Xiaomi Adatvédelmi irányelvek

Adatvédelmi irányelvünk 2019. szeptember 4 lett frissítve.

Kérjük, szánjon egy kis időt adatvédelmi módszereink megismerésére, és tudassa velünk, ha bármilyen kérdése van.

Rólunk

A Xiaomi Singapore Pte. Ltd., Xiaomi Technology Netherlands B.V., és leányvállalatai a Xiaomi Csoporton belül (a továbbiakban “Xiaomi”, “mi”, “miénk” vagy “minket”) nagyon komolyan veszik az adatvédelmet. Ez az Adatvédelmi irányelv az Ön szükségleteire gondolva lett kialakítva, és fontos, hogy ön teljesen tisztában legyen a személyes információ gyűjtési és felhasználási gyakorlatunkkal és biztosítsa, hogy végső soron Önnek van ellenőrzése a Xiaominak adott személyes információi felett.

Az Adatvédelmi irányelvről

Egy önálló adatvédelmi irányelvvel rendelkező specifikus Xiaomi termékek vagy szolgáltatások kivételével ez az Adatvédelmi irányelv valamennyi Xiaomi eszközre, weboldalra vagy alkalmazásra vonatkozik, melyek a jelen Adatvédelmi irányelvre mutatnak vagy hivatkoznak. Ezen Adatvédelmi irányelv ismerteti, hogyan gyűjti, használja fel, teszi közzé, dolgozza fel és védi a Xiaomi azokat a személyes információkat, melyeket megadott nekünk vagy mi gyűjtöttünk Öntől, amikor a termékeinket és szolgáltatásainkat használja a weboldalakon (https://www.mi.com, https://en.miui.com, https://account.xiaomi.com), valamint a mobileszközökre kínált alkalmazásainkon keresztül. Ha egy Xiaomi termék külön adatvédelmi irányelvet biztosít, a külön adatvédelmi irányelv elsőbbséget élvez, míg a fedetlen részére a jelen Adatvédelmi irányelv feltételei vonatkoznak. Továbbá, az egyes termékek és szolgáltatások általi személyes adatgyűjtés és feldolgozás a modelltől, a szolgáltatás verziójától vagy a régiótól függően változhat. Javasoljuk, hogy a részletekért tekintse meg a külön Adatvédelmi irányelvet.

A jelen Adatvédelmi irányelv szerint a „személyes adatok” olyan adatokat jelölnek, amelyek közvetlen vagy közvetett felhasználásával egyedül az adat vagy az adat és más a Xiaomi által hozzáférhető személyes adatok egyeztetése alapján beazonositható a személy, kivéve, ha erről másképp nem rendelkezik az Ön régiójában érvényes törvény. Személyes adatait szigorúan az adatvédelmi irányelvnek megfelelően használjuk fel.

Hogyan segíthetünk

Végső soron a legjobbat akarjuk minden felhasználónk számára. Ha bármilyen kérdése van a jelen Adatvédelmi irányelvekben összegzett adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatban, kérjük, írjon a privacy@xiaomi.com e-mail cimre, hogy válaszolhassunk a kérdéseire. Örömmel halljuk a véleményét. Ha megoldatlan vagy általunk nem kielégítően kezelt adatvédelmi vagy adathasználati ügye van, kérjük, hogy a megoldásért vegye fel a kapcsolatot (ingyenesen) az Amerikai Egyesült Államokban székelő független szolgáltatóval a https://feedback-form.truste.com/watchdog/request weboldalon.

TRUSTe

1 Milyen információt gyűjtünk és hogyan használjuk fel?

1.1 Milyen információt gyűjtünk

Hogy szolgáltatásainkat nyújthassuk Önnek, megkérjük Önt az ezen szolgáltatások nyújtásához szükséges személyi adatok megadására. Csak azokat az adatokat gyűjtjük össze, amelyek szükségesek a meghatározott, konkrét, kifejezett és törvényes célok érdekében, ezekkel összeegyeztethetetlen célok miatt nem kerülnek további feldolgozásra. Önnek jogában áll választani, hogy megadja-e a kért információkat, de a legtöbb esetben, ha nem adja meg személyes adatait, előfordulhat, hogy nem tudjuk biztosítani a termékeinket vagy szolgáltatásainkat vagy válaszolni a kérdéseire.

A választott szolgáltatástól függően az alábbi típusú információkat gyűjthetjük:

1.1.1 Milyen információkat ad meg nekünk:

Bármilyen Ön által megadott személyes adatot gyűjthetünk nekünk, amely szükséges a kiválasztott szolgáltatáshoz. Például megadhatja a nevét, mobiltelefonszámát, e-mail címét, kézbesítési címét, megrendelését, számlázási adatait, bankszámlaszámát, számlatulajdonos nevét, hitelkártyaszámát és egyéb információkat, ha a mi.com kiskereskedelmi szolgáltatásokat használja; szinkronizálhatja az anyagokat vagy adatokat, ha a Xiaomi Cloud szolgáltatásokat használja; fiók létrehozásakor megadhatja a nemét, biztonsággal kapcsolatos és egyéb információkat; a MIUI Forumon vagy más Xiaomi platformon való részvétel esetén szabadon megadhatja az aktuális munkakörét, iskolai végzettségét és a társadalmi tevékenységeivel kapcsolatos egyéb információkat.

1.1.2 Milyen információkat gyűjtünk, amikor a szolgáltatásainkat használja

• Eszközzel vagy SIM-mel kapcsolatos információk. Például: IMEI-szám, GAID-szám, IMSI-szám, MAC-cím, Sorozatszám, MIUI verzió és típus, ROM verzió, Android verzió, Android azonosító, Tárhely-azonosító, SIM-kártya szolgáltató és tevékenységi területe, képernyőkijelző információk, eszközbillentyűzet információk, eszközgyártó adatai és modellnév, eszközaktiválási idő, hálózati szolgáltató, csatlakozás típusa, alapvető hardverinformációk és használati információk (például CPU, tárhely, akkumulátor használat, képernyőfelbontás és eszközhőmérséklet, kameraobjektív modell).

• Harmadik fél szolgáltatók és üzleti partnerek által esetlegesen igényelt speciális adatok: Gyűjthetjük és felhasználhatjuk az olyan információkat, mint például a harmadik fél szolgáltatók és üzleti partnerek által hozzárendelt hirdetési azonosító.

• Az alkalmazás használatával kapcsolatos információk, beleértve az alapvető alkalmazás információkat, például az alkalmazáslistát, alkalmazás-azonosító információt, SDK verziót, rendszerfrissítés beállításokat, alkalmazás beállításokat (régió, nyelv, időzóna, betűtípus) és az alkalmazás állapotával kapcsolatos bejegyzéseket (pl. letöltés, telepítés, frissítés, törlés).

• A szolgáltatás használatakor generált információk, például a jelvényei, ranglistái, bejelentkezési információi és böngészési bejegyzései a MIUI Forum szolgáltatásban; az Ön üzenetei a MIUI Forumon (csak a küldő és fogadó fél által látható üzenetek); a Mi push szolgáltatás használatakor generált push-tartalom; az Ön magatartása (kattintás, böngészés stb.) a reklámszolgáltatásokkal kapcsolatosan.

• Helyinformációk (csak specifikus szolgáltatásoknál/funkcióknál): különböző típusú információk az Ön pontos vagy hozzávetőleges tartózkodási helyéről, ha helymeghatározó szolgáltatásokat használ (navigációs szoftver, időjárás szoftver és eszköz-meghatározó funkciós szoftver). Például régió, országkód, irányítószám, mobilhálózat kódja, mobil országkódja, cellaazonosító, hosszúsági és szélességi adatok, időzóna beállításai, nyelv beállításai. A telefon beállításaiban bármikor kikapcsolhatja bármelyik alkalmazás helymeghatározó funkcióját (Beállítások - Engedélyek).

• Naplóadatok: bizonyos funkciók, alkalmazások és weboldalak használatára vonatkozó adatok. Például a sütik és egyéb névtelen azonosító technológiák, IP-címek, hálózati kérések, ideiglenes üzenetek előzményei, szabványos rendszernaplók, összeomlási információk, a szolgáltatások használatakor generált naplózási információk (például regisztráció ideje, hozzáférés ideje, tevékenységidő stb.).

• Egyéb információk: Környezeti jellemzők értéke (ECV) (azaz a MI Account azonosítóból, a telefonkészülék-azonosítóból, a csatlakozó Wi-Fi azonosítójából és a földrajzi hely információból generált érték).

1.1.3 Információk harmadik fél forrásokból

Ha a törvény megengedi, akkor információkat gyűjtünk Önről harmadik fél forrásokból. Például:

• bizonyos szolgáltatások esetében, amelyek számla- és pénzügyi tranzakciókat is magukban foglalhatnak, az Ön engedélyével érvényesíthetjük az információkat (például telefonszámot) biztonsági és csalásmegelőzési okokból jogosult harmadik felek forrásain keresztül;

• kijelölt azonosító szimbólumokat (például egy hirdető IMEI-jét) kaphatunk, hogy hirdetési szolgáltatásokat nyújtsunk Önnek;

• harmadik féltől származó szociális hálózati szolgáltatásokból is beszerezhetünk bizonyos információkat, például fiókazonosítókat és beceneveket (például, ha egy szociális hálózati fiókot használsz a Xiaomi szolgáltatásba való bejelentkezéshez);

• az Önre vonatkozó információk, amelyeket mások biztosítanak nekünk (pl. az Ön kézbesítési címe, amelyet más felhasználók nekünk adhatnak, amikor termékeket vásárolnak Önnek a mi.com szolgáltatásokon keresztül).

1.1.4 Nem azonosítható információk

Más típusú információkat is gyűjthetünk, amelyek nem közvetlenül vagy közvetve kapcsolódnak az egyénhez, és amelyek nem tekinthetők személyes adatoknak az alkalmazandó helyi törvények szerint. Az ilyen információk tartalmazhatnak egy adott szolgáltatás használatakor keletkezett statisztikai adatokat (például nem azonosítható eszközökkel kapcsolatos információkat, napi használati eseményeket, oldalhozzáférési eseményeket, oldalhozzáférési időesemény, munkamenet eseményeit); hálózati felügyeleti adatokat (például kérési idő, kérés vagy hibakérés száma stb.); alkalmazás-összeomlási események. Az ilyen gyűjtés célja az általunk nyújtott szolgáltatások javítása. Az összegyűjtött információk típusa és mennyisége a termékek és/vagy szolgáltatások használatának módjától függ.

Olyan információkat gyűjtünk, mint az egyedi eszközazonosítók, az eszközmodellek, a rendszer verziószámai és a webhelyeinken vagy mobilalkalmazásainkon végzett tevékenységeiről szóló információk. Az ilyen információkat összegyűjtjük, hogy hasznosabb információkat kaphasson, megértsük, webhelyeink mely részei, mely termékeink és szolgáltatásaink érdeklik leginkább. Az ilyen összesített adatok nem személyes adatok, mivel nem használhatók fel azonosításra. Ha azonban a nem személyes adatokat személyes adatokkal kombináljuk, ezeket az információkat személyes adatokként kezeljük.

1.2 Hogyan használjuk a gyűjtött személyes adatokat

A személyes adatok gyűjtésének célja a termékek és/vagy szolgáltatások nyújtása, valamint annak biztosítása, hogy eleget teszünk az érvényes törvényeknek, korlátozásoknak és más követelményeknek. Ez magában foglalja az alábbiakat:

• Termékeink és szolgáltatásaink biztosítása, feldolgozása, fenntartása, javítása és fejlesztése - például a kézbesítés, aktiválás, hitelesítés, after sales, ügyféltámogatás és hirdetés.

• Biztonsági intézkedések végrehajtása és fenntartása a veszteségek és csalások megelőzése céljából, mint például a felhasználók azonosítása, a felhasználói azonosság ellenőrzése. Csak akkor használjuk az Ön adatait csalásmegelőzési célokra, ha a következő két feltétel teljesül: ez a lépés szükséges; és az értékeléshez használt adatok összhangban vannak a Xiaomi jogos érdekeivel a felhasználók és a szolgáltatások védelme érdekében.

• A készülékek, szolgáltatások, kérdések vagy kérések kezelése, mint például az ügyfelek kérdéseinek megválaszolása, rendszer- és alkalmazás-értesítések küldése, tevékenységeinek kezelése.

• Releváns promóciós tevékenységek folytatása, mint marketing- és reklámanyagok, valamint frissítések szolgáltatása. Ha többé nem kíván bizonyos típusú promóciós anyagokat fogadni, akkor az üzenetben megadott módszerrel (például az üzenet alján található leiratkozási hivatkozás) leiratkozhat, kivéve, ha az alkalmazandó jogszabályok másként rendelkeznek. Kérjük, olvassa el az alábbi “Az Ön jogai” részt.

• Személyre szabott szolgáltatások és tartalom biztosítása. Ajánlhatunk személyre szabott termékeket, szolgáltatásokat és tevékenységeket, beleértve a hirdetést is, a termékeink és szolgáltatásaink használata során létrehozott információk alapján, mint például a vásárlási előzmények, a webhely böngészési előzményei és a földrajzi hely. Ön jogosult arra, hogy bármikor leiratkozzon a személyre szabott hirdetések fogadásáról, és kifogást emeljen a profilalkotás ellen, beleértve a közvetlen marketing célból végzett tevékenységeket is. Ehhez bármikor bekapcsolhatja vagy kikapcsolhatja a telefon beállításaiban (Beállítások - További beállítások - Adatvédelem - Hirdetési szolgáltatások), vagy lépjen kapcsolatba velünk a privacy@xiaomi.com címen. Kérjük, olvassa el az alábbi “Az Ön jogai” részt.

• Hozzászólások közzétételének lehetővé tétele nyilvános fórumokon.

• Belső célok, például az adatok elemzése, kutatása és statisztikai információinak fejlesztése a termékeink vagy szolgáltatásaink használatával kapcsolatosan. Például a gépi tanulási vagy a modell-algoritmus képzést az azonosítás-visszafordítás feldolgozása után végezzük.

• A készülék teljesítményének optimalizálása, például az alkalmazás memóriahasználatának vagy CPU kihasználtságának elemzése.

• Az Önhöz kapcsolódó információk tárolása és karbantartása üzleti tevékenységeinkhez (például üzleti statisztikák) vagy a jogi kötelezettségek teljesítése érdekében.

• Olyan helyi szolgáltatások biztosítása, amelyek nem igényelnek kommunikációt a szervereinkkel, például a Jegyzetek szolgáltatás használata a készüléken.

• Egyéb célok az Ön hozzájárulásával.

További részletes példák arra vonatkozóan, hogyan használjuk fel adatait (melyek magukba foglalhatják személyes adatait):

• A megvásárolt Xiaomi termékek vagy szolgáltatások aktiválása és regisztrálása Önnek.

• Mi Fiókjának létrehozása és kezelése. A Mi Fiók létrehozásakor a weboldalon vagy mobil eszközön keresztül összegyűjtött személyes adatokat a Mi Fiók és profiloldal létrehozásához használjuk az Ön számára.

• Megrendelésének feldolgozása. Az e-kereskedelmi megrendelésekre vonatkozó adatok felhasználhatók a megrendelés feldolgozásához és a kapcsolódó értékesítés utáni szolgáltatásokhoz, beleértve az ügyfélszolgálatot és az újbóli kézbesítést. Ezen felül a rendelésszámot a megrendelésnek a szállítópartnerrel való egyeztetéséhez és a csomag kiszállításának rögzítéséhez használjuk. A címzett adatai, ideértve a nevet, címet, telefonszámot és irányítószámot a kézbesítést szolgálják. Az e-mail címét a csomag nyomonkövetési adatainak elküldésére használjuk. A megvásárolt cikkek listája a számla kinyomtatására szolgál, és lehetővé teszi, hogy az ügyfél láthassa, mi van a csomagban.

Részvétel a MIUI Fórumon. A MIUI Fórumra vagy más Xiaomi Internetes platformokra vonatkozó személyes adatok felhasználhatók a profiloldal megjelenítéséhez, a többi felhasználóval való interakcióhoz és a fórumon való részvételhez.

• Xiaomi Cloud és egyéb MIUI-szolgáltatások nyújtása. A következő információk: (készülékkel vagy SIM-kártyával kapcsolatos információk, ideértve a GAID-számot, az IMEI-számot, az IMSI-számot, a telefonszámot, a készülék-azonosítót, a készülék operációs rendszerét, a MAC-címet, a készüléktípust, a rendszer- és teljesítményinformációkat és a földrajzi helyzetre vonatkozó információkat, így a mobil országkódját, a mobilhálózat kódját, a földrajzi hely körzetkódját és a cellaazonosítót) összegyűjtése az MIUI-szolgáltatások, pl. a Xiaomi Cloud, aktiválására, a hívásnapló szinkronizálására, az SMS-szinkronizálására, a készülékkeresésre, a felhasználó hitelesítésére és a szolgáltatások aktiválásra szolgál.

• Sikertelen aktiválások diagnosztikája. A földrajzi hellyel kapcsolatos információk a SIM-kártya aktiválási hibákhoz (vagyis az SMS-átjáró és hálózat hibája) való hozzáférésre szolgál a szolgáltatás hálózati üzemeltetőjének azonosítására és a hálózat üzemeltetőjének értesítésére szolgál az adott hibáról.

• Egyéb MIUI szolgáltatások nyújtása. A MIUI szolgáltatásai által gyűjtött adatok az adott szolgáltatás funkcióinak végrehajtására szolgálnak, miközben szolgáltatás-optimalizálást nyújtanak, pl. letöltésre, frissítésre, regisztrálásra, végrehajtásra vagy az MIUI szolgáltatásaival kapcsolatos tevékenységek optimalizására. Például, a Témaáruház által gyűjtött személyes adatok az Ön letöltési és böngészési előzményein alapuló személyre szabott témaajánló szolgáltatásokat biztosíthatnak.

• A készülék keresése. Ha a telefon elveszett vagy ellopják, a Xiaomi Eszközkereső funkciója segít megtalálni és bebiztosítani a telefont. A telefonja által szolgáltatott földrajzi helyre vonatkozó adatokkal bemérheti telefonja helyzetét egy térképen, és törölheti vagy zárolhatja telefonját. Amikor aktívan keresi a telefonját, a helyadatok rögzítése a mobileszközről történik; bizonyos helyzetekben ez az információ a cellatornyokból vagy a Wi-Fi hotspotokból származik. Ezt a funkciót bármikor bekapcsolhatja vagy kikapcsolhatja a telefon beállításaiban (Beállítások - Mi fiók - Xiaomi Cloud - Find Device).

• Tartózkodási helyre vonatkozó adatok rögzítése fényképeken. Fényképkészítés közben rögzítheti a tartózkodási helyére vonatkozó adatokat. Ez az információ látható lesz a fényképek mappájában, és a földrajzi hely a fényképek tulajdonság-információi közé kerül. Ha fényképezés közben nem kívánja rögzíteni a földrajzi helyét, akkor ezt bármikor kikapcsolhatja a készülék kamerabeállításai között.

• Üzenetküldő funkciók nyújtása (e.g. Mi Talk, Mi Message). Ha letölti és használja a Mi Talkot, akkor a Mi Talkhoz gyűjtött információkat e szolgáltatás aktiválásához, a felhasználó és az üzenet címzettje azonosításához lehet használni. Ezen felül a csevegési előzmények tárolása a csevegési előzmények újra betöltésének kényelmét szolgálja alkalmazások felhasználó általi újratelepítéséhez vagy több készülék szinkronizálásához. Az információkat (a feladó és a címzett telefonszámait és a Mi Message azonosítókat) a Mi Messagenél a szolgáltatások aktiválásához és a szolgáltatás működésének bekapcsolásához lehet felhasználni, beleértve az üzenetek útvonalának megválasztását.

• Helyalapú szolgáltatások nyújtása. A MIUI-szolgáltatások használata során a helymeghatározó információkat is használhatjuk mi vagy harmadik fél szolgáltatói és üzleti partnerei (további információkért lásd: “Hogyan osztjuk meg, továbbítjuk és tesszük közzé nyilvánosan a személyes adatait” lentebb), hogy a helyes szolgáltatást nyújthassunk és pontos információkat adhassunk a helyről a lehető legjobb felhasználói élmény érdekében, pl időjárási adatok, helyhez való hozzáférés (az Android platform részeként). A helymeghatározó szolgáltatásokat bármikor kikapcsolhatja, vagy bármikor kikapcsolhatja az alkalmazás helymeghatározó szolgáltatásainak használatát.

• Felhasználói élmény javítása. Bizonyos választható elemek, mint például a Felhasználói Élmény Program, révén a Xiaomi elemezheti az adatokat arról, hogyan használják a felhasználók a mobiltelefont és az MIUI-szolgáltatásokat, hogy javíthassa a felhasználói élményt, például rendszerösszeomlásról szóló jelentések küldésével.

• Biztonsági Központ használatának lehetősége. Az összegyűjtött információkat olyan biztonsági és rendszerfenntartási funkciókhoz lehet felhasználni a Security alkalmazásban, mint a biztonsági pásztázás, akkumulátor-kímélés, tiltólista, tisztítás stb. Ezen funkciók némelyikét harmadik fél szolgáltatók és/vagy üzleti partnerek biztosítják (további információkért lásd: “Hogyan osztjuk meg, továbbítjuk és tesszük közzé nyilvánosan a személyes adatait” lentebb). Információk (olyan nem személyes információk, mint a vírusdefiníciós lista) szolgálnak biztonsági ellenőrzési funkciókat.

• Push szolgáltatás nyújtása. A Mi Account azonosítója és a GAID/IMEI számok használata révén a Xiaomi push szolgáltatása értékelheti a hirdetési teljesítményt, valamint az MIUI szoftverfrissítéseiről és új termékek bejelentéséről szóló értesítéseket küldhet, beleértve a kiárusításokról és promóciókról szóló információkat. Továbbá, a megbízott harmadik felek kiválasztásánál (akik személyes adatainak kezelői is lesznek - további információkért lásd: “Hogyan osztjuk meg, továbbítjuk és tesszük közzé nyilvánosan a személyes adatait” lentebb), a Xiaomi push szolgáltatás értékelheti a hirdetési teljesítményt vagy értesítéseket küldhet a Mi Fiók azonosítója és IMEI számok segítségével az MIUI-ból. Személyes adatait felhasználhatjuk push üzenetek (akár e-mailben, akár más eszközökkel történő üzenetküldéssel) kézbesítésére Önnek, amelyek termékeinket és szolgáltatásainkat és/vagy a kiválasztott harmadik felek termékeit és szolgáltatásait kínálják vagy reklámozzák. Lehetősége van arra, hogy bármikor leiratkozhasson a tőlünk és harmadik felektől származó marketing üzenetekről a beállítások módosításával az eszköz Beállításai alatt, vagy kezelje a preferenciákat a harmadik fél alkalmazásán/weboldalán keresztül Xiaomi push használatával. Lásd még az “Az Ön jogai” részt lentebb.

• Felhasználó személyazonosságának igazolása. A Xiaomi az ECV értéket használja a felhasználó személyazonosságának igazolásához és a jogosulatlan bejelentkezések elkerüléséhez.

• Felhasználói visszajelzések gyűjtése. Az ön által önként adott visszajelzés nagyon értékes segítség a Xiaominak szolgáltatásaink tökéletesítéséhez. Ahhoz, hogy az Ön által önként szolgáltatott visszajelzést ellenőrizze, a Xiaomi az Ön által megadott és a nyilvántartásban őrzött személyes információi segítségével levelezhet Önnel problémamegoldás és szolgáltatás-javítás céljából.

• Értesítések küldése. A személyes információkat időről időre olyan fontos értesítések küldésére használhatjuk, mint a vásárlásokról és a feltételeink és szabályzataink változtatásáról szóló értesítések. Mivel az ilyen információk kritikusak a Xiaomi-val való interakció szempontjából, nem ajánlott, hogy megtagadja az ilyen információk fogadását.

• Promóciós tevékenységek végzése. Ha a Xiaomi szociális médiaplatformjain keresztül nyereményjátékban, versenyben vagy hasonló promócióban vesz részt, akkor az Ön által megadott személyes adatokat felhasználhatjuk ezen jutalmak elküldéséhez.

• Eszközelemzés elvégzése a jobb felhasználói élmény érdekében. A Xiaomi elvégzi a hardver- és szoftverelemzést, hogy tovább javítsa a készülék nyújtotta élményt.

Termékeink, szolgáltatásaink, tartalmunk és hirdetéseink biztosítása és javítása érdekében kombinálhatjuk ezeket az információkat más információkkal (beleértve a különböző szolgáltatások vagy eszközök, például számítógépek, mobiltelefonok, okostelevíziók és egyéb csatlakoztatott eszközök információit). Például használhatjuk Mi-fiókja adatait az összes olyan Ön által használt szolgáltatásban, amelyek Mi-fiókot igényelnek. Továbbá annak érdekében, hogy jobban élményt nyújthassunk és javítsuk szolgáltatásainkat, miközben betartjuk a vonatkozó törvényeket és előírásokat, vagy az Ön beleegyezésével, rendezni tudjuk a különböző termékekből, szolgáltatásokból vagy berendezésekből származó információkat egy Önhöz kapcsolódó címkébe, hogy javaslatokat, testreszabott tartalmat és személyre szabott funkciókat biztosítsunk. Például a böngésző keresési előzményeinek használatával olyan termékeket vagy szolgáltatásokat ajánlhatunk, amelyek érdekelhetnék Önt a Mi.com-on. A fenti kombináció okai és az alkalmazandó jogszabályok követelményei alapján az ilyen kombinációra vonatkozó speciális ellenőrzési mechanizmusokat biztosítunk Önnek. Ön jogosult arra, hogy leiratkozzon a közvetlen marketing üzenetekről tőlünk és az automatizált döntéshozatalról stb. Ezen jogok gyakorlásához küldjön e-mailt a privacy@xiaomi.com címre, vagy hivatkozhat az egyes termékek külön adatvédelmi irányelvében leírt ellenőrzési mechanizmusokra. Lásd még az “Az Ön jogai” részt lentebb.

2 Sütik és egyéb technológiák

Az olyan technológiákat, mint a sütik, címkék és szkriptek, a Xiaomi és harmadik fél szolgáltatóink és üzleti partnereink használják (további információkért lásd: “Hogyan osztjuk meg, továbbítjuk és tesszük közzé nyilvánosan a személyes adatait” lentebb). Ezeket a technológiákat trendek elemzése, a weboldal adminisztrálása, a felhasználók weboldalon való mozgásának nyomon követése során és a felhasználói bázisunk összességére vonatkozó demográfiai információk gyűjtésére használjuk. Egyéni és összesített jelentéseket kaphatunk e technológiáknak az említett vállalatok általi használatáról. Ezek a technológiák segítenek nekünk jobban megérteni a felhasználói magatartást, elmondják nekünk, hogy mely webhelyeinket látogatták meg, valamint megkönnyítik és mérik a hirdetések és a webes keresések hatékonyságát. A sütik és más technológiák által összegyűjtött információkat nem személyes adatoknak tekintjük, kivéve, ha az IP-címek vagy hasonló azonosítók személyes adatoknak minősülnek a helyi törvények szerint.

• Naplófájlok: Amint az a legtöbb weboldalra igaz, bizonyos információkat gyűjtünk és azokat naplófájlokban tároljuk. Ezek az információk magukban foglalhatják az internet protokoll (IP) címeket, a böngészőtípust, az internetszolgáltatót (ISP), az ajánló és a kilépő oldalakat, a dátum- és időbélyegzőt és/vagy a kattintási helyek adatait. Az ilyen automatikusan gyűjtött adatokat nem kapcsoljuk össze az Önről gyűjtött egyéb adatokkal.

• Hirdetések: Harmadik fél szolgáltatókkal és üzleti partnereinkkel működünk együtt (további információkért lásd: “Hogyan osztjuk meg, továbbítjuk és tesszük közzé nyilvánosan a személyes adatait” lentebb), hogy hirdetések jelenjenek meg a weboldalunkon vagy kezeljük a reklámjainkat más weboldalakon. A harmadik fél szolgáltatóink és üzleti partnereink olyan technológiákat használhatnak, mint a sütik, hogy információt gyűjtsenek Önnek az ezen a weboldalon és más weboldalakon folytatott tevékenységeikről, hogy a böngészési tevékenységein és érdeklődésén alapuló hirdetési szolgáltatást nyújtsanak Önnek. Ezt a reklámszolgáltatást kizárólag akkor nyújtjuk Önnek, ha a külön beleegyezést előíró helyi adatvédelmi jogszabályokkal összhangban megszereztük az Ön előzetes beleegyezését vagy jelzését, hogy nem emel kifogást. Ha nem kívánja, hogy az ilyen adatok internetalapú hirdetések szolgáltatására használjuk, akkor hozzájárulását visszavonhatja, ha idekattint: http://preferences-mgr.truste.com.

• Mobilanalitika: Egyes mobil alkalmazásainkban mobilanalitikai szoftvert használunk, hogy jobban értsük a mobilszoftverünk funkcionalitását az Ön telefonján. Ez a szoftver olyan információkat rögzíthet, mint hogy milyen gyakran használja az alkalmazást, milyen események fordulnak elő az alkalmazáson belül, az összesített használat, teljesítményadatok és hol fordulnak elő összeomlások az alkalmazáson belül. Az analitikában általunk tárolt adatokat nem kapcsoljuk össze az Ön által a mobilalkalmazáson belül megadott személyes adatokkal.

• Helyi tárhely – HTML5/Flash: Helyi tárolási objektumokat (LSO), mint a HTML5 vagy Flash, használunk a tartalom és preferenciák tárolásához. Azok a harmadik felek, akikkel együttműködünk, hogy bizonyos funkciókat nyújtsanak a Weboldalainkon vagy hirdetéseket jelenítsenek meg az Ön böngészési tevékenységei alapján, szintén a HTML5 vagy Flash sütiket használnak az információk gyűjtéséhez és tárolásához. Lehetséges, hogy különböző böngészők saját kezelőeszközt kínálnak a HTML5 LSO-inak eltávolításához. A Flash sütik kezeléséhez, kérjük, kattintson ide: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html.

3 Hogyan osztjuk meg, továbbítjuk és tesszük közzé nyilvánosan a személyes adatait

3.1 Megosztás

Személyes információt egyetlen harmadik félnek sem értékesítünk. Néha megoszthatjuk személyes adatait harmadik felekkel (az alábbiakban leírtak szerint), hogy termékeinket vagy szolgáltatásainkat biztosítsuk vagy javítsuk, beleértve az Ön igényeinek megfelelő termékeket vagy szolgáltatásokat. Ha már nem kívánja,, hogy megosszuk ezt az információt, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a privacy@xiaomi.com címen.

3.1.1 Aktívan kiválasztott vagy kért adatok megosztása

Az Ön kifejezett hozzájárulásával vagy kérésére megosztjuk személyes adatait az Ön beleegyezése/kérése keretében az Ön által kijelölt harmadik felekkel. Például, ha a Mi Fiókot használja egy harmadik fél weboldalára vagy alkalmazásába való bejelentkezéshez.

3.1.2 Információk megosztása a csoportunkkal

Annak érdekében, hogy sikeresen folytathassuk az üzleti tevékenységeinket és biztosítsuk termékeink vagy szolgáltatásaink minden funkcióját, időről időre megoszthatjuk személyes adatait más Xiaomi leányvállalatoknak.

3.1.3 Megosztás a csoportunk ökoszisztémájába tartozó vállalatokkal

A Xiaomi a vállalatok egy csoportjával dolgozik együtt, amelyek együtt alkotják a Mi ökoszisztémát. A Mi ökoszisztéma vállalatai önálló szervezetek, amelyek befektetője és inkubátora a Xiaomi, és szakértők a maguk területén. A Xiaomi az Ön személyes adatait feltárhatja a Mi ökoszisztéma vállalatai előtt, hogy a Mi ökoszisztéma vállalataitól származó, jobb és izgalmas termékekkel és szolgáltatásokkal (hardverrel és szoftverrel egyaránt) lássa el Önt. E termékek vagy szolgáltatások között lesz olyan, amelyik a Xiaomi márka alá tartozik, míg mások a saját márkanevüket használhatják. A Mi ökoszisztéma vállalatai időről időre információkat oszthatnak meg a Xiaomival a termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban hardverek és szoftverszolgáltatások nyújtása céljából, valamint jobb funkciók és felhasználói élmény lbiztosításához. A Xiaomi megfelelő szervezési és technikai intézkedéseket fog hozni az Ön személyes információinak feldolgozása során, beleértve, de nem kizárólagosan a személyes információk titkosítását.

3.1.4 Harmadik fél szolgáltatókkal és üzleti partnerekkel való megosztás

Ahhoz, hogy segítsen nekünk ebben az Adatvédelmi irányelvben leírt termékekkel és szolgáltatásokkal, szükség esetén megoszthatjuk személyes adatait harmadik fél szolgáltatóinkkal és üzleti partnereinkkel.

Ez magában foglalja a kézbesítési szolgáltatókat, az adatközpontokat, az adattároló létesítményeket, az ügyfélszolgálati szolgáltatókat, a reklám- és marketingszolgáltatókat és más üzleti partnereket. Ezek a harmadik felek feldolgozhatják személyes adatait a Xiaomi nevében vagy az Adatvédelmi irányelv valamelyik vagy több céljára. Garantáljuk, hogy a szolgáltatásnyújtáshoz szükséges személyes adatok megosztása kizárólag törvényes, jogi, szükséges, konkrét és kifejezett célokra szolgál. A Xiaomi gondoskodik az átvilágításról és olyan szerződésekkel rendelkezik, amelyek biztosítják, hogy a harmadik felek szolgáltatói megfeleljenek az Ön joghatósága szerinti alkalmazandó adatvédelmi jogszabályoknak. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor harmadik felek szolgáltatói rendelkeznek alfeldolgozókkal.

A teljesítménymérés, elemzés és egyéb üzleti szolgáltatások nyújtása érdekében információkat (nem személyes adatokat) is megoszthatunk harmadik felekkel (például a webhelyeink hirdetőivel) összesített formában. A birtokunkban lévő információkat arra használjuk, hogy segítsük a hirdetőket és más üzleti partnereket a hirdetéseik és szolgáltatásaik hatékonyságának és lefedettségének értékelésében, valamint megértsék, hogy milyen típusú személyek használják a szolgáltatásaikat, és milyen az emberek kölcsönhatása a weboldalaikkal, alkalmazásaikkal és szolgáltatásaikkal. Szolgáltatásaink általános felhasználási trendjeit is megoszthatjuk velük, mint például egy bizonyos csoportba tartozó ügyfelek száma, akik bizonyos termékeket vásárolnak vagy bizonyos tranzakciókat hajtanak végre.

3.1.5 Egyebek

A jogi követelményeknek, jogi eljárásoknak, peres eljárásoknak és/vagy közhivatalok és kormányzati szervek kéréseinek megfelelően a Xiaomi-nak lehet, hogy közzé kell tennie az Ön személyes adatait. Ha a közzététel a nemzetbiztonság, bűnüldözés vagy más fontos közérdekű kérdések szempontjából szükséges vagy megfelelő, akkor szintén közzétehetjük az Önnel kapcsolatos információkat.

Feltételeink betartása vagy üzleti, jogaink, vagyonunk vagy termékeink védelme, vagy a felhasználók védelme érdekében, vagy ha a közzététel ésszerűen szükséges a következő célok eléréséhez (csalás felderítése, megelőzése és megoldása, a termék jogosulatlan használata, feltételeink vagy irányelveink megsértése vagy egyéb káros vagy illegális tevékenységek), szintén közzétehetünk Önről információkat. (Előfordulhatnak olyan esetek, amikor a Xiaomi az Ön beleegyezése nélkül gyűjtheti, használhatja és teheti közzé az Ön személyes adatait, ha ezt csak a helyi adatvédelmi jogszabályokban kifejezetten megengedett mértékben teszi). Ez magában foglalhatja személyes adatai köz- vagy kormányzati szervek részére történő átadását; a kommunikációt harmadik fél partnerekkel fiókja megbízhatóságáról a csalás, a jogsértések és más káros magatartások megelőzése érdekében.

Emellett megoszthatjuk személyes adatait a következőkkel:

• könyvelőink, könyvvizsgálóink, ügyvédeink vagy hasonló tanácsadóink, amikor felkérjük őket, hogy szakmai tanácsot adjanak nekünk; és

• befektetők és más releváns harmadik felek abban az esetben, ha tényleges vagy potenciális értékesítés vagy más vállalati tranzakció kapcsolódik a Xiaomi csoporton belüli jogalanyhoz; és

• bármely más harmadik fél, ha Ön erre felhatalmazást adott egy konkrét közzététel tekintetében.

3.2 Továbbítás

A Xiaomi nem továbbítja az Ön információit senkinek, kivéve az alábbi eseteket:

• Ha erre megkaptuk az Ön kifejezett hozzájárulását;

• Ha a Xiaomi érintett a vagyona egészének vagy részének egyesítésében, felvásárlásában vagy eladásában, értesítjük Önt az Ön személyes adatai tulajdonjogában, használatában és bármilyen választási lehetőségében bekövetkezett változásról, melyet e-mailben és/vagy kiemelkedő hirdetményként kap meg a weboldalainkon.

3.3 Nyilvánosságra hozatal

A nyertes mobiltelefonszámának vagy Mi számlaszámának vagy felhasználónevének a győztes lista nem azonosítható formában történő közzététele mellett a Xiaomi csak az alábbi körülmények között hozhatja nyilvánosságra személyes adatait:

• Ha erre megkaptuk az Ön kifejezett hozzájárulását;

• Jogi vagy ésszerű indokok alapján történő nyilvánosságra hozatal: ideértve a törvényeket és rendeleteket, jogi eljárásokat, peres eljárásokat vagy az illetékes kormányzati szervek kérését.

4 Hogyan tároljuk és védjük a személyes adatait

4.1 A Xiaomi biztonsági intézkedései

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az Ön személyes információ biztonságban legyenek. A jogosulatlan hozzáférés, közzététel és egyéb hasonló kockázatok megelőzése érdekében minden jogilag lehetséges fizikai, elektronikus és vezetési eljárást bevezettünk be az Ön mobilkészülékén és a Xiaomi weboldalain általunk gyűjtött információk megóvása és megvédése céljából. Biztosítjuk az Ön személyes adatainak védelmét az érvényes jogszabályoknak megfelelően. Például, amikor ön hozzáfér a Mi Accounthoz. a nagyobb biztonság érdekében választhatja a kétlépéses hitelesítési programunk használatát. Amikor adatokat küld és fogad a Xiaomi készülékéről a szerveinkre, gondoskodunk arról, hogy azok az ú. n. Secure Sockets Layer („SSL”) vagy más algoritmussal legyenek titkosítva.

Az Ön összes személyes információjának tárolása ellenőrzött létesítményekben, védett és biztonságos szervereinken történik. Az Ön információit fontosságuk és érzékenységük alapján osztályozzuk, és a szükséges biztonsági szintet biztosítjuk az Ön személyes adatai számára. Speciális hozzáférési intézkedésekkel rendelkezünk a felhőalapú tárhelyek tekintetében, és rendszeresen felülvizsgáljuk az információk gyűjtésére, tárolására és feldolgozására alkalmazott módszereinket.

Átvilágítjuk üzleti partnereinket és a harmadik fél szolgáltatókat, hogy megbizonyosodhassunk arról, hogy képesek lesznek védeni személyes adatait. Azt is ellenőrizzük, hogy a harmadik felek megfelelő biztonsági előírásokat tartanak-e fenn megfelelő szerződéses korlátozások bevezetésével, és szükség esetén auditok és értékelések elvégzésével. Ezenkívül alkalmazottaink és azon üzleti partnereink, valamint harmadik fél szolgáltatók, akik hozzáférnek a személyes adataihoz, a szerződéses titoktartási kötelezettségek hatálya alá tartoznak.

Biztonsági és adatvédelmi képzési tanfolyamokat és teszteket végzünk, hogy növeljük munkatársaink tudatosságát a személyes adatok védelmének fontosságáról. Minden észszerű és jogilag szükséges lépést megteszünk az Ön személyes információnak megóvásáért. Tudnia kell viszont, hogy az internet használata nem teljesen biztonságos, és emiatt nem tudjuk garantálni az Ön által vagy Önnek az interneten keresztül küldött személyes információk biztonságát vagy sértetlenségét.

A személyes adatok megsértését az alkalmazandó adatvédelmi törvény előírása szerint kezeljük, ahol szükség esetén a jogsértésről értesítjük az érintett adatvédelmi felügyeleti hatóságot és az érintetteket.

4.2 Amit megtehet

Egyedi jelszót állíthat be a Xiaomi számára, hogy közben nem adja meg a bejelentkezési jelszavát vagy a fiókadatait senkinek (kivéve, ha az illető személyt erre felhatalmazta) jelszószivárgás esetén más weboldalakon, amelyek károsíthatják fiókja biztonságát a Xiaomi-nál. Ha csak lehetséges, kérjük, ne árulja el a kapott ellenőrző kódot senkinek (beleértve azokat is, akik azt állítják, hogy a Xiaomi ügyfélszolgálatot képviselik). Valahányszor Mi Account felhasználóként bejelentkezik a Xiaomi weboldalain, különösen valaki másnak a számítógépén vagy nyilvános internetes terminálokon, akkor a munkamenet végén mindig ki kell jelentkeznie.

A Xiaomi nem tartozik felelősséggel a biztonság terén harmadik félnek az Ön személyes információihoz való hozzáférése által annak következtében okozott hiányosságért, hogy Ön nem gondoskodott a személyes információi titkosságáról. Az előzőek ellenére Ön köteles bennünket azonnal értesíteni, ha más internetes felhasználó jogosulatlanul használja az Ön fiókját, vagy ha más módon sérül a biztonság. Az Ön támogatása segít nekünk megvédeni az Ön személyes információnak titkosságát.

4.3 Hozzáférés a készülék egyéb funkcióihoz

Az alkalmazásainknak hozzáférhetnek bizonyos funkciókhoz az Ön készülékén, így a kapcsolatainak való e-mail-küldés bekapcsolásához, SMS-tároláshoz, a Wi-Fi hálózat állapotához stb. Ezeknek az információknak a révén futnak az alkalmazások az Ön készülékén és tud ön kapcsolatban lenni az alkalmazásokkal. Bármikor visszavonhatja engedélyeit azok kikapcsolásával eszközszinten, vagy ha kapcsolatba lép velünk a privacy@xiaomi.com címen.

4.4 Adatmegőrzési irányelv

Az Adatvédelmi irányelvben leírt információgyűjtés céljaira vagy az adott termékre vagy szolgáltatásra vonatkozó külön adatvédelmi irányelvek, illetve az alkalmazandó jogszabályok által megkövetelt személyes adatkezeléshez szükséges ideig tároljuk a személyes adatokat. A részletes tárolási időszakokat az adott szolgáltatás vagy a kapcsolódó termékoldal határozza meg. Megszüntetjük és töröljük vagy névtelenítjük a személyes adatokat, miután a gyűjtés célja megtörtént, vagy miután megerősítjük a törlési kérelmét, vagy miután megszüntettük a megfelelő termék vagy szolgáltatás működését. Ez alól kivételt képeznek azok a személyes adatok, amelyeket közérdek, tudományos, történelmi kutatás vagy statisztikai célból dolgozunk fel. A Xiaomi továbbra is meg fogja őrizni az ilyen típusú információkat a szokásos megőrzési időtartamánál hosszabb ideig, ha ez az alkalmazandó jogszabályok vagy a kérése alapján megengedett, még akkor is, ha a további adatfeldolgozás nem kapcsolódik a gyűjtés eredeti céljához.

5 Az Ön jogai

Személyes adatok ellenőrzése

5.1 Ellenőrzési beállítások

A Xiaomi elismeri, hogy az adatvédelmi aggályok személyről személyre különböznek. Ennélfogva példákat adunk arról, milyen módokon teszi a Xiaomi Önnek lehetővé, hogy korlátozhassa személyes információinak gyűjtését, használatát, feltárását vagy feldolgozását és ellenőrizhesse az adatvédelmi beállításait:

• Kapcsolja be/ki a Felhasználói Élmény Programot és a Tartózkodási Hely Hozzáférési funkciókat;

• Jelentkezzen be vagy ki a Mi Fiókból;

• Xiaomi Cloud szikronizálási funkcióinak ki- és bekapcsolása; és

• Törölje a Xiaomi Cloud-on a i.mi.com-on keresztül tárolt adatokat;

• Kapcsoljon be/ki egyéb, érzékeny vagy személyes információkkal foglalkozó szolgáltatásokat és funkcionalitásokat. Készüléke biztonsági állapotáról több részletet tudhat meg a MIUI Security alkalmazásban is.

Ha Ön korábban elfogadta, hogy mi a fenti célokra használjuk a személyes adatait, ön bármikor meggondolhatja magát, ha ír vagy e-mailt küld nekünk a privacy@xiaomi.com címre.

5.2 A személyes információihoz való jogai

Az alkalmazandó törvényektől és előírásoktól függően Önnek joga van hozzáférni, javítani és törölni minden olyan személyes információt, amelyet Önről tartunk (a továbbiakban: kérelem).

Hozzáférhet és frissítheti a Mi Accountjában lévő személyes információkat a http://account.mi.com címen vagy a fiókjába a készülékén való bejelentkezés révén. További információért kérjük, írjon nekünk, vagy lépjen kapcsolatba velünk az alábbi e-mail címen. E-mail: privacy@xiaomi.com.

Ez az Adatvédelmi irányelv előírja, hogy a kérése megfeleljen az alkalmazandó törvényeknek és szabályoknak, és az alábbi feltételeknek:

(1) A Xiaomi kizárólagos hozzáférésével a kérelemhez és az Ön adatbiztonságának védelme érdekében a kérelemnek írásban kell lennie (kivéve, ha a helyi törvény kifejezetten elismeri a szóbeli kérelmet);

(2) Adjon meg elegendő információt ahhoz, hogy a Xiaomi ellenőrizhesse az Ön személyazonosságát, és biztosítsa, hogy a kérelmező a kért információk tárgya vagy jogi felhatalmazottja.

Amint elegendő információhoz jutunk a kérelem feldolgozásához, akkor a kérésére az Ön vonatkozó adatvédelmi jogszabályai szerint meghatározott határidőn belül válaszolunk.

Részletesebben:

• Önnek joga van ahhoz, hogy világos, átlátható és könnyen érthető információkat kapjon arról, hogyan használjuk személyes adatait, és megismerje a jogait. Ezért biztosítjuk Önnek az Adatvédelmi irányelvben szereplő információkat.

• Az alkalmazandó törvények követelményei alapján az Önre vonatkozóan összegyűjtött és feldolgozott személyes adatok egy példányát az Ön kérésére ingyen biztosítjuk. A releváns adatokra vonatkozó további kérések esetén az alkalmazandó jogszabályok alapján az aktuális adminisztrációs költségeknek megfelelően ésszerű díjat számíthatunk fel.

• Ha az Önről tartott információ helytelen vagy hiányos, akkor jogosult a személyes adatok helyesbítésére vagy kiegészítésére a felhasználás célja alapján.

• Az alkalmazandó jogszabályok követelményei alapján Önnek jogában áll kérni személyes adatainak törlését vagy eltávolítását, ha nincs ésszerű oka annak, hogy továbbra is használjuk. Megfontoljuk a törlési kérelemmel kapcsolatos indokait és megtesszük a megfelelő lépéseket, beleértve a technikai intézkedéseket is. Ha a jogot fenntartják, előfordulhat, hogy a vonatkozó jogi és biztonsági technológiák miatt nem tudjuk azonnal eltávolítani a biztonsági mentési rendszerben található információkat. Ebben az esetben biztonságosan eltároljuk az Ön személyes adatait, és elkülönítjük azokat a további feldolgozástól, amíg a biztonsági másolatot nem lehet törölni vagy névteleníteni.

• Önnek joga van arra, hogy kifogásoljon bizonyos típusú feldolgozást, beleértve a közvetlen marketingre történő feldolgozást (beleértve a profilalkotást is), és bizonyos körülmények között akkor is, ha a feldolgozás jogalapja (beleértve a profilalkotást is) jogos érdekeinket képviseli.

Különösen bizonyos joghatóságok szerint:

• Önnek jogában áll tőlünk személyes adatai feldolgozásának korlátozását kérni. Megfontoljuk az Ön korlátozási kérelmére vonatkozó indokait. Amennyiben az indokok egybevágnak a GDPR rendelkezéseivel, személyes adatait csak a GDPR szerint alkalmazandó körülmények között dolgozzuk fel, és tájékoztatjuk Önt a feldolgozás korlátozásának megszüntetése előtt.

• Önnek jogában áll, hogy ne kizárólag az automatizált feldolgozáson alapuló döntést hozzon, beleértve a profilalkotást is, amely Önre vonatkozó joghatásokat vagy hasonló módon jelentős hatást gyakorol Önre.

• Önnek jogában áll megkapni személyes adatait strukturált, általánosan használt formátumban és továbbítani azokat egy másik adatkezelőnek.

Jogunk van megtagadni a nem értelmes/zavaros kérelmek feldolgozását, a mások magánélethez való jogát sértő kérelmeket, a rendkívül irreális kérelmeket, az aránytalan technikai munkát igénylő kérelmeket és a helyi törvények által nem szükséges kérelmeket, nyilvánosságra hozott információkat, a bizalmas körülmények között megadott információkat. Ha úgy véljük, hogy az információ törlésére vagy hozzáférésére vonatkozó kérelem bizonyos szempontjai azt eredményezhetik, hogy nem tudjuk jogszerűen használni az információt a fent említett csalás- és biztonsági célok érdekében, akkor szintén el lehet utasítani.

5.3 Hozzájárulás visszavonása

Ön kérésre visszavonhatja a korábban nekünk adott hozzájárulását, beleértve a birtokában lévő vagy ellenőrzött személyes adatok gyűjtését, használatát és/vagy közzétételét. Az Ön által használt szolgáltatás alapján ellátogathat a Mi fiókkezelő központ oldalára a https://account.xiaomi.com/pass/del címen, vagy küldjön e-mailt a következő címre: privacy@xiaomi.com. A kérelem benyújtásától számított ésszerű időn belül dolgozzuk fel a kérelmét, és utána a kérelmének megfelelően nem gyűjtünk, nem használunk és nem tárunk fel személyes információt Önről.

Attól függően, hogy milyen mértékben vonja vissza tőlünk a beleegyezését, előfordulhat, hogy nem tudja majd élvezni a Xiaomi termékek és szolgáltatások minden előnyét. Az Ön hozzájárulásának vagy engedélyének visszavonása nem befolyásolja feldolgozásunk érvényességét a beleegyezés alapján a visszavonásig.

5.4 Szolgáltatás vagy fiók törlése

Ha egy adott terméket vagy szolgáltatást szeretne törölni, küldjön e-mailt a privacy@xiaomi.com címre a kijelentkezési szolgáltatásért.

Ha törölni szeretné a Mi fiókot, kérjük, vegye figyelembe, hogy a törlés megakadályozza, hogy a Xiaomi termékeit és szolgáltatásait teljes körűen használhassa. A visszavonást bizonyos körülmények között meg lehet akadályozni vagy késleltetni. Például, ha a számláján még mindig fennmaradnak pénzösszegek, mint például a Mi Music díjmentes tagszolgáltatása, a Témák áruházban fizetett téma, vagy a Mi Finance-ban fizetetlen hitel stb., nem tudjuk azonnal támogatni a kérését.

Amikor egy harmadik fél fiókján keresztül jelentkezik be a Xiaomi-ba, a harmadik féltől kell kérnie a fiók törlését.

6 A személyes információk továbbításának módja

A Xiaomi egy globális működési és vezérlési infrastruktúrán keresztül dolgozza fel és készít biztonsági másolatot a személyes adatokról. Jelenleg a Xiaomi rendelkezik adatközpontokkal Kínában, Indiában, az Egyesült Államokban, Németországban, Oroszországban és Szingapúrban. Az Adatvédelmi irányelvben leírt célokra az Ön adatait az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően át lehet adni ezeknek az adatközpontoknak.

Személyes adatait harmadik féltől származó szolgáltatókhoz és üzleti partnerekhez is továbbíthatjuk, ezért adatait más országokba vagy régiókba is továbbíthatják. Azok a joghatóságok, ahol ezek a globális létesítmények találhatók, megvédhetik vagy nem védhetik meg a személyes adatokat ugyanazokkal a szabványokkal, mint az Ön joghatósága. A különböző adatvédelmi jogszabályok különböző kockázatokat jelentenek, és a személyes adatait a tengerentúli létesítményekbe továbbíthatjuk és ott tárolhatjuk. Ez azonban nem változtatja meg az ezen Adatvédelmi irányelv betartását és a személyes adatainak védelmét.

Pontosabban:

• A kontinentális Kína területén végzett műveletek során összegyűjtött és generált személyes adatokat a Kínában található adatközpontokban tároljuk, kivéve a határokon átnyúló átviteleket, amint azt az alkalmazandó jog engedélyezi.

• Az Oroszországban végzett tevékenységeink során gyűjtött és generált személyes adatokat az oroszországi adatközpontokban dolgozzuk fel és tároljuk, kivéve az orosz törvények által engedélyezett határokon átnyúló adattovábbításokat.

• Az Indiában végzett műveletek során gyűjtött és generált személyes adatokat az Indiában található adatközpontokban tároljuk.

Amennyiben személyes adatokat kell átadnunk az Ön joghatóságán kívül, akár leányvállalatainknak, akár harmadik fél szolgáltatóknak, meg kell felelnünk a vonatkozó jogszabályoknak. Biztosítjuk, hogy minden ilyen átvitel megfeleljen az alkalmazandó helyi adatvédelmi jogszabályoknak egységes óvintézkedések alkalmazásával. Többet is megtudhat az alkalmazott óvintézkedésekről, ha kapcsolatba lép velünk a privacy@xiaomi.com címen.

Ha az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén használja a termékeinket és szolgáltatásainkat, a Xiaomi Technology Netherlands B.V. adatkezelőként fog működni, és az adatfeldolgozásért a Xiaomi Singapore Pte Ltd lesz felelős. Az elérhetőségek megtalálhatók a "Kapcsolat" részben.

Ha a Xiaomi megosztja az Öntől az EGT-ben származtatott személyes adatokat egy Xiaomi csoporthoz tartozó egységgel vagy az EGT-n kívüli harmadik fél szolgáltatójával, ezt az EU szabványos szerződési feltételei vagy bármely más, a GDPR-ben előírt óvintézkedés alapján fogjuk megtenni.

7 Kiskorúak védelme

Úgy véljük, hogy a szülő vagy gondviselő felelőssége, hogy felügyelje termékeink vagy szolgáltatásaink gyermek általi használatát. Ugyanakkor nem nyújtunk szolgáltatásokat közvetlenül a gyermeknek, és nem használjuk fel a gyermek személyes adatait marketing céljára.

Ha Ön szülő vagy gondviselő, és úgy gondolja, hogy a kiskorú személyesen adta meg a Xiaomi-nak a személyes adatait, kérjük, forduljon hozzánk a privacy@xiaomi.com címen, hogy biztosítsuk a személyes adatok azonnali eltávolítását és a kiskorú leiratkoztatására az adott Xiaomi szolgáltatásokról.

8 El kell fogadnom harmadik felek feltételeit?

Adatvédelmi Szabályzatunk nem vonatkozik harmadik felek által kínált termékekre vagy szolgáltatásokra. A használt Xiaomi terméktől vagy szolgáltatástól függően az tartalmazhatja harmadik fél termékeit, hangtámogatást, kamerafeldolgozást, videolejátszást, rendszertisztítást és biztonsági szolgáltatásokat, játékokat, statisztikákat, közösségi média interakciót, fizetés-feldolgozást, térképes navigációt, megosztást, push-t, információszűrést, beviteli módokat stb. Ezek közül néhányat a harmadik felek weboldalaira való hivatkozás formájában nyújtanak, néhányat pedig SDK-k, API-k stb. formájában fognak elérni. Akkor is gyűjthetnek információkat, ha ezeket a termékeket vagy szolgáltatásokat használja. Ezért javasoljuk, hogy fordítson időt arra, hogy elolvassa a harmadik fél adatvédelmi irányelvét úgy, ahogy a miénket. Nem felelünk azért és nem tudjuk ellenőrizni, hogyan használják harmadik felek az általuk Öntől gyűjtött személyes információkat. Az Adatvédelmi irányelvünk nem terjed ki a szolgáltatásainkból hivatkozott egyéb weboldalakra.

Az alábbiakban példákat mutatunk be arra vonatkozóan, hogy a harmadik felek feltételei és adatvédelmi irányelvei alkalmazhatók a fent felsorolt termékek használatakor is:

• Ha harmadik fél fizetési szolgáltatóját használja a megrendelés véglegesítéséhez és fizetéshez, a fizetés során megadott személyes adatokat a harmadik fél adatvédelmi irányelveinek megfelelően kezelik.

• Ha a MIUI Security alkalmazásban a Biztonsági vizsgálat funkciót használja, az alábbi lehetőségek alkalmazhatók a szolgáltatás-választás függvényében:

• Az Avast adatvédelmi és adatvédelmi irányelve: https://www.avast.com/privacy-policy

Licencszerződés az AVL SDK for Mobile számára: http://co.avlsec.com/License.en.html?l=en

• A Tencent adatvédelmi irányelve: https://privacy.qq.com

• Ha a MIUI Security alkalmazásban a Tisztító funkciót használja, az alábbi lehetőségek alkalmazhatók a szolgáltatás-választás függvényében:

• A Cheetah Mobile adatvédelmi irányelve: https://www.cmcm.com/policies/privacy-policy

• A Tencent adatvédelmi irányelve: https://privacy.qq.com

• A MIUI számos speciális alkalmazásában a reklámszolgáltatás használatával az alábbiak egyike kerül alkalmazásra a választott szolgáltatás alapján:

• A Google adatvédelmi irányelve: https://policies.google.com/privacy

• A Facebook adatvédelmi irányelve: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• A Google beviteli módszere használatakor a Google adatvédelmi irányelve érvényes: https://policies.google.com/privacy

9 Hogyan frissítjük ezt az Adatvédelmi irányelvet

Az üzleti és technológiai változások alapján rendszeresen felülvizsgáljuk az Adatvédelmi irányelvet, és frissíthetjük ezt az Adatvédelmi irányelvet. Ha jelentős változtatásokat teszünk az Adatvédelmi irányelvben, a regisztrált kapcsolattartási adatainkon keresztül, például e-mailben értesítjük Önt (elküldjük a fiókjánál megadott e-mail címre), vagy közzétesszüka Xiaomi weboldalain, vagy értesítjük Önt mobileszközökön keresztül, hogy tudjon az összegyűjtött információkról és arról, hogyan használjuk azokat. Az Adatvédelmi irányelv ilyen módosításait a hirdetményben vagy a weboldalon megadott hatálybalépési időponttól kell alkalmazni. Javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze az oldalt az adatvédelmi gyakorlatainkról szóló legfrissebb információkért. A termékek és szolgáltatások folyamatos használata a weboldalon, a mobil és/vagy bármely más eszközön a frissített Adatvédelmi irányelv elismerésének minősül. Kifejezett hozzájárulását fogjuk kérni, ha további személyes adatokat gyűjtünk Öntől, vagy amikor új célokra használjuk vagy nyilvánosságra hozzuk személyes adatait.

10. Egyebek

10.1 Egyszeri webes bejelentkezés

Az Ön joghatóságától függően a az OAuth szolgáltatások által biztosított különböző módokon jelentkezhet be a weboldalunkra. Ezek a szolgáltatások hitelesítik az ön személyazonosságát, lehetőséget adnak önnek, hogy bizonyos személyes információkat megosszon (így a nevét és az e-mail-címét) velünk, és előre kitöltse a jelentkezési lapunkat. Az OAuth szolgáltatások lehetőséget adnak eldönteni, hogy a profil oldalán információkat tesz-e közzé az ezen a weboldalon folytatott személyes tevékenységeiről, hogy azokat megossza másokkal a hálózatán belül.

11 Kapcsolatfelvétel

Ha bármilyen megjegyzése vagy kérdése van az Adatvédelmi Szabályzatunkról vagy kérdése van a személyes információinak a Xiaomi által való gyűjtésével, felhasználásával és közzétételével kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk az „Adatvédelmi irányelv”-re hivatkozva. Ha a hozzáférési/letöltési kérelmekkel kapcsolatos adatvédelmi vagy személyes információkra vonatkozó kérdéseket kapunk, van egy profi csapatunk a problémák megoldására. Ha a kérdés önmagában is jelentős problémát vet fel, további információkat kérhetünk Öntől. Ha nem elégedett a kapott válasszal, átadhatja a panaszt az illetékes hatóságának. Ha velünk konzultál, tájékoztatást adunk a vonatkozó panaszbenyújtási csatornákról, amelyek az aktuális helyzete alapján alkalmazhatók.

Xiaomi Communications Co., Ltd. #019, 9th Floor, Building 6, 33 Xi'erqi Middle Road, Haidian District, Beijing, China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422 E-mail: privacy@xiaomi.com

EGT-felhasználók számára: Xiaomi Technology Netherlands B.V. Room 04-106, Wework Strawinskylaan 4117 4th Floor, Atrium North Tower Amsterdam, 1017XD

Köszönjük, hogy időt fordított az Adatvédelmi szabályzatunk elolvasására!