Xiaomi Pravila o Privatnosti

Naša Pravila o Privatnosti ažurirana su 15. siječnja 2021. godine.

Molimo vas da se malo upoznate sa našim pravilima zaštite privatnosti i javite nam ako imate bilo kakvih pitanja.

O nama

Xiaomi Singapore Pte. Ltd., Xiaomi Technology Netherlands B.V., i sve njihove sestrinske firme (što se odnosi na Xiaomi podružnice navedene u najnovijem godišnjem izvješću Xiaomi Korporacije, molimo kliknite ovdje i potražite "Najnovija financijska izviješća" za pojedinosti) unutar Xiaomi Grupe (u daljnjem tekstu "Xiaomi", "mi", "naš" or "nas") shvaćaju Vašu privatnost veoma ozbiljno. Ova Pravila o privatnosti osmišljena su s obzirom na vaše potrebe i važno je da sveobuhvatno razumijete naše postupke prikupljanja i upotrebe osobnih podataka, istovremeno osiguravajući da u konačnici imate kontrolu nad svojim osobnim podacima koji se daju Xiaomi.

O ovim Pravilima o Privatnosti

Osim na određene Xiaomi proizvode ili usluge koje pružaju neovisna pravila o privatnosti, ova se pravila o privatnosti primjenjuju na sve Xiaomi uređaje, web mjesta ili programe koji se odnose ili imaju poveznice na ova Pravila o Privatnosti. Ova Pravila o Privatnosti objašnjavaju na koji način Xiaomi prikuplja, koristi, otkriva, obrađuje i štiti sve osobne podatke koje nam date ili koje prikupimo od Vas kada koristite naše proizvode i usluge na internet stranicama (https://www.mi.com, https://en.miui.com, https://account.xiaomi.com) i naše aplikacije koje nudimo na svojim mobilnim uređajima. Ako Xiaomi proizvod pruža zasebna pravila o privatnosti, zasebna politika privatnosti primit će prioritetnu prijavu, dok će sve što nije posebno pokriveno biti podložno uvjetima ove Politike privatnosti. Nadalje, načini na koje određeni proizvodi i usluge prikupljaju i obrađuju vaše osobne podatke također se mogu razlikovati ovisno o modelu, inačici usluge ili regiji. Za pojedinosti se obratite na zasebnu politiku privatnosti.

U skladu s ovim Pravilima o Privatnosti "osobni podaci" znače podatke koji se mogu koristiti za izravno ili neizravno identificiranje pojedinca, bilo samo na temelju tih podataka ili od tih podataka kombiniranih s drugim informacijama o toj osobi, a kojima Xiaomi ima pristup, osim ako drugačije nije predviđeno u važećim zakonima u Vašoj regiji. Vaše osobne podatke koristit ćemo isključivo sukladno s ovim Pravilima o Privatnosti. Kada kontekst to zahtijeva, osobni podaci će sadržavati osjetljive osobne podatke ili informacije, kao što može u važećim zakonima biti predviđeno.

Kako Vam možemo pomoći

U konačnici, ono što želimo je najbolje za sve naše korisnike. Ako imate bilo kakvih nedoumica vezanih uz našu praksu postupanja s podacima kao što je sažeto u ovim Pravilima o Privatnosti, molimo obratite nam se putem https://privacy.mi.com/support za rješavanje Vaših konkretnih pitanja. Veselimo se Vašoj povratnoj informaciji Ako imate neriješeno pitanje o privatnosti ili upotrebi podataka, a o kojoj se nismo bavili na zadovoljavajući način, molimo kontaktirajte našeg davatelja usluga rješavanja sporova sa sjedištem u SAD-u (besplatno) na https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Pogledajte također "Obratite nam se" ispod.

alt

1. Koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo?

1.1 Koje podatke prikupljamo

Kako bismo Vam pružili svoje usluge, zatražit ćemo Vas da nam dostavite osobne podatke potrebne za pružanje tih usluga. Mi ćemo prikupljati samo one podatke koji su potrebni za određene konkretne, eksplicitne i legitimne svrhe, te ćemo se pobrinuti da se spomenute informacije dalje ne obrađuju na način koji nije sukladan s tim namjenama. Imate pravo odlučiti želite li ili ne pružiti tražene informacije, ali u većini slučajeva, ako ne navedete svoje osobne podatke, možda vam nećemo moći pružiti naše proizvode ili usluge ili odgovoriti na vaše upite.

Ovisno o odabranoj usluzi, možemo prikupiti sljedeće vrste informacija:

1.1.1 Informacije koje nam dostavite

Možemo prikupiti sve osobne podatke koje nam dostavite koji su potrebni za uslugu koju odaberete. Na primjer, možete unijeti svoje ime, broj mobilnog telefona, adresu e-pošte, adresu za dostavu, narudžbu, pojedinosti o fakturiranju, broj bankovnog računa, ime vlasnika računa, broj kreditne kartice i druge podatke ako koristite usluge maloprodaje mi.com; možete sinkronizirati materijale ili podatke ako koristite Xiaomi Cloud usluge; ako stvorite račun, možete unijeti spol, podatke u vezi sa sigurnošću i druge; možete nam pružiti svoj nadimak, adresu e-pošte, videozapise ili druge potrebne informacije ako ih unesete u promotivne akcije; možete nam pružiti ime, broj telefona i adresu ako nam se obratite, koristite naš sadržaj ili naš marketing ili osvojite nagradu.

1.1.2 Informacije koje prikupljamo prilikom korištenja usluga

• Informacije o uređaju ili SIM-u. Na primjer, IMEI/OAID broj, GAID broj, IMSI broj, MAC adresa, serijski broj, verzija i vrsta MIUI, verzija ROM-a, verzija za Android, Android ID, Space ID, operator SIM kartice i njegovo mjesto, područje prikaza zaslona, informacije o tipkovnici uređaja, pojedinosti o proizvođaču uređaja i naziv modela, vrijeme aktiviranja uređaja, mrežni operator, vrsta veze, osnovne informacije o hardveru, prodajni kanali i informacije o korištenju (kao što su CPU, pohrana, potrošnja baterije, rezolucija zaslona i temperatura uređaja, model objektiva fotoaparata, broj osvijetljenja zaslona i broj otključavanja zaslona).

• Informacije specifične za vas koje mogu dodijeliti pružatelji usluga trećih strana i poslovni partneri: Možemo prikupljati i koristiti informacije kao što je identifikacija oglašavanja koje su dodijelili pružatelji usluga trećih strana i poslovni partneri.

• Informacije vezane uz Vašu uporabu aplikacije, uključujući jedinstvene identifikatore za aplikaciju (npr. VAID broj, AAID broj, Instant ID), osnovne informacije o aplikaciji, kao što su popis aplikacija, informacije o identifikaciji aplikacije, SDK inačica, postavke ažuriranja sustava, postavke aplikacije (regija, jezik, vremenska zona, font), vrijeme kada aplikacija ulazi/izlazi iz prednjeg plana i zapis o statusu aplikacije (primjerice preuzimanje, instaliranje, ažuriranje, brisanje).

• Podaci prikupljeni dok koristite MIUI uslugu, kao što su npr Vaši bedževi, rejtinzi, podaci o prijavi i zapisi pretraživanja u Mi Zajednici; Vaše poruke u Mi Zajednici (vidljivo jedino primatelju i pošiljatelju); Vaša povijest glasovne liste za reprodukciju i pretraživanja glazbenih usluga; Vaša sviđanja, komentari, omiljeno, dijeljenja, rezultati pretraživanja u uslugama tema; jezik sustava, zemlja i regija, mrežni status, popis aplikacija u Trezoru aplikacija; Vaši korisnički podaci uključujući regiju, IP, relevantnog pružatelja sadržaja, učestalost mijenjanja slike pozadine, pregledavanje slika, način pretraživanja slika, trajanje pretraživanja slika, klikovi i prikaz članaka, pretplate na Rotirajuću Pozadinu.

• Podaci o lokaciji (samo za određene usluge/ funkcionalnosti): razne vrste informacija o točnoj ili približnoj lokaciji ako koristite usluge vezane uz lokaciju (softver za navigaciju, softver za vremensku prognozu i softver s funkcijom lociranja uređaja). Primjerice, pozivni broj države, pozivni broj grada, pozivni broj mobilne mreže, identitet predajnika, zemljopisna dužina i zemljopisna širina, postavke jezika. Informacije o lokaciji za svaku aplikaciju možete u bilo kojem trenutku isključiti u postavkama telefona (Postavke - Dopuštenja).

• Prijava podataka: informacije vezane uz korištenje određenih funkcija, aplikacija i internet stranica. Primjerice, kolačići i druge tehnologije identifikatora, IP adrese, informacije o mrežnim zahtjevima, privremena povijest poruka, standardni zapisi sustava, informacije o padu, prijava informacija nastalih prilikom korištenjem usluga (kao što su vrijeme registracije, vrijeme pristupa, vrijeme aktivnosti, itd.).

• Drugi podaci: Vrijednost značajki okoliša (Environmental characteristic value - ECV) (tj. vrijednost nastala iz ID Mi Računa, ID telefonskog uređaja, povezanog Wi-Fi ID i informacije o lokaciji).

1.1.3 Informacije iz izvora treće strane

Kada to zakon dopušta, prikupit ćemo podatke o vama iz izvora treće strane. Primjerice,

• Za određene usluge koje mogu uključivati račun i financijske transakcije, uz vašu autorizaciju, možemo provjeriti podatke koje ste dali (kao što je telefonski broj) putem legitimnih izvora treće strane radi sigurnosti i prevencije prijevare;

• Možemo primiti označene identifikacijske simbole (kao što je IMEI/OAID/GAID od oglašivača) kada Vam pružamo uslugu oglašavanja;

• Također možemo dobiti određene informacije kao što su ID računa, nadimci, avatari i adrese e-pošte iz usluga društvenih mreža trećih strana (primjerice kada koristite račun društvene mreže za prijavu na uslugu Xiaomi);

• Podatke o vama koje su nam drugi dostavili (primjerice adresu za isporuku koju nam drugi korisnici mogu dati kada kupuju proizvode za vas putem usluga mi.com).

1.1.4 Informacije koje se ne mogu identificirati

Također možemo prikupljati druge vrste informacija koje nisu izravno ili neizravno povezane s pojedincem i koje se ne mogu definirati kao osobni podaci sukladno s važećim lokalnim zakonima. Takvi podaci nazivaju se neosobno identifikacijski podaci. Možda ćemo prikupljati, koristiti, prenositi i otkrivati neosobno identifikacijske podatke. Evo nekih primjera podataka koje prikupljamo i kako ih možemo koristiti u neosobno identifikacijskoj agregiranoj formi:

• Možda ćemo uključiti statisičke podatke nastale tokom Vaše uporabe posebne usluge (npr. neosobne podatke vezane za uređaj, dnevne događaje, pristupanja stranicama događanja, pristup stranicama i sesije događaja);

• Podaci mrežnog nadzora (npr. Vrijeme zahtjeva, broj zahtjeva ili zahtjev za pogreškom itd.);

• Rušenja aplikacije (npr. Bilježenje automatski generirano nakon pada aplikacije itd.).

Svrha takvog prikupljanja je poboljšanje usluga koje pružamo vama. Vrsta i količina prikupljenih informacija ovise o tome kako koristite naše proizvode i/ili usluge.

Takve informacije prikupljamo kako bismo Vam pružili više korisnih informacija i razumjeli koji dijelovi naših internet stranica proizvoda i usluga Vas najviše zanimaju. Na primjer, možda će nam trebati samo broj korisnika koji su aktivni u jednom danu, a tog dana ne moramo znati tko je aktivan, tako da su skupni podaci dovoljni za statističku analizu. Nastojat ćemo izolirati Vaše osobne podatke od neosobno identifikacijskih podataka i osigurati da se dvije vrste podataka koriste odvojeno. Međutim ako zajedno koristimo neosobno identifikacijske podatke i osobne podatke, tako kombiniranu informaciju smatrat ćemo osobnom informacijom dokle god je kombinirana.

1.2 Kako koristimo osobne podatke koje prikupljamo

Svrha prikupljanja osobnih podataka je pružanje proizvoda i/ili usluga, te osiguravanje usklađenosti s važećim zakonima, propisima i drugim regulatornim zahtjevima. To uključuje:

• Pružanje, obradu, održavanje, poboljšanje i razvoj naših proizvoda i/ili usluga vama, kao što su isporuka, aktivacija, provjera, usluge nakon prodaje, korisnička podrška i oglašavanje.

• Uvođenje i održavanje sigurnosnih mjera u svrhu sprječavanja gubitka i prijevare, kao što je pomoć u identificiranju korisnika, provjera identiteta korisnika. Vaše podatke koristimo u svrhu borbe protiv prijevara samo ako su ispunjena sljedeća dva uvjeta: potrebno je da podaci korišteni za ocjenjivanje budu sukladni s legitimnim interesima tvrtke Xiaomi za zaštitu korisnika i usluga.

• Rukovanje Vašim pitanjima ili zahtjevima o uređajima ili uslugama, kao što je odgovaranje na upite klijenata, slanje obavijesti o sustavu i aplikacijama, upravljanje Vašim aktivnostima (npr. nagradnih igara).

• Provođenje promotivnih događanja kao na primjer marketing i promotivni materijali i ažuriranja. Ukoliko više ne želite primati određeni tip promotivnig materijala, možete odabrati deaktiviranje na način opisan u poruci (npr. poveznica za ukidanja pretplate na dnu poruke) osim ako drugačije nije određeno važećim zakonima. U nastavku pogledajte i "Vaša prava".

• Interne svrhe, kao što su analiza podataka, istraživanje i razvoj statističkih podataka vezanih uz korištenje naših proizvoda ili usluga kako bismo poboljšali svoje proizvode ili usluge. Primjerice, obuka strojnog učenja ili modelnog algoritma izvodi se nakon de-identifikacijske obrade.

• Optimiziranje izvedbe uređaja, kao što je analiza uporabe memorije ili iskorištenost CPU-a vaše aplikacije.

• Pohranjivanje i održavanje informacija vezanih za vaše poslovanje (kao što su poslovne statistike) ili za ispunjavanje naših zakonskih obveza.

• Obrada koja se temelji na Xiaomi-jevim legitimnim interesima (za pojedine jurisdikcije npr pod GDPR). Legitimni interesi uključuju naše proizvode i usluge, održavanje sigurnosti našeg poslovanja, sustave, proizvode, usluge i korisnike (uključujući zaštitu od gubitaka i u protu prijevarne svrhe), unutarnju upravu, poštivanje unutarnjih politika i procesa, kao i ostale legitimne interese opisane u ovoj politici. Na primjer, kako bismo osigurali sigurnost svojih usluga i pomogli nam bolje razumjeti razinu kvalitete naših aplikacija, možda ćemo pratiti relevantne podatke kao što su učestalost korištenja, zapise o padi sistema, općenito korištenje, podaci izvedbe i izvor aplikacija; radi sprečavanja neovlaštenih prodavača u otključavanju uređaja, možda ćemo prikupiti Mi Račun, serijski broj i IP adresu korištenog računala, serijski broj i serijske podatke Vašeg telefona.

• Pružanje usluga lokalno na terminalnom uređaju koje ne zahtijevaju komunikaciju s našim poslužiteljima, kao što je korištenje Bilješke na Vašem uređaju.

• Druge svrhe uz vaš pristanak.

Evo detaljnijih primjera kako koristimo vaše podatke (koji mogu uključivati osobne podatke):

• Aktiviranje i registriranje kupljenih proizvoda ili usluga Xiaomi za vas.

• Izrada i održavanje Vašeg Mi Računa. Osobni podaci prikupljeni prilikom stvaranja Mi Računa na našim internet stranicama ili putem Vaših mobilnih uređaja, koriste se za izradu osobnog Mi Računa i stranice profila za Vas.

• Obrada narudžbenice. Informacije koje se odnose na narudžbe internet trgovine koriste se za obradu narudžbenice i povezanih usluga nakon prodaje, uključujući korisničku podršku i ponovnu isporuku. Osim toga, broj narudžbe će se koristiti za unakrsnu provjeru narudžbe s partnerom za isporuku, kao i za zapisivanje dostave paketa. Informacije o primatelju, uključujući ime, adresu, broj telefona i poštanski broj, koristit će se u svrhu isporuke. Vaša adresa e-pošte koristi se za slanje informacija o praćenju paketa. Popis kupljenih artikala koristi se za ispis računa i omogućuje korisniku da vidi koje su stavke u paketu.

• Sudjelovanje u Mi Zajednici. Osobni podaci koji se odnose na Mi Zajednicu ili druge Xiaomi internetske platforme mogu se koristiti za prikaz stranice profila, interakciju s drugim korisnicima i sudjelovanje u Mi Zajednici.

• Pružanje MIUI usluga. Sljedeće informacije: (informacije vezane uz uređaj ili SIM karticu uključujući broj GAID, IMEI broj, IMSI broj, broj telefona, identifikacija uređaja, operativni sustav uređaja, MAC adresu, vrstu uređaja, informacije o sustavu i performansama, te informacije o lokaciji, uključujući pozivni broj za mobilne uređaje, kod mobilne mreže, pozivni broj područja i identitet ćelije), koriste se za aktiviranje MIUI usluga.

• Dijagnosticiranje neuspjeha aktivacije. Podaci povezani s lokacijom koriste se za pristup neuspjeloj aktivaciji SIM kartice (primjerice pristupnici usluge kratkih poruka (SMS) i mrežni kvarovi) za identificiranje mrežnog operatera usluge i obavještavanje mrežnog operatera o tom neuspjehu.

•Pružanje drugih MIUI usluga. Informacije prikupljene tokom korištenja MIUI usluge koriste se za obavljanje funkcija te usluge, a pružaju optimizaciju usluga, primjerice preuzimanje, ažuriranje, registriranje, izvršavanje ili optimiziranje aktivnosti povezanih s MIUI uslugama. Primjerice, osobni podaci prikupljeni u trgovini Teme mogu pružati usluge prilagođene tematske preporuke na temelju povijesti preuzimanja i pregledavanja.

• Pronalaženje uređaja. Ako je telefon izgubljen ili ukraden, značajka Pronađi uređaj tvrtke Xiaomi može vam pomoći pronaći i osigurati svoj telefon. Svoj telefon možete pronaći na karti pomoću informacija o lokaciji koje ste dobili od telefona, obrisati telefon ili zaključati telefon. Kada aktivno tražite svoj telefon, podaci o lokaciji snimaju se s vašeg mobilnog uređaja; u nekim situacijama, te se informacije dobivaju iz stanica ili javne pristupne točke bežične mreže. Ovu značajku možete u bilo koje vrijeme uključiti ili isključiti u postavkama telefona (Postavke - Mi Račun - Xiaomi Cloud - Pronađite uređaj).

• Snimanje podataka o lokaciji na fotografijama. Tijekom snimanja fotografije možete snimiti podatke o svojoj lokaciji. Ti će podaci biti vidljivi u vašim mapama s fotografijama, a lokacija će biti spremljena u podacima o svojstvu vaših fotografija. Ako tijekom snimanja fotografije ne želite snimati svoju lokaciju, možete ju u bilo kojem trenutku isključiti u postavkama fotoaparata uređaja.

• Pružanje značajke razmjena poruka (primjerice Mi Talk, Mi Poruke). Ako preuzmete i koristite Mi Talk, informacije koje prikupi Mi Talk mogu se koristiti za aktiviranje ove usluge i identificiranje korisnika i primatelja poruke. Osim toga, povijest razgovora pohranjena je radi lakšeg ponovnog učitavanja povijesti razgovora nakon što korisnik ponovo instalira aplikacije ili za sinkronizaciju na svim uređajima. Informacije (telefonski brojevi pošiljatelja i primatelja i ID Mi Poruke) mogu se koristiti za Mi Poruke za aktiviranje usluga i omogućavanje funkcioniranja usluge, uključujući usmjeravanje poruka.

• Pružanje usluga temeljenih na lokaciji. Tijekom korištenja usluga MIUI, podatke o lokaciji možemo koristiti mi ili pružatelji usluga trećih strana i poslovni partneri (za više informacija pogledajte "Kako dijelimo, prenosimo i javno objavljujemo Vaše osobne podatke" u nastavku) kako bismo Vam pružili uslugu i pružili točne podatke o toj lokaciji kako biste dobili najbolje moguće korisničko iskustvo, primjerice pojedinosti o vremenu, pristup lokaciji (kao dio platforme Android). U svakom trenutku možete isključiti usluge lokacije u postavkama ili isključiti uporabu usluga lokacije aplikacije.

• Poboljšanje korisničkog iskustva putem podataka, hardverske i softverske analize. Neke značajke uključivanja, kao što je Program iskustava korisnika, omogućuju Xiaomi-ju da analizira podatke o tome kako korisnici koriste mobilne telefone, MIUI usluge i ostale usluge koje Xiaomi pruža, kako bi poboljšali korisničko iskustvo, kao što je slanje izvješća o padu sustava. Xiaomi će također provoditi analizu hardvera i softvera radi daljnjeg poboljšavanja iskustava korisnika.

• Dopuštenje da koristite Sigurnost. Prikupljene informacije mogu se upotrijebiti za sigurnosne funkcije i funkcije za održavanje sustava u aplikaciji Sigurnost, kao što su Sigurnosno skeniranje, Štednja baterija, Lista blokiranih, Čistač, itd. Neke od tih funkcionalnosti upravljaju pružatelji usluga trećih strana i/ili poslovni partneri (za više informacija pogledajte "Kako dijelimo, prenosimo i javno objavljujemo Vaše osobne podatke" ispod). Informacije (koje nisu osobni podaci poput popisa definicija virusa) se koriste za funkcije sigurnosnog skeniranja.

• Pružanje push usluge. ID Mi Računa i GAID, FCM token, ID Androida i ID Prostora (samo na Xiaomi uređajima s uključenom značajkom Drugi prostor) također će se koristiti za pružanje usluge Xiaomi push usluge i Usluge Mi Obavijesti za procjenu uspješnosti oglašavanja i slanje obavijesti od MIUI-a o ažuriranju softvera ili najavama novih proizvoda, uključujući informacije o prodaji i promocijama. Radi pružanja usluge Vama, ključni podaci aplikacije (ID verzije aplikacije, naziv paketa aplikacije) i ključni podaci o uređaju (model, marka) također će biti prikupljani. Vaše osobne podatke možemo koristiti u svrhu slanja push poruka (slanjem poruka unutar naših usluga, putem e-pošte ili drugim sredstvima) koje nude ili oglašavaju naše proizvode i usluge i/ili proizvode i usluge odabranih trećih strana. Ovo je moguće jedino uz Vaš pristanak, kada to važeći zakoni traže. Možete se odjaviti od primanja naših marketinških podataka, kao i marketinških podataka trećih strana u bilo kojem trenutku promjenom Postavki ili upravljanjem preferencijama putem aplikacije/internet stranice treće strane pomoću usluge Xiaomi push. Također pogledajte "Vaša prava" ispod.

• Provjera korisničkog identiteta. Xiaomi koristi ECV vrijednost za provjeru korisničkog identiteta i izbjegavanje neovlaštenih prijava.

• Prikupljanje povratnih informacija od korisnika. Povratne informacije koje odlučite pružiti dragocjene su kako biste pomogli Xiaomi-ju da poboljša svoje usluge. Kako bismo mogli pratiti povratne informacije koje ste odlučili pružiti, Xiaomi može odgovarati vama koristeći osobne podatke koje ste dostavili i voditi evidenciju, te prepiske za rješavanje problema i poboljšanje usluge.

• Slanje obavijesti. S vremena na vrijeme možemo koristiti Vaše osobne podatke za slanje važnih obavijesti, kao što su obavijesti o kupnjama i promjene naših uvjeta, pravila i politika. Budući da su takve informacije veoma važne za vašu interakciju s Xiaomi, ne preporuča se da odbijate primati takve informacije.

• Provođenje promotivnih aktivnosti. Ako uđete u nagradnu igru, natječaj ili sličnu promociju putem platformi društvenih medija tvrtke Xiaomi, osobne podatke koje ste dali možemo koristiti za slanje ovih nagrada.

• Pružanje prilagođenih usluga i sadržaja, uključujući oglase. Kako bismo zaštitili Vašu privatnost, koristimo jedinstveni identifikator umjesto Vašeg imena, adrese e-pošte ili drugih informacije koje Vas mogu izravno identificirati, a kako bismo Vam pružili prilagođene proizvode, usluge i događanja, uključujući oglašavanje.

Te podatke možemo kombinirati s drugim informacijama (uključujući informacije na različitim uslugama ili uređajima kao što su računala, mobilni telefoni, pametni televizori i drugi povezani uređaji) kako bismo pružili i poboljšali naše proizvode, usluge, sadržaj i oglašavanje.

Primjerice, možemo koristiti pojedinosti o Mi Računu u svim uslugama koje upotrebljavate, a koje zahtijevaju Mi Račun. Nadalje, kako bismo Vam omogućili bolje iskustvo i poboljšali svoje usluge, dok poštujemo relevantne zakone i propise i (gdje je nužno) uz Vaš pristanak, možemo razvrstati informacije iz različitih proizvoda, Vaših usluga ili opreme ili u vezi s Vama kako bismo oblikovali oznaku, za davanje prijedloga, prilagođenog sadržaja i prilagođenih značajki.

Za prilagođene oglase to bi, na primjer, značilo pružanje sadržaja na temelju Vaših aktivnosti, korištenja i preferencija u aplikacijama i uslugama. Stvaramo profile analizom gore spomenutih podataka i gradnjom segmenata (stvaranje grupa sa zajedničkim osobinama) i stavljanjem Vaših osobnih podataka u jedan ili više segmenata. Ciljani marketing je moguće jedino uz Vaš pristanak kada to važeći zakoni traže. Imate pravo odustati od primanja prilagođenih oglasa i uložiti prigovor na profiliranje, uključujući i ono koje se provodi u svrhu izravnog marketinga, u bilo koje vrijeme.

A prema razlozima za gore navedenu kombinaciju i zahtjevima važećih zakona, pružit ćemo Vam posebne mehanizme kontrole za takvu kombinaciju. Imate pravo odustati od primanja našeg izravnog marketinga i automatiziranog odlučivanja, itd. Kako biste koristili ta prava, opciju možete upaliti i ugasiti bio kada u Postavkama (Postavke > Zaporke & sigurnost > Privatnost > Usluge oglašavanja ili Postavke > Zaporke & sigurnost > Sigurnost sustava > Usluge oglašavanja), možete nam se obratiti putem https://privacy.mi.com/support ili se obratiti kontrolnim mehanizmima opisanim u posebnim pravilima o privatnosti za svaki proizvod. U nastavku pogledajte i "Vaša prava".

2. Kolačići i druge tehnologije

Tehnologije poput kolačića, web beacona i oznaka piksela koriste Xiaomi i naši pružatejli usluge trećih strana i poslovni partneri (za više informacija pogledajte "Kako dijelimo, prenosimo i javno objavljujemo Vaše osobne podatke" ispod). Te se tehnologije koriste za analiziranje trendova, upravljanje internet stranicom, praćenje kretanja korisnika na internet stranici i prikupljanje demografskih podataka o našoj korisničkoj bazi u cjelini. Mi možemo primati izvješća na temelju korištenja tih tehnologija od strane tih tvrtki na pojedinačnoj i agregiranoj osnovi. Te nam tehnologije pomažu bolje razumjeti ponašanje korisnika, govore nam koje su dijelove naših internet stranica ljudi posjetili, kao što i olakšavamo i mjerimo učinkovitost oglasa i pretraživanja na internetu.

• Dnevnici: Kao i kod većine internet stranica, prikupljamo određene informacije i pohranjujemo ih u datoteke dnevnika. Te informacije mogu uključivati adrese Internetskog Protokola (IP), vrstu preglednika, pružatelja internetskih usluga (ISP), stranice za upućivanje/izlazak, operativni sustav, oznaku datuma/vremena i/ili podatke o putanji biranja. Taj automatski prikupljeni podatak ne povezujemo s drugim informacijama koje prikupljamo o vama.

• Lokalna pohrana – HTML5/Flash: Koristimo Lokalne Objekte Pohrane (LSO) kao što su HTML5 ili Flash za pohranu sadržaja i sklonosti. Treće osobe s kojima kao partneri pružamo određene značajke na našim internet stranicama ili za prikazivanje oglašavanja na temelju aktivnosti pregledavanja interneta također koriste kolačiće HTML5 ili Flash za prikupljanje i pohranu informacija. Različiti preglednici mogu ponuditi vlastiti alat za upravljanje za uklanjanje HTML5 LOS-ova. Za upravljanje Flash kolačićima, molimo kliknite ovdje.

• Kolačići oglašavanja: Surađujemo sa svojim pružateljima usluga i poslovnim partnerima trećih strana (za više informacija pogledajte "Kako dijelimo, prenosimo i javno objavljujemo Vaše osobne podatke" u nastavku) kako bismo prikazali oglašavanje na svojoj internet stranici ili upravljali oglašavanjem na drugim internet stranicama. Naši pružatelji usluga trećih strana i poslovni partneri mogu koristiti kolačiće oglašavanja u svrhu prikupljanja podataka o Vašoj online aktivnosti i interesima i pružati Vam oglašavanje koje u največoj mjeri odgovara Vašem profilu i interesima. Mi moramo dobiti vaš prethodni izričiti pristanak i uključiti jasnu potvrdnu radnju prije nego što vam pružimo ovu uslugu oglašavanja. Ako ne želite da se ovi podaci koriste u svrhu pružanja internet oglasa, možete ju ugasiti u Postavkama Kolačića. https://preferences-mgr.truste.com.

• Mobilna analitika: Unutar određenih mobilnih aplikacije koje pružamo, koristimo analitiku kolačića radi prikupljanja podataka o tome kako posjetitelji koriste naše web stranice. Ti kolačići prikupljaju informacije o tome koliko često koristite aplikaciju, događaje koji se događaju unutar aplikacije, skupnu uporabu, podatke o izvedbi i gdje se rušenja javljaju unutar aplikacije. Informacije koje pohranjujemo u analitičkom softveru ne povezujemo s osobnim podacima koje pošaljete u mobilnoj aplikaciji.

3 Kako dijelimo, prenosimo i javno objavljujemo vaše osobne podatke

3.1 Dijeljenje

Ne prodajemo nikakve osobne podatke trećim stranama.

Ponekad možemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama (kao što je opisano u nastavku) kako bismo pružili ili poboljšali naše proizvode ili usluge, uključujući ponudu proizvoda ili usluga na temelju vaših zahtjeva. Daljnji podaci o dijeljenju podataka nalaze se ispod.

3.1.1 Dijeljenje koje aktivno odabirete ili tražite

Uz Vaš pristanak ili na Vaš zahtjev, podijelit ćemo Vaše osobne podatke u okviru Vašeg pristanka/zahtjeva s određenim trećim osobama koje ste Vi odredili. Na primjer, kada se na Mi računu prijavite na internet stranicu ili aplikaciju treće strane.

3.1.2 Dijeljenje informacija s našom skupinom

Kako bismo uspješno vodili poslovanje i pružili vam sve funkcije naših proizvoda ili usluga, vaše osobne podatke možemo s vremena na vrijeme podijeliti s drugim Xiaomi podružnicama.

3.1.3 Dijeljenje sa firmama ekosustava naše skupine

Xiaomi surađuje s grupom tvrtki koje tvore Mi Ekosustav. Tvrtke Mi Ecosystem su neovisni subjekti, uloženi i inkubirani od strane tvrtke Xiaomi, te su stručnjaci u svojim područjima. Xiaomi može otkriti vaše osobne podatke tvrtkama Mi Ecosystem kako bismo vam pružili i poboljšali uzbudljive proizvode i usluge (i hardver i softver) tvrtki Mi Ecosystem. Neki od tih proizvoda ili usluga i dalje će biti pod brendom Xiaomi, dok drugi mogu koristiti vlastiti brend. Tvrtke Mi Ecosystem mogu s Xiaomi s vremena na vrijeme dijeliti informacije o proizvodima ili uslugama pod brendom Xiaomi s Xiaomi kako bi pružile hardverske i softverske usluge, donoseći bolje funkcije i korisničko iskustvo. Xiaomi će poduzeti odgovarajuće upravljačke i tehničke mjere kako bi osigurao sigurnost obrade vaših osobnih podataka, uključujući, ali ne ograničavajući se na enkripciju vaših osobnih podataka.

3.1.4 Dijeljenje s trećim pružateljima usluga i poslovnim partnerima

Kako biste nam pomogli da vam ponudimo proizvode i usluge opisane u ovoj politici privatnosti, možemo, gdje je to potrebno, podijeliti vaše osobne podatke s našim trećim stranama pružateljima usluga i poslovnim partnerima.

To može uključivati pružatelje usluge dostave, središta podataka, pogone za pohranu podataka, pružatelje korisničke usluge, oglašavanje i pružatelje usluge marketinga i ostale poslovne partnere. Te treće strane mogu obrađivati Vaše osobne podatke u Xiaomi-jevo ime za jednu ili više primjena ovih Pravila o Privatnosti. Cilja nam je osigurati da dijeljenje osobnih podataka potrebnih za pružanje usluga bude isključivo u legitimne, pravne, potrebne, specifične i eksplicitne svrhe. Xiaomi će provoditi dubinsku analizu i imati ugovore kako bismo osigurali da pružatelji usluga trećih strana poštuju važeće zakone o privatnosti u Vašoj jurisdikciji. Mogu postojati slučajevi da davatelji usluga trećih strana imaju svoje podprocesore.

Kako bismo osigurali mjerenje, analizu i druge poslovne usluge, možemo također dijeliti informacije (neosobne podatke) s trećim stranama (kao što su oglašivači na našim internet stranicama) u zbirnom obliku. Informacije koje koristimo koristimo kako bismo pomogli oglašivačima i drugim poslovnim partnerima da procijene učinkovitost i pokrivenost svojih oglašavanja i usluga, te razumiju vrste ljudi koji koriste njihove usluge i način na koji ljudi komuniciraju s njihovim internet stranicama, aplikacijama i uslugama. S njima možemo dijeliti i opće trendove korištenja naših usluga, kao što je broj klijenata u određenoj skupini ljudi koji kupuju određene proizvode ili sudjeluju u određenim transakcijama.

3.1.5 Ostalo

Sukladno sa zakonskim zahtjevima, pravnim procedurama, parnicama i/ili zahtjevima javnih agencija i vladinih agencija, Xiaomi će možda morati otkriti vaše osobne podatke. Ako je otkrivanje potrebno ili prikladno za nacionalnu sigurnost, za provedbu zakona ili za druga pitanja od javnog značaja, također možemo otkriti informacije o vama.

Kako bismo primijenili svoje uvjete korištenja ili zaštitili svoje poslovanje, prava, imovinu ili proizvode, ili zaštitili korisnike, ili ako je otkrivanje razumno potrebno za sljedeće svrhe (otkrivanje, sprečavanje i rješavanje prijevare, neovlaštene uporabe proizvoda, kršenje naših pravila ili druge štetne ili ilegalne aktivnosti), također možemo otkriti podatke o Vama. (Xiaomi ima pravo prikupljati, koristiti ili otkrivati Vaše osobne podatke ako je to slučaj i samo u mjeri u kojoj je to dopušteno prema važećim zakonima o zaštiti podataka). To može uključivati pružanje osobnih podataka javnim ili vladinim agencijama; komuniciranje s partnerima trećih strana o pouzdanosti vašeg računa kako bi se spriječile prijevare, kršenja i druga štetna ponašanja.

Osim toga, vaše osobne podatke možemo dijeliti s:

• našim računovođama, revizorima, odvjetnicima ili sličnim savjetnicima kad ih zamolimo da nam pruže profesionalni savjet; i

• investitorima i drugim relevantnim trećim stranama u slučaju stvarne ili potencijalne prodaje ili druge korporativne transakcije povezane sa subjektom u Xiaomi skupini; i

• ostalim trećim stranama kao što detaljnije navode ova Pravila o Privatnosti ili kao što Vas obaviještamo, uključujući slučaj kada Vi dajete dopuštenje posebnim pristankom.

3.2 Prijenos

Xiaomi neće prenijeti vaše podatke bilo kojem subjektu, osim u sljedećim slučajevima:

• Ako smo dobili vaš izričiti pristanak;

• Ako je Xiaomi uključen u spajanje, stjecanje ili prodaju cjelokupne ili dijela imovine koja može utjecati na Vaše osobne podatke, obavijestit ćemo Vas o svim promjenama u vlasništvu, upotrebi i bilo kojem izboru koji imate u vezi s Vašim osobnim podacima putem e-poštom i / ili objavljivanjem istaknute obavijesti na našim web mjestima ili na drugi odgovarajući način;

• U okolnostima objašnjenim u ovim Pravilima o Privatnosti ili na drugi način o kojima ste obaviješteni.

3.3 Javno objavljivanje

Xiaomi može javno otkriti Vaše osobne podatke u sljedećim okolnostima:

• U slučaju kada trebamo objaviti pobjednika u promociji, natjecanju ili nagradnoj igri, tada objavljujemo samo ograničene podatke;

• Tamo gdje smo dobili Vašu izričitu suglasnost ili ste informacije otkrili putem naših usluga, poput stranica na društvenim mrežama ili javnih foruma; i

• Javno objavljivanje na temelju zakona ili razumnih razloga: uključujući zakone i propise, pravne postupke, parnice ili na zahtjev nadležnih vladinih odjela.

4. Kako pohranjujemo i štitimo vaše osobne podatke

4.1 Sigurnosne mjere zaštite tvrtke Xiaomi

Predani smo zaštiti vaših osobnih podataka. Kako bismo spriječili neovlašteni pristup, otkrivanje ili druge slične rizike, uspostavili smo sve zakonski propisane fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili i osigurali podatke koje prikupljamo na vašem mobilnom uređaju i na Xiaomi internet stranicama. Osigurat ćemo da vaše osobne podatke čuvamo sukladno s važećim zakonom.

Na primjer, kada pristupite svom Mi Računu, možete koristiti naš program potvrde u dva koraka za bolju sigurnost, i toplo Vam ga preporučamo. Kada se Vaši osobni podaci prenose između vašeg Xiaomi uređaja i naših poslužitelja, mi osiguravamo da su podaci šifrirani pomoću sigurnosti transportnog sloja (TLS) i odgovarajućih algoritama za šifriranje.

Svi vaši osobni podaci pohranjeni su na sigurnim poslužiteljima i zaštićeni u kontroliranim objektima. Vaše podatke klasificiramo na temelju važnosti i osjetljivosti, te osiguravamo da vaši osobni podaci imaju potrebnu razinu sigurnosti. Imamo posebne kontrole pristupa za pohranu podataka temeljene na oblaku, a redovito pregledavamo naše postupke prikupljanja, pohrane i obrade podataka, uključujući fizičke sigurnosne mjere, kako bismo se zaštitili od neovlaštenog pristupa i korištenja.

Provodimo dubinsku analizu za poslovne partnere i pružatelje usluga treće strane kako bismo bili sigurni da mogu zaštititi vaše osobne podatke. Također provjeravamo održavaju li te treće strane odgovarajuće sigurnosne standarde uvođenjem odgovarajućih ugovornih ograničenja i, prema potrebi, provođenjem revizija i procjena. Osim toga, naši zaposlenici i zaposlenici naših poslovnih partnera i pružatelji usluga trećih strana koji pristupaju vašim osobnim podacima podliježu izvršivim ugovornim obvezama povjerljivosti.

Provodimo tečajeve i testove sigurnosti i zaštite privatnosti kako bismo poboljšali svijest naših zaposlenika o važnosti zaštite osobnih podataka. Mi ćemo poduzeti sve izvedive i zakonski potrebne korake kako bismo zaštitili vaše osobne podatke. Međutim, trebate biti svjesni da korištenje interneta nije u potpunosti sigurno, te iz tog razloga ne možemo jamčiti sigurnost ili integritet bilo kakvih osobnih podataka prilikom prijenosa od vas ili do vas putem interneta.

Mi postupamo s kršenjima osobnih podataka prema zahtjevima važećeg zakona o zaštiti podataka koji, prema potrebi, uključuje prijavljivanje kršenja nadležnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka i subjektima podataka.

Naše politike i postupci informacijske sigurnosti osmišljeni su u skladu s međunarodnim standardima i redovito prolaze revizije trećih strana kako bi se provjerila učinkovitost sigurnosnih mjera. Naš informacijski sustav pXiaomi za informacijsku sigurnost stekao je ISO / IEC 27001: 2013 certifikat za sustave upravljanja informacijskom sigurnošću (ISMS). Xiaomi e-trgovina i platforma Xiaomi Home IoT stekle su ISO / IEC 27701: 2019 certifikat za sustave upravljanja osobnim podacima (PIMS). MIUI je dobio ISO / IEC 27018: 2019 certifikat za zaštitu osobnih podataka u javnom cloudu.

4.2 Što možete učiniti

Možete postaviti jedinstvenu zaporku za Xiaomi tako da nikome ne otkrijete svoju zaporku za prijavu ili podatke o računu (osim ako je ta osoba propisno ovlaštena od vas) u slučaju curenja zaporki drugih internet stranica koja mogu naštetiti sigurnosti vašeg računa u Xiaomi. Kad god je to moguće, nemojte nikome otkrivati kontrolni kod koji ste primili (uključujući one koji tvrde da su članovi Xiaomi korisničke usluge). Kad god se prijavite kao korisnik Mi Računa na Xiaomi internet stranice, posebice na tuđem računalu ili na javnim internetskim terminalima, uvijek se morate odjaviti na kraju sesije.

Xiaomi se ne može smatrati odgovornim za propuste u sigurnosti uzrokovane pristupom trećih osoba vašim osobnim podacima kao rezultat vašeg propusta da osobne podatke držite privatnima. Bez obzira na gore navedeno, morate nas odmah obavijestiti ako postoji bilo kakva neovlaštena uporaba vašeg računa od strane bilo kojeg korisnika interneta ili bilo kakvo kršenje sigurnosti. Vaša pomoć će nam pomoći u zaštiti privatnosti vaših osobnih podataka.

4.3 Pristup drugim značajkama na vašem uređaju

Naše aplikacije mogu pristupiti određenim značajkama vašeg uređaja kao što su omogućavanje e-pošte za uporabu kontakata, pohranu SMS-a i status bežične mreže itd. Ove se informacije koriste se kako bi se omogućilo pokretanje aplikacija na vašem uređaju i omogućavanje interakcije s njima. U bilo kojem trenutku možete povući dozvole tako da ih isključite na razini uređaja ili ako nas kontaktirate na https://privacy.mi.com/support.

4.4 Politika zadržavanja

Zadržavamo osobne podatke u razdoblju potrebnom za prikupljanje podataka opisanih u ovoj politici privatnosti ili bilo kojoj zasebnoj politici privatnosti koja je određena za određeni proizvod ili uslugu ili kako to zahtijevaju važeći zakoni. Detaljna razdoblja čuvanja navedena su u određenoj usluzi ili stranici srodnih proizvoda. Mi ćemo prestati zadržavati i brisati ili anonimizirati osobne podatke kada je svrha naplate izvršena ili nakon što potvrdimo vaš zahtjev za brisanje ili nakon što prekinemo rad odgovarajućeg proizvoda ili usluge. Gdje god je to moguće, naznačili smo koliko dugo obično zadržavamo identificirane kategorije, vrste ili stavke osobnih podataka. Prilikom odlučivanja o tim rokovima čuvanja uzeli smo u obzir sljedeće kriterije:

• količina, priroda i osjetljivost osobnih podataka

• rizik od štete koji predstavljaju neovlaštene uporabe ili otkrivanja

• svrhe u koje obrađujemo osobne podatke i koliko dugo su nam potrebni određeni podaci da bismo ih postigli

• koliko dugo bi osobni podaci mogli ostati točni i ažurirani

• koliko dugo bi osobni podaci mogli ostati bitni za moguće buduće pravne zahtjeve

• sve primjenjive zakonske, računovodstvene, izvještajne ili regulatorne zahtjeve koji određuju koliko dugo se određene evidencije moraju čuvati.

Ovisno o Vašoj jurisdikciji, mogući su izuzeci osobnih podataka koje obrađujemo za javni interes, znanstvene, povijesne ili statističke svrhe. Xiaomi može i dalje zadržavati ovu vrstu podataka dulje od standardnog razdoblja čuvanja ako je to potrebno, gdje je to dopušteno na temelju važećih zakona ili vašeg zahtjeva, čak i ako daljnja obrada podataka nije povezana s izvornom svrhom naplate.

5. Vaša prava

Kontroliranje vaših osobnih podataka

5.1 Upravljanje postavkama

Xiaomi priznaje da se briga o privatnosti razlikuje od osobe do osobe. Stoga vam pružamo primjere načina na koje vam Xiaomi omogućuje da ograničite prikupljanje, korištenje, otkrivanje ili obradu vaših osobnih podataka i kontrolu postavki privatnosti:

• Uključivanje/isključivanje za funkcije Korisničkog iskustva i funkcije pristupa lokaciji;

• Prijavite se ili se odjavite od Mi Računa;

• Uključivanje/isključivanje funkcija za sinkronizaciju Xiaomi Cloud; i

• Izbrišite sve podatke pohranjene na Xiaomi Cloud https://i.mi.com;

• Uključite/isključite druge usluge i funkcionalnosti koje se odnose na osjetljive ili osobne podatke. Također možete dobiti više pojedinosti u vezi sigurnosnog stanja uređaja u aplikaciji MIUI Sigurnost.

Ako ste prethodno pristali na korištenje vaših osobnih podataka u gore navedene svrhe, možete se predomisliti u bilo kojem trenutku i obratiti nam se putem https://privacy.mi.com/support.

5.2 Vaša prava na svoje osobne podatke

Ovisno o važećim zakonima i propisima, možete imati pravo na pristup, ispravak, brisanje (i određena druga prava) u vezi s osobnim podacima koje imamo o Vama (u daljnjem tekstu zahtjev). Ta će prava podlijegati određenim izuzećima i iznimkama prema važećim zakonima.

Možete pristupiti i ažurirati pojedinosti koje se odnose na osobne podatke na vašem Mi Računu na adresi https://account.xiaomi.com ili prijavom na vaš račun na uređaju. Za dodatne informacije obratite nam se putem https://privacy.mi.com/support.

Pomoći ćete nam da najučinkovitije obradimo Vaš zahtjev ako on ispunjava sljedeće uvjete:

(1) Zahtijev je predan putem gore navedenog i objašnjenog Xiaomi ekskluzivnog kanala za zahtjeve i za zaštitu Vaše informacijske sigurnosti, Vaš zahtjev treba biti u pisanom obliku (osim ako lokalni zakon izričito ne priznaje usmeni zahtjev);

(2) Pružali ste nam dovoljno podataka kako biste Xiaomi-ju omogućili da potvrdi Vaš identitet i jamčite da ste Vi subjekt podataka ili ste zakonski ovlašteni djelovati u njegovo ime.

Nakon što dobijemo dovoljno informacija kako bismo potvrdili da se vaš zahtjev može obraditi, nastavit ćemo odgovoriti na vaš zahtjev u bilo kojem vremenskom roku koji je određen vašim važećim zakonima o zaštiti podataka.

Detaljno:

• Imate pravo dobiti jasne, transparentne i lako razumljive informacije o tome kako koristimo vaše osobne podatke i vaša prava. Zbog toga vam pružamo informacije u ovoj politici privatnosti.

• Na temelju zahtjeva primjenjivih zakona, kopija vaših osobnih podataka prikupljenih i obrađenih od nas će vam biti dostavljena na vaš zahtjev besplatno. Za sve dodatne zahtjeve za relevantne informacije možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju stvarnih administrativnih troškova sukladno s važećim zakonima ako oni to dozvoljavaju.

• Ako je bilo koja informacija koju držimo za vas netočna ili nepotpuna, imate pravo na ispravljanje ili dovršavanje vaših osobnih podataka na temelju svrhe uporabe.

• Na temelju zahtjeva primjenjivih zakona, imate pravo zahtijevati brisanje ili uklanjanje vaših osobnih podataka tamo gdje ne postoje uvjerljivi razlozi da ih i dalje koristimo. Mi ćemo razmotriti razloge koji se odnose na vaš zahtjev za brisanje i poduzeti razumne korake, uključujući tehničke mjere. Imajte na umu da možda nećemo biti u mogućnosti odmah ukloniti informacije iz sigurnosne kopije zbog važećeg zakona i/ili tehnoloških ograničenja. U tom slučaju, sigurno ćemo pohraniti vaše osobne podatke i izolirati ih od daljnje obrade dok se sigurnosna kopija ne obriše ili ne postane anonimna.

• Imate pravo prigovora na određene vrste obrade, uključujući obradu za izravni marketing (uključujući tamo gdje se koristi profiliranje), te pod određenim okolnostima, gdje su pravni temelj za obradu (uključujući profiliranje) naši legitimni interesi.

Posebice prema zakonima nekih jurisdikcija:

• Imate pravo dobiti od nas ograničenje obrade vaših osobnih podataka. Mi ćemo razmotriti razloge koji se odnose na vaš zahtjev za ograničenje. Ako se razlozi primjenjuju na GDPR, obradit ćemo vaše osobne podatke samo pod odgovarajućim okolnostima u GDPR-u i obavijestiti vas prije ukidanja ograničenja obrade.

• Imate pravo ne biti podložni odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje, što proizvodi pravne učinke koji se odnose na vas ili na sličan način značajno utječu na vas.

• Imate pravo podnijeti zahtjev za osobne podatke u strukturiranom, uobičajenom formatu i proslijediti ih drugom kontroloru podataka (prenosivost podataka).

Imamo pravo odbiti obraditi zahtjeve ili se samo djelomično udovoljiti zahtjevima ako se primjenjuje izuzeće ili ako to na drugi način imamo pravo prema važećim zakonima, na primjer ako je zahtjev očito neutemeljen ili očito pretjeran ili će zahtijevati objavljivanje informacije o trećim stranama. U nekim okolnostima možemo naplatiti naknadu, ako je to dopušteno primjenjivim zakonima. Ako vjerujemo da određeni aspekti zahtjeva za brisanje podataka mogu rezultirati našom nemogućnošću da ih legalno koristimo za uspostavu, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva ili razloga dopuštenih važećim zakonom, oni također mogu biti odbijeni.

5.3 Povlačenje pristanka

Svoj pristanak koji ste nam ranije dali za određenu svrhu možete povući podnošenjem zahtjeva, uključujući prikupljanje, korištenje i/ili otkrivanje vaših osobnih podataka koje posjedujemo ili kojima raspolažemo. Na osnovu posebne usluge koju koristite, možete povući svoju suglasnost ako nam se obratite na https://privacy.mi.com/support. Vaš zahtjev ćemo obraditi u razumnom roku od trenutka kada je zahtjev podnesen, te stoga ne prikupljamo, koristimo i/ili otkrivamo vaše osobne podatke prema vašem zahtjevu.

Ovisno o opsegu povlačenja pristanka, imajte na umu da možda nećete moći nastaviti primati punu korist od Xiaomi proizvoda i usluga. Povlačenje vašeg pristanka ili odobrenja neće utjecati na valjanost naše obrade koja se provodi na temelju pristanka sve do trenutka povlačenja.

5.4 Otkazivanje usluge ili računa

Ako želite otkazati poseban proizvod ili uslugu, možete nam se obratiti na https://privacy.mi.com/support.

Ako želite otkazati Mi Račun, molimo vas da imate na umu da će otkazivanje spriječiti korištenje cjelokupnog asortimana Xiaomi proizvoda i usluga. Otkazivanje se može spriječiti ili odgoditi u određenim okolnostima. Na primjer, ako još uvijek postoji nepodmirena novčana sredstva na Vašem računu, kao što su neplaćeni članovi usluge Mi Glazba, plaćena tema u trgovini temama, ili neplaćeni zajam u Vašim Mi Financijama, itd., Ne možemo odmah podržati vaš zahtjev.

Kada se prijavite na Xiaomi putem računa treće strane, morate podnijeti zahtjev za otkazivanje računa od treće strane.

6. Kako se vaši osobni podaci prenose na globalnoj razini

Xiaomi obrađuje i čuva osobne podatke putem globalne operativne i kontrolne infrastrukture. Trenutno Xiaomi ima podatkovne centre u Kini, Indiji, Sjedinjenim Državama, Njemačkoj, Rusiji i Singapuru. Za svrhe opisane u politici privatnosti, vaši podaci mogu se prenijeti u te podatkovne centre sukladno s važećim zakonom.

Možemo također prenijeti vaše osobne podatke pružateljima usluga trećih strana i poslovnim partnerima, a vaši podaci se stoga mogu prenijeti i drugim zemljama ili regijama. Jurisdikcija u kojoj se nalaze ovi globalni objekti može ili ne mora štititi osobne podatke prema istim standardima kao u vašoj jurisdikciji. Postoje različiti rizici pod različitim zakonima o zaštiti podataka. Ipak, ovo ne mijenja našu predanost da radimo sukladno ovoj politici privatnosti i u cilju zaštite vaših osobnih podataka.

Posebno,

• Osobni podaci koje prikupljamo i generiramo u operacijama unutar teritorija Kine pohranjeni su u podatkovnim centrima smještenim u kontinentalnoj Kini, osim prekograničnih prijenosa kako je dopušteno primjenjivim zakonom.

• Osobni podaci koje prikupljamo i generiramo u našim operacijama u Rusiji obrađuju se i pohranjuju u podatkovnim centrima koji se nalaze u Rusiji, osim prekograničnih prijenosa dopuštenih prema ruskom zakonu.

• Osobni podaci koje prikupljamo i generiramo u operacijama u Indiji pohranjeni su u podatkovnim centrima u Indiji.

Ako trebamo prenijeti osobne podatke izvan vaše jurisdikcije, bilo da se radi o našim podružnicama ili davateljima usluga trećih strana, pridržavat ćemo se odgovarajućih važećih zakona. Osiguravamo da svi takvi transferi zadovoljavaju zahtjeve mjerodavnih lokalnih zakona o zaštiti podataka primjenom jedinstvenih mjera zaštite. O mjerama zaštite koje imamo na raspolaganju možete saznati ako nas kontaktirate na https://privacy.mi.com/support.

Ako koristite naše proizvode i usluge na području Europskog gospodarskog prostora (EEA), Xiaomi Technology Nizozemska B.V. nastupit će kao kontrolor podataka, a Xiaomi Singapore Pte. Ltd. bit će odgovoran za obradu podataka. Pojedinosti o kontaktu možete pronaći u dijelu "Kontaktirajte nas".

Ako Xiaomi dijeli osobne podatke koji dolaze od vas u EGP-u osobi Xiaomi Grupe ili pružatelju usluga treće strane izvan EGP-a, mi ćemo to učiniti na temelju standardnih ugovornih klauzula EU-a ili bilo koje druge mjere zaštite predviđene u GDPR-u. O posebnim mjerama zaštite koje imamo na raspolaganju ili zahtijevati kopiju možete saznati ako nas kontaktirate na https://privacy.mi.com/support.

7. Zaštita maloljetnika

Smatramo da je odgovornost roditelja ili skrbnika da nadgleda djetetovu uporabu naših proizvoda ili usluga. Međutim, ne nudimo usluge izravno djetetu niti koristimo osobne podatke djece u svrhu marketinga.

Ako ste roditelj ili skrbnik i vjerujete da je maloljetnik dostavio tvrtki Xiaomi osobne podatke, kontaktirajte nas na https://privacy.mi.com/support kako bi se osiguralo da se osobni podaci odmah uklone i da se maloljetnik odjavi s bilo koje od primjenjivih Xiaomi usluga.

8. Moram li pristati na uvjete i odredbe treće strane?

Naša politika privatnosti ne primjenjuje se na proizvode ili usluge koje nudi treća strana. Ovisno o Xiaomi proizvodu ili usluzi koju koristite, ona može sadržavati proizvode trećih strana ili usluge koje uključuju glasovnu podršku, obradu fotoaparata, reprodukciju videozapisa, čišćenje sustava i usluge vezane uz sigurnost, igre, statistiku, interakciju društvenih medija, obradu plaćanja, navigaciju kartama, dijeljenje, push, filtriranje informacija, metode unosa itd.. Neke od njih bit će u obliku poveznica ka internet stranicama trećih strana, a neke će im biti raspoložive u obliku SDK-a, API-ja itd. Vaši podaci mogu se prikupljati i prilikom korištenja tih proizvoda ili usluga. Iz tog razloga preporučamo da odvojite vrijeme za čitanje politike privatnosti treće strane, kao što čitate našu. Mi nismo odgovorni i ne možemo kontrolirati kako treće strane koriste osobne podatke koje prikupljaju od vas. Naša politika privatnosti ne odnosi se na druge internet stranice povezane s našim uslugama.

Slijede primjeri kada se uvjeti i pravila o privatnosti trećih strana mogu primijeniti kada koristite određene proizvode navedene gore:

Kada koristite pružatelja usluga za odjavu treće strane kako biste dovršili i platili vašu narudžbu, osobni podaci koje navedete tijekom odjave obrađuju se sukladno s pravilima o privatnosti treće strane.

Kada koristite značajku sigurnosnog skeniranja u aplikaciji MIUI Sigurnost, primjenjivat će se jedno od sljedećeg, ovisno o vašem izboru usluge:

• Avastova politika privatnosti i sigurnosti informacija: https://www.avast.com/privacy-policy

• Antiy Mobile Sigurnost AVL SDK Pravila o Privatnosti: https://www.avlsec.com/en/privacy-policy

• Tencentovi uvjeti pružanja usluge: https://privacy.qq.com/

Dok koristite značajku Čistač u aplikaciji MIUI Sigurnost, primjenjuju se Tencent Pravila o Privatnosti: https://privacy.qq.com/

Kada koristite usluge oglašavanja u nekoliko specifičnih aplikacija u MIUI-ju, primjenjivat će se jedno od sljedećeg, ovisno o vašem izboru usluge:

• Google Pravila o Privatnosti: https://www.google.com/policies/privacy

• Facebook Pravila o Privatnosti: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

Kada koristite Googleov način unosa, primjenjuju se Googleova pravila o privatnosti: https://policies.google.com/privacy

Kada stvaramo statistiku, pratimokoliko često aplikacije padaju, i omogućavamo opcije upravljanja cloudom, koristimo Google Analytics za Firebase ili Firebase Analytic koju omogućava Google Inc. O Google Firebase Pravilima o Privatnosti možete pročitati više na: https://policies.google.com/privacy i https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

Da bi posluživali oglase u bilo kojoj aplikaciji sustava MIUI, nezavisni partneri za oglašavanje mogu prikupljati podatke nastale iz Vaših mrežnih aktivnosti, poput klikova na oglase i prikaza sadržaja ili drugih aktivnosti na web lokacijama ili u aplikacijama.

• Google Pravila o Privatnosti: https://www.google.com/policies/privacy

• Facebook Pravila o Privatnosti: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• Unity Pravila o Privatnosti: https://unity3d.com/legal/privacy-policy

• Vungle Pravila o Privatnosti: https://vungle.com/privacy

• IronSource Pravila o Privatnosti: https://developers.ironsrc.com/ironsource-mobile/air/ironsource-mobile-privacy-policy/

• Applovin Pravila o Privatnosti: https://www.applovin.com/privacy/

• Chartboost Pravila o Privatnosti: https://answers.chartboost.com/en-us/articles/200780269

• Mopub Pravila o Privatnosti: https://www.mopub.com/legal/privacy/

• Mytarget Pravila o Privatnosti: https://legal.my.com/us/mytarget/

• Yandex Pravila o Privatnosti: https://yandex.com/legal/privacy/

• Tapjoy Pravila o Privatnosti: https://www.tapjoy.com/legal/advertisers/privacy-policy/

• AdColony Pravila o Privatnosti: https://www.adcolony.com/privacy-policy/

Vaše podatke možemo prikupljati i dijeliti s nezavisnim tvrtkama za pripisivanje u skladu s uputama naših oglašivačkih partnera za stvaranje izvješća za naše oglašivačke partnere, uključujući mjerne podatke Vaše interakcije s našim oglasima (ako postoje). Ovisno o MIUI aplikaciji sustava koje koristite, doprinoseće nezavisne kompanije mogu uključivati:

• Adjust Pravila o Privatnosti: https://www.adjust.com/terms/privacy-policy/

• Appsflyer Pravila o Privatnosti: https://www.appsflyer.com/privacy-policy/?utm_source=google

• Affise Pravila o Privatnosti: https://affise.com/privacy-policy/

• Miaozhen Pravila o Privatnosti: https://www.miaozhen.com/en/privacy

• Nielsen Pravila o Privatnosti: https://www.nielsen.com/cn/en/legal/privacy-policy/

9. Kako ažuriramo ovaj Pravilnik o Privatnosti

Povremeno pregledavamo Pravila o Privatnosti na temelju promjena u poslovanju, tehnologiji i primjenjivom zakonu i dobroj praksi, ova Pravila o Privatnosti podložna su daljnjem ažuriranju. Ako napravimo materijalnu izmjenu u ovim Pravilima o privatnosti, obavijestit ćemo vas putem registriranih kontaktnih podataka kao što su e-pošta (poslana na adresu e-pošte navedenu u vašem računu) ili objaviti na web-lokacijama Xiaomi ili vas obavijestiti putem mobilnih uređaja kako biste mogli učiti o informacijama koje prikupljamo i načinu na koji ih koristimo. Takve izmjene pravila o privatnosti primjenjivat će se od datuma stupanja na snagu navedenog u obavijesti ili na web-lokaciji. Preporučujemo vam da redovito pregledavate ovu stranicu kako biste dobili najnovije informacije o našoj praksi glede privatnosti. Vaše daljnje korištenje proizvoda i usluga na internet stranici, mobilnom i/ili bilo kojem drugom uređaju smatrat će se podložnim ažuriranim Pravilima o Privatnosti. Kada važeći zakoni to od nas zahtijevaju, tražit ćemo Vašu izričitu suglasnost kada prikupljamo dodatne osobne podatke od Vas ili kada koristimo ili otkrivamo Vaše osobne podatke u nove svrhe.

10. Obratite nam se

Ako imate bilo kakvih komentara ili pitanja u vezi s ovim Pravilima o Privatnosti ili bilo kojim pitanjima koja se odnose na Xiaomi-jevo prikupljanje, korištenje ili otkrivanje Vaših osobnih podataka, obratite nam se na https://privacy.mi.com/support ili na dolje navedenu adresu Kada primimo zahtjeve za privatnost ili osobne podatke o pristupu ili preuzimanju osobnih podataka, imamo profesionalni tim koji će riješiti Vaše probleme. Ako vaše pitanje uključuje značajan problem, možda ćemo zatražiti dodatne informacije.

Ako niste zadovoljni odgovorom koji ste od nas dobili u vezi s Vašim osobnim podacima, možete predati žalbu nadležnom regulatornom tijelu za zaštitu podataka u svojoj jurisdikciji. Ako nas konzultirate, pružit ćemo vam informacije o relevantnim kanalima za žalbe koji se mogu primijeniti na temelju vaše stvarne situacije.

Xiaomi Communications Co., Ltd. #019, 9th Floor, Building 6, 33 Xi'erqi Middle Road, Haidian District, Beijing, China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422

Za korisnike u Indiji:

Xiaomi Technology India Private Limited Building Orchid, Block E, Embassy Tech Village, Outer Ring Road, Devarabisanahalli, Bengaluru, Karnataka - 560103, India

O svim odstupanjima i pritužbama u vezi s obradom osjetljivih osobnih podataka ili podataka obavijestit će se imenovani službenik za pritužbe kako je spomenuto u nastavku:

Ime: Vishwanath C

Telefon: 080 6885 6286, Pon-Pet : od 9:00 do 18:00

E-pošta: grievance.officer@xiaomi.com

Za korisnike u Europskom gospodarskom prostoru (EEA):

Xiaomi Technology Netherlands B.V. Prinses Beatrixlaan 582, The Hague 2595BM Netherlands

Hvala vam što ste odvojili vrijeme da pročitate našu politiku privatnosti!

Što vam je novo

Napravili smo nekoliko ažuriranja kako slijedi:

• Ažurirali smo neke od pojedinosti naših kontakata.

• Ažurirali smo neke informacije koje prikupljamo mi i treće strane.

• Pojednostavili smo kako koristimo podatke koji Vas ne mogu osobno identificirati.

• Ažurirali smo kako koristimo Vaše osobne podatke, uključujući i prikaz pojedinosti u vezi procesa obrade osobnih podataka koji se temelje na našim legitimnim interesima i u vezi sa Vašim korištenjem push usluga.

• Pojasnili smo pitanje zadržavanja podataka.

• Preciznije smo odredili Vaša prava na svoje osobne podatke.