Xiaomi-tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytäntömme päivitettiin 4. syyskuuta 2019.

Ole hyvä ja varaa hetki aikaa tutustuaksesi tietosuojakäytäntöihimme ja kerro meille, jos sinulla on kysyttävää.

Tietoja meistä

Xiaomi Singapore Pte. Ltd, Xiaomi Technology Netherlands B.V. ja sen Xiaomi-ryhmän tytäryhtiöt (jäljempänä "Xiaomi", "me", "meidän" tai "meitä") ottavat yksityisyytesi vakavasti. Tämä tietosuojakäytäntö on suunniteltu tarpeitasi ajatellen, ja on tärkeää, että ymmärrät kattavasti henkilötietojemme keräämisen ja käytön käytännöt, me varmistamme samalla, että sinulla on viime kädessä määräysvalta Xiaomille toimitettuihin henkilökohtaisiin tietoihisi.

Tietoja tästä tietosuojakäytännöstä

Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan kaikkiin Xiaomi-laitteisiin, verkkosivustoihin tai sovelluksiin, jotka viittaavat tai linkittävät tähän tietosuojakäytäntöön, lukuun ottamatta tiettyjä Xiaomi-tuotteita tai palveluja, jotka tarjoavat riippumattomia tietosuojakäytäntöjä. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, kuinka Xiaomi kerää, käyttää, julkaisee, käsittelee ja suojaa kaikkia niitä henkilökohtaisia tietoja, jotka annat meille tai joita keräämme sinulta, käyttäessäsi tuotteitamme ja palveluitamme verkkosivuilla (www.mi.com, en.miui.com, account.xiaomi.com) ja mobiililaitteissamme tarjoamissamme sovelluksissa. Jos Xiaomi-tuotteessa on erillinen tietosuojakäytäntö, erillistä tietosuojakäytäntöä sovelletaan ensisijaisesti, mutta sen kattamaton osa on tämän tietosuojakäytännön ehtojen alainen. Se miten tietyt tuotteet ja palvelut keräävät ja käsittelevät henkilökohtaisia tietojasi, voivat edelleen myös vaihdella mallin, palveluversion tai alueen mukaisesti. Suosittelemme sinua perehtymään erillisen tietosuojakäytännön tarkempiin tietoihin.

Tämän tietosuojakäytännön mukaan "henkilökohtaisilla tiedoilla" tarkoitetaan tietoja, joita voidaan käyttää yksilön suoraan tai epäsuoraan yksilöimiseen, joko yksin kyseisistä tiedoista, tai kyseisestä tiedosta yhdistettynä muihin tietoihin, joita Xiaomi voi saada tietoja kyseisestä yksityishenkilöstä, jollei muuta ole nimenomaisesti säädetty alueellasi sovellettavissa laeissa. Käytämme henkilökohtaisia tietojasi tiukasti tietosuojakäytännön mukaisesti.

Miten voimme auttaa sinua

Tarkoituksenamme on tarjota käyttäjillemme mahdollisimman hyvää palvelua. Jos sinulla on mitään huolenaiheita tässä tietosuojakäytännössä esitetyssä tietojen käsittelyn käytännössämme, ole hyvä ja ota yhteyttä osoitteeseen privacy@xiaomi.com käsitelläksesi erityisiä huolenaiheitasi. Kuulemme mielellämme sinusta. Jos sinulla on ratkaisematon tietosuojaan tai tiedonkäyttöön liittyvä ongelma, jota emme ole käsitelleet tyydyttävällä tavalla, ole hyvä ja ota yhteyttä meidän Yhdysvalloissa toimivaan riidanratkaisun käsittelijään (maksutta) osoitteessa https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

TRUSTe

1 Mitä tietoja keräämme ja miten me käytämme niitä?

1.1 Mitä tietoja keräämme

Voidaksemme tarjota sinulle palveluitamme, pyydämme sinua toimittamaan sellaisia henkilökohtaisia tietoja, jotka ovat tarpeen näiden palvelujen tarjoamiseksi sinulle. Keräämme vain sellaista tietoa, joka on välttämätöntä sen määritellyille, konkreettisille, nimenomaisille ja laillisille tarkoituksille, eikä tietoja käsitellä edelleen sellaisella tavalla, joka on ristiriidassa näiden tarkoitusten kanssa. Sinulla on oikeus valita, annatko pyytämämme tiedot, mutta jos et anna henkilökohtaisia tietojasi, useimmissa tapauksissa me emme ehkä pysty toimittamaan sinulle tuotteitamme tai palveluitamme, tai vastaamaan kyselyihisi.

Valitsemastasi palvelusta riippuen voimme kerätä seuraavan tyyppisiä tietoja:

1.1.1 Meille antamasi tiedot:

Voimme kerätä kaikkia meille antamiasi henkilökohtaisia tietoja, jotka ovat välttämättömiä valitsemallesi palvelun kannalta. Voit esimerkiksi mi.com-vähittäismyyntipalveluja käyttäessäsi ilmoittaa nimesi, matkapuhelinnumerosi, s-postiosoitteesi, toimitusosoitteesi, tilauksesi, laskutustiedot, pankkitilin numeron, tilinomistajan nimen, luottokortin numeron ja muita tietoja. Käyttäessäsi Xiaomi Cloud -palveluita, voit synkronoida materiaaleja tai dataa. Voit ilmoittaa käyttäjätilin luodessasi sukupuolen, tietoturvaan liittyviä tietoja ja vastaavaa. Osallistuessasi MIUI-foorumille tai muulle Xiaomi-alustalle, voit vapaasti antaa nykyisen työnimikkeesi, koulutustaustan ja mitä tahansa muita sosiaalisiin aktiviteetteihin liittyviä tietoja.

1.1.2 Palveluiden käytöstäsi keräämämme tiedot

• Laite- tai SIM-tiedot. Esimerkiksi IMEI-numero, GAID-numero, IMSI-numero, MAC-osoite, sarjanumero, MIUI-versio ja tyyppi, ROM-versio, Android-versio, Android-tunnus, Space-tunnus, SIM-kortin operaattori ja sen sijaintialue, näytön tiedot, laitteen näppäimistön tiedot, laitteen valmistajan tiedot ja mallin nimi, laitteen aktivointiaika, verkko-operaattori, yhteystyyppi, laitteiston perustiedot ja käyttötiedot (kuten prosessori, tallennus, akun käyttö, näytön tarkkuus ja laitteen lämpötila, kameran linssimalli).

• Sinua koskevat tiedot, jotka voivat olla kolmansien osapuolten palveluntarjoajien ja liikekumppanien ilmoittamia: Voimme kerätä ja käyttää sellaisia tietoja, kuten kolmannen osapuolen palveluntarjoajien ja liikekumppanien antama mainostunnuksesi.

• Sovellusten käyttöösi liittyvät tiedot, mukaan lukien sovelluksen perustiedot, kuten sovellusluettelo, sovellustunnuksen tiedot, SDK-versio, järjestelmän päivitysasetukset, sovellusasetukset (alue, kieli, aikavyöhyke, kirjasin) ja sovelluksen tilatietue (esim. lataaminen, asentaminen, päivittäminen, poistaminen).

• Palvelun käyttösi aikana muodostuvat tiedot, kuten arvomerkkisi, luokitukset, kirjautumistiedot ja MIUI Forum-palvelun selaustietueet. Viestisi MIUI-foorumipalvelussa (näkyy vain sekä lähettävälle että vastaanottavalle taholle). Mi push -palveluita käyttäessäsi syntyvä push-sisältö. Toimintasi mainospalveluita käyttäessäsi (kuten napauttaminen, selaaminen jne.).

• Paikannustiedot (vain tietyille palveluille/toiminnoille): eri tyyppisiä tietoja tarkasta tai likimääräisestä sijainnistasi, jos käytät paikkakohtaisia palveluja (navigointiohjelmisto, sääohjelmisto ja ohjelmisto, joka sisältää laitteen paikannustoiminnon). Esimerkiksi alue, maakoodi, kaupunkikoodi, mobiiliverkkokoodi, mobiilimaakoodi, solun identiteetti, pituusaste- ja leveysastetiedot, aikavyöhykeasetukset ja kieliasetukset. Voit poistaa käytöstä kunkin sovelluksen sijaintitietosi milloin tahansa puhelimen asetuksista (Asetukset - Käyttöoikeudet).

• Lokitiedot: tiettyihin toimintojen, sovelluksien ja verkkosivustojen käyttöösi liittyvä tieto. Esimerkiksi evästeet ja muut anonyymit tunnistustekniikat, IP-osoitteet, verkkopyyntötiedot, väliaikainen viestihistoria, standardit järjestelmälokit, kaatumistiedot, palveluita käyttämällä luodut lokitiedot, (kuten rekisteröintiaika, käyttöaika, aktiviteettiaika jne.).

• Muu tieto: Ympäristölle ominainen arvo (ECV) (eli arvo, joka on tuotettu Mi-tilin tunnuksesta, puhelimen laitteen tunnuksesta, yhdistetystä Wi-Fi-tunnuksesta ja sijaintitiedoista).

1.1.3 Kolmannen osapuolen lähteiden tiedot

Keräämme sinusta tietoa kolmannen osapuolen lähteistä lain salliessa. Esimerkiksi,

• tietyissä palveluissa, joihin voi sisältyä tili- ja rahoitustapahtumia, voimme valtuuttamanasi validoida antamasi tiedot (kuten puhelinnumero) oikeutettujen kolmansien osapuolten lähteiden kautta turvallisuus- ja petostentorjuntatarkoituksissa.

• voimme vastaanottaa nimettyjä tunnusmerkkejä (kuten mainostajan IMEI) tarjotaksemme sinulle mainontapalveluita.

• saatamme myös hankkia tiettyjä tietoja, kuten käyttäjätunnuksia ja lempinimiä kolmannen osapuolen sosiaalisen verkon palveluista (esim. käyttäessäsi sosiaalisen verkoston tiliä kirjautuaksesi Xiaomi-palveluun).

• muiden meille antamat tiedot sinusta (esim. toimitusosoitteesi, jonka muut käyttäjät voivat ilmoittaa meille, ostaessaan sinulta tuotteita mi.com-palveluiden kautta).

1.1.4 Ei-yksilöivä tieto

Voimme myös kerätä muita tietoja, jotka eivät ole suoraan tai välillisesti sidoksissa yksilöön ja joita ei voida määritellä henkilökohtaisiksi tiedoiksi sovellettavien paikallisten lakien mukaisesti. Tällainen tieto voi sisältää tiettyä palvelua käyttäessäsi syntyviä tilastotietoja (esim. yksilöimättömiä laitteeseen liittyviä tietoja, päivittäisiä käyttötapahtumia, sivun käyttötapahtumia, sivun hakuajan tapahtumia ja istuntojen tapahtumia). Verkon seurantatietoja (esim. pyyntöaika, pyyntöjen määrä tai virhepyyntö jne.); sovelluksen kaatumistapahtumat. Tällaisen keräyksen tarkoituksena on parantaa sinulle tarjoamiamme palveluja. Kerättyjen tietojen tyyppi ja määrä riippuu siitä, miten käytät tuotteitamme ja/tai palveluitamme.

Keräämme sellaisia tietoja, kuten ainutkertaisia laitteiden tunnisteita, laitemalleja, järjestelmän versionumeroita ja tietoja aktiviteeteistasi verkkosivuillamme tai mobiilisovelluksissamme. Kokoamme tällaisia tietoja, voidaksemme tarjota sinulle enemmän hyödyllistä tietoa, sekä ymmärtääksemme, mistä verkkosivustojemme osista, tuotteista ja palveluista olet eniten kiinnostunut. Tällaiset kootut tiedot eivät ole yksilöiviä tietoja, koska niitä ei voida käyttää tunnistamaan sinua. Yhdistäessämme ei-henkilökohtaisia tietoja henkilökohtaisiin tietoihin, tällaisia tietoja tullaan kuitenkin käsittelemään henkilökohtaisina tietona.

1.2 Kuinka käytämme keräämäämme henkilökohtaista tietoa

Henkilötietojen keräämisen tarkoituksena on tarjota sinulle tuotteita ja/tai palveluja ja varmistaa, että noudatamme sovellettavia lakeja, asetuksia ja muita sääntelyvaatimuksia. Tähän liittyvät:

• Tuotteidemme ja/tai palveluidemme tarjoaminen, käsittely, ylläpito, parantaminen ja kehittäminen sinua varten, esimerkiksi toimitus, aktivointi, varmentaminen, myynnin jälkeinen tuki, asiakastuki ja mainostaminen.

• Turvatoimien toteuttaminen ja ylläpito menetysten ja petosten estämiseksi, kuten käyttäjien tunnistamisen avustaminen ja käyttäjän identiteetin tarkistaminen. Käytämme tietojasi petostentorjuntaan vain, jos seuraavat kaksi ehtoa täyttyvät: se on välttämätöntä; ja arviointiin käytetyt tiedot ovat Xiaomi-yhtiön oikeutettujen etujen mukaisia käyttäjien ja palvelujen suojaamiseksi.

• Laitteidesi, palvelujen, kysymysten tai pyyntöjen käsitteleminen, kuten asiakkaiden tiedusteluihin vastaaminen, järjestelmä- ja sovellusilmoitusten lähettäminen, aktiviteettiesi, kuten arvontojen hallinta.

• Asianmukaisten myynninedistämistoimien, kuten markkinointi- ja myynninedistämismateriaalien tarjoaminen ja päivitysten tekeminen. Jos et enää halua vastaanottaa tietyntyyppisiä myynninedistämismateriaaleja, voit halutessasi kieltäytyä viestissä esitetyn menetelmän avulla (kuten viestin alareunassa oleva tilauksen peruutuslinkki), ellei sovellettavissa laeissa toisin määrätä. Ole hyvä ja katso myös alta "Oikeutesi".

• Mukautettujen palveluiden ja sisällön tarjoaminen. Voimme suositella mukautettuja tuotteita, palveluita ja toimintoja, mainonta mukaan lukien, perustuen tuotteitamme ja palveluitamme käyttäessäsi luomiisi tietoihin, kuten ostohistoria, verkkosivuston selaushistoria ja maantieteellinen sijainti. Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltäytyä vastaanottamasta mukautettuja mainoksia ja olla hyväksymättä profilointia, mukaan lukien suoramarkkinointitarkoituksessa tehtyjä mainoksia. Näin toimiaksesi voit milloin tahansa ottaa mukauttamisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä puhelimen asetuksista (Asetukset - Lisäasetukset - Yksityisyys - Mainospalvelut), tai ota yhteyttä meihin osoitteessa privacy@xiaomi.com. Ole hyvä ja katso myös alta "Oikeutesi".

• Voit lähettää kommentteja julkisilla foorumeilla.

• Sisäiset tarkoitukset, kuten tietojen analysointi, tutkimus ja tuotteidemme tai palveluidemme käyttöön liittyvien tilastotietojen kehittäminen tuotteidemme tai palveluidemme parantamiseksi. Esimerkiksi koneoppimista tai mallin algoritmin harjoittamista suoritetaan yksilöinnin poistoprosessin jälkeen.

• Laitteesi suorituskyvyn optimointi, kuten muistin käytön analysointi tai sovelluksen prosessorin hyödyntäminen.

• Sinuun liittyvien tietojen tallentaminen ja ylläpitäminen liiketoiminnassamme (kuten yritystilastoissa) tai oikeudellisten velvoitteidemme täyttämisessä.

• Paikallisten palvelujen tarjoaminen, jotka eivät edellytä yhteydenpitoa palvelimiemme kanssa, kuten Notes-palvelun käyttäminen laitteessasi.

• Muut tarkoitukset suostumuksellasi.

Seuraavassa esitetään yksityiskohtaisempia esimerkkejä siitä, kuinka käytämme tietojasi (jotka voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja):

• Ostamiesi Xiaomi-tuotteiden tai -palvelujen aktivointi ja rekisteröinti.

• Mi-tilisi luominen ja ylläpito. Henkilökohtaisia tietoja kerätään luodessasi Mi-tiliä verkkosivuillamme tai mobiililaitteidemme avulla, ja niitä käytetään luomaan sinulle mukautettu Mi-tili ja profiilisivu.

• Ostotilauksesi käsittely. Sähköisen kaupankäynnin tilauksiin liittyviä tietoja käytetään ostotilauksen käsittelyyn ja siihen liittyviin myynnin jälkeen tarjottuihin palveluihin, mukaan lukien asiakastuki ja palautus. Lisäksi tilausnumeroa käytetään tilauksen ristikkäistarkastukseen toimitusliikekumppanin kanssa sekä paketin toimituksen tallentamisessa. Vastaanottajan tietoja, mukaan lukien nimi, osoite, puhelinnumero ja postinumero, käytetään toimitustarkoituksiin. Sähköpostiosoitettasi käytetään pakettien seurantatietojen lähettämisessä. Ostettujen kohteiden luetteloa käytetään laskun tulostamiseen ja sen avulla asiakas voi nähdä, mitkä kohteet ovat paketissa.

• Osallistuminen MIUI-foorumille. MIUI-foorumiin tai muihin Xiaomin Internet-alustoihin liittyviä henkilökohtaisia tietoja voidaan käyttää profiilisivun näyttämiseen, vuorovaikutukseen muiden käyttäjien kanssa ja foorumilla osallistumiseen.

• Xiaomi Cloud - ja muiden MIUI-palvelujen tarjoaminen. Seuraavia tietoja (laitteeseen tai SIM-korttiin liittyvät tiedot, mukaan lukien GAID-numero, IMEI-numero, IMSI-numero, puhelinnumero, laitteen tunnus, laitteen käyttöjärjestelmä, MAC-osoite, laitteen tyyppi, järjestelmän ja suorituskyvyn tiedot sekä sijaintitiedot, mukaan lukien mobiilin maakoodi, mobiiliverkon koodi, sijaintikoodi ja solun identiteetti), käytetään aktivoimaan MIUI-palvelut, esim. Xiaomi Cloud, puheluhistorian synkronointi, SMS-synkronointi, Etsi-laite, käyttäjän todennusta ja palvelun aktivointia varten.

• Aktivointivirheiden diagnosointi. Paikkakohtaisia tietoja käytetään SIM-kortin aktivointivirheen (esim. Tekstiviestipalvelun (SMS) yhdyskäytävien ja verkon virheet) käyttämiseen palvelun verkko-operaattorin tunnistamiseksi ja kyseisestä virheestä verkko-operaattorille ilmoittamista varten.

• Muiden MIUI-palveluiden tarjoaminen. MIUI-palveluiden keräämiä tietoja käytetään kyseisen palvelun toimintojen suorittamiseen, tarjoten samalla palvelun optimointia, esimerkiksi MIUI-palveluihin liittyvien toimintojen lataamista, päivittämistä, rekisteröimistä, suorittamista tai optimointia varten. Esimerkiksi Teemakaupan keräämät henkilökohtaiset tiedot voivat tarjota yksilöllisiä latauksiisi ja selaushistoriaasi perustuvia teeman suosituspalveluita.

• Laitteesi löytäminen. Jos puhelimesi on kadonnut tai varastettu, Xiaomin Etsi laite -ominaisuus voi auttaa sinua löytämään ja suojaamaan puhelimesi. Voit paikallistaa puhelimesi kartalta käyttämällä puhelimen antamia sijaintitietoja, pyyhkäistä puhelintasi tai lukita puhelimesi. Etsiessäsi puhelinta aktiivisesti, sijaintitiedot tallennetaan mobiililaitteestasi. Joissakin tilanteissa tämä tieto saadaan joko solutornista tai Wi-Fi-kuuluvuusalueesta. Voit ottaa tämän toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa puhelimen asetuksissa (Asetukset - Mi-tili - Xiaomi Cloud - Etsi laite).

• Sijaintitietojen tallentaminen valokuviin. Voit tallentaa sijaintitietosi valokuvan ottamisen aikana. Nämä tiedot näkyvät valokuvakansiossasi ja sijainti tallennetaan valokuviesi omaisuustietoihin. Jos et halua sijaintitallennusta valokuvan ottamisen aikana, voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä milloin tahansa laitteen kameran asetuksista.

• Viestintätoimintojen tarjoaminen (esim. Mi Talk, Mi Message). Jos lataat ja käytät Mi Talk -toimintoa, Mi Talk -toiminnon keräämiä tietoja voidaan käyttää tämän palvelun aktivointiin ja käyttäjän ja viestin vastaanottajan tunnistamiseen. Lisäksi keskusteluhistoria tallennetaan keskusteluhistorian uudelleen lataamisen helpottamiseksi sen jälkeen, kun käyttäjä on asentanut sovelluksia uudelleen, tai laitteiden välillä synkronointia varten. Tietoja (lähettäjän ja vastaanottajan puhelinnumerot ja Mi Message -tunnukset) voidaan käyttää Mi Message -toiminnon palvelujen aktivoimiseksi ja palvelun toiminnan mahdollistamiseksi, viestien reititys mukaan lukien.

• Sijaintipohjaisten palvelujen tarjoaminen. MIUI-palveluiden käytön aikana sijaintitietoja voidaan käyttää myös meidän tai kolmansien osapuolten palveluntarjoajien ja liikekumppanien toimesta (lisätietoja on kohdassa "Miten jaamme, siirrämme ja julkistamme henkilökohtaisia tietojasi" alta), voidaksemme tarjota sinulle oikean palvelunversion ja tarkat tiedot kyseisestä sijainnista parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen saamiseksi, esimerkiksi säätiedot ja sijaintipaikka (osana Android-alustaa). Voit poistaa sijaintipalvelut käytöstä asetuksista tai poistaa sovelluksen sijaintipalveluiden käytön milloin tahansa.

• Käyttäjäkokemuksen parantaminen. Jotkin valinnaiset ominaisuudet, kuten käyttäjäkokemusohjelma, tarjoavat Xiaomi-yhtiölle mahdollisuuden analysoida tietoja siitä, kuinka käyttäjät käyttävät matkapuhelinta ja MIUI-palveluita, jotta käyttäjäkokemusta voitaisiin parantaa, esimerkiksi lähettämällä kaatumisraportteja.

• Voit käyttää Turvallisuuskeskusta. Kerättyjä tietoja voidaan käyttää tietoturva-sovelluksen tietoturva- ja järjestelmän ylläpitotoimintoihin, kuten Tietoturvatarkistuksessa, Akun säästäjässä, Estolistassa, Puhdistajassa jne. Jotkin näistä toiminnallisuuksista ovat kolmannen osapuolen palveluntarjoajien ja/tai liikekumppaneiden operoimia (lisätietoja on kohdan ”Miten jaamme, siirrämme ja julkistamme henkilökohtaisia tietojasi” alla). Tietoja (jotka eivät ole henkilökohtaisia tietoja, kuten virusmääritysten luetteloita) käytetään Tietoturvatarkistuksen toiminnoissa.

• Push-palvelun tarjoaminen. Mi-tilin tunnusta ja GAID/IMEI-numeroita käytetään myös tarjoamaan Xiaomi push -palvelua, jolla arvioidaan mainonnan tehokkuutta ja lähetetään MIUI-ilmoituksia ohjelmistopäivityksistä tai uusista tuotejulkaisuista, mukaan lukien tiedot myynnistä ja kampanjoista. Lisäksi valittujen luotettujen kolmansien osapuolten alaisuudessa (jotka ovat myös henkilötietojesi rekisterinpitäjiä – katso lisätietoja alta kohdasta ”Kuinka jaamme, siirrämme ja julkistamme henkilökohtaisia tietojasi”). Xiaomi-push-palvelu voi myös arvioida mainostehokkuutta, tai lähettää tiedonantoja Mi-tilin tunnustasi ja MIUI:n IMEI-numeroitasi käyttäen. Voimme käyttää henkilökohtaisia tietojasi lähettääksemme sinulle push-viestejä (joko viestien kautta palveluissamme, sähköpostitse tai muulla tavalla), joissa tarjotaan tai mainostetaan tuotteitamme ja palveluitamme ja/tai valittujen kolmansien osapuolten tuotteita ja palveluja. Voit kieltäytyä vastaanottamasta markkinointia meiltä ja kolmansilta osapuolilta milloin tahansa muuttamalla asetuksia laitteen Asetukset-kohdassa, tai hallitsemalla asetuksiasi kolmannen osapuolen sovelluksen/verkkosivuston kautta Xiaomi-pushia käyttäen. Ole hyvä ja katso myös alta "Oikeutesi".

• Käyttäjän henkilöllisyyden tarkistaminen. Xiaomi käyttää ECV-arvoa tarkistaakseen käyttäjän identiteetin ja välttääkseen luvattomia kirjautumisia.

• Käyttäjäpalautteen kerääminen. Lähettämäksesi valitsemasi palautteesi on arvokasta auttaessaan Xiaomi-yhtiötämme parantamaan palveluitamme. Voidakseen seurata lähettämäksesi valitsemaasi palautetta, Xiaomi-yhtiö voi vastata käyttämällä antamiasi henkilökohtaisia tietoja ja pitää kirjaa tästä viestinnästä ongelmanratkaisua ja palvelun parantamista varten.

• Ilmoitusten lähettäminen. Voimme ajoittain käyttää henkilökohtaisia tietojasi lähettäessämme tärkeitä ilmoituksia, kuten ilmoituksia ostoksista ja muutoksista ehtoihimme ja käytäntöihimme. Koska tällaiset tiedot ovat kriittisiä vuorovaikutuksessasi Xiaomi-yhtiön kanssa, ei ole suositeltavaa kieltäytyä vastaanottamasta tällaisia tietoja.

• Myynninedistämistoimien toteuttaminen. Jos otat osaa arvontaan, kilpailuun tai samanlaisen myynninedistämiseen Xiaomi-yhtiön sosiaalisen median alustojen kautta, voimme käyttää antamiasi henkilökohtaisia tietoja lähettääksemme sinulle nämä palkinnot.

• Laiteanalyysin suorittaminen paremman käyttäjäkokemuksen saamiseksi. Xiaomi-yhtiö suorittaa laitteisto- ja ohjelmistoanalyysin laitteen tarjoaman kokemuksen parantamiseksi.

Voimme yhdistää nämä tiedot muihin tietoihin (mukaan lukien tiedot eri palveluista tai laitteista, kuten tietokoneista, matkapuhelimista, älytelevisioista ja muista liitetyistä laitteista) tuotteiden, palvelujen, sisällön ja mainonnan tarjoamiseksi ja parantamiseksi. Voimme esimerkiksi käyttää Mi-tilisi tietoja kaikissa käyttämissäsi Mi-tiliä edellyttävissä palveluissa. Lisäksi jotta saisit paremman kokemuksen ja parantaaksemme palveluitamme, asiaankuuluvia lakeja ja määräyksiä noudattaen, tai suostumuksestasi, voimme lajitella tietoja sinulta tai sinuun liittyvistä eri tuotteista, palveluista tai laitteista, muodostaaksemme merkin, tarjotaksemme ehdotuksia, räätälöidäksemme sisältöä ja mukauttaaksemme ominaisuuksia. Suosittelemme esimerkiksi selaimen hakuhistorian avulla sellaisia tuotteita tai palveluita, joista olisit kiinnostunut Mi.com-sivustolla. Yllä mainitun yhdistelmän syiden ja sovellettavien lakien vaatimusten mukaisesti tarjoamme lisäksi käyttöösi erityisiä valvontamekanismeja tällaista yhdistelmää varten. Sinulla on oikeus olla vastaanottamatta meiltä suoramarkkinointia ja automaattista päätöksentekoa jne. Käyttääksesi näitä oikeuksia voit lähettää sähköpostia osoitteeseen privacy@xiaomi.com, tai perehtyä kunkin tuotteen erillisissä tietosuojakäytännöissä kuvattuihin ohjausmekanismeihin. Ole hyvä ja katso myös alta "Oikeutesi".

Evästeet ja muut teknologiat

Xiaomi-yhtiö ja kolmansien osapuolten palveluntarjoajat ja liikekumppanit käyttävät sellaisia teknologioita, kuten evästeitä, tägejä ja komentosarjoja (lisätietoja on alla kohdassa "Kuinka jaamme, siirrämme ja julkistamme henkilökohtaisia tietojasi)". Näitä teknologioita käytetään trendien analysoinnissa, sivuston hallinnoinnissa, käyttäjien liikkumisen seurannassa verkkosivustolla ja väestötietojen keräämiseen käyttäjäpohjasta kokonaisuutena. Saatamme vastaanottaa raportteja, jotka perustuvat näiden teknologioiden käyttöön näissä yrityksissä sekä yksilöllisellä, että kootulla tasolla. Nämä teknologiat auttavat meitä ymmärtämään paremmin käyttäjien käyttäytymistä, kertovat meille, millä sivustojemme osilla ihmiset ovat vierailleet, sekä mittaavat mainosten ja verkkohakujen tehokkuutta. Käsittelemme evästeiden ja muiden teknologioiden keräämiä tietoja ei-yksilöivinä tietoina, paitsi jos Internet-protokollan (IP) osoitteita tai vastaavia tunnisteita pidetään paikallisten lakien mukaan henkilökohtaisina tietoina.

• Lokitiedostot: kuten useimpien sivustojen kohdalla, me keräämme tiettyjä tietoja ja tallennamme ne lokitiedostoihin. Näihin tietoihin voivat sisältyä Internet-protokollan (IP) osoitteet, selaintyyppi, Internet-palveluntarjoaja (ISP), viittaavat/poistumissivut, käyttöjärjestelmä, päivämäärä/aikaleima ja/tai napautussuunnan tiedot. Emme liitä näitä automaattisesti kerättyjä tietoja muihin sinusta keräämiimme tietoihin.

• Mainonta: Teemme yhteistyötä kolmansien osapuolten palveluntarjoajien ja liikekumppaneiden kanssa (lisätietoja on kohdan "Kuinka jaamme, siirrämme ja julkistamme henkilökohtaisia tietojasi" alla), joko esittääksemme mainoksia verkkosivustollamme, tai hallitaksemme mainostamistamme muilla sivustoilla. Kolmannen osapuolen palveluntarjoajamme ja liikekumppanimme voivat käyttää sellaisia teknologioita, kuten evästeitä, kerätäkseen tietoja aktiviteetistasi tällä ja muilla sivustoilla, jotta ne voisivat tarjota sinulle selaustoimintoihisi ja kiinnostuksen aiheisiisi perustuvaa mainospalvelua. Me pyydämme etukäteen nimenomaisen suostumuksesi ja siihen liittyy selkeä myöntyvä toiminta, ennen kuin tarjoamme tätä mainospalvelua sinulle. Jos et halua näitä tietoja käytettävän mainosten tarjoamiseen sinulle kiinnostusten pohjalta, voit kieltäytyä napauttamalla tästä http://preferences-mgr.truste.com.

• Mobiilianalytiikka: Käytämme joissakin mobiilisovelluksissamme mobiilianalytiikkaohjelmistoa, jotta voisimme paremmin ymmärtää mobiiliohjelmistomme toimivuutta puhelimessasi. Tämä ohjelmisto voi tallentaa sellaisia tietoja, kuten kuinka usein käytät sovellusta, sovelluksessa esiintyviä tapahtumia, yhteenlaskettua käyttöä, suorituskykyä koskevia tietoja ja mahdolliset sovelluksen kaatumiset. Emme linkitä analytiikkaohjelmistoon tallentamiamme tietoja mihinkään mobiilisovelluksessa lähettämiisi henkilökohtaisiin tietoihin.

• Paikallinen tallennus - HTML5/Flash: käytämme sisällön ja asetusten tallentamiseen paikallisia tallennusobjekteja (LSO:t), kuten HTML5 tai Flash. Myös kumppaneinamme toimivat kolmannet osapuolet tarjoavat tiettyjä ominaisuuksia Sivustoillamme, tai esittämään verkon selausaktiviteettiisi perustuvaa mainontaa, ja ne käyttävät myös HTML5- tai Flash-evästeitä tietojen keräämiseen ja tallentamiseen. Useat selaimet voivat tarjota oman hallintatyökalunsa HTML5 LSO:iden poistamiseen. Hallitaksesi Flash-evästeitä, ole hyvä ja napauta tästä: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.htmll.

3 Kuinka me jaamme, siirrämme ja julkistamme henkilökohtaisia tietojasi

3.1 Jakaminen

Emme myy mitään henkilötietoja kolmansille osapuolille. Saatamme joskus jakaa henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille (kuten alla on kuvattu), jotta voisimme tarjota tai parantaa tuotteitamme tai palveluitamme, mukaan lukien tuotteiden tai palveluiden tarjoaminen omien tarpeidesi mukaisesti. Jos et halua enää sallia meidän jakavan näitä tietoja, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä osoitteessa privacy@xiaomi.com.

3.1.1 Jakaminen jonka valitset tai pyydät aktiivisesti

Jaamme nimenomaisen suostumuksesi tai pyyntösi perusteella henkilökohtaisia tietojasi suostumuksesi/pyyntösi puitteissa tiettyjen, määrittelemiesi kolmansien osapuolten kanssa. Esimerkiksi käyttäessäsi Mi-tiliä kirjautuaksesi kolmannen osapuolen verkkosivustolle tai sovellukseen.

3.1.2 Tietojen jakaminen ryhmämme kanssa

Voidaksemme menestyksekkäästi harjoittaa liiketoimintaa ja tarjota sinulle kaikki tuotteemme tai palveluiden toiminnot, voimme jakaa ajoittain henkilökohtaisia tietojasi muiden Xiaomi-tytäryhtiöiden kanssa.

3.1.3 Jakaminen ryhmämme ekosysteemin yhtiöiden kanssa

Xiaomi-yhtiö toimii yhdessä Mi-ekosysteemin muodostavien yritysten ryhmän kanssa. Mi-ekosysteemin yritykset ovat riippumattomia yksiköitä, joiden syntyä Xiaomi-yhtiö on edesauttanut ja joihin se on sijoittanut, ja jotka ovat asiantuntijoita aloillaan. Xiaomi voi paljastaa henkilökohtaiset tietosi Mi-ekosysteemin yrityksille, jotta sinulle voitaisiin tarjota ja kehittää Mi-ekosysteemin yritysten jännittäviä tuotteita ja palveluita (sekä laitteita että ohjelmistoja). Jotkut näistä tuotteista tai palveluista ovat edelleen Xiaomi-tuotemerkin alla, toiset taas voivat käyttää omaa tuotemerkkiään. Mi-ekosysteemin yhtiöt voivat ajoittain jakaa Xiaomi-yhtiön kanssa tietoja Xiaomi-tuotemerkin tuotteista tai palveluista, tarjotakseen sellaisia laitteisto- ja ohjelmistopalveluja, jotka tuottavat parempia toimintoja ja käyttäjäkokemuksen. Xiaomi-yhtiö ryhtyy asianmukaisiin hallinnollisiin ja teknisiin toimenpiteisiin varmistaakseen henkilötietojesi käsittelyn turvallisuuden, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, henkilötietojesi salauksen.

3.1.4 Jakaminen kolmansien osapuolten palveluntarjoajien ja liikekumppaneiden kanssa

Jotta voisimme tarjota sinulle tässä tietosuojakäytännössä kuvatut tuotteet ja palvelut, voimme tarvittaessa jakaa henkilökohtaisia tietojasi kolmannen osapuolen palveluntarjoajien ja liikekumppaneiden kanssa.

Näihin sisältyvät toimituspalveluntarjoajamme, tietokeskuksemme, tietovarastomme, asiakaspalveluntarjoajamme, mainos- ja markkinointipalveluntarjoajamme ja muut liikekumppanit. Nämä kolmannet osapuolet voivat käsitellä henkilökohtaisia tietojasi Xiaomi-yhtiön puolesta tai yhden tai useamman tämän tietosuojakäytännön tarkoituksiin. Takaamme että sinulle palvelujen tarjoamiseksi välttämätön henkilökohtaisten tietojen jakaminen on tarkoitettu ainoastaan laillisiin, oikeudellisiin, tarpeellisiin, erityisiin ja nimenomaisiin tarkoituksiin. Xiaomi-yhtiö huolehtii ja tekee sopimuksia varmistaakseen, että kolmannen osapuolen palveluntarjoajat noudattavat sovellettavia yksityisyyttä koskevia lakeja toimialueellasi. On mahdollista, että kolmannen osapuolen palveluntarjoajilla on omat alihankkijansa.

Voidaksemme tarjota suorituskyvyn mittaamista, analysointia ja muita yrityspalveluja, voimme myös jakaa tietoja (ei-yksilöiviä tietoja) kolmansien osapuolten (kuten verkkosivujemme mainostajien) kootussa muodossa. Käytämme hallussamme olevia tietoja auttaaksemme mainostajia ja muita liikekumppaneita arvioimaan heidän mainostensa ja palveluidensa tehokkuutta ja kattavuutta sekä ymmärtämään, millaiset ihmiset käyttävät heidän palveluitaan, ja miten ihmiset vuorovaikuttavat heidän verkkosivustojensa, sovellustensa ja palvelujensa kanssa. Voimme myös jakaa palveluidemme yleisiä käyttösuuntauksia, kuten asiakkaiden lukumäärää tietyssä ryhmässä tiettyjä tuotteita ostavissa tai tiettyjä liiketoimia harjoittavissa ihmisissä.

3.1.5 Muut

Xiaomi-yhtiö saattaa lakisääteisten vaatimusten, oikeudellisten menettelyjen, käräjöinnin ja/tai julkisten virastojen ja valtion virastojen pyynnöstä ilmoittaa henkilökohtaisia tietojasi. Jos julkistaminen on välttämätöntä tai tarkoituksenmukaista kansallisen turvallisuuden, lainvalvonnan tai muiden yleisesti tärkeiden asioiden kannalta, voimme myös paljastaa sinua koskevia tietoja.

Voidaksemme valvoa ehtojemme noudattamista, tai suojella liiketoimintaamme, oikeuksiamme, omaisuuttamme tai tuotteitamme, tai suojellaksemme käyttäjiä, tai jos tietojen luovuttaminen on kohtuudella tarpeen seuraaviin tarkoituksiin (petosten havaitseminen, estäminen ja ratkaiseminen, tuotteen luvaton käyttö, ehtojemme tai käytäntöjemme rikkomukset tai muut haitalliset tai laittomat toimet), voimme myös paljastaa tietoja sinusta. (Saattaa esiintyä tilanteita, joissa Xiaomi-yhtiö voi kerätä, käyttää tai paljastaa henkilökohtaisia tietojasi ilman suostumustasi, mutta vain siinä määrin kuin se on sallittua soveltuvien tietosuojalainsäädäntöjen nojalla). Tämä voi sisältää henkilötietojensa toimittamisen julkisille tai valtion virastoille; kommunikointi kolmansien osapuolten kanssa tilisi luotettavuudesta, jotta petoksilta, rikkomuksilta ja muilta haitallisilta käyttäytymisiltä vältyttäisiin.

Voimme lisäksi jakaa henkilökohtaisia tietojasi seuraavasti:

• tilintarkastajiemme, auditoijiemme, asianajajiemme tai vastaavien neuvonantajien kanssa, pyytäessämme heitä antamaan meille ammattitaitoista neuvontaa, ja

• sijoittajien ja muiden asiaankuuluvien kolmansien osapuolten kanssa, jos kyseessä on todellinen tai mahdollinen myynti tai muu yritysliiketoiminta, joka liittyy Xiaomi-konsernin yksikköön, ja

• kaikkien muiden kolmansien osapuolten kanssa, jos olet valtuuttanut sen erityisessä tiedonannossa.

3.2 Siirtäminen

Xiaomi ei siirrä tietojasi mistään syystä, paitsi seuraavissa tapauksissa:

Saatuamme nimenomaisen suostumuksesi.

• Jos Xiaomi-yhtiö on mukana fuusioitumisessa, yrityskaupan alaisena, tai myymässä koko omaisuuttaan tai sen osaa, ilmoitamme sinulle kaikista mahdollisista omiin henkilökohtaisiin tietoihin liittyvistä omistuksen muutoksista sähköpostitse ja/tai julkaisemalla näkyvän ilmoituksen verkkosivustoillamme.

3.3 Julkistaminen

Voittajan matkapuhelinnumeron tai Mi-tilin tunnuksen tai käyttäjätunnuksen julkaisemisen lisäksi Xiaomi-yhtiö julkaisee henkilökohtaiset tietosi julkisesti ainoastaan seuraavissa tilanteissa:

• Saatuamme nimenomaisen suostumuksesi.

• Lainsäädäntöön tai perusteltuihin syihin perustuva julkistaminen: mukaan lukien lait ja asetukset, oikeudelliset menettelyt, käräjöinnit tai toimivaltaisten viranomaisten pyynnöstä.

4 Kuinka tallennamme ja suojaamme henkilökohtaiset tietosi

4.1 Xiaomi-yhtiön turvatoimet

Olemme sitoutuneet pitämään henkilökohtaiset tietosi turvassa. Luvattoman käytön, paljastamisen tai muiden vastaavien riskien estämiseksi olemme ottaneet käyttöön kaikki oikeudellisesti vaaditut fyysiset, elektroniset ja hallinnolliset menettelyt, joilla turvataan ja varmistetaan mobiililaitteestasi ja Xiaomi-sivustoilla keräämämme tiedot. Varmistamme, että suojaamme henkilökohtaiset tiedot sovellettavan lain mukaisesti. Esimerkiksi käyttäessäsi Mi-tiliäsi voit käyttää kaksivaiheista vahvistamisohjelmaa turvallisuuden parantamiseksi. Lähettäessäsi tai vastaanottaessasi tietoja Xiaomi-laitteestasi palvelimillemme, varmistamme, että ne salataan Secure Sockets Layer (”SSL”) - ja muita algoritmeja käyttäen.

Kaikki henkilökohtaiset tietosi tallennetaan turvattuihin palvelimiin, jotka on suojattu valvotuissa tiloissa. Luokittelemme tietosi niiden tärkeyden ja arkaluonteisuuden perusteella ja varmistamme, että henkilökohtaisilla tiedoillasi on vaadittu turvallisuustaso. Käytössämme on erityinen käyttöoikeuksien hallinta pilvipohjaiseen tietovarastoon, ja tarkastelemme säännöllisesti tietojenkeruu-, varastointi- ja käsittelykäytäntöjämme, fyysiset turvatoimet mukaan lukien, voidaksemme estää luvattoman pääsyn ja käytön.

Toimimme liikekumppaneidemme ja kolmansien osapuolten palveluntarjoajiemme kanssa huolellisesti varmistaaksemme, että he pystyvät suojaamaan henkilökohtaiset tietosi. Tarkistamme myös, että nämä kolmannet osapuolet ylläpitävät asianmukaisia turvastandardeja ottamalla käyttöön sopivia sopimusrajoituksia ja tarvittaessa suorittamalla auditointeja ja arviointeja. Lisäksi henkilökohtaisia tietojasi käyttäville työntekijöillemme ja liikekumppaneidemme ja kolmansien osapuolten palveluntarjoajille sovelletaan pakollisia salassapitovelvoitteita.

Pidämme turvallisuutta ja yksityisyyden suojaa koskevia kursseja ja testejä parantaaksemme työntekijöidemme tietoisuutta henkilötietojen suojaamisen tärkeydestä. Käytämme kaikkia käytännöllisiä ja oikeudellisesti vaadittuja toimenpiteitä henkilötietojesi turvaamiseksi. Sinun pitäisi kuitenkin olla tietoinen siitä, että Internetin käyttö ei ole täysin turvallista, ja siksi emme voi taata henkilötietojen turvallisuutta tai koskemattomuutta, kun niitä siirretään sinulta tai sinulle Internetin kautta.

Käsittelemme henkilötietojen tietovuotoja sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti, joka sisältää tarvittaessa ilmoituksen vuodosta asianomaiselle tietosuojavalvontaviranomaiselle ja tiedon haltijoille.

4.2 Mitä voit tehdä

Voit asettaa Xiaomi-tilillesi ainutkertaisen salasanan, kun et ilmoita sisäänkirjautumisen salasanaasi tai käyttäjätilisi tietoja kenellekään (ellei tällainen henkilö ole asianmukaisesti valtuuttamasi), sillä muuten muiden verkkosivustojen salasanojen vuotaminen voisi heikentää Xiaomi-tilisi turvallisuutta. Jos mahdollista, ole hyvä äläkä paljasta saamiasi vahvistuskoodeja kenellekään (mukaan lukien ne henkilöt, jotka esittävät toimivansa Xiaomi-yhtiön asiakaspalvelussa). Aina kirjautuessasi Mi-tilin käyttäjäksi Xiaomi-verkkosivustoilla, erityisesti jonkun muun tietokoneessa tai julkisissa Internet-päätelaitteissa, sinun tulee aina kirjautua ulos istunnon lopussa.

Xiaomi-yhtiötä ei voida pitää vastuussa kolmannen osapuolen henkilötietojesi käytön aiheuttamista tietoturvaongelmista, kun ne johtuvat siitä, että et ole säilyttänyt henkilökohtaisia tietojasi yksityisinä. Edellä esitetystä huolimatta sinun on ilmoitettava meille välittömästi, jos jokin muu Internet-käyttäjä käyttää luvattomasti tiliäsi tai tapahtuu muuta turvallisuuden murtoon liittyvää. Apusi auttaa meitä suojaamaan henkilötietojesi yksityisyyttä.

4.3 Laitteesi muiden ominaisuuksien käyttäminen

Sovelluksemme voivat käyttää tiettyjä laitteen ominaisuuksia, kuten sähköpostin käytön mahdollistaminen yhteystietojen käyttöä varten, SMS-tallennus ja Wi-Fi-verkon tila jne. Näiden tietojen avulla sovellukset voivat toimia laitteellasi ja ne sallivat sinun olla tekemisissä sovellusten kanssa. Voit milloin tahansa peruuttaa käyttöoikeudet sulkemalla ne laitetasolla tai ottamalla yhteyttä meihin osoitteessa privacy@xiaomi.com.

4.4 Säilytyskäytäntö

Säilytämme henkilökohtaisia tietoja tässä tietosuojakäytännössä kuvatun tiedonkeruun tarkoituksen tai tietyn tuotteen tai palvelun tietosuojakäytäntöjen tai sovellettavien lakien edellyttämän ajan. Yksityiskohtaiset säilytysajat on määritelty kyseisessä palvelussa tai siihen liittyvällä tuotesivulla. Lopetamme henkilötietojen säilyttämisen ja poistamme tai muutamme ne anonyymeiksi, kun tietojen säilytyksen tarkoitus on saavutettu, tai kun olemme vahvistaneet poistopyyntösi tai lopettaneet vastaavan tuotteen tai palvelun toiminnan. Poikkeuksen tähän muodostavat ne henkilökohtaiset tiedot, joita käsittelemme yleistä etua, tieteellisiä, historiallisia tai tilastollisia tarkoituksia varten. Xiaomi-yhtiö jatkaa tämäntyyppisten tietojen säilyttämistä tietojen tavanomaista säilytysaikaa pidempään, jos se on sallittua sovellettavien lakien tai pyyntösi perusteella, vaikka tietojen lisäkäsittely ei liittyisi tietojen tallentamisen alkuperäiseen tarkoitukseen.

5 Oikeutesi

Henkilötietojesi hallinta

5.1 Asetusten hallinta

Xiaomi-yhtiö tunnustaa, että yksityisyyden huolenaiheet poikkeavat henkilöstä riippuen. Tarjoamme siksi esimerkkejä tavoista, joilla Xiaomi-yhtiö antaa sinulle mahdollisuuden rajoittaa henkilötietojesi keräämistä, käyttöä, paljastamista tai käsittelyä ja hallita tietosuoja-asetuksiasi:

• Kytke käyttäjäkokemusohjelman ja sijainnin käytön toiminnot päälle/pois päältä.

• Kirjaudu sisään tai ulos Mi-tilistä.

• Kytke Xiaomi Cloud -synkronointitoiminto päälle/pois päältä; ja

• Poista kaikki Xiaomi Cloud -palveluun tallennetut tiedot osoitteessa i.mi.com;

• Kytke päälle/pois päältä muita palveluita ja toimintoja, jotka käsittelevät arkaluonteisia tai henkilökohtaisia tietoja. Saat lisätietoja laitteen suojaustilasta myös MIUI Security -sovelluksesta.

Jos olet aiemmin hyväksynyt meidän käyttävän henkilökohtaisia tietojasi edellä mainittuihin tarkoituksiin, voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa kirjoittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@xiaomi.com.

5.2 Oikeutesi henkilökohtaisiin tietoihisi

Sovellettavista laeista ja määräyksistä riippuen sinulla on oikeus saada käyttöösi, korjauttaa ja poistattaa mikä tahansa säilyttämämme henkilökohtainen tietosi (tähän viitataan jäljempänä sanalla "pyyntö").

Voit myös käyttää ja päivittää Mi-tilisi henkilötietoja koskevia yksityiskohtia osoitteessa http://account.mi.com tai kirjautumalla tilillesi laitteellasi. Saadaksesi lisätietoja ole hyvä ja kirjoita meille, tai ota yhteyttä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Sähköposti: privacy@xiaomi.com.

Tämä tietosuojakäytäntö edellyttää, että pyyntösi täyttää sovellettavat lait ja asetukset ja seuraavat ehdot:

(1) Pyynnön olisi oltava Xiaomi-yhtiön yksinomaisen pyyntöön pääsyn varmistamiseksi ja tietoturvasi suojaamiseksi kirjallinen (ellei paikallinen laki nimenomaisesti tunnusta suullista pyyntöä).

(2) Anna riittävät tiedot, jotta Xiaomi-yhtiön edustaja voi tarkistaa henkilöllisyytesi ja varmistaa, että hakija on pyydetyn tiedon kohde, tai oikeudellisesti tietopyyntöön valtuutettu henkilö.

Saatuamme riittävästi tietoa, voidaksemme vahvistaa että pyyntösi voidaan käsitellä, vastaamme pyyntöösi millä tahansa kohdallasi sovellettavien tietosuojalainsäädäntöjen mukaisella aikataululla.

Yksityiskohtaisesti:

• Sinulla on oikeus saada selkeää, avointa ja helposti ymmärrettävää tietoa siitä, miten me käytämme henkilökohtaisia tietojasi ja oikeuksiasi. Tämän takia esitämme sinulle tämän Tietosuojakäytännön tiedot.

• Sovellettavien lakien vaatimusten mukaan sinulle toimitetaan pyynnöstä maksutta kopio meille kerätyistä ja käsittelemistämme henkilötiedoista. Veloitamme kaikista muista ylimääräisistä asiaankuuluvista tietopyynnöistä sovellettavien lakien mukaisesti kohtuullisen maksun todellisten hallinnollisten kustannusten perusteella.

• Jos mitkään sinua koskevat tiedot ovat virheellisiä tai puutteellisia, sinulla on oikeus saada henkilökohtaiset tietosi korjatuiksi tai täydennetyiksi käyttötarkoituksen mukaisesti.

• Sovellettavien lakien vaatimusten perusteella sinulla on oikeus pyytää henkilökohtaisten tietojen poistamista, jos meillä ei ole ei ole pakottavaa syytä jatkaa niiden käyttöä. Harkitsemme poistopyyntösi perusteet ja ryhdymme kohtuullisiin toimiin, mukaan lukien tekniset toimenpiteet. Jos oikeus on voimassa, emme välttämättä pysty poistamaan välittömästi varmuuskopiointijärjestelmästä saatavia tietoja sovellettavien oikeudellisten ja turvallisuustekniikoiden vuoksi. Tässä tapauksessa tallennamme henkilökohtaiset tietosi turvallisesti ja eristämme ne kaikista jatkokäsittelyistä, kunnes varmuuskopiointi voidaan poistaa tai muuttaa anonyymiksi.

• Sinulla on oikeus vastustaa tietyntyyppistä käsittelyä, mukaan lukien suoramarkkinointiin liittyvä käsittely (mukaan lukien profilointia käytettäessä), ja tietyissä olosuhteissa, joissa käsittelyn oikeudellinen perusta (mukaan lukien profilointi) on meidän laillisten etujemme mukaista.

Erityisesti joidenkin toimialueiden lainsäädännön mukaan:

• Sinulla on oikeus rajoittaa meiltä henkilökohtaisten tietojen käsittelyä. Harkitsemme rajoituspyyntösi perustelut. Jos perusteet koskevat GDPR:ää, käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi vain GDPR:n soveltuvissa olosuhteissa ja ilmoitamme sinulle ennen käsittelyn rajoittamisen päättymistä.

• Sinulla on oikeus olla olematta pelkästään automaattiseen käsittelyyn perustuvan päätöksen varassa, mukaan lukien profilointi, joka aiheuttaa oikeudellisia vaikutuksia itseesi tai vaikuttaa muuten merkittävästi itseesi.

• Sinulla on oikeus pyytää henkilökohtaisia tietojasi jäsennetyssä, yleisesti käytetyssä muodossa ja välittää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.

Meillä on oikeus kieltäytyä käsittelemästä sellaisia pyyntöjä, jotka eivät ole mielekkäitä tai ovat epäselviä, pyyntöjä jotka vahingoittavat muiden yksityisyyden suojaa, äärimmäisen epärealistisia pyyntöjä, pyyntöjä jotka vaativat suhteettoman määrän teknistä työtä, sekä pyyntöjä, joita ei vaadita paikallisen lainsäädännön mukaisesti, julkistettua tietoa, luottamuksellisissa olosuhteissa annettua tietoa. Uskoessamme että tietyt tietojen poistamis- tai käyttöpyynnön näkökohdat voivat johtaa siihen, että emme voi käyttää tietoja laillisesti edellä mainittuihin petostentorjunta- ja turvaamistarkoituksiin, myös tällainen pyyntö voidaan hylätä.

5.3 Suostumuksen peruuttaminen

Voit peruuttaa aiemmin antamasi suostumuksen tiettyyn tarkoitukseen lähettämällä pyynnön, mukaan lukien hallussamme tai hallinnassamme olevien henkilökohtaisten tietojesi kerääminen, käyttö ja/tai paljastaminen. Käyttämäsi palvelun mukaan voit vierailla Mi-tilin hallintakeskuksessa osoitteessa http://account.xiaomi.com/pass/del tai lähettää sähköpostia osoitteeseen privacy@xiaomi.com. Käsittelemme pyyntösi kohtuullisen ajan kuluessa pyynnön esittämisestä ja sen jälkeen emme pyyntösi mukaisesti kerää, käytä ja/tai paljasta henkilökohtaisia tietojasi.

Suostumuksen peruuttamisen laajuudesta riippuen, ole hyvä ja huomaa, että et ehkä pysty jatkossa ottamaan kaiken irti Xiaomi-yhtiön tuotteista ja palveluista. Suostumuksesi tai valtuutuksesi peruuttaminen ei vaikuta suostumuksesi perusteella tapahtuvan käsittelyn voimassaoloon peruuttamisajankohtaan saakka.

5.4 Palvelun tai käyttäjätilin peruuttaminen

Halutessasi peruuttaa tietyn tuotteen tai palvelun, voit lähettää sähköpostia uloskirjautumispalvelusta osoitteeseen privacy@xiaomi.com.

Halutessasi peruuttaa Mi-tilin, ole hyvä ja huomaa, että peruutus estää sinua käyttämästä kaikkia Xiaomi-tuotteita ja -palveluja. Peruutus voidaan tietyissä olosuhteissa estää tai viivästyttää. Jos esimerkiksi tililläsi on vielä maksamattomia maksuja, kuten Mi Musiikin maksamaton jäsenpalvelu, maksettu teema Teemapuistossa tai maksamaton laina Mi Talous -palvelussasi jne., emme voi välittömästi suorittaa pyyntöäsi.

Kirjautuessasi Xiaomi-palveluun kolmannen osapuolen tilin kautta, sinun on haettava tilin peruuttamista kolmannelta osapuolelta.

6 Miten henkilökohtaisia tietojasi siirretään maailmanlaajuisesti

Xiaomi-yhtiö käsittelee ja varmuuskopioi henkilökohtaisia tietoja maailmanlaajuisen käyttö- ja ohjausinfrastruktuurin kautta. Xiaomi-yhtiöllä on tällä hetkellä tietokeskuksia Kiinassa, Intiassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Venäjällä ja Singaporessa. Tietosuojakäytännössä kuvattuja tarkoituksia varten tietojasi voidaan siirtää näihin tietokeskuksiin sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Voimme myös siirtää henkilökohtaisia tietojasi kolmannen osapuolen palveluntarjoajille ja liikekumppaneille, joten tiedot voidaan lähettää myös muihin maihin tai alueille. Näiden globaalien tilojen sijaintien lainsäädäntö voi suojata tai olla suojaamatta henkilötietoja samoilla standardeilla kuin sinun toimivaltasi alueella. Eri tietosuojalainsäädännössä on erilaisia riskejä ja me voimme siirtää ja tallentaa henkilökohtaisia tietojasi ulkomailla sijaitseviin laitoksiin. Tämä ei kuitenkaan muuta sitoumustamme noudattaa tätä tietosuojakäytäntöä ja suojata henkilökohtaisia tietojasi.

Erityisesti,

• Manner-Kiinan alueella tapahtuvassa toiminnassa keräämämme ja tuottamamme henkilötiedot tallennetaan Manner-Kiinassa sijaitseviin tietokeskuksiin, lukuun ottamatta sovellettavassa laissa sallittuja rajat ylittäviä siirtoja.

• Venäjällä operaatioissamme keräämämme ja tuottamamme henkilötiedot käsitellään ja tallennetaan Venäjällä sijaitsevissa datakeskuksissa, lukuun ottamatta Venäjän lain mukaan sallittuja rajat ylittäviä siirtoja.

• Intiassa tapahtuvassa toiminnassa keräämämme ja tuottamamme henkilötiedot tallennetaan Intiassa sijaitseviin tietokeskuksiin.

Jos meidän on siirrettävä henkilökohtaisia tietoja oman lainkäyttövallan ulkopuolella riippumatta siitä, ovatko ne tytäryhtiömme tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajia, noudatamme niihin sovellettavia lakeja. Varmistamme, että kaikki tällaiset siirrot täyttävät sovellettavien paikallisten tietosuojalainsäädännön vaatimukset toteuttamalla yhtenäiset suojatoimenpiteet. Voit tutustua käytössämme oleviin turvatoimiin ottamalla yhteyttä meihin osoitteessa privacy@xiaomi.com.

Jos käytät tuotteitamme ja palveluitamme Euroopan talousalueella (ETA), Xiaomi Technology Netherlands B.V. toimii rekisterin pitäjänä ja Xiaomi Singapore Pte Ltd vastaa tietojenkäsittelystä. Yhteystiedot löytyvät osiosta "Ota meihin yhteyttä".

Jos Xiaomi jakaa henkilökohtaisia tietoja, jotka ovat peräisin sinulta ETA:n alueella Xiaomi-konsernin kohteelle tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle ETA:n ulkopuolella, teemme sen EU:n vakiosopimusehtojen tai muiden GDPR:ssä säädettyjen suojatoimenpiteiden perusteella.

7 Alaikäisten suojelu

Pidämme vanhemman tai huoltajan velvollisuutena valvoa lapsensa tuotteidemme tai palveluidemme käyttöä. Emme kuitenkaan tarjoa palveluja suoraan lapsille tai käytä lasten henkilötietoja markkinointia varten.

Jos olet vanhempi tai huoltaja ja uskot, että alaikäinen on toimittanut Xiaomi-yhtiölle henkilökohtaisia tietoja, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä osoitteessa privacy@xiaomi.com varmistaaksemme, että henkilökohtaiset tiedot poistetaan välittömästi, ja että alaikäisen tilaus poistetaan mistä tahansa sovellettavasta Xiaomi-yhtiön palvelusta.

8 Onko minun hyväksyttävä kaikki kolmannen osapuolen ehdot?

Tietosuojakäytäntömme ei koske kolmannen osapuolen tarjoamia tuotteita tai palveluja. Xiaomi-tuotteesta tai -palvelusta riippuen se voi sisältää kolmannen osapuolen tuotteita, mukaan lukien äänituki, kameran käsittely, videon toisto, järjestelmän puhdistus sekä turvallisuuteen liittyviä palveluja, pelaamista, tilastoja, sosiaalisen median vuorovaikutusta, maksujen käsittelyä, kartalla navigointia, jakamista, push-palveluja, tiedon suodattamista, syöttötapoja jne... Osa niistä toimitetaan linkkeinä kolmansien osapuolten verkkosivuille, ja jotkut niistä ovat SDK:iden, API:iden jne. muodossa. Tietojasi voidaan myös kerätä käyttäessäsi näitä tuotteita tai palveluita. Tästä syystä suosittelemme voimakkaasti, että varaat aikaasi lukeaksesi kolmannen osapuolen tietosuojakäytännön, aivan kuten olet lukenut meidän käytäntömme. Emme ole vastuussa emmekä voi valvoa, miten kolmannet osapuolet käyttävät sinulta keräämiään henkilökohtaisia tietoja. Tietosuojakäytäntömme ei koske muita palveluihimme linkitettyjä sivustoja.

Seuraavassa on esimerkkejä siitä, milloin kolmannen osapuolen ehdot ja tietosuojakäytännöt saattavat olla voimassa, käyttäessäsi edellä lueteltuja tuotteita:

• Käyttäessäsi kolmannen osapuolen maksun palveluntarjoajaa tilauksen viimeistelyyn ja maksamiseen, uloskirjautumisen aikana antamiasi henkilökohtaisia tietoja käsitellään kolmannen osapuolen tietosuojakäytännön mukaisesti.

• Käyttäessäsi MIUI Security -sovelluksen Tietoturvatarkistus-toimintoa, jokin seuraavista on voimassa valitsemasi palvelun mukaisesti:

• Avastin Tietosuojakäytäntö ja Tietoturvakäytäntö: https://www.avast.com/privacy-policy

• AVL SDK for Mobile -lisenssisopimus: http://co.avlsec.com/License.en.html?l=en

• Tencent-tietosuojakäytäntö: https://privacy.qq.com/

• Käyttäessäsi MIUI Security -sovelluksen Puhdistaja-ominaisuutta, jokin seuraavista on voimassa, palvelun valinnastasi riippuen:

• Cheetah Mobilen Tietosuojakäytäntö: https://www.cmcm.com/policies/privacy-policy

• Tencent-tietosuojakäytäntö: https://privacy.qq.com/

• Käyttäessäsi mainontapalveluja useissa erityisissä MIUI:n sovelluksissa, jokin seuraavista on voimassa, palvelun valinnastasi riippuen:

• Googlen Tietosuojakäytäntö: https://policies.google.com/privacy

• Facebookin Tietosuojakäytäntö: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• Käyttäessäsi Googlen syöttötapaa, sovelletaan Googlen Tietosuojakäytäntöä: https://policies.google.com/privacy

9 Miten päivitämme tätä Tietosuojakäytäntöä

Tarkistamme tietosuojakäytännön säännöllisin väliajoin liiketoiminnan ja teknologian muutosten mukaisesti, ja voimme päivittää tätä tietosuojakäytäntöä. Jos teemme merkittäviä muutoksia tähän tietosuojakäytäntöön, ilmoitamme siitä sinulle rekisteröityneiden yhteystietojesi, kuten sähköpostin kautta (lähetetään tililläsi määritettyyn s-postiosoitteeseen), tai julkaisemme asian Xiaomi-verkkosivustoilla, tai ilmoitamme sinulle mobiililaitteiden kautta, jotta voit saada tietoosi keräämämme tiedot ja miten me käytämme niitä. Tällaisia Tietosuojakäytännön muutoksia sovelletaan ilmoituksessa tai verkkosivustossa ilmoitetusta voimaantulopäivästä alkaen. Suosittelemme tarkistamaan tämän sivun säännöllisesti, jotta saisit uusimmat tiedot tietosuojakäytännöistämme. Jatkuvan tuotteiden ja palvelujen käytön verkkosivustolla, mobiililaitteella ja/tai muulla laitteella katsotaan muodostavan päivitetyn Tietosuojakäytännön hyväksynnän. Pyydämme sinulta nimenomaista suostumustasi, kerätessämme sinua koskevia henkilökohtaisia lisätietoja, tai käyttäessämme tai luovuttaessamme henkilökohtaisia tietojasi uusiin tarkoituksiin.

10 Muut

10.1 Yksittäinen sisäänkirjautuminen

Lainkäyttövallasta riippuen voit ehkä kirjautua verkkosivustollemme käyttämällä OAuth-palveluiden tarjoamia erilaisia kirjautumisia. Nämä palvelut todentavat henkilöllisyytesi, tarjoavat sinulle mahdollisuuden jakaa tiettyjä henkilökohtaisia tietoja (kuten nimesi ja sähköpostiosoitteesi) kanssamme ja tilaisuuden esirekisteröintilomakkeen täyttämiseen. Voit OAuth-palveluiden avulla valita, lähetetäänkö tietoja henkilökohtaisista aktiviteeteista tällä verkkosivustolla profiilisivullesi jaettavaksi muiden verkkosi käyttäjien kanssa.

11 Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on mitään kommentoitavaa tai kysymyksiä tästä Tietosuojakäytännöstä tai Xiaomin henkilötietojen keräämiseen, käyttöön tai paljastamiseen liittyviä kysymyksistä, ota meihin yhteyttä alla olevaan osoitteeseen, jossa viitataan "Tietosuojakäytäntöön". Vastaanottaessamme yksityisyyttä tai henkilökohtaista tietoa koskevia kysymyksistä pääsystä/latauspyyntöjen tekemisestä meillä on ammattitaitoinen tiimi ongelmiesi ratkaisemiseksi. Jos kysymyksesi itsessään liittyy merkittävään ongelmaan, voimme pyytää sinulta lisätietoja. Jos et ole tyytyväinen saamaansa vastaukseen, voit tehdä valituksen lainkäyttövaltasi toimivaltaiselle sääntelyviranomaiselle. Ottaessasi meihin yhteyttä annamme tietoja asiaankuuluvista valitusreiteistä, jotka voivat olla sovellettavissa todellisen tilanteesi mukaisesti.

Xiaomi Communications Co., Ltd. Rainbow City of China Resources, No.68, Qinghe Middle Street, Haidian District, Beijing China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422 Sähköposti: privacy@xiaomi.com

Euroopan talousalueen (ETA) käyttäjille: Xiaomi Technology Netherlands B.V. Room 04-106, Wework Strawinskylaan 4117 4th Floor, Atrium North Tower Amsterdam, 1017XD

Kiitos, että käytit aikaasi lukemaan Tietosuojakäytäntömme!