Xiaomi Personvernerklæring

Personvernerklæringen vår ble oppdatert 15. januar 2021.

Vennligst bruk tid på å bli kjent med innholdet og gi oss tilbakemelding dersom du har spørsmål tilknyttet personvernserklæringen.

Om oss

Xiaomi Singapore Pte. Ltd., Xiaomi Technology Netherlands B.V., og deres tilknyttede selskaper (som refererer til Xiaomi-enhetene som er beskrevet i den siste årsrapporten til Xiaomi Corporation; vennligst klikk her og finn "Nyere inntjeningsrapport" for detaljer) innen Xiaomi Group (heretter kalt "Xiaomi", "vi", "vår" eller "oss") tar personvernet ditt veldig alvorlig. Denne personvernserklæringen er formet med utgangspunkt i dine behov, og det er viktig at du i den sammenheng har forståelse av vår innhenting av personlig informasjon og bruken av denne, samtidig som at det sikres at du har kontroll over din personlige informasjon som blir gitt til Xiaomi.

Om denne personvernserklæringen

Utenom spesifikke Xiaomi-produkter eller tjenester som opererer med egne personvernserklæringer, så gjelder denne personvernserklæringen alle Xiaomi-enheter, -nettsider og -applikasjoner som refererer til eller viser til denne personvernserklæringen. Denne personvernserklæringen forklarer hvordan Xiaomi innhenter, bruker, bekjentgjør, bearbeider og sikrer enhver personlig informasjon som du gir oss eller som vi innhenter fra deg når du bruker våre produkter og tjenester lokalisert på nettstedene: https://www.mi.com, https://en.miui.com, https://account.xiaomi.com, og være applikasjoner som vi tilbyr på våre mobile enhenter. Dersom et Xiaomi-produkt opererer med egne personvernserklæringer, så vil den separate personvernserklæringen være prioritert, men alt som ikke er spesielt dekket vil inngå i denne personvernerklæringen. Videre, hvordan bestemte produkter og tjenester samler inn og behandler dine personlige opplysninger, kan også variere avhengig av modell, tjenesteversjon eller region. Vi anbefaler at du henviser til den separate personvernerklæringen for ytterligere detaljer.

I denne personvernserklæring, menes "personlig opplysninger" som den informasjon som kan bli brukt direkte eller indirekte til å identifisere en person eller et individ, enten fra informasjonen alene eller fra den informasjon kombinert med annen informasjon Xiaomi har tilgang til som angår personen eller individet. Vi vil bruke dine personlige opplysninger strengt i samsvar med personvernsreglene. Der sammenhengen krever det, skal personlig informasjon også omfatte sensitive personopplysninger eller informasjon som kan kategoriseres i henhold til gjeldende lov.

Hvordan kan vi hjelpe deg

Vi ønsker det beste for alle våre brukere. Dersom du har bekymringer vedrørende vår praksis tilknyttet datainnsamling som oppsummert i denne personvernserklæringen, vennligst kontakt https://privacy.mi.com/support for disse spesifikke bekymringene. Vi ønsker gjerne å høre fra deg. Dersom du har et uavklart personvern eller databrukbekymring som vi ikke har adressert tilfredsstillende, vennligst kontakt vår amerikanske tredjeparts tvisteløsningsleverandør (gratis) ved https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Se også "Kontakt oss" nedenfor.

alt

1 Hvilken informasjon som blir innhentet og hvordan blir den brukt?

1.1 Hvilken informasjon som blir innhentet

For å kunne tilby våre tjenester til deg, vil vi be deg om å gi personlig informasjon som er nødvendig for å kunne tilby disse tjenestene. Vi samler kun informasjonen som er nødvendig for dets spesifiserte, konkrete, eksplisitte og legitime formål og skal sikre at informasjonen ikke ikke viderebehandlet på en måte som er uforenlig med disse formålene. Du har rett til å velge om du vil gi informasjonen vi har bedt om, men i de fleste tilfeller, hvis du ikke oppgir dine personlige opplysninger, kan vi kanskje ikke gi deg våre produkter eller tjenester eller svare på dine spørsmål.

Avhengig av hvilken tjeneste du velger, kan vi samle inn følgende typer informasjon:

1.1.1 Informasjon som du gir til oss

Vi forbeholder oss retten til å samle inn all personlig informasjon du gir oss, som er nødvendig for tjenesten du velger. For eksempel kan du oppgi navn, mobiltelefonnummer, e-postadresse, leveringsadresse, bestilling, faktureringsdetaljer, bankkontonummer, kontoinnehavers navn, kredittkortnummer og annen informasjon hvis du bruker mi.com detaljhandelstjenester; du kan synkronisere materiale eller data hvis du bruker Xiaomi Cloud-tjenester; du kan oppgi kjønn, sikkerhetsrelatert informasjon og annet hvis du oppretter en konto; du kan oppgi kallenavn, e-postadresse, bilder, videoer eller annen nødvendig informasjon dersom du deltar i en kampanjeaktivitet; du kan oppgi navn, telefonnummer og adresse hvis du samhandler med oss, vårt innhold eller vår markedsføring, eller vinner en premie.

1.1.2 Informasjon vi innhenter i bruken av tjenester

• Enhets- eller SIM-relatert informasjon. For eksempel, IMEI-nummer/OAID-nummer, GAID-nummer, IMSI-nummer, MAC-adresse, serienummer, MIUI-versjon og -type, ROM-versjon, Android-versjon, Android-ID, ROM-ID, SIM-kortoperatør og dens plasseringsområde, skjermvisning, informasjon om enhetens tastatur, enhetens produsentdetaljer og modellnavn, enhetsaktiveringstid, nettverksoperatør, tilkoblingstype, grunnleggende maskinvareinformasjon, salgskanal og bruksinformasjon (for eksempel CPU, lagring, batteribruk, skjermoppløsning og enhetstemperatur, kameraobjektmodell,, tid for skjerm opplyst og tid for skjerm ulåst).

• Informasjon som er spesifikk for deg som kan tildeles av tredjeparts tjenesteleverandører og samarbeidspartnere: Vi kan samle inn og bruke informasjonen som annonserings-IDen din tildelt av tredjeparts tjenesteleverandører og samarbeidspartnere.

• Informasjon relatert til bruksprogrammet ditt, inkludertunike identifikatorer for applikasjonen (f.eks. VAID-nummer, OAID-nummer, AAID-nummer, Instance-ID), programbasert informasjon, for eksempel applikasjonsliste, program ID-informasjon, SDK-versjon, systemoppdateringsinnstillinger, programinnstillinger (region, språk, tidssone, skrift, tiden applikasjonen dukker opp/går ut av forgrunnen) og applikasjonsstatusoppføring (f.eks. nedlasting, installering, oppdatering, sletting).

• Informasjon som genereres når du bruker en MIUI-tjeneste, slik som merkene dine, rangeringene, påloggingsinformasjonen og surfepostene i Mi Community; meldingene dine i Mi Community (bare synlige for både sendende og mottakende parter); avspillingsloggen for lyd og søk i musikktjenester; dine liker, kommentarer, favoritter, delinger, søk i tematjenester; systemspråk, land og region, nettverksstatus, liste over apper i App Vault; din bruksinformasjon, inkludert region, IP, relevant innholdsleverandør, bakgrunnsendringsfrekvens, bildevisninger, bildesurfingsmodus, varighet på bildesurfing, klikk og eksponering av artikler, abonnementer i Wallpaper Carousel.

• Plasseringsinformasjon (kun for spesifikke tjenester/funksjoner): ulike typer informasjon på din nøyaktige eller omtrentlige plassering hvis du bruker stedrelaterte tjenester (navigasjonsprogramvare, værprogramvare og programvaren med enhetslokaliseringsfunksjonalitet). For eksempel region, landskode, by kode, mobil nettkode, mobil landskode, celle identitet, lengdegrad og breddegradsinformasjon, tidssoneinnstillinger, språkinnstillinger. Du kan slå av posisjonsinformasjonen for hvert program når som helst i telefoninnstillingene (Innstillinger - Tillatelser).

• Logginformasjon: Informasjon relatert til bruken av bestemte funksjoner, apper og nettsteder. For eksempel kan informasjonskapsler og andre identifikatorteknologier, IP-adresser, nettverksforespørselsinformasjon, midlertidig meldingshistorikk, standard systemlogger, krasjinformasjon og logginformasjon generert ved bruk av tjenestene (for eksempel registreringstid, tilgangstid, aktivitetstid osv.).

• Øvrig informasjon: Miljøegenskapsverdi (ECV) (f.eks. verdi generert fra Mi-konto-ID, enhets-ID, tilkoblet Wi-Fi-ID og lokasjonsinformasjon).

1.1.3 Informasjon fra tredjepartskilder

Når loven tillater det, samler vi informasjon om deg fra tredjeparts kilder. For eksempel:

• for visse tjenester som kan omfatte konto og finansielle transaksjoner, med din autorisasjon, kan vi validere informasjonen du har levert (for eksempel telefonnummer) gjennom legitime tredjepartskilder for sikkerhet og svindelforebygging;

• vi kan motta utpekte identifikatorsymboler (for eksempel IMEI/OAID/GAID fra en annonsør) for å tilby annonseringstjenester til deg;

• vi kan også få tak i visse opplysninger som konto-ID og kallenavn, avatar og e-postadresser fra tredjeparts sosiale nettverkstjenester (for eksempel når du bruker en sosial nettverkskonto for å logge på en Xiaomi-tjeneste);

• informasjon om deg som andre har gitt oss (f.eks. leveringsadressen som andre brukere kan gi oss når de kjøper produkter for deg via mi.com-tjenester).

1.1.4 Ikke identifiserbar informasjon

Vi kan også samle inn andre typer opplysninger som ikke er direkte eller indirekte knyttet til et individ, og som kanskje ikke er definert som personlig informasjon i henhold til gjeldende lokale lover. Slik informasjon kalles ikke-identifiserbar informasjon. Vi kan samle inne, overføre og avdekke ikke-identifiserbar informasjon. Her er noen eksempler på informasjon vi samler inn, og hvordan vi kan bruke den i et ikke-identifiserbart samlet format:

• Vi kan inkludere statistiske data som genereres når du bruker en bestemt tjeneste (f.eks. Ikke-identifiserbar enhetsrelatert informasjon, daglige brukshendelser, sidetilgangshendelser, sidetilgangstidshendelser og sesjonshendelser);

• Nettverksovervåkingsdata (f.eks. forespørselstid, antall forespørsler eller feilforespørsler osv.);

• Applikasjonskrasjhendelser (f.eks. loggingen som genereres automatisk etter at applikasjonen krasjet osv.).

Formålet med slik samling er å forbedre tjenestene vi gir deg. Type og mengde informasjon som samles, avhenger av hvordan du bruker våre produkter og/eller tjenester.

Vi samler slik informasjon for å gi deg mer nyttig informasjon, og for å forstå hvilke deler av våre nettsteder, produkter og tjenester du er mest interessert i. For eksempel trenger vi kanskje bare antall brukere som er aktive på en dag; og vi trenger ikke å vite den dagen hvem som er aktiv, så samlede data er nok for statistisk analyse. Vi vil forsøke å isolere dine personlige data fra ikke-identifiserbar informasjon og sikre at de to typer data blir brukt hver for seg. Men hvis vi kombinerer ikke-identifiserbar informasjon med personlig informasjon, vil slik kombinert informasjon bli behandlet som personlig informasjon så lenge den forblir kombinert.

1.2 Hvordan vi bruker den personlige informasjonen som vi innhenter

Formålet med å samle personlig informasjon er for å gi deg produkter og/eller tjenester, og for å sikre at vi overholder gjeldende lover, forskrifter og andre reglement. Dette innebærer:

• Anskaffelse, bearbeiding, vedlikehold, forbedring og utvikling av våre produkter og/eller tjenester til deg, for eksempel levering, aktivering, verifisering, ettersalg, kundestøtte og annonsering.

• Implementere og opprettholde sikkerhetssikring for å hindre tap og svindel, for eksempel å bistå med å identifisere brukere, verifisere brukeridentitet. Vi bruker kun informasjonen din for å bekjempe svindel når følgende to betingelser er oppfylt: det er nødvendig; og dataene som brukes til evaluering er i samsvar med Xiaomis legitime interesser for å beskytte brukere og tjenester.

• Håndtering av dine spørsmål eller forespørsler om utstyr og tjenester, for eksempel å svare på kundeforespørsler, sende system- og programvarsler, administrere aktiviteter (som f.eks. konkurranser).

•Gjennomføring av relevante salgsfremmende aktiviteter, for eksempel å levere markedsførings- og reklamemateriell og oppdateringer. Hvis du ikke lenger ønsker å motta visse typer markedsføringsmateriell, kan du velge bort via metoden som er gitt i meldingen (for eksempel avmeldingslenken nederst i meldingen) med mindre annet er spesifisert under gjeldende lover. Se også "Dine rettigheter" nedenfor.

• Interne formål, som dataanalyse, forskning og utvikling av statistisk informasjon relatert til bruk av våre produkter eller tjenester for å forbedre våre produkter eller tjenester. For eksempel utføres maskinlæring eller modellalgoritmetrening etter de-identifikasjonsbehandling.

• Optimalisere ytelsen til enheten, for eksempel å analysere minnebruk eller CPU-utnyttelse av applikasjonen.

• Lagre og vedlikeholde informasjon relatert til deg for vår forretningsvirksomhet (for eksempel bedriftsstatistikk) eller for å oppfylle våre juridiske forpliktelser.

• Behandling basert på legitime interesser fra Xiaomi (i gjeldende jurisdiksjoner, for eksempel under GDPR). Legitime interesser inkluderer å gjøre det mulig for oss å administrere og drive virksomheten vår mer effektivt og tilby våre produkter og tjenester; beskytte sikkerheten til våre virksomheter, systemer, produkter, tjenester og kunder (inkludert for tapsforebygging og bedrageriforebygging); intern ledelse; å overholde interne retningslinjer og prosesser; og andre legitime interesser beskrevet i denne erklæringen. For eksempel for å sørge for sikkerheten til tjenestene våre, og for å hjelpe oss med å forstå statusen til applikasjonene våre, kan vi registrere relevant informasjon, for eksempel hyppigheten av din bruk, informasjon om krasjlogger, samlet bruk, ytelsesdata og kilde av søknad; For å forhindre at uautoriserte leverandører låser opp enheter, kan vi samle inn Mi-konto, serienummer og IP-adresse på den brukte datamaskinen, serienummeret og enhetsinformasjonen til telefonen din.

• Gi lokale tjenester som ikke krever kommunikasjon med våre servere, for eksempel bruk av Notes på enheten.

• Andre formål med ditt samtykke.

Her er mer detaljerte eksempler på hvordan vi bruker informasjonen din (som kan inneholde personlig informasjon):

• Aktivere og registrere dine kjøpte Xiaomi-produkter eller tjenester for deg.

• Opprette og vedlikeholde Mi-kontoen din. Personlig informasjon som samles inn når du oppretter en Mi-konto på våre nettsider eller via våre mobile enheter, brukes til å lage den personlige Mi-kontoen og profilsiden for deg.

• Behandler innkjøpsordren din. Informasjon knyttet til e-handelsordrer brukes til å behandle innkjøpsordren og relaterte ettersalgstjenester, inkludert kundesupport og gjenleveranse. I tillegg vil bestillingsnummeret bli brukt til å krysse sjekken med leveringspartneren, samt å registrere leveransen av pakken. Mottakerinformasjon, inkludert navn, adresse, telefonnummer og postnummer vil bli brukt til levering. Din e-postadresse brukes til å sende deg pakkesporingsinformasjon. En liste over kjøpte varer brukes til å skrive ut en faktura og gjør det mulig for kunden å se hvilke varer som er i pakken.

• Delta i Mi Community. Personlig informasjon relatert til Mi Community eller andre Xiaomi Internett-plattformer kan brukes til visning av profilsider, samhandling med andre brukere og deltakelse i Mi Community.

• Tilby MIUI-tjenester. Følgende informasjon: (informasjon om enhet eller SIM-kort, inkludert GAID-nummer, IMEI-nummer, IMSI-nummer, telefonnummer, enhets-ID, enhetsoperativsystem, MAC-adresse, enhetstype, system- og ytelsesinformasjon og lokaliseringsinformasjon, inkludert mobillandskode, mobilnettverkskode, plasseringsområdekode og celleidentitet), brukes til å aktivere MIUI-tjenester.

• Diagnostisere aktiveringsfeil. Plasseringsrelatert informasjon brukes til å få tilgang til SIM-kortaktiveringsfeil (for eksempel SMS-gateways og nettverksfeil) for å identifisere nettverksoperatøren for tjenesten og å varsle nettverksoperatøren om den feilen.

• Tilby andre MIUI-tjenester. Informasjon som er samlet inn når du benytter MIUI-tjenester, brukes til å utføre funksjonene til den tjenesten, samtidig som tjenesten optimaliseres, f.eks. laste ned, oppdatere, registrere, utføre eller optimalisere aktiviteter knyttet til MIUI-tjenester. Personlig informasjon som er innhentet av Temaer kan for eksempel gi personlig tilpassede temaanbefalingstjenester basert på nedlastings- og nettlesingsloggen.

• Finne enheten. Hvis du mister telefonen din eller den blir stjålet, kan Xiaomi Finn-enhetsfunksjon hjelpe deg med å finne og sikre telefonen. Du kan finne telefonen din på et kart ved hjelp av posisjonsinformasjon fra telefonen. Når du aktivt leter etter telefonen din, blir plasseringsinformasjon fanget fra mobilenheten din; I noen situasjoner er denne informasjonen hentet fra celletårn eller Wi-Fi-hotspots. Du kan slå denne funksjonen på eller av når som helst innenfor telefoninnstillingene (Innstillinger - Mi-konto - Xiaomi Cloud - Finn enhet).

• Opptaksstedsinformasjon på bilder. Du kan ta opp posisjoninformasjonen din mens du tar et bilde. Denne informasjonen vil bli synlig i fotomappen, og stedet blir lagret i egenskapsinformasjonen til bildene dine. Hvis du ikke ønsker å ha plassering på stedet mens du tar et bilde, kan du slå av dette når som helst i kamerainnstillingene på enheten.

• Levere meldingsfunksjoner (for eksempel Mi Talk, Mi Message). Hvis du laster ned og bruker Mi Talk, kan informasjon som er samlet inn av Mi Talk, brukes til å aktivere denne tjenesten og identifisere bruker og meldingsmottaker. I tillegg lagres chattehistorikk for å gjøre det enklere å laste inn chattloggen etter at en bruker har installert apper eller for synkronisering på tvers av enheter. Informasjon (avsenderens og mottakers telefonnumre og Mi Message ID-er) kan brukes til Mi Message for å aktivere tjenestene.

• Levere plasseringstjenester. I løpet av bruken av MIUI-tjenester kan stedinformasjon også brukes av oss eller tredjeparts tjenesteleverandører og forretningspartnere (for mer informasjon, se "Hvordan deler vi, overfører og offentliggjør dine personlige opplysninger" nedenfor) for å gi deg riktig versjon av tjenesten og gi nøyaktige opplysninger om stedet for best mulig brukeropplevelse, f.eks værinformasjon, plasseringstilgang (som en del av Android-plattformen). Du kan slå av plasseringstjenester i innstillinger, eller slå av bruk av plasseringstjenester for en app når som helst.

• Forbedre brukeropplevelsen gjennom data-, maskinvare- og programvareanalyse. Noen innloggingsfunksjoner, for eksempel brukeropplevelsesprogrammet, tillater Xiaomi å analysere data om hvordan brukerne bruker mobiltelefonen, MIUI-tjenestene og andre tjenester levert av Xiaomi for å forbedre brukeropplevelsen, for eksempel å sende krasjrapporter. Xiaomi skal også gjennomføre maskinvare- og programvareanalyse for å forbedre brukeropplevelsen ytterligere.

• Lar deg bruke Sikkerhetssenter. Samlet informasjon kan brukes til sikkerhets- og systemoppdateringsfunksjoner i sikkerhetsapplikasjonen, for eksempel sikkerhetssøk, batterisparer, blokkleringsliste, renser osv. Noen av disse funksjonene drives av tredjeparts tjenesteleverandører og/eller forretningspartnere (mer informasjon finner du under "Slik deler, overfører og offentlig utleverer vi den personlige informasjonen din" nedenfor). Informasjon (som ikke er personlig informasjon slik som virusdefinisjonslister) brukes til sikkerhetsskannefunksjoner.

• Tilby push-tjeneste. Mi-konto-ID, GAID, FCM-token, Android-ID og Space ID (bare på Xiaomi-enheter med andre plassfunksjon på) vil også bli brukt til å tilby Xiaomi push-tjenesten og Mi Notification-tjenesten for å evaluere annonseringsytelse og sende varsler fra MIUI om programvareoppdateringer eller nye produkt kunngjøringer, inkludert informasjon om salg og kampanjer. For å tilby tjenesten ovenfor til deg vil applikasjonsrelevant informasjon (appversjons-ID, app-pakkenavn) og enhetsrelevant informasjon (modell, merke) også bli samlet inn. Vi kan bruke dine personlige opplysninger til å sende deg push-meldinger (enten ved å sende meldinger i våre tjenester, via e-post eller på annen måte) som tilbyr eller annonserer våre produkter og tjenester og/eller produktene og tjenestene til utvalgte tredjeparter. Dette gjøres bare med ditt samtykke, der det kreves i henhold til gjeldende lover. Du kan når som helst melde deg fra å motta markedsføringsinformasjon fra oss og tredjepart til enhver tid, ved å endre innstillingene dine under Enhetsinnstillinger, eller administrere dine preferanser gjennom tredjepartsprogrammet/nettstedet ved hjelp av Xiaomi-push. Se også "Dine rettigheter" nedenfor.

• Verifisere brukeridentitet. Xiaomi bruker ECV-verdien til å verifisere brukeridentiteten og unngå uautoriserte pålogginger.

• Samle inn tilbakemeldinger fra brukerne. Tilbakemeldingen du velger å gi, er verdifull for å hjelpe Xiaomi til å forbedre våre tjenester. For å følge opp tilbakemeldingene du har valgt å gi, kan Xiaomi korrespondere med deg ved hjelp av de personlige opplysninger du har oppgitt, og lagre oversikt over denne korrespondansen for problemløsing og serviceforbedring.

• Sende merknader. Fra tid til annen kan vi bruke dine personlige opplysninger til å sende viktige merknader, for eksempel merknader om kjøp og endringer i våre vilkår, reglement og retningslinjer. Siden slik informasjon er kritisk for samhandlingen med Xiaomi, anbefales det ikke at du nekter å motta slik informasjon.

• Gjennomføre av salgsfremmende aktiviteter. Hvis du melder deg på veddemål, konkurranser eller lignende gjennom Xiaomi sosiale medier, kan vi bruke den personlige informasjonen du oppgir for å sende deg disse belønningene.

• Tilby personlig tilpassede tjenester og innhold, inkludert annonser. For å beskytte personvernet ditt bruker vi en unik identifikator i stedet for navnet ditt, e-postadressen eller annen informasjon som du kan identifiseres direkte med, for å gi deg personlige produkter, tjenester og aktiviteter, inkludert reklame.

Vi kan kombinere denne informasjonen med annen informasjon (inkludert informasjon på tvers av ulike tjenester eller enheter som datamaskiner, mobiltelefoner, smartTVer og andre tilkoblede enheter) for å tilby og forbedre våre produkter, tjenester, innhold og annonsering.

For eksempel kan vi bruke dine Mi-kontodetaljer i alle tjenester du bruker som krever en Mi-konto. Videre, for å gi deg en bedre opplevelse og forbedre våre tjenester, samtidig som du overholder relevante lover og forskrifter med ditt samtykke (der det er påkrevet) kan vi sortere informasjon fra forskjellige produkter, tjenester eller utstyr fra deg, eller relatert til deg, for å danne en etikett, å gi forslag, tilpasset innhold og personlige funksjoner.

For personlig tilpassede annonser vil disse for eksempel bli gitt basert på dine aktiviteter, bruk og preferanser knyttet til våre apper og tjenester. Vi lager profiler ved å analysere nevnte informasjon og bygge segmenter (lage grupper med spesifikke delte egenskaper) og ved å plassere din personlige informasjon i ett eller flere segmenter. Målrettet markedsføring gjøres bare med ditt samtykke, der det kreves i henhold til gjeldende lover. Du har rett til å fravike fra å motta personlige annonser og motsette seg profilering, inkludert det som utføres for direkte markedsføring, når som helst.

Og i henhold til årsakene til kombinasjonen ovenfor og kravene i gjeldende lover, vil vi gi deg spesifikke kontrollmekanismer for en slik kombinasjon. Du har rett til å melde fra å motta direkte markedsføring fra oss og automatisert beslutningstaking osv. For å utøve disse rettighetene, kan du når som helst slå den på eller av i Innstillinger (Innstillinger > Passord og sikkerhet > Personvern > Annonsetjenester eller Innstillinger > Passord og sikkerhet > Systemsikkerhet > Annonsetjenester), eller du kan kontakte oss via https://privacy.mi.com/support, eller se kontrollmekanismene beskrevet i den separate personvernregler for hvert produkt. Se også "Dine rettigheter" nedenfor.

2 Cookies og annen teknologi

Teknologi, slik som cookies, web beacons, og pixel tags blir brukt av Xiaomi og våre tredjeparts tjenesteleverandører og samarbeidspartnere (for mer informasjon, se "Slik deler vi og overfører dine personlige opplysninger" nedenfor). Teknologien brukes til å analysere trender, administrere nettstedet, spore brukernes bevegelser rundt nettstedet og samle demografisk informasjon om vår brukerbase som helhet. Vi kan motta rapporter basert på bruken av disse teknologiene av disse selskapene både individuelt og aggregert. Disse teknologiene hjelper oss med å forstå brukerens oppførsel bedre, fortelle oss hvilke deler av våre nettsteder folk har besøkt, samt lette og måle effektiviteten av annonser og nettsøk.

• Loggfiler: Som de fleste nettsteder samler vi viss informasjon og lagrer den i loggfiler. Denne informasjonen kan omfatte Internett-protokoll (IP) -adresser, nettlesertype, Internett-leverandør (ISP), henvisning / utgangssider, operativsystem, dato / klokkeslett og / eller klikkstrømdata. Vi knytter ikke sammen disse automatisk innsamlede dataene til annen informasjon vi samler om deg.

• Lokal lagring - HTML5/Flash: Vi bruker lokale lagringsobjekter (LSOs) som HTML5 eller Flash for å lagre innhold og preferanser. Tredjeparter som vi samarbeider med for å levere bestemte funksjoner på våre nettsteder eller vise annonser basert på nettleseraktiviteten din, bruker også HTML5 eller Flash-informasjonskapsler for å samle inn og lagre informasjon. Ulike nettlesere kan tilby sitt eget administrasjonsverktøy for å fjerne HTML5 LSOs. Klikk her for å administrere Flash-informasjonskapsler.

• Annonseinformasjonskapsler: Vi samarbeider med tredjeparts tjenesteleverandører og samarbeidspartnere (for mer informasjon, se "Slik deler vi og overfører dine personlige opplysninger" nedenfor) for å vise annonsering på nettstedet vårt eller for å administrere vår annonsering på andre nettsteder. Våre tredjeparts tjenesteleverandører og forretningspartnere kan bruke annonseinformasjonskapsler for å samle inn informasjon om dine aktiviteter og interesser på nettet og gi deg annonser som samsvarer mest med profilen din og interessene dine. Vi vil innhente ditt forhåndspliktig samtykke og innebære en klar bekreftende handling før du gir denne annonseringstjenesten til deg. Hvis du ikke ønsker å bruke denne informasjonen for å vise deg interessebaserte annonser, kan du velge bort dette ved å endre informasjonskapselinnstillingen. https://preferences-mgr.truste.com.

• Mobilanalyse: I noen av mobilapplikasjonene våre bruker vi analytiske informasjonskapsler for å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet vårt. Disse informasjonskapslene samler informasjon som hvor ofte du bruker programmet, hendelsene som forekommer i applikasjonen, aggregert bruk, ytelsesdata og hvor krasjer forekommer i applikasjonen. Vi knytter ikke informasjonen vi lagrer i analysesoftware til noen personlige opplysninger du sender inn i mobilprogrammet.

3 Slik deler, overfører og offentlig utleverer vi den personlige informasjonen din

3.1 Deling

Vi selger ikke personlig informasjon til tredjeparter.

Vi kan noen ganger dele dine personlige opplysninger med tredjeparter (som beskrevet nedenfor) for å tilby eller forbedre våre produkter eller tjenester, inkludert å tilby produkter eller tjenester basert på dine krav. Ytterligere informasjon om datadeling er beskrevet nedenfor.

3.1.1 Deling som du aktivt velger eller deler

Med ditt samtykke eller på forespørsel deler vi dine personlige opplysninger innenfor omfanget av ditt samtykke/forespørsel med bestemte tredjeparter utpekt av deg. For eksempel, når du bruker Mi-kontoen til å logge på et tredjeparts nettsted eller en app.

3.1.2 Dele informasjon med vår gruppe

For å kunne utføre forretningsvirksomhet og gi deg alle funksjonene til våre produkter eller tjenester, kan vi dele dine personlige opplysninger fra tid til annen til andre Xiaomi-tilknyttede selskaper.

3.1.3 Deling med gruppens Ecosystem-selskaper

Xiaomi jobber sammen med en gruppe selskaper som danner Mi Ecosystem. Mi Ecosystem-selskapene er uavhengige enheter, investert og inkubert av Xiaomi, og er eksperter på deres felt. Xiaomi kan avsløre din personlige informasjon til Mi Ecosystem-selskapene for å gi deg og forbedre de spennende produktene og tjenestene (både maskinvare og programvare) fra Mi Ecosystem-selskapene. Noen av disse produktene eller tjenestene vil fortsatt være under Xiaomi-merkevaren, mens andre kan bruke eget merke. Mi Ecosystem-selskapene kan fra tid til annen dele informasjon med Xiaomi i forbindelse med produkter eller tjenester under Xiaomi-merkevaren med Xiaomi for å levere maskinvare- og programvaretjenester, som gir bedre funksjoner og brukeropplevelse. Xiaomi vil ta hensiktsmessige forvaltnings- og tekniske tiltak for å sikre sikkerheten til din personlige informasjonsprosessering, inkludert, men ikke begrenset til, kryptering av dine personlige opplysninger.

3.1.4 Deling med tredjeparts tjenesteleverandører og forretningspartnere

For å hjelpe oss med å gi deg produkter og tjenester som er beskrevet i denne personvernserklæringen, kan vi, om nødvendig, dele dine personlige opplysninger med våre tredjeparts tjenesteleverandører og samarbeidspartnere.

Dette inkluderer våre leverandører, datasentre, datalagringsanlegg, kundeserviceleverandører, annonsering og markedsføringsleverandører og andre samarbeidspartnere. Disse tredjepartene kan behandle dine personlige opplysninger på vegne av Xiaomi eller for en eller flere av formålene med denne personvernpolitikken. Vi er forpliktet til å sikre at deling av personlig informasjon som er nødvendig for å yte tjenester til deg, er utelukkende for legitime, juridiske, nødvendige, konkrete og eksplisitte formål. Xiaomi vil gjennomføre selskapsgjennomgang og ha kontrakter på plass for å sikre at tredjeparts tjenesteleverandører overholder gjeldende personvernlover i din jurisdiksjon. Det kan være anledninger at tredjepartsleverandører har sine delprosessorer.

For å gi resultatmåling, analyse og andre forretningstjenester, kan vi også dele informasjon (ikke-personlig informasjon) med tredjeparter (for eksempel annonsører på våre nettsteder) i aggregert form. Vi bruker informasjonen vi må hjelpe annonsører og andre samarbeidspartnere til å evaluere effektiviteten og dekningene av annonsering og tjenester, og forstå hvilke typer personer som bruker tjenestene deres og hvordan folk interagerer med nettsteder, apper og tjenester. Vi kan også dele generelle bruksutviklinger av våre tjenester med dem, for eksempel antall kunder i en bestemt gruppe personer som kjøper bestemte produkter eller engasjere seg i visse transaksjoner.

3.1.5 Annet

I samsvar med juridiske krav, juridiske prosedyrer, rettssaker og/eller forespørsler fra offentlige organer og offentlige organer, kan Xiaomi måtte avsløre dine personlige opplysninger. Hvis opplysningen er nødvendig eller hensiktsmessig for nasjonal sikkerhet, rettshåndhevelse eller andre saker av offentlig betydning, kan vi også gi opplysninger om deg.

For å håndheve våre betingelser eller beskytte vår virksomhet, rettigheter, eiendeler eller produkter, eller for å beskytte brukere, eller om opplysningen er rimelig nødvendig for følgende formål (oppdage, forebygge og løse svindel, uautorisert bruk av produktet, brudd på vår vilkår eller retningslinjer eller andre skadelige eller ulovlige aktiviteter), kan vi også gi opplysninger om deg. (Xiaomi kan samle inn, bruke eller avsløre dine personlige opplysninger dersom det er og bare i den utstrekning det er tillatt i henhold til gjeldende lov om databeskyttelse). Dette kan omfatte å gi dine personlige opplysninger til offentlige eller offentlige byråer; kommunisere med tredjepartspartnere om påliteligheten av kontoen din for å forhindre svindel, brudd og annen skadelig atferd.

I tillegg kan vi dele dine personlige opplysninger med:

• våre regnskapsførere, revisorer, advokater eller lignende rådgivere når vi ber dem gi oss profesjonell rådgivning; og

• investorer og andre relevante tredjeparter i tilfelle et faktisk eller potensielt salg eller annen bedriftstransaksjon relatert til et foretak i Xiaomi-konsernet;

• andre tredjeparter som beskrevet i denne personvernerklæringen eller som du på annen måte er varslet om, inkludert hvis de er autorisert av deg til å gjøre det i forbindelse med en spesifikk avsløring.

3.2 Overføring

Xiaomi vil ikke overføre informasjonen til noen unntatt i følgende tilfeller:

• Der har vi fått ditt eksplisitte samtykke;

• Hvis Xiaomi er involvert i fusjon, oppkjøp eller salg av hele eller deler av eiendelene, kan det påvirke dine personopplysninger. Vi vilvarsle deg om eventuelle endringer i eierskap, bruk og valg av personlig informasjon du muligens har ved e-post og/eller ved å legge frem en fremtredende varsel på våre nettsider eller på annen egnet måte;

• Under omstendighetene som er forklart i denne personvernerklæringen eller på annen måte varslet deg.

3.3 Offentliggjøring

Xiaomi kan offentliggjøre din personlige informasjon under følgende omstendigheter:

• Hvor vi trenger å kunngjøre en vinner av en kampanje, konkurranse eller trekning, i så fall publiserer vi bare begrenset informasjon;

• Der vi har fått ditt eksplisitte samtykke, eller du har avslørt informasjonen via våre tjenester som på sosiale medier eller offentlige fora; og

• Offentliggjøring basert på lov eller rimelig grunnlag: herunder lover og forskrifter, rettslige prosedyrer, rettssaker eller på anmodning fra de kompetente myndighetene.

4 Hvordan vi lagrer og beskytter din personlige informasjon

4.1 Xiaomis sikkerhetsgarantier

Vi er forpliktet til å holde dine personlige opplysninger sikre. For å forhindre uautorisert tilgang, opplysning eller annen lignende risiko har vi satt inn alle juridisk nødvendige fysiske, elektroniske og administrasjonsmessige prosedyrer for å sikre informasjonen vi samler inn på din mobilenhet og på Xiaomi sine nettsteder. Vi vil sikre at vi beskytter dine personlige opplysninger i samsvar med gjeldende lovverk.

Når du for eksempel har tilgang til Mi-kontoen din, kan du velge å bruke vårt to-trinns verifiseringsprogram for bedre sikkerhet, noe vi varmt anbefaler at du gjør. Når din personlige informasjon overføres mellom Xiaomi-enheten din og serverne våre, sørger vi for at dataene blir kryptert ved hjelp av TLS (Transport Layer Security) og passende krypteringsalgoritmer.

Alle dine personlige opplysninger er lagret på sikre servere, og beskyttet i kontrollerte anlegg. Vi klassifiserer informasjonen din basert på betydning og følsomhet, og sørger for at din personlige informasjon har det nødvendige sikkerhetsnivået. Vi har spesielle tilgangskontroller for skybasert datalagring, og vi gjennomgår regelmessig vår informasjonssamling, lagrings- og behandlingspraksis, inkludert fysiske sikkerhetsforanstaltninger, for å beskytte uautorisert tilgang og bruk.

Vi gjennomfører selskapsgjennomganger på forretningspartnere og tredjepartsleverandører for å sikre at de er i stand til å beskytte dine personlige opplysninger. Vi kontrollerer også at de aktuelle sikkerhetsstandardene opprettholdes av disse tredjepartene ved å sette inn hensiktsmessige kontraktsbegrensninger, og om nødvendig utføre revisjoner og vurderinger. I tillegg er våre ansatte og de av våre samarbeidspartnere og tredjepartsleverandører som får tilgang til dine personlige opplysninger, underlagt tvangspliktig taushetserklæring.

Vi gjennomfører sikkerhets- og personvernbeskyttelsestrening og tester for å forbedre medarbeiderens bevissthet om viktigheten av å beskytte personlig informasjon. Vi vil ta alle praktiske og juridisk nødvendige tiltak for å beskytte dine personlige opplysninger. Du bør imidlertid være oppmerksom på at bruken av Internett ikke er helt sikker, og derfor kan vi ikke garantere sikkerheten eller integriteten til personlig informasjon når den overføres fra deg eller til deg via Internett.

Vi håndterer brudd på personopplysninger, slik det kreves av gjeldende databeskyttelseslov, som, når det er nødvendig, gir beskjed om brudd til den relevante databeskyttelsesmyndigheten og involverte.

Våre retningslinjer og prosedyrer for informasjonssikkerhet er utformet ut fra internasjonale standarder, og gjennomfører regelmessig tredjepartsrevisjoner for å verifisere effektiviteten av sikkerhetstiltak. Xiaomi informasjonssystem har fått ISO / IEC 27001: 2013 sertifisering for informasjonssikkerhetsstyringssystemer (ISMS). Xiaomi e-handel og Xiaomi Home IoT-plattform har oppnådd ISO/IEC 27701: 2019-sertifisering for personlige informasjonsstyringssystemer (PIMS). MIUI har oppnådd ISO / IEC 27018: 2019-sertifisering for offentlig personvern i skyen.

4.2 Hva kan du gjøre

Du kan angi et unikt passord for Xiaomi ved å ikke angi innloggingspassordet eller kontoinformasjonen til noen (med mindre du tillater det) i tilfelle passordlekkasje av andre nettsteder som kan skade kontosikkerheten din hos Xiaomi. Når det er mulig, vennligst ikke avslør bekreftelseskoden du mottok, til noen (inkludert de som hevder å være Xiaomi kundeservice). Når du logger deg på som en Mi-konto bruker på Xiaomi nettsteder, spesielt på en annen datamaskin enn din egen eller på offentlige Internett-terminaler, bør du alltid logge ut på slutten av økten.

Xiaomi kan ikke holdes ansvarlig for bortfall i sikkerhet forårsaket av tredjepart som får tilgang til dine personlige opplysninger som følge av at du ikke har holdt din personlige informasjon privat. Til tross for det foregående må du umiddelbart informere oss om det er uautorisert bruk av kontoen din av en annen Internett-bruker eller et annet brudd på sikkerheten. Din assistanse vil hjelpe oss med å beskytte personvernet til dine personlige opplysninger.

4.3 Få tilgang til andre funksjoner på enheten

Våre applikasjoner kan få tilgang til bestemte funksjoner på enheten, for eksempel å aktivere e-post for å bruke kontakter, SMS-lagring og Wi-Fi-nettverksstatus, etc. Denne informasjonen brukes til å tillate at programmene kjører på enheten og lar deg kommunisere med programmene. Når som helst kan du tilbakekalle dine tillatelser ved å slå dem av på enhetens nivå eller ved å kontakte oss på https://privacy.mi.com/support.

4.4 Oppbevarings policy

Vi oppbevarer personlig informasjon for den perioden som er nødvendig for den informasjonen som er beskrevet i denne personvernserklæringen, eller andre personvernserklæringer som er gitt for et bestemt produkt eller en tjeneste, eller i henhold til gjeldende lover. Detaljert oppbevaringsperioder er spesifisert i den spesifikke tjenesten eller tilhørende produktside. Vi vil avslutte oppbevaringen og slette eller anonymisere personlige opplysninger når formålet med samlingen er oppfylt, eller etter at vi har bekreftet din forespørsel om sletting, eller etter at vi avslutter driften av det tilsvarende produktet eller tjenesten. Der det er mulig, har vi antydet hvor lenge vi vanligvis beholder identifiserte kategorier, typer eller personopplysninger. Da vi bestemte oss for disse oppbevaringsperioder, tok vi hensyn til følgende kriterier:

• mengden, naturen og følsomheten til personopplysningene

• risikoen for skade på grunn av uautorisert bruk eller avsløring

• formålene vi behandler personopplysningene for og hvor lenge vi trenger bestemte data for å oppnå disse formålene

• hvor lenge personopplysningene sannsynligvis vil være nøyaktige og oppdaterte

• hvor lenge personopplysningene kan være relevante for fremtidige juridiske krav

• gjeldende juridiske, regnskapsmessige, rapporteringsmessige eller forskriftsmessige krav som spesifiserer hvor lenge visse registreringer må lagres.

Avhengig av din jurisdiksjon, kan det være et unntak fra personopplysningene vi behandler for offentlig interesse, vitenskapelig, historisk forskning eller statistiske formål. Xiaomi kan fortsette å beholde denne typen informasjon i lengre tid enn den vanlige oppbevaringsperioden, der det er nødvendig og tillatt ut fra gjeldende lover eller forespørselen din, selv om ytterligere databehandling ikke er relatert til det opprinnelige formålet med samlingen.

5 Dine rettigheter

Kontrollering av din personlige informasjon

5.1 Kontrollinnstillinger

Xiaomi innser at bekymringer knyttet til personvern er forskjellige fra person til person. Derfor gir vi eksempler på måter Xiaomi gjør det tilgjengelig for deg å begrense innsamling, bruk, avsløring eller behandling av dine personlige opplysninger og kontrollere personverninnstillingene dine:

• Slå på/av for brukeropplevelsesprogrammet og plasseringstilgangsfunksjonene;

• Logg inn eller ut av Mi-kontoen;

• Slå på/av for Xiaomi Cloud-synkroniseringsfunksjonene; og

• Slett all informasjon som er lagret på Xiaomi Cloud via https://i.mi.com;

• Slå på/av for andre tjenester og funksjoner som omhandler sensitiv eller personlig informasjon. Du kan få flere opplysninger i forbindelse med enhetens sikkerhetsstatus i MIUI Sikkerhet-appen også.

Dersom du tidligere har tillatt oss om å bruke dine personlige opplysninger til de ovennevnte formålene, kan du når som helst skifte mening ved å kontake oss via https://privacy.mi.com/support.

5.2 Dine rettigheter til dine personlige opplysninger

Avhengig av gjeldende lover og regler, kan du ha rett til tilgang, retting, sletting (og visse andre rettigheter) i forhold til personlig informasjon som vi har om deg (heretter kalt forespørselen). Disse rettighetene vil være underlagt spesifikke unntak i henhold til gjeldende lover.

Du kan også få tilgang til og oppdatere detaljene knyttet til personlig informasjon i din Mi-konto på: https://account.xiaomi.com eller ved å logge deg på kontoen på enheten din. For ytterligere informasjon kan du kontakte oss via https://privacy.mi.com/support.

Forespørselen din vil bli mest effektivt behandlet dersom den oppfyller følgende betingelser:

(1) Forespørselen sendes gjennom Xiaomis eksklusive forespørselskanal som er beskrevet ovenfor, og for å beskytte informasjonssikkerheten din, bør din forespørsel være skriftlig (med mindre lokal lovgivning eksplisitt anerkjenner den muntlige forespørselen);

(2) Du gir tilstrekkelig informasjon for å gjøre det mulig for Xiaomi å bekrefte identiteten din og sikre at du er den registrerte eller lovlig autorisert til å handle på den registreredes vegne.

Når vi har motatt tilstrekkelig informasjon for å bekrefte at forespørselen din kan behandles, skal vi fortsette å behandle forespørselen din innen en tidsramme som er angitt i henhold til gjeldende lov om databeskyttelse.

I detalj:

• Du har rett til å bli gitt klar, transparent og lettforståelig informasjon om hvordan vi bruker din personlige informasjon og dine rettigheter. Det er derfor vi gir deg informasjonen i denne personvernserklæringen. Det er derfor vi gir deg informasjonen i denne personvernserklæringen.

• Basert på kravene i gjeldende lover, vil en kopi av dine personopplysninger som er innhentet og behandlet av oss, bli gitt til deg på forespørsel uten omkostninger. For eventuelle ekstra forespørsler om relevant informasjon, kan vi kreve et rimelig gebyr basert på faktiske administrative kostnader i henhold til og hvis det er tillatt av gjeldende lover.

• Hvis informasjonen vi har om deg er feil eller ufullstendig, har du rett til å få dine personlige opplysninger korrigert eller fullført basert på bruksformålet.

• Basert på kravene i gjeldende lover har du rett til å be om sletting eller fjerning av dine personlige opplysninger der det ikke er noen grunn til at vi fortsetter å bruke den. Vi skal vurdere begrunnelsen angående din forespørsel om sletting og ta rimelige skritt, inkludert tekniske tiltak. Vær oppmerksom på at vi kanskje ikke kan fjerne informasjonen umiddelbart fra sikkerhetskopisystemet på grunn av gjeldende lovgivning og/eller teknologiske begrensninger. Hvis dette er tilfelle, lagrer vi dine personlige opplysninger sikkert og isolerer det fra videre behandling inntil sikkerhetskopieringen kan slettes eller gjøres anonym.

• Du har rett til å motsette seg visse typer bearbeiding, herunder bearbeiding for direkte markedsføring (inkludert hvor profilering er brukt), og under visse omstendigheter der det juridiske grunnlaget for bearbeiding (inkludert profilering) er våre legitime interesser.

Spesielt under lovene i enkelte jurisdiksjoner:

• Du har rett til å anskaffe restriksjon bearbeiding av dine personlige opplysninger. Vi skal vurdere begrunnelsen vedrørende din begrensningsforespørsel. Hvis begrunnelsen gjelder for GDPR, behandler vi kun dine personlige opplysninger under gjeldende forhold i GDPR og informerer deg før begrensningen av behandlingen blir løftet.

• Du har rett til ikke å bli underlagt en beslutning basert utelukkende på automatisert bearbeiding, inkludert profilering, som gir juridiske virkninger for deg eller tilsvarende påvirker deg betydelig.

• Du har rett til å søke om dine personlige opplysninger i et strukturert, vanlig format og overføre deretter informasjonen til en annen datakontrollør (dataportabilitet).

Vi har rett til å nekte å behandle forespørsler eller bare delvis etterkomme forespørsler der unntak gjelder eller der vi har rett til å gjøre det i henhold til gjeldende lover, for eksempel hvis forespørselen er åpenbart ubegrunnet eller åpenbart overdreven eller det vil kreve avsløring av informasjon om tredjeparter. I enkelte tilfeller kan vi kreve et gebyr, der det er tillatt i henhold til gjeldende lover. Hvis vi mener at visse aspekter ved en forespørsel om å slette informasjonen kan føre til at vi ikke kan bruke informasjonen lovlig til å etablere, utøve eller forsvare juridiske krav eller grunner som er tillatt i henhold til gjeldende lov, kan den også avvises.

5.3 Tilbakekalling av samtykke

Du kan trekke tilbake ditt samtykke som tidligere ble gitt til oss for et bestemt formål ved å sende inn en forespørsel, inkludert innhenting, bruk og/eller avsløring av dine personlige opplysninger i vår besittelse eller kontroll. Basert på den spesifikke tjenesten du bruker, kan du trekke tilbake samtykket ditt ved å kontakte oss via https://privacy.mi.com/support. Vi vil behandle forespørselen din innen rimelig tid fra når forespørselen ble sendt, og deretter ikke innhente, bruke og/eller avsløre dine personlige opplysninger i henhold til din forespørsel.

Avhengig av omfanget av tilbakekallingen av samtykke, vær oppmerksom på at du kanskje ikke kan fortsette å få full nytte av Xiaomis produkter og tjenester. Tilbaketrekking av samtykke eller autorisasjon vil ikke påvirke gyldigheten av vår bearbeiding utført på grunnlag av samtykke frem til tilbaketrekningspunktet.

5.4 Avslutte en tjeneste eller abonnement

Hvis du ønsker å kansellere et bestemt produkt eller en tjeneste, kan du kontakte oss via https://privacy.mi.com/support.

Dersom du ønsker å avslutte din Mi-konto, må du være oppmerksom på at avbestillingen vil forhindre deg i å bruke hele spekteret av Xiaomi-produkter og -tjenester. Avbestilling kan bli forhindret eller forsinket under visse omstendigheter. Hvis det for eksempel fortsatt finnes utestående penger på kontoen din, for eksempel ubetalt medlemstjeneste for Mi Musikk, betalt tema i Temaer eller ubetalt lån i Mi Finans osv., kan vi ikke umiddelbart behandle forespørselen din.

Når du logger på Xiaomi via en tredjepartskonto, må du søke om kansellering av kontoen fra tredjepart.

6 Hvordan din personlige informasjon overføres globalt

Xiaomi bearbeider og lagrer personlig informasjon gjennom en global drifts- og kontrollinfrastruktur. Foreløpig har Xiaomi datasentre i Kina, India, USA, Tyskland, Russland og Singapore. For de formål som er beskrevet i personvernserklæringen, kan informasjonen din overføres til disse datasentrene i samsvar med gjeldende lov.

Vi kan også overføre dine personlige opplysninger til tredjeparts tjenesteleverandører og samarbeidspartnere, og dataene dine kan derfor også overføres til andre land eller regioner. Jurisdiksjonen der disse globale fasilitetene er lokalisert kan eller kan ikke beskytte personlig informasjon til de samme standarder som i din jurisdiksjon. Det foreligger forskjellige risikoer under forskjellige databeskyttelseslover. Dette endrer imidlertid ikke vår forpliktelse til å overholde denne personvernserklæringen og for å beskytte dine personlige opplysninger.

Særlig,

• Personlige opplysninger som vi samler inn og genererer i operasjoner innenfor fastlands-Kina, er lagret i datasentre lokalisert i fastlands-Kina, bortsett fra grenseoverskridende overføringer som tillatts av gjeldende lov.

• Personopplysningene vi samler inn og genererer i vår virksomhet i Russland behandles og lagres i datasentre i Russland, bortsett fra grenseoverskridende sendinger tillatt i henhold til russisk lov.

• Personopplysningene vi samler inn og genererer i operasjoner i India, lagres i datasentre i India.

Dersom vi trenger å overføre personlig informasjon utenfor jurisdiksjonen din, uansett om du er tilknyttet tilknyttede selskaper eller tredjepartsleverandører, overholder vi gjeldende lover. Vi sikrer at alle slike overføringer oppfyller kravene i gjeldende lokale databeskyttelseslover ved å iverksette ensartede sikkerhetsregler. Du kan finne ut om de garantier vi har på plass ved å kontakte oss på https://privacy.mi.com/support.

Hvis du bruker våre produkter og tjenester innen EØS, vil Xiaomi Technology Netherlands B.V. opptre som datakontrollør og Xiaomi Singapore Pte. Ltd. vil være ansvarlig for databehandlingen. Kontaktinformasjon finner du i avsnittet "Kontakt oss".

Hvis Xiaomi deler personopplysninger som kommer fra deg i EØS til en Xiaomi Group-enhet eller en tredjepartsleverandør utenfor EØS, vil vi gjøre det på grunnlag av EU-standardkontraktsklausuler eller andre garantier som er fastsatt i GDPR. Du kan finne ut mer om de spesifike garantier vi har på plass eller be om en kopi ved å kontakte oss på https://privacy.mi.com/support.

7 Beskyttelse av mindreårige

Vi anser det som foreldrenes eller vergenes ansvar å overvåke barnets bruk av våre produkter eller tjenester. Vi tilbyr imidlertid ikke tjenester direkte til et barn, eller bruker personopplysninger til barn med det formål å markedsføre.

Hvis du er foreldre eller foresatt, og du mener at den mindreårige har gitt Xiaomi personlig informasjon, vennligst kontakt oss på https://privacy.mi.com/support for å sikre at den personlige informasjonen blir fjernet umiddelbart og at den mindreårige blir avmeldt fra de gjeldende Xiaomi-tjenestene.

8 Må jeg godta vilkår og betingelser fra tredjepart?

Vår personvernserklæring gjelder ikke for produkter eller tjenester som tilbys av en tredjepart. Avhengig av Xiaomi-produktet eller tjenesten du bruker, kan det inneholde tredjeparts produkter eller tjenester som involverer talestøtte, kamerabehandling, videoavspilling, systemrengjøring og sikkerhetsrelaterte tjenester, spill, statistikk, sosiale medier-interaksjon, betalingsbehandling, kartnavigasjon, deling, push, informasjonfiltrering, inngangsmetoder, osv. Noen av disse vil bli gitt i form av lenker til tredjeparts nettsteder, og noen vil bli benyttet i form av SDKer, APIer, osv. Din informasjon kan også være samlet når du bruker disse produktene eller tjenestene. Av denne grunn anbefaler vi sterkt at du tar deg tid til å lese tredjeparts personvernserklæring - akkurat som du leser vår. Vi er ikke ansvarlige for og kan ikke kontrollere hvordan tredjeparter bruker personlig informasjon som de samler inn fra deg. Vår personvernserklæring gjelder ikke for andre nettsteder knyttet fra våre tjenester.

Følgende er eksemplene på når tredjeparts vilkår og retningslinjer for personvern kan gjelde når du bruker de spesifikke produktene som er oppført ovenfor:

Når du bruker en tredjeparts utsjekkingsleverandør for å fullføre og betale for bestillingen, håndteres personlig informasjon du oppgir under utsjekking i samsvar med tredjeparts personvernpolicy.

Når du bruker funksjonen for sikkerhetsskanning i MIUI Sikkerhet-appen, gjelder et av følgende, avhengig av ditt valg av tjeneste:

• Avast retningslinjer for personvern og informasjonssikkerhet: https://www.avast.com/privacy-policy

• Antiy Mobile Security AVL SDKs personvernerklæring: https://www.avlsec.com/en/privacy-policy

• Tencents personvernsregler: https://privacy.qq.com

Når du bruker Renser-funksjonen i MIUI Sikkerhet-appen, gjelder Tencents personvernerklæring: https://privacy.qq.com

Når du bruker annonseringstjenestene i flere spesifikke applikasjoner i MIUI, vil ett av følgende gjelde, avhengig av ditt valg av tjeneste:

• Googles personvernsregler: https://www.google.com/policies/privacy

• Facebooks personvernsregler: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

Når du bruker Google Input Method, gjelder Google sine personvernsregler: https://policies.google.com/privacy

Når vi utfører statistikk, overvåker kollisjonsfrekvens for apper og tilbyr muligheter for skykontroll, bruker vi Google Analytics for Firebase eller Firebase Analytics levert av Google Inc.: https://policies.google.com/privacy og https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

For å vise annonser i alle MIUI-systemapper kan tredjepartsannonseringspartnere samle inn data generert fra dine nettbaserte aktiviteter, for eksempel annonseklikk og innholdsvisning, eller andre aktiviteter på tvers av nettsteder eller apper.

• Googles personvernsregler: https://www.google.com/policies/privacy

• Facebooks personvernsregler: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• Unitys personvernsregler: https://unity3d.com/legal/privacy-policy

• Vungles personvernsregler: https://vungle.com/privacy/

• IronSources personvernsregler: https://developers.ironsrc.com/ironsource-mobile/air/ironsource-mobile-privacy-policy/

• Applovins personvernsregler: https://www.applovin.com/privacy/

• Chartboosts personvernsregler: https://answers.chartboost.com/en-us/articles/200780269

• Mopubs personvernsregler: https://www.mopub.com/legal/privacy/

• Mytargets personvernsregler: https://legal.my.com/us/mytarget/

• Yandexs personvernsregler: https://yandex.com/legal/privacy/

• Tapjoys personvernsregler: https://www.tapjoy.com/legal/advertisers/privacy-policy/

• AdColonys personvernsregler: https://www.adcolony.com/privacy-policy/

Vi kan samle inn og dele informasjonen din med tredjeparts attribusjonsselskaper i samsvar med instruksjonene fra våre annonseringspartnere for å generere rapporter for våre annonseringspartnere, inkludert beregningene for samspillet ditt med annonsene våre (hvis aktuelt). Avhengig av MIUI-systemappene du bruker, kan tredjeparts attribusjonsselskaper omfatte:

• Adjusts personvernsregler: https://www.adjust.com/terms/privacy-policy/

• Appsflyers personvernsregler: https://www.appsflyer.com/privacy-policy/?utm_source=google

• Affises personvernsregler: https://affise.com/privacy-policy/

• Miaozhens personvernsregler: https://www.miaozhen.com/en/privacy

• Nielsens personvernsregler: https://www.nielsen.com/cn/en/legal/privacy-policy/

9 Oppdatering av personvernserklæring

Vi gjennomgår personvernreglene regelmessig basert på endringer i næringsliv, teknologi og gjeldende lover, og vi kan oppdatere denne personvernserklæringen. Hvis vi gjør en vesentlig endring i denne personvernserklæringen, vil vi varsle deg via din registrerte kontaktinformasjon, for eksempel e-post (sendt til e-postadressen som er oppgitt i kontoen din) eller publisere på Xiaomi-nettsteder eller varsle deg via mobile enheter slik at du kan lære om informasjonen vi samler inn og hvordan vi bruker den. Slike endringer i personvernreglene gjelder fra den effektive datoen som er angitt i innkallingen eller nettstedet. Vi oppfordrer deg til å sjekke denne siden regelmessig for siste informasjon om våre personvernspraksis. Din fortsatte bruk av produktene og tjenestene på nettstedet, mobilen og/eller en hvilken som helst annen enhet vil bli vurdert som anerkjennelse av de oppdaterte personvernreglene. Der det kreves av gjeldende lover vil vi be om ditt eksplisitte samtykke når vi samler inn ytterligere personlig informasjon fra deg eller når vi bruker eller avslører din personlige informasjon til nye formål.

10 Kontakt oss

Dersom du har kommentarer eller spørsmål vedrørende denne personvernserklæring eller spørsmål tilknyttet Xiaomis innhenting, bruk eller formidling av din personlige informasjon, vennligst kontakt oss via https://privacy.mi.com/support eller til adressen nedenfor. Når vi mottar personvern- eller personopplysningsforespørsler om tilgang til eller nedlasting av personlig informasjon, har vi et profesjonelt team for å løse dine problemer. Hvis spørsmålet ditt i seg selv innebærer et betydelig problem, kan vi be deg om mer informasjon.

Hvis du ikke er fornøyd med svaret du mottok fra oss i forhold til din personlige informasjon, kan du overlevere klagen til den relevante databeskyttelsesmyndigheten i din jurisdiksjon. Dersom du konsulterer med oss, vil vi skaffe informasjon om relevante klageinstanser som kan være anvendelige i forhold til din konkrete situasjon.

Xiaomi Communications Co., Ltd. #019, 9th Floor, Building 6, 33 Xi'erqi Middle Road, Haidian District, Beijing, China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422

For brukere i India:

Xiaomi Technology India Private Limited Building Orchid, Block E, Embassy Tech Village, Outer Ring Road, Devarabisanahalli, Bengaluru, Karnataka - 560103, India

Eventuelle avvik og klager med hensyn til behandling av sensitive personopplysninger eller -informasjon skal informeres til den utpekte klageadministratoren som nevnt nedenfor:

Navn: Vishwanath C

Telefon: 080 6885 6286, man-lør: 09.00 til 18.00

E-post: grievance.officer@xiaomi.com

For brukere i det europeiske økonomiske området (EEA):

Xiaomi Technology Netherlands B.V. Prinses Beatrixlaan 582, The Hague 2595BM Netherlands

Takk for at du tok deg tid til å lese vår personvernserklæring!

Hva er nytt for deg

Vi har gjort flere oppdateringer:

• Vi har oppdatert deler av kontaktinformasjonen vår.

• Vi har oppdatert noe av informasjonen som samles inn av oss og av tredjeparter.

• Vi har tydeligere beskrevet hvordan vi bruker ikke-identifiserbar informasjon.

• Vi har oppdatert hvordan vi bruker din personlige informasjon, inkludert nærmere beskrivelse når vi behandler personlig informasjon basert på våre legitime interesser og i forhold til din bruk av push-tjenester.

• Vi har gitt ytterligere detaljer om datalagring.

• Vi har tydeliggjort dine rettigheter til din personlige informasjon.