρήσιμες πληροφορίες, και για να κατανοήσουμε ποια μέρη των ιστότοπων, προϊόντων και υπηρεσιών σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Για παράδειγμα, ενδέχεται να χρειαστούμε μόνο τον αριθμό ενεργών χρηστών σε μία ημέρα, και δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε ποιος είναι ενεργός εκείνη την ημέρα. Επομένως, τα συγκεντρωτικά δεδομένα επαρκούν για στατιστική ανάλυση. Θα προσπαθήσουμε να απομονώσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από τα στοιχεία μη προσωπικής ταυτοποίησης και να εξασφαλίσουμε ότι τα δύο είδη δεδομένων χρησιμοποιούνται ξεχωριστά. Ωστόσο, εάν συνδυάσουμε τα στοιχεία μη προσωπικής ταυτοποίησης με προσωπικές πληροφορίες, αυτές οι συνδυασμένες πληροφορίες θα αντιμετωπίζονται ως προσωπικές πληροφορίες για όσο διάστημα παραμένουν συνδυασμένες.

1.2 Πώς χρησιμοποιούμε τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε

Σκοπός της συλλογής προσωπικών πληροφοριών είναι να σας παρέχουμε προϊόντα ή/και υπηρεσίες και να διασφαλίσουμε ότι τηρούμε τους ισχύοντες νόμους, κανονισμούς και άλλες κανονιστικές απαιτήσεις. Αυτό περιλαμβάνει:

• Παροχή, επεξεργασία, συντήρηση, βελτίωση και ανάπτυξη των προϊόντων ή/και υπηρεσιών μας σε εσάς, όπως η παράδοση, η ενεργοποίηση, η επαλήθευση, η εξυπηρέτηση μετά την πώληση, η υποστήριξη πελατών και η διαφήμιση.

• Εφαρμογή και διατήρηση διασφαλίσεων ασφάλειας με σκοπό την αποφυγή απωλειών και απάτης, όπως η παροχή βοήθειας στον εντοπισμό χρηστών, με επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη. Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας για σκοπούς καταπολέμησης της απάτης μόνο όταν πληρούνται οι παρακάτω δύο προϋποθέσεις: εάν είναι απαραίτητο, και εάν τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση είναι σύμφωνα με τα νόμιμα συμφέροντα της Xiaomi για την προστασία των χρηστών και των υπηρεσιών.

• Διαχείριση των ερωτήσεων ή αιτημάτων σας για συσκευές και υπηρεσίες, όπως η απάντηση σε ερωτήσεις πελατών, η αποστολή ειδοποιήσεων συστήματος και εφαρμογών, η διαχείριση των δραστηριοτήτων σας (π.χ. κληρώσεις).

• Διεξαγωγή σχετικών προωθητικών ενεργειών, όπως η παροχή διαφημιστικού και προωθητικού υλικού και ενημερώσεων. Εάν δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε ορισμένα είδη προωθητικών υλικών, μπορείτε να αρνηθείτε με τη μέθοδο που παρέχεται στο μήνυμα (για παράδειγμα, ο σύνδεσμος κατάργησης εγγραφής στο κάτω μέρος του μηνύματος) εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ανατρέξτε επίσης στην ενότητα «Τα δικαιώματά σας» παρακάτω.

• Εσωτερικοί σκοποί, όπως η ανάλυση δεδομένων, η έρευνα και η ανάπτυξη στατιστικών πληροφοριών σχετικά με τη χρήση των προϊόντων ή υπηρεσιών μας για τη βελτίωση των προϊόντων ή των υπηρεσιών μας. Για παράδειγμα, η εκμάθηση μηχανής ή η εκπαίδευση αλγορίθμων μοντέλων πραγματοποιείται μετά από επεξεργασία αποτροπής ταυτοποίησης.

• Βελτιστοποίηση της απόδοσης της συσκευής σας, όπως η ανάλυση της χρήσης της μνήμης ή η αξιοποίηση της εφαρμογής από τη CPU.

• Αποθήκευση και διατήρηση πληροφοριών σχετικών με εσάς για τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες (όπως οι επιχειρηματικές στατιστικές) ή για την εκπλήρωση των νομικών μας υποχρεώσεων.

• Επεξεργασία βάσει των έννομων συμφερόντων της Xiaomi (σε ισχύουσες δικαιοδοσίες, για παράδειγμα βάσει του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων GDPR). Τα έννομα συμφέροντα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να διαχειριστούμε και να λειτουργούμε αποτελεσματικότερα την επιχείρησή μας και να παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, την προστασία της ασφάλειας των επιχειρήσεων, συστημάτων, προϊόντων, υπηρεσιών και πελατών μας (περιλαμβανομένης της πρόληψης των απωλειών και της καταπολέμησης της απάτης), την εσωτερική διαχείριση, τη συμμόρφωση με τις εσωτερικές πολιτικές και διαδικασίες και άλλα νόμιμα συμφέροντα που περιγράφονται στην παρούσα πολιτική. Για παράδειγμα, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των υπηρεσιών μας και για να μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε περαιτέρω την κατάσταση της απόδοσης των εφαρμογών μας, ενδέχεται να καταγράψουμε σχετικές πληροφορίες, όπως η συχνότητα της χρήσης σας, πληροφορίες αρχείων καταγραφής κατάρρευσης, συνολική χρήση, δεδομένα απόδοσης και πηγή της εφαρμογής. Για να αποτρέψουμε το ξεκλείδωμα συσκευών από μη εξουσιοδοτημένους προμηθευτές, ενδέχεται να συλλέγουμε τις πληροφορίες του Mi Λογαριασμού, του σειριακού αριθμό και της διεύθυνσης IP του υπολογιστή εν λειτουργία, του σειριακού αριθμού και της τηλεφωνικής σας συσκευής.

• Παροχή τοπικών υπηρεσιών που δεν απαιτούν επικοινωνία με τους διακομιστές μας, όπως η χρήση των Σημειώσεων στη συσκευή σας.

• Άλλοι σκοποί με τη συγκατάθεσή σας.

Ακολουθούν πιο λεπτομερή παραδείγματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας (οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες):

• Ενεργοποίηση και καταχώριση για λογαριασμό σας, των προϊόντων ή των υπηρεσιών Xiaomi που έχετε αγοράσει.

• Δημιουργία και διατήρηση του Mi Λογαριασμoύ σας. Οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται κατά τη δημιουργία ενός Mi Λογαριασμού στους ιστότοπούς μας ή μέσω των κινητών συσκευών μας χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσετε την προσωπική σας σελίδα Mi Λογαριασμού και τη σελίδα του προφίλ σας.

• Επεξεργασία της παραγγελίας σας. Οι πληροφορίες σχετικά με τις παραγγελίες ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία της εντολής αγοράς και των συναφών υπηρεσιών μετά την πώληση, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης πελατών και της παράδοσης. Επιπλέον, ο αριθμός παραγγελίας θα χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της παραγγελίας με τον συνεργάτη παράδοσης, καθώς και για την καταγραφή της παράδοσης του δέματος. Οι πληροφορίες του παραλήπτη, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της διεύθυνσης, του αριθμού τηλεφώνου και του ταχυδρομικού κώδικα, θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς παράδοσης. Η διεύθυνση email σας χρησιμοποιείται για την αποστολή πληροφοριών παρακολούθησης δεμάτων. Η λίστα με αγορασμένα αντικείμενα χρησιμοποιείται για την εκτύπωση τιμολογίου και επιτρέπει στον πελάτη να δει ποια αντικείμενα βρίσκονται στο δέμα.

• Συμμετοχή στη Mi Κοινότητα. Οι προσωπικές πληροφορίες που σχετίζονται με τη Mi Κοινότητα ή με άλλες Διαδικτυακές πλατφόρμες της Xiaomi μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προβολή της σελίδας προφίλ, αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες και συμμετοχή στη Mi Κοινότητα.

• Παροχή υπηρεσιών MIUI. Οι παρακάτω πληροφορίες: (πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή ή την κάρτα SIM, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού GAID, αριθμού IMEI, αριθμού IMSI, αριθμού τηλεφώνου, αναγνωριστικού συσκευής, λειτουργικού συστήματος συσκευής, διεύθυνσης MAC, τύπου συσκευής, πληροφοριών συστήματος και απόδοσης και πληροφοριών τοποθεσίας περιλαμβανομένου του κωδικού κινητού δικτύου της χώρας, του κωδικού περιοχής τοποθεσίας και της ταυτότητας κινητού) χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών MIUI.

• Διάγνωση αποτυχιών ενεργοποίησης. Οι πληροφορίες που σχετίζονται με την τοποθεσία χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στην αποτυχία ενεργοποίησης της κάρτας SIM (π.χ. πύλες Υπηρεσίας Σύντομων Μηνυμάτων (SMS) και αποτυχίες δικτύου) για τον εντοπισμό του χειριστή δικτύου της υπηρεσίας και για την ενημέρωση σχετικά με την αποτυχία αυτή.

• Παροχή άλλων υπηρεσιών MIUI. Οι πληροφορίες που συλλέγονται όταν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία MIUI χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των λειτουργιών της υπηρεσίας αυτής, παρέχοντας παράλληλα βελτιστοποίηση της υπηρεσίας, π.χ. λήψη, ενημέρωση, εγγραφή, εκτέλεση ή βελτιστοποίηση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τις υπηρεσίες MIUI. Για παράδειγμα, οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται από τα Θέματα ενδέχεται να παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες σύστασης θεμάτων με βάση το ιστορικό λήψης και περιήγησης.

• Εύρεση της συσκευής σας. Αν το τηλέφωνο χαθεί ή κλαπεί, η λειτουργία Εύρεσης συσκευής της Xiaomi μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε και να ασφαλίσετε το τηλέφωνό σας. Μπορείτε να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας σε χάρτη χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες τοποθεσίας που παρέχονται από το τηλέφωνό σας, να σβήσετε το τηλέφωνό σας ή να το κλειδώσετε. Όταν αναζητάτε ενεργά το τηλέφωνό σας, οι πληροφορίες τοποθεσίας συλλαμβάνονται από την κινητή συσκευή σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι πληροφορίες λαμβάνονται από πύργους κινητής τηλεφωνίας ή από ενεργά σημεία Wi-Fi. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία ανά πάσα στιγμή στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου (Ρυθμίσεις – Mi Λογαριασμός – Xiaomi Cloud – Εύρεση συσκευής).

• Καταγραφή πληροφοριών θέσης σε φωτογραφίες. Μπορείτε να καταγράψετε τα στοιχεία της τοποθεσίας σας κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι ορατές στον φάκελο φωτογραφιών σας και η τοποθεσία θα αποθηκευτεί στις πληροφορίες ιδιοκτησίας των φωτογραφιών σας. Εάν δεν θέλετε να πραγματοποιήσετε εγγραφή της τοποθεσίας σας κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή στις ρυθμίσεις της κάμερας της συσκευής.

• Παροχή λειτουργιών ανταλλαγής μηνυμάτων (π.χ. Mi Talk, Μήνυμα Mi). Αν κάνετε λήψη και χρησιμοποιήσετε το Mi Talk, οι πληροφορίες που συλλέγονται από το Mi Talk μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση αυτής της υπηρεσίας και την αναγνώριση του χρήστη και του αποδέκτη του μηνύματος. Επιπλέον, το ιστορικό συζητήσεων αποθηκεύεται για την ευκολία επαναφόρτωσης του ιστορικού συνομιλιών μετά την επανεγκατάσταση των εφαρμογών από έναν χρήστη ή για τον συγχρονισμό μεταξύ των συσκευών. Οι πληροφορίες (αριθμοί τηλεφώνου του αποστολέα και του παραλήπτη και αναγνωριστικά Μηνύματος Mi) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το Μήνυμα Mi για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών και την ενεργοποίηση της λειτουργίας της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της δρομολόγησης μηνυμάτων.

• Παροχή υπηρεσιών βάσει τοποθεσίας. Κατά τη χρήση των υπηρεσιών MIUI, οι πληροφορίες τοποθεσίας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από εμάς ή τρίτους παρόχους υπηρεσιών και επιχειρηματικούς εταίρους (για περισσότερες πληροφορίες δείτε «Πώς μοιραζόμαστε, μεταφέρουμε και δημοσιοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα» παρακάτω) για να σας παρέχουμε την υπηρεσία και να σας παρέχουμε ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την τοποθεσία για την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη, όπως λεπτομέρειες για τον καιρό, πρόσβαση σε τοποθεσία (ως τμήμα της πλατφόρμας Android). Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στις ρυθμίσεις ή να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή τη χρήση υπηρεσιών εντοπισμού μιας εφαρμογής.

• Βελτίωση της εμπειρίας χρήστη μέσω δεδομένων, υλικού και ανάλυσης λογισμικού. Ορισμένες δυνατότητες συμμετοχής, όπως το Πρόγραμμα εμπειρίας χρήστη, επιτρέπουν στην Xiaomi να αναλύει δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα, τις υπηρεσίες MIUI και άλλες υπηρεσίες που παρέχει η Xiaomi, ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία των χρηστών, όπως η αποστολή αναφορών κατάρρευσης. Επίσης, η Xiaomi πάντα θα διενεργεί ανάλυση υλικού και λογισμικού για περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.

• Άδεια για να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Ασφάλεια. Οι πληροφορίες που συλλέγονται μπορεί να χρησιμοποιηθούν για λειτουργίες ασφάλειας και υποστήριξης του συστήματος στην εφαρμογή Ασφάλεια, όπως η Σάρωση ασφαλείας, Εξοικονόμηση μπαταρίας, Λίστα μπλοκαρισμένων, Εκκαθάριση κλπ. Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες παρέχονται από τρίτους παρόχους υπηρεσιών ή/και από επιχειρηματικούς συνεργάτες (για περισσότερες πληροφορίες δείτε «Πώς μοιραζόμαστε, μεταφέρουμε και δημοσιοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία» παρακάτω). Οι πληροφορίες (οι οποίες δεν είναι προσωπικές πληροφορίες όπως λίστες ορισμού ιών) χρησιμοποιούνται για λειτουργίες σάρωσης ασφαλείας.

• Παροχή υπηρεσιών push (προώθησης). Το ID Mi Λογαριασμού, GAID, διακριτικό FCM, Android ID και Αναγνωριστικό Χώρου (μόνο σε συσκευές Xiaomi με ενεργοποιημένη λειτουργία Δεύτερου χώρου) θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την παροχή της υπηρεσίας προώθησης της Xiaomi και της Υπηρεσίας Mi Ειδοποίηση για την αξιολόγηση της απόδοσης διαφημίσεων και την αποστολή ειδοποιήσεων από το MIUI σχετικά με τις ενημερώσεις λογισμικού ή τις ανακοινώσεις νέων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με τις πωλήσεις και τις προσφορές. Για να σας παρέχουμε τις ανωτέρω υπηρεσίες, θα συλλέγονται επίσης οι πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή (αναγνωριστικό έκδοσης της εφαρμογής, όνομα πακέτου εφαρμογής) και οι πληροφορίες για τη συσκευή (μοντέλο, επωνυμία). Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για την αποστολή μηνυμάτων προώθησης (μέσω μηνυμάτων εντός των υπηρεσιών μας, μέσω email ή με άλλα μέσα) που προσφέρουν ή διαφημίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας ή/και τα προϊόντα και τις υπηρεσίες επιλεγμένων τρίτων. Αυτό γίνεται μόνο με τη συγκατάθεσή σας, όπου απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη λήψη διαφημιστικών πληροφοριών από εμάς και από τρίτους ανά πάσα στιγμή, αλλάζοντας τις προτιμήσεις σας στις Ρυθμίσεις ή διαχειριζόμενοι τις προτιμήσεις σας μέσω της εφαρμογής/ιστότοπου τρίτου, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία προώθησης της Xiaomi. Ανατρέξτε επίσης στην ενότητα «Τα δικαιώματά σας» παρακάτω.

• Επαλήθευση ταυτότητας χρήστη. Η Xiaomi χρησιμοποιεί την τιμή ECV για να επαληθεύσει την ταυτότητα του χρήστη και να αποφύγει μη εξουσιοδοτημένη σύνδεση.

• Συλλογή σχολίων χρήστη. Τα σχόλια που επιλέγετε να παρέχετε είναι πολύτιμα για να βοηθήσετε την Xiaomi να βελτιώσει τις υπηρεσίες μας. Για να παρακολουθήσετε τα σχόλια που έχετε επιλέξει να παρέχετε, η Xiaomi μπορεί να επικοινωνεί μαζί σας χρησιμοποιώντας τις προσωπικές πληροφορίες που έχετε παράσχει και να τηρεί αρχεία αυτής της αλληλογραφίας για την επίλυση προβλημάτων και τη βελτίωση της υπηρεσίας.

• Αποστολή ειδοποιήσεων. Ανά διαστήματα, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να στείλουμε σημαντικές ειδοποιήσεις, όπως ειδοποιήσεις για αγορές και αλλαγές στους όρους, τις προϋποθέσεις και τις πολιτικές μας. Επειδή αυτές οι πληροφορίες είναι κρίσιμες για την αλληλεπίδρασή σας με την Xiaomi, δεν συνιστάται να αρνηθείτε να λαμβάνετε τέτοιες πληροφορίες.

• Διεξαγωγή διαφημιστικών δραστηριοτήτων. Εάν συμμετάσχετε σε λαχειοφόρο αγορά, διαγωνισμό ή παρόμοιου είδους διαφήμιση μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης της Xiaomi, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες που παρέχετε για να σας στείλουμε αυτές τις ανταμοιβές.

• Παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών και περιεχομένου, περιλαμβανομένων των διαφημίσεων. Για την προστασία του απορρήτου σας, αντί του ονόματός σας, της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλων πληροφοριών μέσω των οποίων ενδέχεται να αναγνωριστείτε, χρησιμοποιούμε ένα μοναδικό αναγνωριστικό για να σας παρέχουμε εξατομικευμένα προϊόντα, υπηρεσίες και δραστηριότητες, περιλαμβανομένων των διαφημίσεων.

Μπορεί να συνδυάσουμε αυτές τις πληροφορίες με άλλες πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για διάφορες υπηρεσίες ή συσκευές όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, έξυπνες τηλεοράσεις και άλλες συνδεδεμένες συσκευές) για την παροχή και βελτίωση των προϊόντων, των υπηρεσιών, του περιεχομένου και της διαφήμισής μας.

Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία του Mi Λογαριασμού σας σε όλες τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε, οι οποίες απαιτούν Mi Λογαριασμό. Επιπλέον, προκειμένου να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας, τηρουμένων των σχετικών νόμων και κανονισμών και (όπου απαιτείται) με τη συγκατάθεσή σας, μπορεί να ταξινομήσουμε πληροφορίες από διαφορετικά προϊόντα, υπηρεσίες ή εξοπλισμό από εσάς ή που σχετίζονται με εσάς για να δημιουργήσετε μια ετικέτα, να κάνετε υποδείξεις, προσαρμοσμένο περιεχόμενο και εξατομικευμένες λειτουργίες.

Στην περίπτωση των εξατομικευμένων διαφημίσεων, αυτές θα παρέχονται, για παράδειγμα, βάσει των δραστηριοτήτων, τη χρήση και τις προτιμήσεις σας που σχετίζονται με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες μας. Δημιουργούμε προφίλ αναλύοντας τις ανωτέρω πληροφορίες, σχεδιάζοντας τμήματα (δημιουργία ομάδων με συγκεκριμένα κοινά χαρακτηριστικά) και τοποθετώντας τις προσωπικές σας πληροφορίες σε ένα ή περισσότερα τμήματα. Η στοχευμένη διαφήμιση γίνεται μόνο με τη συγκατάθεσή σας, όπου απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία. Έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε τη λήψη εξατομικευμένων διαφημίσεων και να προβείτε σε αντιρρήσεις σχετικά με τη δημιουργία προφίλ, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που πραγματοποιείται για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ, ανά πάσα στιγμή.

Και, σύμφωνα με τους λόγους για τον παραπάνω συνδυασμό και τις απαιτήσεις των εφαρμοστέων νόμων, θα σας προσφέρουμε συγκεκριμένους μηχανισμούς ελέγχου για έναν τέτοιο συνδυασμό. Έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε την άμεση εμπορική προώθηση από εμάς και την αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων κ.λπ. Προκειμένου να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα, μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή στις Ρυθμίσεις (Ρυθμίσεις > Κωδικοί πρόσβασης & ασφάλεια > Απόρρητο > Υπηρεσίες διαφήμισης ή Ρυθμίσεις > Κωδικοί πρόσβασης & ασφάλεια > Ασφάλεια συστήματος > Υπηρεσίες διαφήμισης), ή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω https://privacy.mi.com/support, ή να ανατρέξετε στους μηχανισμούς ελέγχου που περιγράφονται στην ξεχωριστή πολιτική απορρήτου κάθε προϊόντος. Ανατρέξτε επίσης στην ενότητα «Τα δικαιώματά σας» παρακάτω.

2 Cookies και άλλες τεχνολογίες

Τεχνολογίες όπως τα cookies, προειδοποιητικά σήματα web και ιστοφάροι χρησιμοποιούνται από την Xiaomi, τους τρίτους προμηθευτές υπηρεσιών και τους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες (για περισσότερες πληροφορίες δείτε "Πώς μοιραζόμαστε, μεταφέρουμε και δημοσιοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία" παρακάτω). Αυτές οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται στην ανάλυση των τάσεων, στη διαχείριση του ιστότοπου, στην παρακολούθηση των κινήσεων των χρηστών γύρω από τον ιστότοπο και στη συλλογή δημογραφικών πληροφοριών σχετικά με τη βάση χρηστών ως σύνολο. Μπορεί να λαμβάνουμε αναφορές βάσει της χρήσης αυτών των τεχνολογιών από αυτές τις εταιρείες σε ατομική και συγκεντρωτική βάση. Αυτές οι τεχνολογίες μάς βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τη συμπεριφορά των χρηστών, μας λένε ποια μέρη των ιστότοπών μας δέχτηκαν επίσκεψη, αλλά και διευκολύνουν και μετρούν την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων και των αναζητήσεων στο διαδίκτυο.

• Αρχεία καταγραφής: Όπως ισχύει για τους περισσότερους ιστότοπους, συγκεντρώνουμε ορισμένες πληροφορίες και τις αποθηκεύουμε σε αρχεία καταγραφής. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν Διευθύνσεις Πρωτοκόλλου Διαδικτύου (IP), τύπο προγράμματος περιήγησης, Πάροχο Διαδικτυακών Υπηρεσιών (ISP), σελίδες αναφορών/εξόδου, λειτουργικό σύστημα, σφραγίδα ημερομηνίας/ώρας ή/και δεδομένα περιήγησης. Δεν συνδέουμε αυτά τα δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα με άλλες πληροφορίες που συγκεντρώνουμε για εσάς.

• Τοπικός χώρος αποθήκευσης – HTML5/Flash: Χρησιμοποιούμε Αντικείμενα Τοπικής Αποθήκευσης (LSOs), όπως HTML5 ή Flash για να αποθηκεύουμε περιεχόμενο και προτιμήσεις. Οι τρίτοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε για την παροχή ορισμένων λειτουργιών στους ιστότοπούς μας ή για την προβολή διαφημίσεων βάσει της δραστηριότητας περιήγησης στο διαδίκτυο χρησιμοποιούν επίσης cookies για HTML5 ή Flash για τη συλλογή και την αποθήκευση πληροφοριών. Διάφορα προγράμματα περιήγησης μπορούν να προσφέρουν το δικό τους εργαλείο διαχείρισης για την κατάργηση των LSO HTML5. Για να διαχειριστείτε τα Flash cookies, κάντε κλικ εδώ.

• Διαφημιστικά Cookies: Συνεργαζόμαστε με τους εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών και τους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες (για περισσότερες πληροφορίες δείτε "Πώς μοιραζόμαστε, μεταφέρουμε και δημοσιοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία" παρακάτω) είτε για την προβολή διαφημίσεων στην ιστοσελίδα μας είτε για διαχείριση των διαφημίσεών μας σε άλλους ιστότοπους. Οι τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών και επιχειρηματικοί μας εταίροι ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν διαφημιστικά Cookies για να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις δραστηρίοτητες και τα ενδιαφέροντά σας στο διαδίκτυο και σας παρέχουν διαφημίσεις που σχετίζονται σε αρκετά μεγάλο βαθμό με το προφίλ και τα ενδιαφέροντά σας. Θα λάβουμε την προηγούμενη ρητή συγκατάθεσή σας και θα συμπεριλάβουμε μια σαφή καταφατική ενέργεια πριν από την παροχή αυτής της υπηρεσίας διαφήμισης σε εσάς. Εάν δεν θέλετε αυτές οι πληροφορίες να χρησιμοποιούνται για να σας εξυπηρετούμε με διαφημίσεις βάσει του ενδιαφέροντός σας, μπορείτε να εξαιρεθείτε αλλάζοντας τις Ρυθμίσεις για τα Cookies. https://preferences-mgr.truste.com.

• Mobile analytics: Σε κάποιες από τις εφαρμογές μας για κινητά χρησιμοποιούμε λογισμικό αναλυτικών στοιχείων για κινητά, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τη λειτουργικότητα του Λογισμικού για Κινητές Συσκευές στο τηλέφωνό σας. Αυτά τα cookies μπορούν να καταγράψουν πληροφορίες όπως: πόσο συχνά χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, τα συμβάντα που συμβαίνουν μέσα στην εφαρμογή, τη συγκεντρωτική χρήση, τα δεδομένα επιδόσεων και πού συμβαίνουν ολικές καταρρεύσεις της εφαρμογής. Δεν συνδέουμε τις πληροφορίες που αποθηκεύουμε στο λογισμικό ανάλυσης με τις προσωπικές πληροφορίες που υποβάλλετε στην εφαρμογή για κινητά.

3 Πώς μοιραζόμαστε, μεταφέρουμε και δημοσιοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία

3.1 Κοινή χρήση

Δεν πωλούμε προσωπικές πληροφορίες σε τρίτους.

Μερικές φορές ενδέχεται να μοιραστούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες με τρίτους (όπως περιγράφονται παρακάτω) προκειμένου να παρέχουμε ή να βελτιώσουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς προϊόντων ή υπηρεσιών με βάση τις απαιτήσεις σας. Περισσότερες πληροφορίες για την κοινή χρήσης δεδομένων παρατίθενται παρακάτω.

3.1.1 Κοινή χρήση που επιλέγετε ή ζητάτε ενεργά

Με τη συγκατάθεσή σας ή κατόπιν αιτήματός σας, θα μοιραστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία εντός του πλαισίου της συγκατάθεσης/αίτησής σας με συγκεκριμένους τρίτους που έχετε ορίσει. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε τον Mi Λογαριασμό για να συνδεθείτε με έναν ιστότοπο ή με μια εφαρμογή τρίτου.

3.1.2 Κοινή χρήση πληροφοριών με την ομάδα μας

Προκειμένου να διεξάγετε επιτυχώς επιχειρηματικές δραστηριότητες και να σας παρέχουμε όλες τις λειτουργίες των προϊόντων ή των υπηρεσιών μας, ενδέχεται να μοιραζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες από καιρό σε καιρό σε άλλες θυγατρικές της Xiaomi.

3.1.3 Κοινή χρήση με τις εταιρείες οικοσυστημάτων της ομάδας μας

Η Xiaomi συνεργάζεται με μια ομάδα εταιρειών που σχηματίζουν το Mi Ecosystem. Οι εταιρείες Mi Ecosystem είναι ανεξάρτητοι φορείς, όπου έχει επενδύσει και τους οποίους αναπτύσσει η Xiaomi, και είναι ειδικοί στον τομέα τους. Η Xiaomi μπορεί να αποκαλύψει τα προσωπικά σας στοιχεία στις εταιρείες του Mi Ecosystem για να σας παρέχει και να βελτιώνει τα συναρπαστικά προϊόντα και υπηρεσίες (υλικό και λογισμικό) από τις εταιρείες Mi Ecosystem. Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες θα εξακολουθούν να υπάγονται στη μάρκα Xiaomi, ενώ άλλα μπορούν να χρησιμοποιούν το δικό τους εμπορικό σήμα. Οι εταιρείες Mi Ecosystem ενδέχεται να ανταλλάσσουν πληροφορίες με την Xiaomi κατά καιρούς σε σχέση με προϊόντα ή υπηρεσίες, που φέρουν την επωνυμία Xiaomi, με την Xiaomi για την παροχή υπηρεσιών υλικού και λογισμικού, προσφέροντας καλύτερες λειτουργίες και εμπειρία χρήστη. Η Xiaomi θα λάβει τα κατάλληλα διαχειριστικά και τεχνικά μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια της επεξεργασίας των προσωπικών σας πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της κρυπτογράφησης των προσωπικών σας πληροφοριών.

3.1.4 Κοινή χρήση με τρίτους φορείς παροχής υπηρεσιών και επιχειρηματικούς εταίρους

Για να μας βοηθήσετε να σας παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, μπορεί, όπου χρειάζεται, να μοιραστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία με τους εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών μας και με τους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες.

Αυτό περιλαμβάνει τους παρόχους υπηρεσιών παράδοσης, τα κέντρα δεδομένων, τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης δεδομένων, τους παρόχους υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών, τους παρόχους υπηρεσιών διαφήμισης και μάρκετινγκ και άλλους επιχειρηματικούς εταίρους. Αυτοί οι τρίτοι μπορεί να επεξεργαστούν τα προσωπικά σας στοιχεία για λογαριασμό της Xiaomi ή για έναν ή περισσότερους σκοπούς αυτής της Πολιτικής Απορρήτου. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η κοινή χρήσης προσωπικών πληροφοριών που είναι απαραίτητες για την παροχή υπηρεσιών σε εσάς είναι αποκλειστικά για θεμιτούς, νόμιμους, αναγκαίους, συγκεκριμένους και ρητούς σκοπούς. Η Xiaomi θα διεξάγει τη δέουσα επιμέλεια και θα έχει συνάψει συμβάσεις, ώστε οι εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους περί ιδιωτικότητας στη δικαιοδοσία σας. Μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις που εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών έχουν τους υπο-επεξεργαστές τους.

Για να παρέχουμε μετρήσεις απόδοσης, ανάλυση και άλλες επιχειρηματικές υπηρεσίες, μπορεί επίσης να μοιραζόμαστε πληροφορίες (μη προσωπικές πληροφορίες) με τρίτους (όπως διαφημιστές στους ιστότοπούς μας) σε συγκεντρωτική μορφή. Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που έχουμε για να βοηθήσουμε τους διαφημιζόμενους και άλλους επιχειρηματικούς εταίρους να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα και την κάλυψη της διαφήμισης και των υπηρεσιών τους και να κατανοήσουν τους τύπους ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους και τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τους ιστότοπους, τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους. Μπορεί επίσης να μοιραστούμε τις γενικές τάσεις χρήσης των υπηρεσιών μας μαζί τους, όπως τον αριθμό των πελατών σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που αγοράζουν ορισμένα προϊόντα ή συμμετέχουν σε ορισμένες συναλλαγές.

3.1.5 Άλλα

Σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις, τις νομικές διαδικασίες, τις διαφορές ή/και τα αιτήματα δημόσιων οργανισμών και κυβερνητικών υπηρεσιών, η Xiaomi μπορεί να χρειαστεί να αποκαλύψει τα προσωπικά σας στοιχεία. Εάν η αποκάλυψη είναι απαραίτητη ή κατάλληλη για την εθνική ασφάλεια, την επιβολή του νόμου ή άλλα θέματα δημόσιας σημασίας, ενδέχεται επίσης να αποκαλύψουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς.

Προκειμένου να επιβάλουμε τους όρους μας ή να προστατέψουμε την επιχείρηση, τα δικαιώματα, τα περιουσιακά στοιχεία ή τα προϊόντα μας ή να προστατεύσουμε τους χρήστες, ή αν η αποκάλυψη είναι λογικά αναγκαία για τους παρακάτω σκοπούς (ανίχνευση, πρόληψη και επίλυση απάτης, μη εξουσιοδοτημένη χρήση του προϊόντος, παραβιάσεις των όρων ή των πολιτικών μας ή άλλες επιβλαβείς ή παράνομες δραστηριότητες), ενδέχεται επίσης να αποκαλύψουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς. (Η Xiaomi ενδέχεται να συλλέξει, να χρησιμοποιήσει ή να αποκαλύψει τα προσωπικά σας στοιχεία εφόσον αυτό επιτρέπεται και μόνο στον βαθμό που επιτρέπεται βάσει των ισχυόντων νόμων περί προστασίας δεδομένων). Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την παροχή προσωπικών σας πληροφοριών σε δημόσιους ή κυβερνητικούς οργανισμούς. επικοινωνία με τρίτους συνεργάτες σχετικά με την αξιοπιστία του λογαριασμού σας για την πρόληψη απάτης, παραβιάσεων και άλλων επιβλαβών συμπεριφορών.

Επιπλέον, ενδέχεται να μοιραστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία με:

• τους λογιστές μας, τους ελεγκτές, τους δικηγόρους ή παρόμοιους συμβούλους όταν τους ζητάμε να μας παράσχουν επαγγελματικές συμβουλές, και

• επενδυτές και άλλους συναφείς τρίτους σε περίπτωση πραγματικής ή δυνητικής πώλησης ή άλλης εταιρικής συναλλαγής που σχετίζεται με μια οντότητα του Ομίλου Xiaomi, και

• άλλα τρίτα μέρη, όπως αναφέρονται αναλυτικά στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου ή όπως έχετε ειδοποιηθεί με άλλο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της εξουσιοδότησής σας να το πράξουν αυτό σε σχέση με μια συγκεκριμένη αποκάλυψη.

3.2 Μεταφορά

Η Xiaomi δεν θα μεταφέρει τις πληροφορίες σας σε οποιοδήποτε υποκείμενο εκτός από τις παρακάτω περιπτώσεις:

• Όταν έχουμε λάβει ρητή συγκατάθεσή σας.

• Σε περίπτωση που η Xiaomi συμμετέχει σε συγχώνευση, απόκτηση ή πώληση του συνόλου ή μέρους των περιουσιακών της στοιχείων που ενδέχεται να επηρεάσουν τα προσωπικά σας δεδομένα, θα σας ειδοποιήσουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές στην ιδιοκτησία, χρήση και οποιαδήποτε άλλη επιλογή που ενδεχομένως έχετε σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, μέσω email ή/και δημοσίευσης εμφανούς ειδοποίησης στους ιστότοπούς μας ή με άλλα κατάλληλα μέσα,

• Στις περιπτώσεις που εξηγούνται σε αυτήν την Πολιτική Απορρήτου ή όπως έχετε ειδοποιηθεί με άλλο τρόπο.

3.3 Κοινοποίηση στο κοινό

Η Xiaomi ενδέχεται να να αποκαλύψει δημόσια τα προσωπικά σας στοιχεία υπό τις ακόλουθες συνθήκες:

• Όταν πρέπει να ανακοινώσουμε νικητή προωθητικής ενέργειας, διαγωνισμού ή κλήρωσης, και σε αυτή την περίπτωση δημοσιεύουμε μόνο περιορισμένες πληροφορίες,

• Όταν έχουμε λάβει τη ρητή σας συγκατάθεση ή έχετε αποκαλύψει τις πληροφορίες μέσω των υπηρεσιών μας, όπως σε σελίδες κοινωνικών μέσων ή σε δημόσια φόρουμ, και

• Όταν η δημόσια αποκάλυψη βασίζεται σε νόμο ή σε εύλογους λόγους: περιλαμβανομένων νόμων και κανονισμών, νομικών ή δικαστικών διαδικασιών ή κατόπιν αιτήματος αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών.

4 Πώς αποθηκεύουμε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας στοιχεία

4.1 Οι εγγυήσεις ασφαλείας της Xiaomi

Δεσμευόμαστε να διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή. Προκειμένου να αποτρέψουμε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αποκάλυψη ή άλλους παρόμοιους κινδύνους, έχουμε θεσπίσει όλες τις νομικά απαιτούμενες φυσικές, ηλεκτρονικές και διαχειριστικές διαδικασίες για τη διασφάλιση και εξασφάλιση των πληροφοριών που συλλέγουμε στην κινητή συσκευή σας και στις ιστοσελίδες της Xiaomi. Θα διασφαλίσουμε ότι θα διαφυλάξουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.

Για παράδειγμα, όταν έχετε πρόσβαση στον Mi Λογαριασμό, για καλύτερη ασφάλεια μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επαλήθευσης σε δύο βήματα, κάτι το οποίο συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Όταν οι προσωπικές σας πληροφορίες μεταδίδονται μέσω της συσκευής σας Xiaomi και τους διακομιστές μας, διασφαλίζουμε ότι τα δεδομένα κρυπτογραφούνται με τη χρήση Ασφάλειας επιπέδου μεταφοράς (TLS) και κατάλληλων αλγορίθμων κρυπτογράφησης.

Όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες αποθηκεύονται σε ασφαλείς διακομιστές και προστατεύονται σε ελεγχόμενες εγκαταστάσεις. Κατατάσσουμε τις πληροφορίες σας με βάση τη σπουδαιότητα και την ευαισθησία και διασφαλίζουμε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία έχουν το απαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας. Διαθέτουμε ειδικούς ελέγχους πρόσβασης για την αποθήκευση δεδομένων που βασίζονται στο σύννεφο και επανεξετάζουμε τακτικά τις πρακτικές συλλογής, αποθήκευσης και επεξεργασίας πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών μέτρων ασφαλείας, για την προστασία από κάθε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χρήση.

Διενεργούμε τη δέουσα επιμέλεια στους επιχειρηματικούς συνεργάτες και στους εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών για να διασφαλίσουμε ότι είναι σε θέση να προστατεύσουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Ελέγχουμε επίσης ότι οι εν λόγω τρίτοι διατηρούν κατάλληλα πρότυπα ασφαλείας, θέτοντας σε εφαρμογή κατάλληλους συμβατικούς περιορισμούς και, όπου είναι απαραίτητο, διενεργώντας ελέγχους και αξιολογήσεις. Επιπλέον, οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες μας και οι εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία υπόκεινται σε εκτελεστές συμβατικές υποχρεώσεις εχεμύθειας.

Διεξάγουμε εκπαιδευτικά μαθήματα και εξετάσεις με θέμα την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, προκειμένου να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων μας σχετικά με τη σημασία της προστασίας των προσωπικών πληροφοριών. Θα λάβουμε όλα τα εφικτά και νομικά απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση του διαδικτύου δεν είναι απολύτως ασφαλής και γι' αυτό δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια ή την ακεραιότητα οποιωνδήποτε προσωπικών πληροφοριών όταν αυτές μεταφέρονται από εσάς ή σε εσάς μέσω του διαδικτύου.

Αντιμετωπίζουμε παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει, όπου απαιτείται, κοινοποίηση της παραβίασης στην αρμόδια εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων και στα πρόσωπα στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα.

Οι πολιτικές και οι διαδικασίες μας για την ασφάλεια των πληροφοριών έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και περνούν τακτικά ελέγχους τρίτων για να επαληθευτεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφάλειας. Το σύστημα πληροφοριών της Xiaomi απέκτησε πιστοποίηση κατά ISO/IEC 27001:2013 για Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS). Οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Xiaomi και η Xiaomi Home IoT απέκτησαν πιστοποίηση κατά ISO/IEC 27701:2019 για Διαχείριση Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα (PIMS). Το MIUI έχει αποκτήσει πιστοποίηση κατά ISO/IEC 27018:2019 για προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο δημόσιο σύννεφο.

4.2 Τι μπορείτε να κάνετε

Μπορείτε να ορίσετε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για την Xiaomi, χωρίς να αποκαλύψετε τον κωδικό πρόσβασης ή τα στοιχεία του λογαριασμού σας σε οποιονδήποτε (εκτός αν έχετε εξουσιοδοτήσει δεόντως κάποιο πρόσωπο) για να αποφύγετε διαρροές κωδικού πρόσβασης προς άλλους ιστότοπους, κάτι που ενδέχεται να βλάψει την ασφάλεια του λογαριασμού σας στην Xiaomi. Όποτε είναι δυνατόν, παρακαλούμε να μην αποκαλύψετε τον κωδικό επαλήθευσης που λάβατε σε κανέναν (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην εξυπηρέτηση πελατών της Xiaomi). Κάθε φορά που συνδέεστε, ως χρήστης Mi Λογαριασμού, με ιστοσελίδες της Xiaomi, ειδικά από άλλον υπολογιστή ή από δημόσια διαδικτυακά τερματικά, πρέπει πάντα να αποσυνδεθείτε στο τέλος της συνεδρίας σας.

Η Xiaomi δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τυχόν απώλειες στην ασφάλεια που προκαλούνται από την πρόσβαση τρίτων στις προσωπικές σας πληροφορίες εξαιτίας της αδυναμίας σας να διατηρήσετε ιδιωτικές τις προσωπικές σας πληροφορίες. Παρά τα παραπάνω, πρέπει να μας ειδοποιήσετε αμέσως εάν υπάρξει οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού σας από οποιονδήποτε άλλο χρήστη του διαδικτύου ή οποιαδήποτε άλλη παραβίαση της ασφάλειας. Με τη βοήθειά σας θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών.

4.3 Πρόσβαση σε άλλες λειτουργίες της συσκευής σας

Οι εφαρμογές μας ενδέχεται να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες στη συσκευή σας, όπως η ενεργοποίηση του email για χρήση επαφών, αποθήκευση SMS και κατάσταση δικτύου Wi-Fi κ.λπ. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να επιτρέπουν στις εφαρμογές να εκτελούνται στη συσκευή σας και να σας επιτρέπουν να αλληλεπιδράτε με τις εφαρμογές. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσετε τις άδειές σας απενεργοποιώντας τις σε επίπεδο συσκευής ή επικοινωνώντας μαζί μας μέσω https://privacy.mi.com/support.

4.4 Πολιτική διατήρησης

Διατηρούμε προσωπικές πληροφορίες για την περίοδο που είναι απαραίτητη για τον σκοπό της συλλογής πληροφοριών που περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου ή για οποιαδήποτε ξεχωριστή πολιτική απορρήτου που παρέχεται για συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία ή όπως απαιτείται από τους ισχύοντες νόμους. Λεπτομερείς περίοδοι διατήρησης πληροφοριών καθορίζονται στη σελίδα συγκεκριμένης υπηρεσίας ή σχετικού προϊόντος. Θα σταματήσουμε να διατηρούμε πληροφορίες και θα διαγράψουμε ή θα καταστήσουμε ανώνυμα τα προσωπικά δεδομένα μόλις εκπληρωθεί ο σκοπός της συλλογής ή αφού επιβεβαιώσουμε το αίτημά σας για διαγραφή ή αφού τερματίσουμε τη λειτουργία του αντίστοιχου προϊόντος ή υπηρεσίας. Όπου είναι δυνατόν, έχουμε υποδείξει πόσο καιρό συνήθως διατηρούμε αναγνωρισμένες κατηγορίες, τύπους ή είδη προσωπικών δεδομένων. Όταν αποφασίζαμε για αυτές τις περιόδους διατήρησης, λάβαμε υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

• την ποσότητα, φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων

• τον κίνδυνο ζημιάς από μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή αποκάλυψη

• τους σκοπούς για τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα και πόσο χρόνο χρειαζόμαστε τα συγκεκριμένα δεδομένα για την επίτευξη αυτών των σκοπών

• για πόσο μεγάλο διάστημα τα προσωπικά δεδομένα είναι πιθανό να παραμείνουν ακριβή και ενημερωμένα

• για πόσο μεγάλο διάστημα τα προσωπικά δεδομένα ενδέχεται να σχετίζονται με πιθανές μελλοντικές νομικές αξιώσεις

• οποιεσδήποτε ισχύουσες νομικές, λογιστικές, κανονιστικές απαιτήσεις και απαιτήσες υποβολής εκθέσεων που καθορίζουν για πόσο μεγάλο διάστημα πρέπει να τηρούνται ορισμένα αρχεία.

Ανάλογα με τη δικαιοδοσία σας, ενδέχεται να αποτελούν εξαίρεση οι προσωπικές πληροφορίες που επεξεργαζόμαστε για το δημόσιο συμφέρον, την επιστημονική και ιστορική έρευνα, ή για στατιστικούς σκοπούς. Η Xiaomi ενδέχεται να συνεχίσει να διατηρεί αυτό το είδος πληροφοριών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την τυπική περίοδο διατήρησής τους, όπου είναι απαραίτητο και επιτρέπεται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας ή του αιτήματός σας, ακόμη και αν η περαιτέρω επεξεργασία δεδομένων δεν σχετίζεται με τον αρχικό σκοπό της συλλογής.

5 Τα δικαιώματά σας

Έλεγχος των προσωπικών σας στοιχείων

5.1 Ρυθμίσεις ελέγχου

Η Xiaomi αναγνωρίζει ότι οι ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Γι' αυτόν τον λόγο, δίνουμε παραδείγματα με τους τρόπους με τους οποίους σας δίνει τη δυνατότητα η Xiaomi να επιλέξετε να περιορίσετε τη συλλογή, χρήση, αποκάλυψη ή επεξεργασία των προσωπικών σας πληροφοριών και να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του απορρήτου σας:

• Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των λειτουργιών του Προγράμματος εμπειρίας χρήστη και της πρόσβασης τοποθεσίας,

• Σύνδεση ή αποσύνδεση από τον Mi Λογαριασμό,

• Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των λειτουργιών συγχρονισμού Xiaomi Cloud, και

• Διαγραφή οποιωνδήποτε πληροφοριών αποθηκευμένων στο Xiaomi Cloud μέσω της διεύθυνσης https://i.mi.com,

• Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση άλλων υπηρεσιών και λειτουργιών που αφορούν ευαίσθητες ή προσωπικές πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας της συσκευής σας και της εφαρμογής Ασφάλεια του MIUI.

Αν έχετε συμφωνήσει προηγουμένως να χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες για τους προαναφερθέντες σκοπούς, μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή επικοινωνώντας μαζί μας μέσω https://privacy.mi.com/support.

5.2 Τα δικαιώματά σας ως προς τις προσωπικές σας πληροφορίες

Ανάλογα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης και διαγραφής (και ορισμένα άλλα δικαιώματα) σε σχέση με τις προσωπικές πληροφορίες που διατηρούμε για εσάς (στο εξής αναφέρεται ως "το αίτημα"). Αυτά τα δικαιώματα θα υπόκεινται σε ειδικούς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Μπορείτε, επίσης, να αποκτήσετε πρόσβαση και να ενημερώσετε τις λεπτομέρειες σχετικά με τις προσωπικές πληροφορίες στον λογαριασμό Mi στη διεύθυνση https://account.xiaomi.com ή αν συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας από τη συσκευή σας. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω https://privacy.mi.com/support.

Θα μας βοηθήσει να επεξεργαστούμε το αίτημά σας πιο αποτελεσματικά εάν πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

(1) Το αίτημα σας πρέπει υποβάλλεται μέσω του αποκλειστικού καναλιού υποβολής αιτήματος της Xiaomi που περιγράφεται λεπτομερώς πιο πάνω και για την προστασία της ασφάλειας των πληροφοριών σας, το αίτημά σας θα πρέπει να είναι γραπτό (εκτός εάν ο τοπικός νόμος αναγνωρίζει ρητά την προφορική αίτηση),

(2) Να παρέχετε επαρκείς πληροφορίες ώστε η Xiaomi να είναι σε θέση να επαληθεύσει την ταυτότητά σας και να διασφαλίσει ότι είστε το υποκείμενο των δεδομένων ή ότι είστε νομικά εξουσιοδοτημένοι να ενεργείτε για λογαριασμό του υποκειμένου δεδομένων.

Αφού λάβουμε επαρκείς πληροφορίες για να επιβεβαιώσουμε ότι η αίτησή σας μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία, θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στο αίτημά σας εντός οποιουδήποτε χρονοδιαγράμματος που καθορίζεται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους προστασίας των δεδομένων σας.

Αναλυτικά:

• Έχετε το δικαίωμα να λάβετε σαφείς, διαφανείς και ευκολονόητες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προσωπικών σας πληροφοριών και των δικαιωμάτων σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας παρέχουμε τις πληροφορίες αυτής της Πολιτικής Απορρήτου.

• Βάσει των απαιτήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας, αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία από εμάς θα σας παρέχονται δωρεάν κατόπιν αιτήματός σας. Για τυχόν επιπλέον αιτήματα για σχετικές πληροφορίες, ενδέχεται να χρεώσουμε ένα εύλογο τέλος βάσει των ουσιαστικών διαχειριστικών δαπανών σύμφωνα με και εάν επιτρέπεται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

• Εάν τυχόν πληροφορίες που διατηρούμε για εσάς είναι εσφαλμένες ή ελλιπείς, δικαιούστε να διορθώσετε ή να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία βάσει του σκοπού χρήσης.

• Βάσει των απαιτήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή ή την αφαίρεση των προσωπικών σας πληροφοριών, όταν δεν υπάρχει κανένας επιτακτικός λόγος για να συνεχίσουμε να τις χρησιμοποιούμε. Θα εξετάσουμε τους λόγους που αφορούν το αίτημά σας για διαγραφή και θα λάβουμε εύλογα μέτρα, καθώς και τεχνικά μέτρα. Έχετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην έχουμε τη δυνατότητα άμεσης κατάργησης των πληροφοριών από το σύστημα αντιγράφων ασφαλείας λόγω των ισχυόντων νόμων και/ή τεχνολογικών περιορισμών. Σε αυτήν την περίπτωση, θα αποθηκεύσουμε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία και θα τα απομονώσουμε από οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία έως ότου το αντίγραφο ασφαλείας να διαγραφεί ή να γίνει ανώνυμο.

• Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε ορισμένες μορφές επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας για άμεσο μάρκετινγκ (καθώς και της ανάλυσης προφίλ) και υπό ορισμένες συνθήκες όπου η νομική βάση για την επεξεργασία (καθώς και την ανάλυση προφίλ) είναι τα νόμιμα συμφέροντά μας.

Ιδιαίτερα σύμφωνα με τους νόμους ορισμένης δικαιοδοσίας:

• Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε από εμάς τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας πληροφοριών. Θα εξετάσουμε τους λόγους που αφορούν το αίτημά σας για περιορισμό. Εάν οι λόγοι έχουν σχέση με την Ευρωπαϊκή οδηγία για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR), θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία αποκλειστικά σύμφωνα με τις ισχύουσες συνθήκες στο GDPR και θα σας ενημερώσουμε πριν αρθεί ο περιορισμός της επεξεργασίας.

• Έχετε το δικαίωμα να μην υποβληθείτε σε μια απόφαση που βασίζεται αποκλειστικά σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας προφίλ, η οποία παράγει νομικές συνέπειες σε σχέση με εσάς ή σας επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό.

• Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση για τα προσωπικά σας στοιχεία σε δομημένη μορφή που χρησιμοποιείται συνήθως και να μεταβιβάσετε τις πληροφορίες σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων (φορητότητα δεδομένων).

Έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την επεξεργασία αιτημάτων ή να συμμορφωθούμε μόνο εν μέρει με αιτήματα για τα οποία ισχύει εξαίρεση ή έχουμε το δικαίωμα να το πράξουμε σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, όπως εάν το αίτημα είναι προδήλως αβάσιμο ή εμφανώς υπερβολικό ή θα απαιτούσε την αποκάλυψη πληροφοριών τρίτων μερών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρεώσουμε ένα τέλος, όπου επιτρέπεται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Εάν πιστεύουμε ότι ορισμένες πτυχές του αιτήματος διαγραφής πληροφοριών μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα αδυναμία να χρησιμοποιήσουμε νομίμως τις πληροφορίες για τη δημιουργία, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων ή για λόγους που επιτρέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, το αίτημά σας μπορεί επίσης να απορριφθεί.

5.3 Ανάκληση συγκατάθεσης

Μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας που μας είχατε παράσχει προηγουμένως για συγκεκριμένο σκοπό υποβάλλοντας αίτημα, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής, χρήσης ή/και αποκάλυψης των προσωπικών σας στοιχείων που βρίσκονται στην κατοχή μας ή στον έλεγχό μας. Βάσει της συγκεκριμένης υπηρεσίας που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας επικοινωνώντας μαζί μας μέσω https://privacy.mi.com/support. Θα επεξεργαστούμε το αίτημά σας εντός εύλογου χρονικού διαστήματος από την ημερομηνία υποβολής του και, στη συνέχεια, δεν θα συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε ή/και αποκαλύψουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σύμφωνα με το αίτημά σας.

Ανάλογα με την έκταση της απόσυρσης της συναίνεσής σας, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι ενδέχεται να μην είστε σε θέση να συνεχίσετε να λαμβάνετε το πλήρες όφελος από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Xiaomi. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας ή της εξουσιοδότησής σας δεν θα επηρεάσει την εγκυρότητα της επεξεργασίας που πραγματοποιήσαμε βάσει της συγκατάθεσης μέχρι το σημείο της απόσυρσης.

5.4 Ακύρωση υπηρεσίας ή λογαριασμού

Εάν θέλετε να ακυρώσετε ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω https://privacy.mi.com/support.

Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε τον Mi Λογαριασμό, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι η ακύρωση θα σας εμποδίσει να χρησιμοποιήσετε το πλήρες φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών της Xiaomi. Η ακύρωση μπορεί να αποτραπεί ή να καθυστερήσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, αν εξακολουθούν να υπάρχουν χρήματα που εκκρεμούν στον λογαριασμό σας, όπως η μη πληρωμένη υπηρεσία μέλους της Mi Μουσικής, ένα πληρωμένο θέμα στα Θέματα ή απλήρωτο δάνειο στα Mi Οικονομικά σας κ.λπ., δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε άμεσα το αίτημά σας.

Όταν συνδέεστε με το Xiaomi μέσω λογαριασμού τρίτου, πρέπει να ζητήσετε την ακύρωση του λογαριασμού από τον τρίτο.

6 Πώς μεταφέρονται τα προσωπικά σας δεδομένα παγκοσμίως

Η Xiaomi επεξεργάζεται και υποστηρίζει προσωπικές πληροφορίες μέσω μιας παγκόσμιας υποδομής λειτουργίας και ελέγχου. Επί του παρόντος, η Xiaomi διαθέτει κέντρα δεδομένων στην Κίνα, την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Ρωσία και τη Σιγκαπούρη. Για τους σκοπούς που περιγράφονται στην Πολιτική Απορρήτου, οι πληροφορίες σας μπορούν να μεταφερθούν στα εν λόγω κέντρα δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Μπορεί επίσης να μεταφέρουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών και επιχειρηματικούς εταίρους και τα δεδομένα σας μπορεί επομένως να μεταδοθούν και σε άλλες χώρες ή περιοχές. Η δικαιοδοσία στην οποία βρίσκονται αυτές οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις μπορεί να προστατεύει ή να μην προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα με τα ίδια πρότυπα όπως στη δική σας δικαιοδοσία. Υπάρχουν διαφορετικοί κίνδυνοι βάσει διαφορετικών νόμων περί προστασίας δεδομένων. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει τη δέσμευσή μας να συμμορφωνόμαστε με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και να προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Συγκεκριμένα:

• Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε και παράγουμε σε επιχειρήσεις εντός της επικράτειας της Κινεζικής ενδοχώρας αποθηκεύονται σε κέντρα δεδομένων που βρίσκονται στην Κινεζική ενδοχώρα, εκτός από τις διασυνοριακές μεταδόσεις, όπως επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

• Οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε και παράγουμε στις επιχειρήσεις μας στη Ρωσία υποβάλλονται σε επεξεργασία και αποθηκεύονται σε κέντρα δεδομένων που βρίσκονται στη Ρωσία, εκτός από τις διασυνοριακές μεταδόσεις που επιτρέπονται βάσει του ρωσικού δικαίου.

• Οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε και παράγουμε σε επιχειρήσεις στην Ινδία αποθηκεύονται σε κέντρα δεδομένων που βρίσκονται στην Ινδία.

Εάν χρειαστεί να μεταφέρουμε προσωπικές πληροφορίες εκτός της δικαιοδοσίας σας, είτε πρόκειται για θυγατρικές μας είτε για τρίτους παρόχους υπηρεσιών, θα συμμορφωθούμε με τους σχετικούς ισχύοντες νόμους. Διασφαλίζουμε ότι όλες αυτές οι μεταφορές πληρούν τις απαιτήσεις των ισχυόντων τοπικών νόμων για την προστασία των δεδομένων, εφαρμόζοντας ομοιόμορφες διασφαλίσεις. Μπορείτε να μάθετε σχετικά με τις διασφαλίσεις που έχουμε στη διάθεσή μας, επικοινωνώντας μαζί μας μέσω https://privacy.mi.com/support.

Εάν χρησιμοποιείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στην περιοχή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), η Xiaomi Technology Netherlands B.V. θα ενεργεί ως υπεύθυνη επεξεργασίας δεδομένων και η Xiaomi Singapore Pte. Ltd. θα είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία δεδομένων. Στοιχεία επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε στην ενότητα "Επικοινωνήστε μαζί μας".

Εάν η Xiaomi μοιραστεί προσωπικά δεδομένα που προέρχονται από εσάς στον ΕΟΧ σε οντότητα του ομίλου Xiaomi ή εξωτερικό πάροχο υπηρεσιών εκτός του ΕΟΧ, θα το πράξουμε βάσει τυποποιημένων συμβατικών ρητρών της ΕΕ ή οποιωνδήποτε άλλων διασφαλίσεων που προβλέπονται από το GDPR. Μπορείτε να μάθετε σχετικά με τις ειδικές διασφαλίσεις που διαθέτουμε ή να ζητήσετε αντίγραφο επικοινωνώντας μαζί μας μέσω https://privacy.mi.com/support.

7 Προστασία ανηλίκων

Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα να εποπτεύει τη χρήση των προϊόντων ή των υπηρεσιών μας από παιδιά. Ωστόσο, δεν προσφέρουμε υπηρεσίες απευθείας σε ένα παιδί και δεν χρησιμοποιούμε προσωπικές πληροφορίες παιδιών για σκοπούς μάρκετινγκ.

Εάν είστε γονέας ή κηδεμόνας και πιστεύετε ότι ο ανήλικος έχει παράσχει προσωπικές πληροφορίες στην Xiaomi, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω https://privacy.mi.com/support για να διασφαλιστεί ότι οι προσωπικές πληροφορίες θα αφαιρεθούν αμέσως και ότι ο ανήλικος θα διαγραφεί από οποιαδήποτε από τις ισχύουσες υπηρεσίες της Xiaomi.

8 Πρέπει να συμφωνήσω με τους όρους και τις προϋποθέσεις τρίτων;

Η Πολιτική Απορρήτου μας δεν ισχύει για προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρονται από τρίτους. Ανάλογα με το προϊόν ή την υπηρεσία Xiaomi που χρησιμοποιείτε, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προϊόντα ή υπηρεσίες τρίτων που περιλαμβάνουν φωνητική υποστήριξη, επεξεργασία με κάμερα, αναπαραγωγή βίντεο, καθαρισμό συστήματος και υπηρεσίες ασφαλείας, παιχνίδια, στατιστικά στοιχεία, αλληλεπίδραση κοινωνικών μέσων, επεξεργασία πληρωμών, κοινή χρήση, ώθηση, φιλτράρισμα πληροφοριών, μεθόδους εισαγωγής κ.λπ. Ορισμένες από αυτές θα παρέχονται με τη μορφή συνδέσμων με ιστότοπους τρίτων, ενώ μερικές θα έχουν πρόσβαση σε SDK, API κ.λπ. Οι πληροφορίες σας ενδέχεται επίσης να συλλέγονται όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες. Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αφιερώσετε χρόνο για να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου των τρίτων όπως ακριβώς διαβάσατε τη δική μας. Δεν είμαστε υπεύθυνοι και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι τρίτοι χρησιμοποιούν προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουν από εσάς. Η Πολιτική Απορρήτου μας δεν ισχύει για άλλους ιστότοπους που συνδέονται με τις υπηρεσίες μας.

Ακολουθούν παραδείγματα για το πότε ισχύουν όροι και πολιτικές απορρήτου τρίτων όταν χρησιμοποιείτε τα συγκεκριμένα προϊόντα που αναφέρονται παραπάνω:

Όταν χρησιμοποιείτε έναν πάροχο υπηρεσιών τρίτων για ολοκλήρωση αγοράς, ώστε να οριστικοποιήσετε και να πληρώσετε για την παραγγελία σας, οι προσωπικές πληροφορίες που παρέχετε κατά την ολοκλήρωση της αγοράς αντιμετωπίζονται σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου τρίτων.

Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία σάρωσης ασφαλείας στην εφαρμογή ασφαλείας MIUI, θα ισχύσει ένα από τα ακόλουθα, ανάλογα με την επιλογή της υπηρεσίας σας:

• Πολιτική Ασφάλειας Απορρήτου και Πληροφοριών της Avast: https://www.avast.com/privacy-policy

• Πολιτική Απορρήτου της Antiy Mobile Security AVL SDK: https://www.avlsec.com/en/privacy-policy

• Πολιτική Απορρήτου της Tencent: https://privacy.qq.com

Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Εκκαθάριση στην εφαρμογή MIUI Ασφάλεια, ισχύει η Πολιτική Απορρήτου της Tencent: https://privacy.qq.com

Όταν χρησιμοποιείτε τις διαφημιστικές υπηρεσίες σε διάφορες συγκεκριμένες εφαρμογές στο MIUI, θα ισχύσει ένα από τα παρακάτω, ανάλογα με την επιλογή της υπηρεσίας σας:

• Πολιτική Απορρήτου της Google: https://www.google.com/policies/privacy

• Πολιτική Απορρήτου της Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

Όταν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο εισαγωγής Google, ισχύει η Πολιτική Απορρήτου της Google: https://policies.google.com/privacy

Όταν επεξεργαζόμαστε τα στατιστικά δεδομένα, επιβλέπουμε τον ρυθμό κατάρρευσης εφαρμογής και παρέχουμε δυνατότητες ελέγχου στο νέφος, χρησιμοποιούμε την Google Analytics για Firebase ή Firebase Analytic που παρέχεται από την Google Inc. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου της Google Firebase: https://policies.google.com/privacy και https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

Για να εξυπηρετούμε τις εφαρμογές συστήματος MIUI με διαφημίσεις, τα τρίτα μέρη - διαφημιστικοί συνεργάτες ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα που δημιουργήθηκαν από τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο, όπως τα κλικ σας στις διαφημίσεις και οι προβολές περιεχομένου, ή άλλες δραστηριότητες σε ιστότοπους ή εφαρμογές.

• Πολιτική Απορρήτου της Google: https://www.google.com/policies/privacy

• Πολιτική Απορρήτου της Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• Πολιτική Απορρήτου της Unity: https://unity3d.com/legal/privacy-policy

• Πολιτική Απορρήτου της Vungle: https://vungle.com/privacy/

• Πολιτική Απορρήτου της IronSource: https://developers.ironsrc.com/ironsource-mobile/air/ironsource-mobile-privacy-policy

• Πολιτική Απορρήτου της Applovin: https://www.applovin.com/privacy

• Πολιτική Απορρήτου της Chartboost: https://answers.chartboost.com/en-us/articles/200780269

• Πολιτική Απορρήτου της Mopub: https://www.mopub.com/legal/privacy/

• Πολιτική Απορρήτου της Mytarget: https://legal.my.com/us/mytarget/

• Πολιτική Απορρήτου της Yandex: https://yandex.com/legal/privacy/

• Πολιτική Απορρήτου της Tapjoy: https://www.tapjoy.com/legal/advertisers/privacy-policy/

• Πολιτική Απορρήτου της AdColony: https://www.adcolony.com/privacy-policy

Ενδέχεται να συλλέξουμε και να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε εταιρείες ανάθεσης τρίτων σύμφωνα με τις οδηγίες των διαφημιστικών μας συνεργατών για τη δημιουργία αναφορών για τους διαφημιστικούς μας συνεργάτες, περιλαμβανομένων των μετρήσεων της αλληλεπίδρασής σας με τις διαφημίσεις μας (εάν υπάρχουν). Ανάλογα με τις εφαρμογές συστήματος MIUI που χρησιμοποιείτε, οι εταιρείες ανάθεσης τρίτων μπορεί να περιλαμβάνουν:

• Πολιτική Απορρήτου της Adjust: https://www.adjust.com/terms/privacy-policy/

• Πολιτική Απορρήτου της Appsflyer: https://www.appsflyer.com/privacy-policy/?utm_source=google

• Πολιτική Απορρήτου της Affise: https://affise.com/privacy-policy/

• Πολιτική Απορρήτου της Miaozhen: https://www.miaozhen.com/en/privacy

• Πολιτική Απορρήτου της Nielsen: https://www.nielsen.com/cn/en/legal/privacy-policy/

9 Πώς ενημερώνουμε αυτήν την Πολιτική Απορρήτου

Αναθεωρούμε περιοδικά την Πολιτική Απορρήτου βάσει των αλλαγών στις επιχειρήσεις, την τεχνολογία και τον ισχύοντα νόμο και ενδέχεται να ενημερώσουμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Εάν πραγματοποιήσουμε ουσιαστική αλλαγή αυτής της Πολιτικής Απορρήτου, θα σας ειδοποιήσουμε μέσω των καταχωρισμένων στοιχείων επικοινωνίας σας, όπως είναι το email (αποστέλλονται στη διεύθυνση email που καθορίζεται στον λογαριασμό σας) ή θα δημοσιεύονται σε ιστότοπους της Xiaomi ή θα ειδοποιείστε μέσω κινητών συσκευών, ώστε να μπορείτε να μάθετε για τις πληροφορίες που συλλέγουμε και για το πώς τις χρησιμοποιούμε. Αυτές οι αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου θα ισχύουν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος που ορίζεται στην ειδοποίηση ή τον ιστότοπο. Σας συνιστούμε να ελέγχετε τακτικά αυτήν τη σελίδα για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η συνεχιζόμενη χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών στον ιστότοπο, στο κινητό ή/και σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή θα υπόκειται στην ενημερωμένη Πολιτικής Απορρήτου. Όπου απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, θα σας ζητήσουμε τη ρητή συγκατάθεσή σας όταν συλλέγουμε πρόσθετα προσωπικά στοιχεία από εσάς ή όταν χρησιμοποιούμε ή αποκαλύπτουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για νέους σκοπούς.

10 Επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν έχετε οποιαδήποτε σχόλια ή απορίες σχετικά με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου ή οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη συλλογή, χρήση ή αποκάλυψη των προσωπικών σας πληροφοριών εκ μέρος της Xiaomi, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω https://privacy.mi.com/support ή στην παρακάτω διεύθυνση. Όταν λαμβάνουμε αιτήματα απορρήτου ή προσωπικών πληροφοριών για την πρόσβαση ή τη λήψη προσωπικών πληροφοριών, έχουμε μια επαγγελματική ομάδα για την επίλυση των προβλημάτων σας. Εάν η ερώτησή σας αφορά ένα σημαντικό ζήτημα, ενδέχεται να σας ζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την απάντηση που λάβατε από εμάς σε σχέση με τις προσωπικές σας πληροφορίες, μπορείτε να παραδώσετε την καταγγελία σας στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή προστασίας δεδομένων της δικαιοδοσίας σας. Αν μας συμβουλευτείτε, θα παράσχουμε πληροφορίες στα σχετικά κανάλια καταγγελίας που ενδέχεται να ισχύουν ανάλογα με τη δική σας κατάσταση.

Xiaomi Communications Co., Ltd. #019, 9th Floor, Building 6, 33 Xi'erqi Middle Road, Haidian District, Beijing, China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422

Για τους χρήστες στην Ινδία:

Xiaomi Technology India Private Limited Building Orchid, Block E, Embassy Tech Village, Outer Ring Road, Devarabisanahalli, Bengaluru, Karnataka - 560103, India

Για τυχόν διαφωνίες και καταγγελίες σχετικά με την επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ή πληροφοριών πρέπει να ενημερωθεί ο διορισμένος Υπεύθυνος καταγγελιών όπως αναφέρεται παρακάτω:

Ονοματεπώνυμο: Vishwanath C.

Τηλέφωνο: 080 6885 6286, Δευ-Σάβ : 9 πμ έως 6 μμ

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: grievance.officer@xiaomi.com

Για χρήστες στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ):

Xiaomi Technology Netherlands B.V. Prinses Beatrixlaan 582, The Hague 2595BM Netherlands

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου!

Τι είναι καινούργιο για εσάς

Έχουμε κάνει ορισμένες ενημερώσεις ως εξής:

• Έχουμε ενημερώσει ορισμένα στοιχεία επικοινωνίας.

• Έχουμε ενημερώσει ορισμένες πληροφορίες που συλλέγονται από εμάς και από τρίτους.

• Έχουμε διευκρινίσει πιο καθαρά πώς χρησιμοποιούμε στοιχεία μη προσωπικής ταυτοποίησης.

• Έχουμε ενημερώσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες, και καθορίζουμε με περισσότερες λεπτομέρειες πότε επεξεργαζόμαστε προσωπικά στοιχεία βάσει των νόμιμων συμφερόντων μας και σε σχέση με τη χρήση σας των υπηρεσιών προώθησης (push).

• Παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διατήρηση των δεδομένων.

• Έχουμε καθορίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τα δικαιώματά σας στις προσωπικές σας πλήροφορίες.