Xiaomi Pravila o Privatnosti

Naša Pravila o Privatnosti ažurirana su 4. rujna 2019. godine.

Odvojite trenutak i upoznajte se s praksom privatnosti i javite nam ako imate bilo kakvih pitanja.

O nama

Xiaomi Singapore Pte. Ltd., Xiaomi Technology Netherlands B.V., i njene povezane tvrtke unutar Xiaomi Grupe (u daljnjem tekstu "Xiaomi", "mi", "naš" ili "nas") ozbiljno shvaća vašu privatnost. Ova Pravila o Privatnosti osmišljena je sukladno vašim potrebama i važno je da imate cjelovito razumijevanje naših postupaka prikupljanja i korištenja osobnih podataka, a da pritom osigurate da na kraju imate kontrolu nad svojim osobnim podacima koje ste dali tvrtki Xiaomi.

O ovim Pravilima o Privatnosti

Osim za specifične Xiaomi proizvode ili usluge koje pružaju neovisne pravila o privatnosti, ova pravila o privatnosti primjenjuje se na sve Xiaomi uređaje, internet stranice ili aplikacije koje se odnose na ova pravila o privatnosti. Ova Pravila o Privatnosti objašnjava na koji način Xiaomi prikuplja, koristi, otkriva, obrađuje i štiti sve osobne podatke koje nam date ili koje prikupimo od vas, kada koristite naše proizvode i usluge na internet stranicama (https://www.mi.com, https://en.miui.com, https://account.xiaomi.com), i naše aplikacije koje nudimo na našim mobilnim uređajima. Ako Xiaomi proizvod pruža zasebna pravila o privatnosti, zasebna pravila o privatnosti primit će prioritet, dok će nepokriveni dio biti podložan uvjetima ovi Pravila o Privatnosti. Nadalje, načini na koje određeni proizvodi i usluge prikupljaju i obrađuju vaše osobne podatke također se mogu razlikovati ovisno o modelu, inačici usluge ili regiji. Predlažemo da pogledate zasebna Pravila o Privatnosti za više pojedinosti.

Sukladno s ovim Pravilima o Privatnosti, "osobni podaci" znače informacije koje se mogu koristiti za izravno ili neizravno identificiranje pojedinca, bilo iz tih informacija ili iz tih informacija u kombinaciji s drugim informacijama kojima Xiaomi ima pristup o toj osobi, osim ako je drugačije izričito navedeno važećim zakonima u vašoj regiji. Vaše osobne podatke koristit ćemo isključivo sukladno s pravilima o privatnosti.

Kako vam možemo pomoći

U konačnici, ono što želimo je najbolje za sve naše korisnike. Ako imate bilo kakvih nedoumica vezanih uz našu praksu postupanja s podacima kao što je sažeto u ovim Pravilima o Privatnosti, molimo kontaktirajte privacy@xiaomi.com za rješavanje vaših specifičnih pitanja. Rado ćemo vam se javiti. Ako imate nerazriješenu zabrinutost vezanu uz privatnost ili uporabu podataka koju nismo riješili na zadovoljavajući način, obratite se našem pružatelju rješenja za rješavanje sporova (besplatno) sa sjedištem u SAD-u na adresi https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

TRUSTe

1. Koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo?

1.1 Koje podatke mi prikupljamo

Kako bismo vam pružili naše usluge, zatražit ćemo od vas da nam dostavite osobne podatke potrebni za pružanje tih usluga. Mi ćemo prikupljati samo one podatke koji su potrebni za određene konkretne, eksplicitne i legitimne svrhe, te ih nećemo dalje obrađivati na način koji nije sukladan s tim namjenama. Imate pravo odlučiti želite li ili ne pružiti tražene informacije, ali u većini slučajeva, ako ne navedete svoje osobne podatke, možda vam nećemo moći pružiti naše proizvode ili usluge ili odgovoriti na vaše upite.

Ovisno o odabranoj usluzi, možemo prikupiti sljedeće vrste informacija:

1.1.1 Informacije koje nam dostavite:

Možemo prikupiti sve osobne podatke koje nam dostavite, što je potrebno za uslugu koju odaberete. Na primjer, možete unijeti svoje ime, broj mobilnog telefona, adresu e-pošte, adresu za dostavu, narudžbu, podatke o fakturiranju, broj bankovnog računa, ime vlasnika računa, broj kreditne kartice i druge podatke ako koristite usluge maloprodaje mi.com; možete sinkronizirati materijale ili podatke ako koristite Xiaomi Cloud usluge; ako stvorite račun, možete unijeti spol, podatke u vezi sa sigurnošću i druge; možete besplatno pružiti trenutni naziv posla, obrazovanje i sve druge informacije vezane uz vaše društvene aktivnosti ako sudjelujete na forumu MIUI ili drugoj Xiaomi platformi.

1.1.2 Informacije koje prikupljamo prilikom korištenja usluga

• Informacije o uređaju ili SIM vezi. Na primjer, IMEI broj, GAID broj, IMSI broj, MAC adresa, serijski broj, verzija i vrsta MIUI, verzija ROM-a, verzija za Android, Android ID, Space ID, operator SIM kartice i njegovo mjesto, područje prikaza zaslona, informacije o tipkovnici uređaja, podaci o proizvođaču uređaja i naziv modela, vrijeme aktiviranja uređaja, mrežni operator, vrsta veze, osnovne informacije o hardveru i informacije o korištenju (kao što su CPU, pohrana, potrošnja baterije, rezolucija zaslona i temperatura uređaja, model objektiva kamere).

• Informacije specifične za vas koje mogu dodijeliti pružatelji usluga trećih strana i poslovni partneri: Možemo prikupljati i koristiti informacije kao što je identifikacija oglašavanja koje su dodijelili pružatelji usluga trećih strana i poslovni partneri.

• Informacije vezane uz uporabu vaše aplikacije, uključujući osnovne informacije o aplikaciji, kao što su popis aplikacija, informacije o identifikaciji aplikacije, SDK inačica, postavke ažuriranja sustava, postavke aplikacije (regija, jezik, vremenska zona, font) i zapis o statusu aplikacije (primjerice preuzimanje, instaliranje, ažuriranje, brisanje).

• Informacije generirane kada koristite uslugu, kao što su vaše značke, ocjene, informacije za prijavu i pregledavanje zapisa u usluzi MIUI Forum; vaše poruke na MIUI Forumu (vidljive samo stranama koje šalju i primaju); push sadržaj koji se generira kada koristite usluge Mi push; vaše ponašanje (kao što je klikanje, pregledavanje itd.) za usluge oglašavanja.

• Informacije o lokaciji (samo za određene usluge/ funkcionalnosti): razne vrste informacija o točnoj ili približnoj lokaciji ako koristite usluge vezane uz lokaciju (softver za navigaciju, softver za vremensku prognozu i softver s funkcijom lociranja uređaja). Primjerice, regija, pozivni broj zemlje, kod grada, kod mobilne mreže, pozivni broj za mobilne uređaje, identitet ćelije, informacije o geografskoj duljini i širini, postavke vremenske zone, postavke jezika. Informacije o lokaciji za svaku aplikaciju možete u bilo kojem trenutku isključiti u postavkama telefona (Postavke - Dopuštenja).

• Prijava podataka: informacije vezane uz korištenje određenih funkcija, aplikacija i internet stranica. Primjerice, kolačići i druge tehnologije anonimnih identifikatora, IP adrese, informacije o mrežnim zahtjevima, privremena povijest poruka, standardni sustavni dnevnici, informacije o padu, prijava informacija generiranih korištenjem usluga (kao što su vrijeme registracije, vrijeme pristupa, vrijeme aktivnosti, itd.).

• Drugi podaci: Vrijednost značajki okoliša (Environmental characteristic value - ECV) (tj. vrijednost generirana iz ID Mi Računa, ID telefonskog uređaja, povezan Wi-Fi ID i lokacijske informacije).

1.1.3 Informacije iz izvora treće strane

Kada to zakon dopušta, prikupit ćemo podatke o vama iz izvora treće strane. Primjerice,

• Za određene usluge koje mogu uključivati račun i financijske transakcije, uz vašu autorizaciju, možemo provjeriti podatke koje ste dali (kao što je telefonski broj) putem legitimnih izvora treće strane radi sigurnosti i prevencije prijevare;

• Možemo primiti označene identifikacijske simbole (kao što je IMEI od oglašivača) za pružanje usluga oglašavanja vama;

• Također možemo dobiti određene informacije kao što su ID računa i nadimci iz usluga društvenih mreža trećih strana (primjerice kada koristite račun društvene mreže za prijavu na uslugu Xiaomi);

• Podatke o vama koje su nam drugi dostavili (primjerice adresu za isporuku koju nam drugi korisnici mogu dati kada kupuju proizvode za vas putem usluga mi.com).

1.1.4 Informacije koje se ne mogu identificirati

Također možemo prikupljati druge vrste informacija koje nisu izravno ili neizravno povezane s pojedincem i koje se ne mogu definirati kao osobni podaci sukladno s važećim lokalnim zakonima. Takve informacije mogu uključivati statističke podatke generirane kada koristite određenu uslugu (npr. Informacije koje se ne mogu prepoznati u vezi s uređajem, događaji svakodnevne upotrebe, događaji pristupa stranicama, događaji vremena pristupa stranici i događaji sesije); podaci o nadzoru mreže (npr. vrijeme zahtjeva, broj zahtjeva ili zahtjev o pogrešci itd.); događaji pad sustava. Svrha takvog prikupljanja je poboljšanje usluga koje pružamo vama. Vrsta i količina prikupljenih informacija ovise o tome kako koristite naše proizvode i/ili usluge.

Na našim internet stranicama ili mobilnim aplikacijama prikupljamo informacije kao što su jedinstveni identifikatori uređaja, modeli uređaja, brojevi inačice sustava i informacije o vašim aktivnostima. Takve informacije prikupljamo kako bismo vam pružili više korisnih informacija, razumjeli koji dijelovi naših internet stranica proizvoda i usluga vas najviše zanimaju. Takvi sakupljeni podaci nisu osobni podaci jer se ne mogu koristiti za identifikaciju. Međutim, ako kombiniramo neosobne podatke s osobnim podacima, takve informacije tretirat će se kao osobni podaci.

1.2 Kako koristimo osobne podatke koje prikupljamo

Svrha prikupljanja osobnih podataka je pružanje proizvoda i/ili usluga, te osiguravanje usklađenosti s važećim zakonima, propisima i drugim regulatornim zahtjevima. To uključuje:

• Pružanje, obradu, održavanje, poboljšanje i razvoj naših proizvoda i/ili usluga vama, kao što su isporuka, aktivacija, provjera, usluge nakon prodaje, korisnička podrška i oglašavanje.

• Uvođenje i održavanje sigurnosnih mjera u svrhu sprječavanja gubitka i prijevare, kao što je pomoć u identificiranju korisnika, provjera identiteta korisnika. Vaše podatke koristimo u svrhu borbe protiv prijevara samo ako su ispunjena sljedeća dva uvjeta: potrebno je da podaci korišteni za ocjenjivanje budu sukladni s legitimnim interesima tvrtke Xiaomi za zaštitu korisnika i usluga.

• Rukovanje opremom, uslugama, pitanjima ili zahtjevima, kao što je odgovaranje na upite klijenata, slanje obavijesti o sustavu i aplikacijama, upravljanje aktivnostima poput nagradnih igara.

• Provođenje relevantnih promotivnih aktivnosti, kao što su marketinški i promotivni materijali i ažuriranja. Ako više ne želite primati određene vrste promotivnih materijala, možete se isključiti na način koji je naveden u poruci (kao što je poveznica za odjavu na dnu poruke), osim ako je drugačije određeno u važećim zakonima. Također pogledajte“Vaša prava”ispod.

• Pružanje personaliziranih usluga i sadržaja. Možemo preporučiti personalizirane proizvode, usluge i aktivnosti, uključujući oglašavanje, na temelju informacija koje generirate prilikom korištenja naših proizvoda i usluga, kao što su povijest kupnje, povijest pregledavanja internet stranice i zemljopisni položaj. Imate pravo odustati od primanja personaliziranih oglasa i uložiti prigovor na profiliranje, uključujući i ono koje se provodi u svrhu izravnog marketinga, u bilo koje vrijeme. Kako biste to učinili, možete ga uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku u postavkama telefona (Postavke - Dodatne postavke - Privatnost - Usluge oglasa) ili nas kontaktirajte na privacy@xiaomi.com. Također pogledajte“Vaša prava" ispod.

• Omogućuje vam da objavite komentare na javnim forumima.

• Interne svrhe, kao što su analiza podataka, istraživanje i razvoj statističkih podataka vezanih uz korištenje naših proizvoda ili usluga kako bi se poboljšali naši proizvodi ili usluge. Primjerice, obuka strojnog učenja ili modelnog algoritma izvodi se nakon de-identifikacijske obrade.

• Optimiziranje izvedbe uređaja, kao što je analiza uporabe memorije ili iskorištenost CPU-a vaše aplikacije.

• Pohranjivanje i održavanje informacija vezanih za vaše poslovanje (kao što su poslovne statistike) ili za ispunjavanje naših zakonskih obveza.

• Pružanje lokalnih usluga koje ne zahtijevaju komunikaciju s našim poslužiteljima, kao što je korištenje usluge Bilješke na vašem uređaju.

• Druge svrhe uz vaš pristanak.

Evo detaljnijih primjera kako koristimo vaše podatke (koji mogu uključivati osobne podatke):

• Aktiviranje i registriranje kupljenih proizvoda ili usluga Xiaomi za vas.

• Izrada i održavanje vašeg Mi Računa. Osobni podaci prikupljeni prilikom stvaranja Mi Računa na našim internet stranicama ili putem vaših mobilnih uređaja, koriste se za izradu osobnog Mi Računa i stranice profila za vas.

• Obrada narudžbenice. Informacije koje se odnose na narudžbe internet trgovine koriste se za obradu narudžbenice i povezanih usluga nakon prodaje, uključujući korisničku podršku i ponovnu isporuku. Osim toga, broj naloga će se koristiti za unakrsnu provjeru narudžbe s partnerom za isporuku, kao i za zapisivanje dostave paketa. Informacije o primatelju, uključujući ime, adresu, broj telefona i poštanski broj, koristit će se u svrhu isporuke. Vaša adresa e-pošte koristi se za slanje informacija o praćenju paketa. Popis kupljenih artikala koristi se za ispis računa i omogućuje korisniku da vidi koje su stavke u paketu.

• Sudjelovanje na MIUI Forumu. Osobni podaci koji se odnose na MIUI forum ili druge Xiaomi internetske platforme mogu se koristiti za prikaz stranice profila, interakciju s drugim korisnicima i sudjelovanje na forumu.

• Pružanje Xiaomi Cloud i drugih MIUI usluga. Sljedeće informacije: (informacije povezane s uređajem ili SIM karticom, uključujući GAID broj, IMEI broj, IMSI broj, telefonski broj, ID uređaja, operativni sustav uređaja, MAC adresu, vrstu uređaja, informacije o sustavu i podatke o lokaciji i podatke o lokaciji, uključujući kod zemlje mobilne zemlje, kod mobilne mreže, kod lokacije i identitet ćelije) koristi se za aktiviranje MIUI usluga, npr. Xiaomi Cloud, sinkronizacija povijesti poziva, sinkronizacija SMS-a, Pronađi uređaj za potrebe provjere autentičnosti korisnika i aktiviranja usluge.

• Dijagnosticiranje neuspjeha aktivacije. Informacije povezane s lokacijom koriste se za pristup neuspjehu aktivacije SIM kartice (primjerice pristupnici usluge kratkih poruka (SMS) i mrežni kvarovi) za identificiranje mrežnog operatera usluge i obavještavanje mrežnog operatera o tom neuspjehu.

• Pružanje drugih MIUI usluga. Informacije prikupljene MIUI uslugama koriste se za obavljanje funkcija te usluge, a pružaju optimizaciju usluga, primjerice preuzimanje, ažuriranje, registriranje, izvršavanje ili optimiziranje aktivnosti povezanih s MIUI uslugama. Primjerice, osobni podaci prikupljeni u trgovini Teme mogu pružati usluge prilagođene tematske preporuke na temelju povijesti preuzimanja i pregledavanja.

• Pronalaženje uređaja. Ako je telefon izgubljen ili ukraden, značajka Pronađi uređaj tvrtke Xiaomi može vam pomoći pronaći i osigurati svoj telefon. Svoj telefon možete pronaći na karti pomoću informacija o lokaciji koje ste dobili od telefona, obrisati telefon ili zaključati telefon. Kada aktivno tražite svoj telefon, informacije o lokaciji snimaju se s vašeg mobilnog uređaja; u nekim situacijama, te se informacije dobivaju iz stanica ili javne pristupne točke bežične mreže. Ovu značajku možete u bilo koje vrijeme uključiti ili isključiti u postavkama telefona (Postavke - Mi Račun - Xiaomi Cloud - Pronađite uređaj).

• Snimanje informacija o lokaciji na fotografijama. Tijekom snimanja fotografije možete snimiti podatke o svojoj lokaciji. Ti će podaci biti vidljivi u vašim mapama s fotografijama, a lokacija će biti spremljena u podacima o svojstvu vaših fotografija. Ako tijekom snimanja fotografije ne želite snimati svoju lokaciju, možete ju u bilo kojem trenutku isključiti u postavkama fotoaparata uređaja.

• Pružanje funkcija za razmjenu poruka (primjerice Mi Talk, Mi Message). Ako preuzmete i koristite Mi Talk, informacije koje prikupi Mi Talk mogu se koristiti za aktiviranje ove usluge i identificiranje korisnika i primatelja poruke. Osim toga, povijest razgovora pohranjena je radi lakšeg ponovnog učitavanja povijesti razgovora nakon što korisnik ponovo instalira aplikacije ili za sinkronizaciju na svim uređajima. Informacije (telefonski brojevi pošiljatelja i primatelja i ID Mi Message) mogu se koristiti za Mi Message za aktiviranje usluga i omogućavanje funkcioniranja usluge, uključujući usmjeravanje poruka.

• Pružanje usluga temeljenih na lokaciji. Tijekom korištenja usluga MIUI, informacije o lokaciji možemo koristiti mi ili pružatelji usluga trećih strana i poslovni partneri (za više informacija pogledajte „Kako dijelimo, prenosimo i javno objavljujemo vaše osobne podatke» u nastavku) kako bismo vam pružili ispravnu inačicu usluge i pružili točne podatke o toj lokaciji kako biste dobili najbolje moguće korisničko iskustvo, primjerice pojedinosti o vremenu, pristup lokaciji (kao dio platforme Android). U svakom trenutku možete isključiti usluge lokacije u postavkama ili isključiti uporabu usluga lokacije aplikacije.

• Poboljšanje korisničkog iskustva. Neke značajke uključivanja, kao što je Program iskustva korisnika, omogućuju Xiaomi da analizira podatke o tome kako korisnici koriste mobilne telefone i MIUI usluge, kako bi poboljšali korisničko iskustvo, kao što je slanje izvješća o padu.

• Dopušta vam da koristite Centar za sigurnost. Prikupljene informacije mogu se upotrijebiti za sigurnosne funkcije i funkcije za održavanje sustava u aplikaciji Sigurnost, kao što su sigurnosno skeniranje, čuvar baterija, popis blokiranih stavki, čišćenje, itd. Neke od tih funkcionalnosti upravljaju pružatelji usluga trećih strana i/ili poslovni partneri (za više informacija pogledajte“Kako dijelimo, prenosimo i javno objavljujemo vaše osobne podatke” ispod). Informacije (koje nisu osobni podaci poput popisa definicija virusa) koriste se za funkcije sigurnosnog skeniranja.

• Pružanje push usluge. ID Mi Računa i GAID/IMEI brojevi također će se koristiti za pružanje usluge Xiaomi push za procjenu uspješnosti oglašavanja i slanje obavijesti od MIUI-a o ažuriranju softvera ili najavama novih proizvoda, uključujući informacije o prodaji i promocijama. Nadalje, pod povjerenjem odabranih trećih strana (koje će također biti kontrolori vaših osobnih podataka - za više informacija pogledajte “Kako dijelimo, prenosimo i javno objavljujemo vaše osobne podatke” ispod), Xiaomi push služba također može ocijeniti izvedbu oglašavanja ili poslati obavijesti korištenjem Vaših ID Mi Račun i IMEI brojeva iz MIUI. Vaše osobne podatke možemo koristiti u svrhu slanja push poruka (slanjem poruka unutar naših usluga, putem e-pošte ili drugim sredstvima) koje nude ili oglašavaju naše proizvode i usluge i/ili proizvode i usluge odabranih trećih strana. Možete se odjaviti od primanja marketinga od nas i trećih strana u bilo kojem trenutku promjenom postavki u postavkama uređaja ili upravljanjem postavkama putem aplikacije/internet stranice treće strane pomoću usluge Xiaomi push. U nastavku pogledajte i "Vaša prava".

• Provjera korisničkog identiteta. Xiaomi koristi ECV vrijednost za provjeru korisničkog identiteta i izbjegavanje neovlaštenih prijava.

• Prikupljanje povratnih informacija od korisnika. Povratne informacije koje odlučite pružiti dragocjene su kako biste pomogli Xiaomi da poboljša svoje usluge. Kako bismo mogli pratiti povratne informacije koje ste odlučili pružiti, Xiaomi može odgovarati vama koristeći osobne podatke koje ste dostavili i voditi evidenciju, te prepiske za rješavanje problema i poboljšanje usluge.

• Slanje obavijesti. S vremena na vrijeme možemo koristiti vaše osobne podatke za slanje važnih obavijesti, kao što su obavijesti o kupnjama i promjene naših uvjeta, pravila i politika. Budući da su takve informacije veoma važne za vašu interakciju s Xiaomi, ne preporuča se da odbijate primati takve informacije.

• Provođenje promotivnih aktivnosti. Ako uđete u nagradnu igru, natječaj ili sličnu promociju putem platformi društvenih medija tvrtke Xiaomi, osobne podatke koje ste dali možemo koristiti za slanje ovih nagrada.

• Provođenje analize uređaja za bolje korisničko iskustvo. Tvrtka Xiaomi će provesti analizu hardvera i softvera kako bi dodatno poboljšala doživljaj uređaja.

Te podatke možemo kombinirati s drugim informacijama (uključujući informacije na različitim uslugama ili uređajima kao što su računala, mobilni telefoni, pametni televizori i drugi povezani uređaji) kako bismo pružili i poboljšali naše proizvode, usluge, sadržaj i oglašavanje. Primjerice, možemo koristiti podatke o Mi Računu u svim uslugama koje upotrebljavate, a koje zahtijevaju Mi Račun. Nadalje, kako bismo vam omogućili bolje iskustvo i poboljšali naše usluge, dok poštujemo relevantne zakone i propise ili uz vaš pristanak, možemo razvrstati informacije iz različitih proizvoda, usluga ili opreme od vas ili u svezi s vama kako bismo oblikovali oznaku, za davanje prijedloga, prilagođenog sadržaja i prilagođenih značajki. Primjerice, koristeći povijest pretraživanja u pregledniku kako biste preporučili proizvode ili usluge koje bi vas zanimale u Mi.com. A prema razlozima za gore navedenu kombinaciju i zahtjevima važećih zakona, pružit ćemo vam posebne mehanizme kontrole za takvu kombinaciju. Imate pravo odustati od primanja izravnog marketinga od nas i automatiziranog odlučivanja, itd. Kako biste ostvarili ta prava, možete poslati e-poštu na adresu privacy@xiaomi.com ili pogledajte mehanizme kontrole opisane u zasebnim politikama privatnosti za svaki proizvod. U nastavku pogledajte i "Vaša prava".

2. Kolačići i druge tehnologije

Tehnologije poput kolačića, oznaka i skripti koriste Xiaomi i naši treći pružatelji usluga i poslovni partneri (za više informacija pogledajte “Kako dijelimo, prenosimo i javno objavljujemo vaše osobne podatke” ispod). Te se tehnologije koriste za analiziranje trendova, upravljanje internet stranicom, praćenje kretanja korisnika na internet stranici i prikupljanje demografskih podataka o našoj korisničkoj bazi u cjelini. Mi možemo primati izvješća na temelju korištenja tih tehnologija od strane tih tvrtki na pojedinačnoj i agregiranoj osnovi. Te nam tehnologije pomažu bolje razumjeti ponašanje korisnika, govore nam koje su dijelove naših internet stranica ljudi posjetili, kao što i olakšavamo i mjerimo učinkovitost oglasa i pretraživanja na internetu. Informacije koje prikupljaju kolačići i druge tehnologije tretiramo kao neosobne podatke, osim ako se, prema lokalnim zakonima, adrese internetskog protokola (IP) ili slični identifikatori smatraju osobnim podacima.

• Dnevnici: Kao i kod većine internet stranica, prikupljamo određene informacije i pohranjujemo ih u datoteke dnevnika. Te informacije mogu uključivati adrese internetskog protokola (IP), vrstu preglednika, pružatelja internetskih usluga (ISP), stranice za upućivanje/izlazak, operativni sustav, oznaku datuma/vremena i/ili podatke o putanji biranja. Taj automatski prikupljeni podatak ne povezujemo s drugim informacijama koje prikupljamo o vama.

• Oglašavanje: Surađujemo s našim pružateljima usluga i poslovnim partnerima treće strane (za više informacija pogledajte “Kako dijelimo, prenosimo i javno objavljujemo vaše osobne podatke” u nastavku) kako bismo prikazali oglašavanje na našoj internet stranici ili upravljali oglašavanjem na drugim internet stranicama. Naši pružatelji usluga trećih strana i poslovni partneri mogu koristiti tehnologije kao što su kolačići za prikupljanje informacija o vašim aktivnostima na ovoj internet stranici i drugim internet stranicama kako bi vam pružili uslugu oglašavanja na temelju vaših aktivnosti pregledavanja i vaših zanimanja. Mi moramo dobiti vaš prethodni izričiti pristanak i uključiti jasnu potvrdnu radnju prije nego što vam pružimo ovu uslugu oglašavanja. Ako ne želite koristiti te podatke u svrhu posluživanja oglasa temeljenih na onome što vas zanima, možete se isključiti klikom ovdje http://preferences-mgr.truste.com.

• Mobilna analitika: U nekim od naših mobilnih aplikacija koristimo softver za mobilnu analitiku kako bismo bolje razumjeli funkcionalnost našeg softvera za mobitele na vašem telefonu. Ovaj softver može zabilježiti informacije o tome koliko često koristite aplikaciju, događaje koji se događaju unutar aplikacije, skupnu uporabu, podatke o izvedbi i gdje se rušenja javljaju unutar aplikacije. Informacije koje pohranjujemo u analitičkom softveru ne povezujemo s osobnim podacima koje pošaljete u mobilnoj aplikaciji.

• Lokalna pohrana – HTML5/Flash: Lokalne objekte za pohranu (LSO-ovi) kao što je HTML5 ili Flash koristimo za pohranu sadržaja i postavki. Treće osobe s kojima kao partneri pružamo određene značajke na našim internet stranicama ili za prikazivanje oglašavanja na temelju aktivnosti pregledavanja interneta također koriste kolačiće HTML5 ili Flash za prikupljanje i pohranu informacija. Različiti preglednici mogu ponuditi vlastiti alat za upravljanje za uklanjanje HTML5 LOS-ova. Za upravljanje Flash kolačićima kliknite ovdje: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html.

3 Kako dijelimo, prenosimo i javno objavljujemo vaše osobne podatke

3.1 Dijeljenje

Ne prodajemo nikakve osobne podatke trećim stranama. Ponekad možemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama (kao što je opisano u nastavku) kako bismo pružili ili poboljšali naše proizvode ili usluge, uključujući ponudu proizvoda ili usluga na temelju vaših zahtjeva. Ako nam više ne želite dopustiti da dijelimo te informacije, kontaktirajte nas na privacy@xiaomi.com.

3.1.1 Dijeljenje koje aktivno odabirete ili tražite

Uz vaš izričiti pristanak ili na vaš zahtjev, podijelit ćemo vaše osobne podatke u okviru vašeg pristanka/zahtjeva s određenim trećim osobama koje ste vi odredili. Na primjer, kada se na Mi računu prijavite na internet stranicu ili aplikaciju treće strane.

3.1.2 Dijeljenje informacija s našom skupinom

Kako bismo uspješno vodili poslovanje i pružili vam sve funkcije naših proizvoda ili usluga, vaše osobne podatke možemo s vremena na vrijeme podijeliti s drugim Xiaomi podružnicama.

3.1.3 Dijeljenje sa firmama ekosustava naše skupine

Xiaomi surađuje s grupom tvrtki koje tvore Mi Ekosustav. Tvrtke Mi Ecosystem su neovisni subjekti, uloženi i inkubirani od strane tvrtke Xiaomi, te su stručnjaci u svojim područjima. Xiaomi može otkriti vaše osobne podatke tvrtkama Mi Ecosystem kako bismo vam pružili i poboljšali uzbudljive proizvode i usluge (i hardver i softver) tvrtki Mi Ecosystem. Neki od tih proizvoda ili usluga i dalje će biti pod brendom Xiaomi, dok drugi mogu koristiti vlastiti brend. Tvrtke Mi Ecosystem mogu s Xiaomi s vremena na vrijeme dijeliti informacije o proizvodima ili uslugama pod brendom Xiaomi s Xiaomi kako bi pružile hardverske i softverske usluge, donoseći bolje funkcije i korisničko iskustvo. Xiaomi će poduzeti odgovarajuće upravljačke i tehničke mjere kako bi osigurao sigurnost obrade vaših osobnih podataka, uključujući, ali ne ograničavajući se na enkripciju vaših osobnih podataka.

3.1.4 Dijeljenje s trećim pružateljima usluga i poslovnim partnerima

Kako biste nam pomogli da vam ponudimo proizvode i usluge opisane u ovoj politici privatnosti, možemo, gdje je to potrebno, podijeliti vaše osobne podatke s našim trećim stranama pružateljima usluga i poslovnim partnerima.

To uključuje naše pružatelje usluga isporuke, podatkovne centre, objekte za pohranu podataka, pružatelje usluga korisnicima, davatelje usluga oglašavanja i marketinga i druge poslovne partnere. Ove treće strane mogu obrađivati vaše osobne informacije u ime tvrtke Xiaomi ili za jedan ili više ciljeva ovi Pravila o Privatnosti. Jamčimo da je dijeljenje osobnih podataka potrebnih za pružanje usluga isključivo za legitimne, pravne, potrebne, specifične i eksplicitne svrhe. Xiaomi će provoditi dubinsku analizu i imati ugovore kako bismo osigurali da pružatelji usluga trećih strana poštuju važeće zakone o privatnosti u vašoj jurisdikciji. Mogu postojati slučajevi da davatelji usluga trećih strana imaju svoje podprocesore.

Kako bismo osigurali mjerenje, analizu i druge poslovne usluge, možemo također dijeliti informacije (neosobne podatke) s trećim stranama (kao što su oglašivači na našim internet stranicama) u zbirnom obliku. Informacije koje koristimo koristimo kako bismo pomogli oglašivačima i drugim poslovnim partnerima da procijene učinkovitost i pokrivenost svojih oglašavanja i usluga, te razumiju vrste ljudi koji koriste njihove usluge i način na koji ljudi komuniciraju s njihovim internet stranicama, aplikacijama i uslugama. S njima možemo dijeliti i opće trendove korištenja naših usluga, kao što je broj klijenata u određenoj skupini ljudi koji kupuju određene proizvode ili sudjeluju u određenim transakcijama.

3.1.5 Ostalo

Sukladno sa zakonskim zahtjevima, pravnim procedurama, parnicama i/ili zahtjevima javnih agencija i vladinih agencija, Xiaomi će možda morati otkriti vaše osobne podatke. Ako je otkrivanje potrebno ili prikladno za nacionalnu sigurnost, za provedbu zakona ili za druga pitanja od javnog značaja, također možemo otkriti informacije o vama.

Kako bi nametnuli naše uvjete ili zaštitili naše poslovanje, prava, imovinu ili proizvode, ili zaštitili korisnike, ili ako je otkrivanje razumno potrebno za sljedeće svrhe (otkrivanje, sprečavanje i rješavanje prijevare, neovlaštene uporabe proizvoda, kršenje naših pravila ili druge štetne ili ilegalne aktivnosti), također možemo otkriti podatke o vama. (U nekim slučajevima Xiaomi može prikupljati, koristiti ili otkrivati vaše osobne podatke bez vašeg pristanka ako je to slučaj i samo u mjeri u kojoj je to dopušteno prema važećim zakonima o zaštiti podataka). To može uključivati pružanje osobnih podataka javnim ili vladinim agencijama; komuniciranje s partnerima trećih strana o pouzdanosti vašeg računa kako bi se spriječile prijevare, kršenja i druga štetna ponašanja.

Osim toga, vaše osobne podatke možemo dijeliti s:

• Našim računovođama, revizorima, odvjetnicima ili sličnim savjetnicima kad ih zamolimo da nam pruže profesionalni savjet; i

• Investitorima i drugim relevantnim trećim stranama u slučaju stvarne ili potencijalne prodaje ili druge korporativne transakcije povezane sa subjektom u Xiaomi skupini; i

• Bilo kojim ostalim trećim stranama, ako ste vi to odobrili u svezi s određenim otkrivanjem.

3.2 Prijenos

Xiaomi neće prenijeti vaše podatke bilo kojem subjektu, osim u sljedećim slučajevima:

• Ako smo dobili vaš izričiti pristanak;

• Ako je Xiaomi uključen u spajanje, stjecanje ili prodaju cjelokupne ili dijela svoje imovine, obavijestit ćemo vas o svim promjenama u vlasništvu, korištenju i bilo kojem izboru vaših osobnih podataka koje možda posjedujete putem e-pošte i/ili objavljivanjem istaknute obavijesti na našim internet stranicama.

3.3 Javno objavljivanje

Osim objavljivanja pobjedničkog broja mobilnog telefona ili ID Mi Računa ili korisničkog imena prilikom objavljivanja popisa dobitnika u obliku koji se može otkriti, Xiaomi će javno objaviti vaše osobne podatke samo u sljedećim okolnostima:

• Ako smo dobili vaš izričiti pristanak;

• Javno objavljivanje na temelju zakona ili razumnih razloga: uključujući zakone i propise, pravne postupke, parnice ili na zahtjev nadležnih vladinih odjela.

4. Kako pohranjujemo i štitimo vaše osobne podatke

4.1 Sigurnosne mjere zaštite tvrtke Xiaomi

Predani smo zaštiti vaših osobnih podataka. Kako bismo spriječili neovlašteni pristup, otkrivanje ili druge slične rizike, uspostavili smo sve zakonski propisane fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili i osigurali podatke koje prikupljamo na vašem mobilnom uređaju i na Xiaomi internet stranicama. Osigurat ćemo da vaše osobne podatke čuvamo sukladno s važećim zakonom. Na primjer, kada pristupite svom Mi Računu, možete koristiti naš program potvrde u dva koraka za bolju sigurnost. Kada šaljete ili primate podatke s vašeg uređaja Xiaomi na naše poslužitelje, osiguravamo njihovo šifriranje pomoću Secure Sockets Layer-a ("SSL") i drugih algoritama.

Svi vaši osobni podaci pohranjeni su na sigurnim poslužiteljima i zaštićeni u kontroliranim objektima. Vaše podatke klasificiramo na temelju važnosti i osjetljivosti, te osiguravamo da vaši osobni podaci imaju potrebnu razinu sigurnosti. Imamo posebne kontrole pristupa za pohranu podataka temeljene na oblaku, a redovito pregledavamo naše postupke prikupljanja, pohrane i obrade podataka, uključujući fizičke sigurnosne mjere, kako bismo se zaštitili od neovlaštenog pristupa i korištenja.

Provodimo dubinsku analizu za poslovne partnere i pružatelje usluga treće strane kako bismo bili sigurni da mogu zaštititi vaše osobne podatke. Također provjeravamo održavaju li te treće strane odgovarajuće sigurnosne standarde uvođenjem odgovarajućih ugovornih ograničenja i, prema potrebi, provođenjem revizija i procjena. Osim toga, naši zaposlenici i zaposlenici naših poslovnih partnera i pružatelji usluga trećih strana koji pristupaju vašim osobnim podacima podliježu izvršivim ugovornim obvezama povjerljivosti.

Provodimo tečajeve i testove sigurnosti i zaštite privatnosti kako bismo poboljšali svijest naših zaposlenika o važnosti zaštite osobnih podataka. Mi ćemo poduzeti sve izvedive i zakonski potrebne korake kako bismo zaštitili vaše osobne podatke. Međutim, trebate biti svjesni da korištenje interneta nije u potpunosti sigurno, te iz tog razloga ne možemo jamčiti sigurnost ili integritet bilo kakvih osobnih podataka prilikom prijenosa od vas ili do vas putem interneta.

Mi postupamo s kršenjima osobnih podataka prema zahtjevima važećeg zakona o zaštiti podataka koji, prema potrebi, uključuje prijavljivanje kršenja nadležnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka i subjektima podataka.

4.2 Što možete učiniti

Možete postaviti jedinstvenu zaporku za Xiaomi tako da nikome ne otkrijete svoju zaporku za prijavu ili podatke o računu (osim ako je ta osoba propisno ovlaštena od vas) u slučaju curenja zaporki drugih internet stranica koja mogu naštetiti sigurnosti vašeg računa u Xiaomi. Kad god je to moguće, nemojte otkrivati kontrolni kod koji ste primili bilo kome (uključujući one koji tvrde da su članovi Xiaomi korisničke usluge). Kad god se prijavite kao korisnik Mi Računa na Xiaomi internet stranice, posebice na tuđem računalu ili na javnim internetskim terminalima, uvijek se morate odjaviti na kraju sesije.

Xiaomi se ne može smatrati odgovornim za propuste u sigurnosti uzrokovane pristupom trećih osoba vašim osobnim podacima kao rezultat vašeg propusta da osobne podatke držite privatnima. Bez obzira na gore navedeno, morate nas odmah obavijestiti ako postoji bilo kakva neovlaštena uporaba vašeg računa od strane bilo kojeg korisnika interneta ili bilo kakvo kršenje sigurnosti. Vaša pomoć će nam pomoći u zaštiti privatnosti vaših osobnih podataka.

4.3 Pristup drugim značajkama na vašem uređaju

Naše aplikacije mogu pristupiti određenim značajkama vašeg uređaja kao što su omogućavanje e-pošte za uporabu kontakata, pohranu SMS-a i status bežične mreže itd. Ove se informacije koriste se kako bi se omogućilo pokretanje aplikacija na vašem uređaju i omogućavanje interakcije s njima. U bilo kojem trenutku možete povući dozvole tako da ih isključite na razini uređaja ili ako nas kontaktirate na privacy@xiaomi.com.

4.4 Politika zadržavanja

Zadržavamo osobne podatke u razdoblju potrebnom za prikupljanje podataka opisanih u ovoj politici privatnosti ili bilo kojoj zasebnoj politici privatnosti koja je određena za određeni proizvod ili uslugu ili kako to zahtijevaju važeći zakoni. Detaljna razdoblja čuvanja navedena su u određenoj usluzi ili stranici srodnih proizvoda. Mi ćemo prestati zadržavati i brisati ili anonimizirati osobne podatke kada je svrha naplate izvršena ili nakon što potvrdimo vaš zahtjev za brisanje ili nakon što prekinemo rad odgovarajućeg proizvoda ili usluge. Izuzetak su osobni podaci koje obrađujemo za javni interes, znanstvene, povijesne ili statističke svrhe. Xiaomi će i dalje zadržavati ovu vrstu podataka dulje od standardnog razdoblja čuvanja, gdje je to dopušteno na temelju važećih zakona ili vašeg zahtjeva, čak i ako daljnja obrada podataka nije povezana s izvornom svrhom naplate.

5. Vaša prava

Kontroliranje vaših osobnih podataka

5.1 Upravljanje postavkama

Xiaomi priznaje da se briga o privatnosti razlikuje od osobe do osobe. Stoga vam pružamo primjere načina na koje vam Xiaomi omogućuje da ograničite prikupljanje, korištenje, otkrivanje ili obradu vaših osobnih podataka i kontrolu postavki privatnosti:

• Uključivanje/isključivanje za funkcije Korisničkog iskustva i funkcije pristupa lokaciji;

• Prijavite se ili se odjavite od Mi Računa;

• Uključivanje/isključivanje funkcija za sinkronizaciju Xiaomi Cloud; i

• Izbrišite sve podatke pohranjene na Xiaomi Cloud i.mi.com;

• Uključite/isključite druge usluge i funkcionalnosti koje se odnose na osjetljive ili osobne podatke. Također možete dobiti više pojedinosti u svezi sa sigurnosnim stanjem uređaja u aplikaciji MIUI Security.

Ako ste prethodno pristali na korištenje vaših osobnih podataka u gore navedene svrhe, možete se predomisliti u bilo kojem trenutku pisanjem ili slanjem poruke e-pošte na privacy@xiaomi.com.

5.2 Vaša prava na vaše osobne podatke

Ovisno o primjenjivim zakonima i propisima, imate pravo na pristup, ispravku i brisanje bilo kojih drugih osobnih podataka koje imamo o vama (u daljnjem tekstu: zahtjev).

Možete pristupiti i ažurirati pojedinosti koje se odnose na osobne podatke na vašem Mi Računu na adresi http://account.mi.com ili prijavom na vaš račun na uređaju. Za dodatne informacije pišite nam ili nas kontaktirajte na niže navedenu adresu e-pošte. E-pošta: privacy@xiaomi.com.

Ova politika privatnosti zahtijeva da vaš zahtjev zadovoljava važeće zakone i propise i sljedeće uvjete:

(1) Kroz Xiaomi ekskluzivni pristup za zahtjev i za zaštitu vaše informacijske sigurnosti, vaš zahtjev treba biti u pisanom obliku (osim ako lokalni zakon izričito ne priznaje usmeni zahtjev);

(2) Osigurati dovoljno informacija kako bi Xiaomi mogao provjeriti vaš identitet i osigurati da je podnositelj zahtjeva subjekt ili zakonski ovlaštena osoba traženih informacija.

Nakon što dobijemo dovoljno informacija kako bismo potvrdili da se vaš zahtjev može obraditi, nastavit ćemo odgovoriti na vaš zahtjev u bilo kojem vremenskom roku koji je određen vašim važećim zakonima o zaštiti podataka.

Detaljno:

• Imate pravo dobiti jasne, transparentne i lako razumljive informacije o tome kako koristimo vaše osobne podatke i vaša prava. Zbog toga vam pružamo informacije u ovoj politici privatnosti.

• Na temelju zahtjeva primjenjivih zakona, kopija vaših osobnih podataka prikupljenih i obrađenih od nas će vam biti dostavljena na vaš zahtjev besplatno. Za sve dodatne zahtjeve za relevantne informacije možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju stvarnih administrativnih troškova sukladno s važećim zakonima.

• Ako je bilo koja informacija koju držimo za vas netočna ili nepotpuna, imate pravo na ispravljanje ili dovršavanje vaših osobnih podataka na temelju svrhe uporabe.

• Na temelju zahtjeva primjenjivih zakona, imate pravo zahtijevati brisanje ili uklanjanje vaših osobnih podataka tamo gdje ne postoje uvjerljivi razlozi da ih i dalje koristimo. Mi ćemo razmotriti razloge koji se odnose na vaš zahtjev za brisanje i poduzeti razumne korake, uključujući tehničke mjere. Ako se pravo poštuje, možda nećemo moći odmah ukloniti informacije iz rezervnog sustava zbog primjenjivih pravnih i sigurnosnih tehnologija. U tom slučaju, sigurno ćemo pohraniti vaše osobne podatke i izolirati ih od daljnje obrade dok se sigurnosna kopija ne očisti ili postane anonimna.

• Imate pravo prigovora na određene vrste obrade, uključujući obradu za izravni marketing (uključujući tamo gdje se koristi profiliranje), te pod određenim okolnostima, gdje su pravni temelj za obradu (uključujući profiliranje) naši legitimni interesi.

Posebice prema zakonima nekih jurisdikcija:

• Imate pravo dobiti od nas ograničenje obrade vaših osobnih podataka. Mi ćemo razmotriti razloge koji se odnose na vaš zahtjev za ograničenje. Ako se razlozi primjenjuju na GDPR, obradit ćemo vaše osobne podatke samo pod odgovarajućim okolnostima u GDPR-u i obavijestiti vas prije ukidanja ograničenja obrade.

• Imate pravo ne biti podložni odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje, što proizvodi pravne učinke koji se odnose na vas ili na sličan način značajno utječu na vas.

• Imate pravo podnijeti zahtjev za osobne podatke u strukturiranom, uobičajenom formatu i proslijediti ih drugom kontroloru podataka.

Imamo pravo odbiti obraditi zahtjeve koji nisu smisleni/koji su zbunjujući, zahtjeve koji narušavaju pravo drugih na privatnost, iznimno nerealne zahtjeve, zahtjeve kojima se zahtijeva nerazmjerni tehnički rad, te zahtjeve koji se ne zahtijevaju prema lokalnom zakonu, informacije koje su objavljene, informacije dane u povjerljivim uvjetima. Ako smatramo da određeni aspekti zahtjeva za brisanje ili pristup informacijama mogu rezultirati u našoj nemogućnosti zakonitog korištenja informacija za gore spomenute svrhe borbe protiv prijevara i sigurnosti, također se može odbiti.

5.3 Povlačenje pristanka

Svoj pristanak koji ste nam ranije dali za određenu svrhu možete povući podnošenjem zahtjeva, uključujući prikupljanje, korištenje i/ili otkrivanje vaših osobnih podataka koje posjedujemo ili kojima raspolažemo. Na temelju određene usluge koju koristite možete posjetiti centar za upravljanje računom na adresi https://account.xiaomi.com/pass/del ili pošaljite poruku e-pošte na privacy@xiaomi.com. Vaš zahtjev ćemo obraditi u razumnom roku od trenutka kada je zahtjev podnesen, te stoga ne prikupljamo, koristimo i/ili otkrivamo vaše osobne podatke prema vašem zahtjevu.

Ovisno o opsegu povlačenja pristanka, imajte na umu da možda nećete moći nastaviti primati punu korist od Xiaomi proizvoda i usluga. Povlačenje vašeg pristanka ili odobrenja neće utjecati na valjanost naše obrade koja se provodi na temelju pristanka sve do trenutka povlačenja.

5.4 Otkazivanje usluge ili računa

Ako želite otkazati određeni proizvod ili uslugu, možete poslati poruku e-pošte na privacy@xiaomi.com za uslugu odjave.

Ako želite otkazati Mi Račun, molimo vas da imate na umu da će otkazivanje spriječiti korištenje cjelokupnog asortimana Xiaomi proizvoda i usluga. Otkazivanje se može spriječiti ili odgoditi u određenim okolnostima. Na primjer, ako još uvijek postoji nepodmirena novčana sredstva na Vašem računu, kao što su neplaćeni članovi usluge Mi Music, plaćena tema u trgovini temama, ili neplaćeni kredit u Vašem Mi Finance, itd., Ne možemo odmah podržati vaš zahtjev.

Kada se prijavite na Xiaomi putem računa treće strane, morate podnijeti zahtjev za otkazivanje računa od treće strane.

6. Kako se vaši osobni podaci prenose na globalnoj razini

Xiaomi obrađuje i čuva osobne podatke putem globalne operativne i kontrolne infrastrukture. Trenutno Xiaomi ima podatkovne centre u Kini, Indiji, Sjedinjenim Državama, Njemačkoj, Rusiji i Singapuru. Za svrhe opisane u politici privatnosti, vaši podaci mogu se prenijeti u te podatkovne centre sukladno s važećim zakonom.

Možemo također prenijeti vaše osobne podatke pružateljima usluga trećih strana i poslovnim partnerima, a vaši podaci se stoga mogu prenijeti i drugim zemljama ili regijama. Jurisdikcija u kojoj se nalaze ovi globalni objekti može ili ne mora štititi osobne podatke prema istim standardima kao u vašoj jurisdikciji. Pod različitim zakonima o zaštiti podataka postoje različiti rizici, te možemo prenijeti i pohraniti vaše osobne podatke u inozemne objekte. Ipak, ovo ne mijenja našu predanost da radimo sukladno ovoj politici privatnosti i u cilju zaštite vaših osobnih podataka.

Posebno,

• Osobni podaci koje prikupljamo i generiramo u operacijama unutar teritorija Kine pohranjeni su u podatkovnim centrima smještenim u kontinentalnoj Kini, osim prekograničnih prijenosa kako je dopušteno primjenjivim zakonom.

• Osobni podaci koje prikupljamo i generiramo u našim operacijama u Rusiji obrađuju se i pohranjuju u podatkovnim centrima koji se nalaze u Rusiji, osim prekograničnih prijenosa dopuštenih prema ruskom zakonu.

• Osobni podaci koje prikupljamo i generiramo u operacijama u Indiji pohranjeni su u podatkovnim centrima u Indiji.

Ako trebamo prenijeti osobne podatke izvan vaše jurisdikcije, bilo da se radi o našim podružnicama ili davateljima usluga trećih strana, pridržavat ćemo se odgovarajućih važećih zakona. Osiguravamo da svi takvi transferi zadovoljavaju zahtjeve mjerodavnih lokalnih zakona o zaštiti podataka primjenom jedinstvenih mjera zaštite. O mjerama zaštite koje imamo na raspolaganju možete saznati ako nas kontaktirate na privacy@xiaomi.com.

Ako koristite naše proizvode i usluge na području Europskog gospodarskog prostora (EGP), Xiaomi Technology Netherlands B.V. će djelovati kao kontrolor podataka, a tvrtka Xiaomi Singapore Pte Ltd će biti odgovorna za obradu podataka. Pojedinosti o kontaktu možete pronaći u dijelu "Kontaktirajte nas".

Ako Xiaomi dijeli osobne podatke koji dolaze od vas u EGP-u osobi Xiaomi Grupe ili pružatelju usluga treće strane izvan EGP-a, mi ćemo to učiniti na temelju standardnih ugovornih klauzula EU-a ili bilo koje druge mjere zaštite predviđene u GDPR-u.

7. Zaštita maloljetnika

Smatramo da je odgovornost roditelja ili skrbnika da nadgleda djetetovu uporabu naših proizvoda ili usluga. Međutim, ne nudimo usluge izravno djetetu niti koristimo osobne podatke djece u svrhu marketinga.

Ako ste roditelj ili skrbnik i vjerujete da je maloljetnik dostavio tvrtki Xiaomi osobne podatke, kontaktirajte nas na privacy@xiaomi.com kako bi se osiguralo da se osobni podaci odmah uklone i da se maloljetnik odjavi s bilo koje od primjenjivih Xiaomi usluga.

8. Moram li pristati na uvjete i odredbe treće strane?

Naša politika privatnosti ne primjenjuje se na proizvode ili usluge koje nudi treća strana. Ovisno o Xiaomi proizvodu ili usluzi koju koristite, ona može sadržavati proizvode trećih strana, usluge koje uključuju glasovnu podršku, obradu kamere, reprodukciju videozapisa, čišćenje sustava i usluge vezane uz sigurnost, igre, statistiku, interakciju društvenih medija, obradu plaćanja, navigaciju kartama, dijeljenje, push, filtriranje informacija, metode unosa itd.. Neke od njih bit će u obliku poveznica ka internet stranicama trećih strana, a neke će im biti raspoložive u obliku SDK-a, API-ja itd. Vaši podaci mogu se prikupljati i prilikom korištenja tih proizvoda ili usluga. Iz tog razloga preporučamo da odvojite vrijeme za čitanje politike privatnosti treće strane, kao što čitate našu. Mi nismo odgovorni i ne možemo kontrolirati kako treće strane koriste osobne podatke koje prikupljaju od vas. Naša politika privatnosti ne odnosi se na druge internet stranice povezane s našim uslugama.

Slijede primjeri kada se uvjeti i pravila o privatnosti trećih strana mogu primijeniti kada koristite određene proizvode navedene gore:

• Kada koristite pružatelja usluga za odjavu treće strane kako biste dovršili i platili vašu narudžbu, osobni podaci koje navedete tijekom odjave obrađuju se sukladno s pravilima o privatnosti treće strane.

• Kada koristite značajku sigurnosnog skeniranja u aplikaciji MIUI Security, primjenjivat će se jedno od sljedećeg, ovisno o vašem izboru usluge:

• Avastova politika privatnosti i sigurnosti informacija: https://www.avast.com/privacy-policy

• Ugovor o licenci za AVL SDK za mobilne uređaje: http://co.avlsec.com/License.en.html?l=en

• Tencent Pravila o Privatnosti: https://privacy.qq.com

• Kada koristite značajku Cleaner u aplikaciji MIUI Security, primjenjivat će se jedno od sljedećeg, ovisno o vašem izboru usluge:

• Cheetah Mobile Pravila o Privatnosti: https://www.cmcm.com/policies/privacy-policy

• Tencent Pravila o Privatnosti: https://privacy.qq.com

• Kada koristite usluge oglašavanja u nekoliko specifičnih aplikacija u MIUI-ju, primjenjivat će se jedno od sljedećeg, ovisno o vašem izboru usluge:

• Google Pravila o Privatnosti: https://policies.google.com/privacy

• Facebook Pravila o Privatnosti https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• Kada upotrebljavate Googleov način unosa, primjenjuje se Googleova pravila o privatnosti: https://policies.google.com/privacy

9. Kako ažuriramo ovaj Pravilnik o Privatnosti

Povremeno provjeravamo Pravila o privatnosti na temelju promjena u poslovanju i tehnologiji te možemo ažurirati Pravila o Privatnosti. Ako napravimo materijalnu izmjenu u ovim Pravilima o privatnosti, obavijestit ćemo vas putem registriranih kontaktnih podataka kao što su e-pošta (poslana na adresu e-pošte navedenu u vašem računu) ili objaviti na web-lokacijama Xiaomi ili vas obavijestiti putem mobilnih uređaja kako biste mogli učiti o informacijama koje prikupljamo i načinu na koji ih koristimo. Takve izmjene pravila o privatnosti primjenjivat će se od datuma stupanja na snagu navedenog u obavijesti ili na web-lokaciji. Preporučujemo vam da redovito pregledavate ovu stranicu kako biste dobili najnovije informacije o našoj praksi glede privatnosti. Vaše daljnje korištenje proizvoda i usluga na internet stranici, mobilnom i/ili bilo kojem drugom uređaju smatrat će se potvrdom ažurirani Pravila o Privatnosti. Tražit ćemo vašu izričitu suglasnost kada prikupljamo dodatne osobne podatke od vas ili kada koristimo ili otkrivamo vaše osobne podatke u nove svrhe.

10. Ostalo

10.1 Jednokratna prijava

Ovisno o vašoj jurisdikcije, možda ćete se moći prijaviti na našu internet stranicu pomoću različitih prijava koje pružaju usluge OAuth. Te će usluge potvrditi vaš identitet, pružiti vam mogućnost dijeljenja određenih osobnih podataka (kao što su vaše ime i adresa e-pošte) s nama, te mogućnost da unaprijed popunite naš obrazac za prijavu. Usluge OAuth omogućuju vam da odaberete želite li objavljivati podatke o svojim osobnim aktivnostima na ovoj internet stranici na vašoj profilnoj stranici kako biste ih podijelili s drugima u vašoj mreži.

11. Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih komentara ili pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti ili bilo kojim pitanjima koja se odnose na prikupljanje, korištenje ili otkrivanje vaših osobnih podataka Xiaomi, kontaktirajte nas na navedenu adresu u kojoj se navodi "Pravila o Privatnosti". Kada primimo pitanja o privatnosti ili osobnim informacijama o zahtjevima za pristup/preuzimanje, imamo profesionalni tim koji će riješiti vaše probleme. Ako vaše pitanje uključuje značajan problem, možda ćemo zatražiti dodatne informacije. Ako niste zadovoljni s odgovorom koji ste dobili, pritužbu možete predati nadležnom regulatornom tijelu u vašoj jurisdikciji. Ako nas konzultirate, pružit ćemo vam informacije o relevantnim kanalima za žalbe koji se mogu primijeniti na temelju vaše stvarne situacije.

Xiaomi Communications Co., Ltd. #019, 9th Floor, Building 6, 33 Xi'erqi Middle Road, Haidian District, Beijing, China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422 Email: privacy@xiaomi.com

Za korisnike u Europskom ekonomskom području (EEP): Xiaomi Technology Netherlands B.V. Soba 04-106, Wework Strawinskylaan 4117 4. kat, Atrium North Tower Amsterdam, 1017XD

Hvala vam što ste odvojili vrijeme da pročitate našu politiku privatnosti!