Politica de confidențialitate a Xiaomi

Politica noastră de confidențialitate a fost actualizată pe data de 15 ianuarie 2021.

Vă rugăm să acordați un moment pentru a vă familiariza cu practicile noastre pentru protejarea confidențialității și să ne spuneți dacă aveți întrebări.

Despre noi

Xiaomi Singapore Pte. Ltd., Xiaomi Technology Netherlands B.V. și companiile lor afiliate (care se referă la entitățile Xiaomi dezvăluite în cel mai recent raport anual al Xiaomi Corporation; vă rugăm să apăsați aici și să consultați "Raport de venituri recente" pentru detalii) în cadrul Grupului Xiaomi (denumit în continuare „Xiaomi”, „noi”, „nostru” sau „noi”) iau confidențialitatea dvs. foarte în serios. Prezenta Politică de confidențialitate este concepută ținând seama de necesitățile dvs. și este important să aveți o înțelegere globală a practicilor noastre de colectare și utilizare a informațiilor personale, asigurând în cele din urmă, să aveți controlul asupra informațiilor dvs. personale furnizate către Xiaomi.

Despre această Politică de confidențialitate

Cu excepția anumitor produse sau servicii Xiaomi care furnizează o politică de confidențialitate independentă, această Politică de confidențialitate se aplică tuturor dispozitivelor, site-urilor sau aplicațiilor Xiaomi care se referă sau se leagă de această Politică de confidențialitate. Această Politică de confidențialitate explică modul în care Xiaomi colectează, folosește, dezvăluie, procesează și protejează orice informații personale pe care ni le furnizați sau pe care le colectăm de la dvs. atunci când utilizați produsele și serviciile noastre aflate pe site-uri web (https://www.mi.com, https://en.miui.com, https://account.xiaomi.com) și aplicațiile pe care le oferim pe dispozitivele noastre mobile. Dacă un produs Xiaomi oferă o politică separată de confidențialitate, politica separată de confidențialitate va beneficia de aplicare prioritară, în timp ce orice lucru care nu este inclus anume va fi supus termenilor prezentei Politici de confidențialitate. În plus, modul în care produsele și serviciile specifice colectează și procesează informațiile dvs. personale poate varia, de asemenea, în funcție de model, versiune de serviciu sau regiune. Pentru detalii suplimentare, ar trebui să consultați politica separată de confidențialitate.

În această Politică de confidențialitate, "informații personale" înseamnă informații care pot fi utilizate pentru a identifica direct sau indirect o persoană, fie din acea informație singură, fie din acele informații combinate cu alte informații pe care Xiaomi le poate avea despre acea persoană. Vom folosi informațiile dvs. personale strict în conformitate cu politica de confidențialitate. Acolo unde contextul o impune, informațiile cu caracter personal vor include și informații sau date cu caracter personal și sensibil, după cum sunt clasificate conform legislației aplicabile.

Cum vă putem ajuta

În cele din urmă, ceea ce ne dorim este ca toți utilizatorii noștri să fie mulțumiți. În cazul în care aveți întrebări referitoare la practicile noastre de gestionare a datelor, prezentate pe scurt în prezenta Politică de confidențialitate, vă rugăm să ne contactați prin https://privacy.mi.com/support pentru a aborda preocupările dvs. exacte. Vom fi bucuroși să avem vești de la dvs. Dacă aveți o nelămurire privind confidențialitatea sau utilizarea datelor, căreia noi nu i-am răspuns în mod satisfăcător, vă rugăm să contactați (în mod gratuit) furnizorul nostru de soluții la litigii, terță parte cu sediul în Statele Unite, prin intermediul https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. De asemenea, vedeți "Contactați-ne" mai jos.

alt

1 Ce informații sunt colectate și cum le folosim?

1.1 Ce tipuri de informații colectăm

Pentru a vă furniza serviciile, vă vom solicita să ne oferiți informațiile personale necesare pentru a vă furniza aceste servicii. Vom colecta numai informațiile necesare pentru scopuri specificate, concrete, explicite și legitime și ne vom asigura că informațiile nu vor fi prelucrate ulterior într-o manieră incompatibilă cu acele scopuri. Aveți dreptul să alegeți să furnizați sau nu informațiile pe care le-am solicitat, însă în majoritatea cazurilor, dacă nu furnizați informațiile dvs. personale, este posibil să nu vă putem furniza produsele sau serviciile noastre sau să răspundem la întrebările dvs.

În funcție de serviciul pe care îl alegeți, putem colecta următoarele tipuri de informații:

1.1.1 Informațiile pe care ni le oferiți

Putem colecta toate informațiile personale pe care ni le furnizați, ceea ce este necesar pentru serviciul pe care îl alegeți. De exemplu, puteți furniza numele dvs., numărul de telefon mobil, adresa de e-mail, adresa de livrare, comanda, detaliile de facturare, numărul contului bancar, numele deținătorului contului, numărul cardului de credit și alte informații dacă utilizați serviciile mi.com de vânzare cu amănuntul; puteți sincroniza materiale sau date dacă folosiți serviciile Xiaomi Cloud; puteți furniza informații despre sex, informații legate de securitate și altele dacă creați un cont; ne puteți furniza porecla dvs., adresa de e-mail, fotografii, videoclipuri sau alte informații necesare dacă vă înscrieți la activități promoționale; puteți furniza numele, numărul de telefon mobil și adresa dacă interacționați cu noi, conținutul nostru sau marketing-ul nostru sau în cazul în care câștigați un premiu.

1.1.2 Informații pe care le colectăm în utilizarea serviciilor dvs

• Informații referitoare la dispozitiv sau cartela SIM. De exemplu, numărul IMEI/numărul OAID, numărul GAID, numărul IMSI, adresa MAC, numărul de serie, tipul și versiunea de MIUI, versiunea de ROM, versiunea de Android, ID-ul de Android, ID-ul de spațiu, operatorul cartelei SIM și zona sa de localizare, informații despre ecranul afișat, informații despre tastatura dispozitivului, detalii despre producătorul dispozitivului și numele modelului, timpul de activare a dispozitivului, operatorul de rețea, tipul de conexiune, informațiile de bază despre hardware, canalul de vânzare și informațiile de utilizare (cum ar fi CPU, stocare, utilizarea bateriei, rezoluția ecranului și temperatura dispozitivului, modelul obiectivului camerei, timpii de iluminare a ecranului și timpii de deblocare a ecranului).

• Informații specifice pentru dvs. care pot fi atribuite de furnizori de servicii terță parte și de partenerii de afaceri: Este posibil să colectăm și să folosim informații cum ar fi ID-ul dvs. de publicitate alocat de furnizorii de servicii terță parte și partenerii de afaceri.

• Informații referitoare la modul dvs. de utilizare a aplicației, inclusiv identificatori unici pentru aplicație (de ex. numărul VAID, numărul OAID, numărul AAID, ID-ul instanței), informații de bază despre aplicație, cum ar fi lista de aplicații, informații despre ID-ul aplicației, versiunea SDK, setările de actualizare a sistemului, setările aplicației (regiune, limbă, fus orar, font), ora la care aplicația intră/iese din prim plan și înregistrarea stării aplicației (de ex. descărcare, instalare, actualizare, ștergere).

• Informații generate atunci când utilizați un serviciu MIUI, cum ar fi insignele, evaluările, informațiile de conectare și istoricul dvs. de navigare din Comunitatea Mi; mesajele dvs. din Comunitatea Mi (vizibile numai pentru partea expeditoare și cea destinatară); istoricul dvs. de redare audio și căutările în serviciile de muzică; aprecierile, comentariile, favoritele, distribuirile, căutările dvs. în serviciile de teme; limba sistemului, țara și regiunea, starea rețelei, lista de aplicații din Aplicația seif; informațiile dvs. de utilizare, inclusiv regiunea, IP-ul, furnizorul de conținut relevant, frecvența de schimbare a imaginii de fundal, vizualizările de imagini, modul de răsfoire a imaginilor, durata răsfoirii imaginilor, clicurile și expunerea articolelor, abonamentele din Imagine de fundal Carusel.

• Informații despre locație (numai pentru anumite servicii /funcționalități): diferite tipuri de informații despre locația dvs. exactă sau aproximativă dacă utilizați servicii legate de locație (software de navigare, software pentru vreme și software cu funcționalitate de localizare a dispozitivului). De exemplu, codul țării, codul orașului, codul rețelei de telefonie mobilă, identitatea celulei, coordonatele de longitudine și latitudine, setările de limbă. Puteți dezactiva oricând informațiile despre locația fiecărei aplicații din setările telefonului (Setări - Permisiuni).

• Informații din jurnal: informații referitoare la modul în care folosiți anumite funcții, aplicaţii sau site-uri web. De exemplu, cookie-urile și alte tehnologii de identificare, adresele IP, informațiile privind solicitarea de rețea, istoricul mesajelor temporare, jurnalele standard de sistem, informațiile privind erorile fatale, informațiile din jurnal generate prin utilizarea serviciilor (cum ar fi ora înregistrării, ora accesării, timpul de activitate, etc.).

• Alte informații: Valoarea caracteristicilor de mediu (ECV) (adică valoarea generată de ID-ul Contului Mi, ID-ul dispozitivului, ID-ul rețelei Wi-Fi conectate și informațiile despre locație).

1.1.3 Informații din surse terță parte

Când acest lucru este permis de lege, vom colecta informații despre dvs. din surse terță parte. De exemplu,

• pentru anumite servicii care pot include tranzacții de cont și tranzacții financiare, cu autorizația dvs., putem valida informațiile furnizate de dvs. (cum ar fi numărul de telefon) prin intermediul unor surse legale terță parte pentru prevenirea securității și a fraudei;

• este posibil să primim simboluri de identificare desemnate (cum ar fi IMEI/OAID/GAID de la un agent de publicitate) pentru a vă furniza servicii de publicitate;

• de asemenea, putem obține anumite informații, cum ar fi ID-urile contului, poreclele, avatarul și adresa de e-mail de la serviciile unor rețele de socializare terță parte (de exemplu, când utilizați un cont de rețea de socializare pentru a vă conecta la un serviciu Xiaomi);

• informații despre dvs. pe care alții ni le-au furnizat (de exemplu, adresa dvs. de livrare pe care alți utilizatori ne-o pot oferi atunci când cumpără produse pentru dvs. prin intermediul serviciilor mi.com).

1.1.4 Informații care nu sunt de identificare personală

De asemenea, putem colecta alte tipuri de informații care nu sunt legate direct sau indirect cu o persoană și care nu pot fi definite ca informații personale în conformitate cu legile locale aplicabile. Aceste informații se numesc informații care nu sunt de identificare personală. Putem colecta, utiliza, transfera și dezvălui informații care nu sunt de identificare personală. Iată câteva exemple de informații pe care le colectăm și modul în care le putem utiliza într-un format agregat care nu sunt de identificare personală:

• Putem include date statistice generate atunci când utilizați un anumit serviciu (de ex. informații neidentificabile legate de dispozitiv, evenimente de utilizare zilnică, evenimente de accesare a paginilor, evenimente legate de ora accesării paginilor și evenimente de sesiune);

• Date de monitorizare a rețelei (de ex. ora solicitării, numărul solicitării sau solicitarea de eroare etc.);

• Evenimente de eroare fatală a aplicației (de ex. înregistrările în jurnal generate automat după ce aplicația a întâmpinat o eroare fatală etc.).

Scopul acestei colectări este de a îmbunătăți serviciile pe care vi le furnizăm. Tipul și cantitatea de informații colectate depinde de modul în care utilizați produsele și/sau serviciile noastre.

Agregăm aceste informații pentru a vă oferi mai multe informații utile și a înțelege care părți ale site-urilor, produselor și serviciilor noastre vă interesează cel mai mult. De exemplu, este posibil să avem nevoie doar de numărul de utilizatori care sunt activi într-o zi și să nu avem nevoie să știm cine este activ în acea zi, așadar datele agregate sunt suficiente pentru analiza statistică. Vom încerca să izolăm datele dvs. cu caracter personal de informații care nu sunt de identificare personală și ne vom asigura că cele două tipuri de date sunt utilizate separat. Totuși, dacă vom combina informațiilecare nu sunt de identificare personală cu informațiile cu caracter personal, aceste informații combinate vor fi tratate ca informații cu caracter personal atâta timp cât vor rămâne combinate.

1.2 Cum sunt utilizate informațiile personale pe care le colectăm

Scopul colectării informațiilor personale este de a vă furniza produse și/sau servicii și de a ne asigura că respectăm legile, reglementările și alte cerințe de reglementare aplicabile. Aceasta implică:

• Furnizarea, prelucrarea, întreținerea, îmbunătățirea și dezvoltarea produselor și/sau serviciilor noastre pentru dvs., cum ar fi livrarea, activarea, verificarea, post-vânzare, suport pentru clienți și publicitate.

• Implementarea și menținerea garanțiilor de securitate în scopul prevenirii pierderilor și a fraudei, cum ar fi asistarea în identificarea utilizatorilor, verificarea identității utilizatorilor. Noi folosim informațiile dvs. pentru scopuri antifraudă numai atunci când sunt îndeplinite următoarele două condiții: este necesar; și datele utilizate pentru evaluare sunt în concordanță cu interesele legitime ale Xiaomi pentru a proteja utilizatorii și serviciile.

• Gestionarea întrebărilor sau solicitărilor dvs. legate de dispozitive și servicii, cum ar fi răspunsul la întrebările clienților, trimiterea notificărilor despre sistem și aplicații, gestionarea activităților dvs. (de ex. tombole).

• Efectuarea unor activități promoționale relevante, cum ar fi furnizarea de materiale promoționale și de marketing și actualizări. Dacă nu mai doriți să primiți anumite tipuri de materiale promoționale, puteți să renunțați prin metoda furnizată în mesaj (cum ar fi linkul de dezabonare din partea inferioară a mesajului) dacă nu se prevede altfel prin legislația aplicabilă. Vă rugăm să consultați, de asemenea, "Drepturile dvs." de mai jos.

• Scopuri interne, cum ar fi analiza datelor, cercetare și elaborarea informațiilor statistice legate de utilizarea produselor sau serviciilor noastre, pentru a îmbunătăți mai mult produsele sau serviciile noastre. De exemplu, învățarea mecanică sau instruirea privind algoritmii model se efectuează după eliminarea datelor cu caracter personal.

• Optimizarea performanțelor dispozitivului dvs., cum ar fi analiza utilizării memoriei sau utilizării CPU a aplicației dvs.

• Stocarea și păstrarea informațiilor legate de dvs. pentru activitățile noastre de afaceri (cum ar fi statisticile de afaceri) sau pentru îndeplinirea obligațiilor noastre legale.

• Prelucrarea pe baza intereselor legitime ale Xiaomi (în jurisdicțiile aplicabile, de exemplu în temeiul GDPR). Interesele legitime includ permisiunea ca noi să gestionăm și să ne desfășurăm activitatea mai eficient și să furnizăm produsele și serviciile noastre; protejarea securității activităților, sistemelor, produselor, serviciilor și clienților noștri (inclusiv pentru prevenirea pierderilor și în scopuri anti-fraudă); gestiunea internă; respectarea politicilor și procedurilor interne; și alte interese legitime descrise în prezenta politică. De exemplu, pentru a asigura securitatea serviciilor noastre și pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine starea performanței aplicațiilor noastre, putem înregistra informații relevante, cum ar fi frecvența utilizării, informații din jurnalele de erori, utilizarea generală, date de performanță și sursa aplicației; pentru a preveni deblocarea dispozitivelor de către distribuitori neautorizați, putem colecta informații despre Contul Mi, numărul de serie și adresa IP a computerului utilizat, numărul de serie și informațiile dispozitivului din telefonul dvs.

• Furnizarea serviciilor locale pe dispozitive terminale care nu necesită comunicare cu serverele noastre, cum ar fi utilizarea Note pe dispozitivul dvs.

• Alte scopuri cu acordul dvs.

Aici sunt mai multe detalii cu privire la modul în care utilizăm informațiile dvs. (care pot include informații personale):

• Activarea și înregistrarea produselor sau serviciilor Xiaomi achiziționate pentru dvs.

• Crearea și întreținerea Contului Mi. Informațiile cu caracter personal colectate atunci când creați un Cont Mi pe site-urile noastre sau prin dispozitivele noastre mobile sunt folosite pentru a crea Contul Mi personal și pagina de profil pentru dvs.

• Procesarea comenzii dvs. de cumpărare. Informațiile referitoare la comenzile de comerț electronic sunt utilizate pentru procesarea comenzii de achiziție și a serviciilor post-vânzare aferente, inclusiv asistența clienților și re-livrare. În plus, numărul comenzii va fi utilizat pentru a verifica comanda cu partenerul de livrare, precum și înregistrarea livrării coletului. Informațiile despre destinatari, inclusiv numele, adresa, numărul de telefon și codul poștal vor fi folosite în scopuri de livrare. Adresa dvs. de e-mail este utilizată pentru a vă trimite informații pentru urmărirea coletului. O listă a articolelor achiziționate este utilizată pentru tipărirea unei facturi și permite clientului să vadă ce articole se află în colet.

• Participarea la Comunitatea Mi. Informațiile cu caracter personal legate de Comunitatea Mi sau alte platforme Xiaomi pe Internet pot fi utilizate pentru afișarea paginilor de profil, interacțiunea cu alți utilizatori și participarea la Comunitatea Mi.

• Furnizarea serviciilor MIUI. Următoarele informații: (informații despre dispozitiv sau cartela SIM, inclusiv numărul GAID, numărul IMEI, numărul IMSI, numărul de telefon, ID-ul dispozitivului, sistemul de operare al dispozitivului, adresa MAC, tipul dispozitivului, informații despre sistem și performanță și informații despre locație, inclusiv codul mobil al țării, codul rețelei mobile, codul zonei de localizare și identitatea celulei) sunt utilizate pentru a activa serviciile MIUI.

• Diagnosticarea defecțiunilor de activare. Informațiile referitoare la locație sunt utilizate pentru a accesa eșecul de activare a cartelei SIM (de exemplu, gateway-uri Serviciului de mesaje scurte (SMS) și eșecuri de rețea), pentru a identifica operatorul de rețea al serviciului și pentru a notifica operatorul de rețea despre acel defect.

• Furnizarea altor servicii MIUI. Informațiile colectate atunci când utilizați un serviciu MIUI sunt utilizate pentru a îndeplini funcțiile acelui serviciu, oferind în același timp optimizarea serviciilor, de ex. descărcarea, actualizarea, înregistrarea, executarea sau optimizarea activităților legate de serviciile MIUI. De exemplu, informațiile personale colectate de Teme pot oferi servicii personalizate de recomandare a temelor în funcție de istoricul dvs. de descărcare și navigare.

• Găsirea dispozitivului dvs. Dacă telefonul dvs. este pierdut sau furat, funcția Găsește dispozitiv a Xiaomi vă poate ajuta să găsiți și să vă protejați telefonul. Vă puteți localiza telefonul pe o hartă utilizând informațiile despre locație furnizate de telefon, vă puteți șterge telefonul sau îl puteți bloca. Când căutați în mod activ telefonul, informațiile despre locație sunt captate de pe dispozitivul dvs. mobil; în unele situații această informație este obținută de la turnurile de telefonie mobilă sau punctele de acces Wi-Fi. Puteți activa sau dezactiva această funcție în orice moment din setările telefonului (Setări - Cont Mi - Xiaomi Cloud - Găsește dispozitiv).

• Înregistrarea informațiilor despre locație în fotografii. Puteți înregistra informațiile despre locație în timp ce faceți o fotografie. Aceste informații vor fi vizibile în dosarul dvs. foto și locația va fi salvată în metadatele fotografiilor. Dacă nu doriți să fie înregistrată locația în timp ce faceți o fotografie, puteți opri această funcție în orice moment din setările aparatului foto.

• Furnizarea funcțiilor de mesagerie (de exemplu Mi Talk, Mesaje Mi). Dacă descărcați și utilizați serviciul Mi Talk, informațiile colectate pentru Mi Talk pot fi utilizate pentru activarea acestui serviciu și pentru identificarea utilizatorului și a destinatarului mesajului. În plus, istoricul conversațiilor este stocat pentru comoditatea reîncărcării istoricului conversației după ce un utilizator a reinstalat aplicații sau pentru sincronizarea între dispozitive. Informațiile (numerele de telefon ale expeditorului și ale destinatarului și ID-urile de mesaje Mi) pot fi utilizate de Mesaje Mi pentru activarea serviciilor și abilitatea serviciului de a funcționa corect, inclusiv rutarea mesajelor.

• Furnizarea serviciilor bazate pe locație. În timpul utilizării serviciilor MIUI, informațiile despre locație pot fi, de asemenea, utilizate de noi sau de furnizori de servicii terță parte și parteneri de afaceri (pentru mai multe informații, consultați secțiunea "Cum împărtășim, transferăm și dezvăluim public informațiile dvs. personale" de mai jos) pentru a vă presta serviciul și a oferi detalii exacte despre acea locație pentru cea mai bună experiență posibilă de utilizare, de ex. detalii meteo, acces la locație (în cadrul platformei Android). Este posibil să dezactivați în setări serviciile de localizare sau să dezactivați oricând utilizarea serviciilor de localizare ale unei aplicații.

• Îmbunătățirea experienței de utilizare prin analiza de date, hardware și software. Unele funcții opționale, cum ar fi Programul Experiență Utilizator, permit companiei Xiaomi să analizeze datele despre modul în care utilizatorii folosesc telefonul mobil, serviciile MIUI și alte servicii furnizate de Xiaomi pentru a îmbunătăți experiența de utilizare, de exemplu prin trimiterea rapoartelor de eroare. Xiaomi va efectua, de asemenea, analize de hardware și software pentru a îmbunătăți mai departe experiența de utilizare.

• Permisiunea de a utiliza Securitate. Informațiile colectate pot fi utilizate pentru securitate și funcțiile de întreținere a sistemului în aplicația Securitate, cum ar fi Scanare de securitate, Economizator baterie, Lista neagră, Cleaner, etc. Unele dintre aceste funcționalități sunt operate de furnizori de servicii terță parte și/sau parteneri de afaceri (pentru mai multe informații, consultați secțiunea "Cum împărtășim, transferăm și dezvăluim public informațiile dvs. personale" de mai jos). Informațiile (care nu sunt informații personale, ca listele de definire a virușilor) sunt folosite pentru funcțiile de scanare a securității.

• Furnizarea de servicii push. ID-ul de Cont Mi, GAID, tokenul FCM, ID-ul de Android și ID-ul de Spațiu (numai pe dispozitivele Xiaomi care au activată funcția Al doilea spațiu) vor fi folosite și pentru a furniza serviciul push al Xiaomi și Serviciul de notificare Xiaomi, pentru a evalua rentabilitatea publicității și a trimite notificări din partea MIUI cu privire la actualizări de software sau lansări de produse noi, inclusiv informații despre reduceri și promoții. Pentru a vă furniza serviciul de mai sus, se vor colecta și informații relevante despre aplicație (ID-ul versiunii aplicației, denumirea pachetului de aplicații) și informații relevante despre dispozitiv (model, marcă). Putem folosi informațiile dvs. personale pentru a vă trimite mesaje push (fie prin mesaje prin intermediul serviciilor noastre, prin e-mail sau prin alte mijloace) care oferă sau promovează produsele și serviciile noastre și/sau produsele și serviciile unor terțe părți selectate. Aceasta se va face doar cu consimțământul dvs., dacă este necesar potrivit legislației aplicabile. Puteți să renunțați oricând la primirea informațiilor de marketing de la noi și de la terțe părți modificându-vă preferințele în Setări sau gestionându-vă preferințele prin intermediul aplicației/site-ului terță parte care utilizează push-ul Xiaomi. Vă rugăm să consultați, de asemenea, "Drepturile dvs." de mai jos.

• Verificarea identității utilizatorului. Xiaomi utilizează valoarea ECV pentru a verifica identitatea utilizatorului și a evita conectările neautorizate.

• Colectarea de feedback de la utilizatori. Feedback-ul pe care alegeți să îl oferiți este important pentru Xiaomi, în vederea îmbunătățirii serviciilor pe care le oferim. Pentru a urmări feedback-ul pe care ați ales să îl oferiți, Xiaomi poate să corespondeze cu dvs. utilizând informațiile personale pe care le-ați furnizat și să păstreze înregistrări ale acestei corespondențe pentru rezolvarea problemelor și îmbunătățirea serviciilor.

• Trimiterea notificărilor. Din când în când, putem utiliza informațiile dvs. personale pentru a trimite notificări importante, cum ar fi notificări despre achiziții și modificări ale termenilor, condițiilor și politicilor noastre. Întrucât aceste informații sunt esențiale pentru interacțiunea dvs. cu Xiaomi, nu este recomandat să refuzați să primiți astfel de informații.

• Desfășurarea activităților promoționale. Dacă participați la o tombolă, concurs sau o promoție similară prin platformele sociale Xiaomi, putem folosi informațiile personale pe care le furnizați pentru a vă trimite aceste premii.

• Furnizarea de conținut și servicii personalizate, inclusiv reclame. Pentru a vă proteja confidențialitatea, utilizăm un identificator unic în locul numelui, e-mailului sau altor informații după care puteți fi identificat în mod direct, pentru a vă oferi produse, servicii și activități personalizate, inclusiv publicitate.

Putem combina aceste informații cu alte informații (inclusiv informații despre diverse servicii sau dispozitive, cum ar fi calculatoarele, telefoanele mobile, televizoarele inteligente și alte dispozitive conectate) pentru a furniza și a îmbunătăți produsele, serviciile, conținutul și publicitatea.

De exemplu, putem utiliza detaliile Contului Mi în toate serviciile pe care le utilizați și care necesită un Cont Mi. În plus, pentru a vă îmbunătăți experiența și a îmbunătăți serviciile noastre, respectând în același timp legile și reglementările relevante și (dacă este necesar) cu consimțământul dvs., putem să sortăm informații de la diferite produse, servicii sau echipamente ale dvs. sau legate de dvs. pentru a alcătui o etichetă, a oferi sugestii, conținut personalizat și caracteristici personalizate.

În cazul reclamelor personalizate, de exemplu, acestea ar fi oferite pe baza activităților, a modului de utilizare și a preferințelor dvs. legate de aplicațiile și serviciile noastre. Creăm profiluri prin analizarea informațiilor menționate mai sus și construirea de segmente (crearea de grupuri cu anumite caracteristici comune) și introducând informațiile dvs. cu caracter personal în unul sau mai multe segmente. Publicitatea țintită se va face doar cu consimțământul dvs., dacă este necesar potrivit legislației aplicabile. Aveți dreptul să renunțați în orice moment la primirea anunțurilor personalizate și să vă opuneți profilării, inclusiv celei efectuate în scopuri de marketing direct.

Pe baza motivelor de la combinația de mai sus și a cerințelor legilor aplicabile, vă vom oferi mecanisme de control specifice pentru acea combinație. Aveți dreptul să renunțați la primirea de marketing direct de la noi și la luarea deciziilor automatizate etc. Pentru a exercita aceste drepturi, le puteți activa sau dezactiva oricând în Setări (Setări > Parole și securitate > Confidențialitate > Servicii de publicitate sau Setări > Parole și securitate > Securitate sistem > Servicii de publicitate) sau puteți să ne contactați prin https://privacy.mi.com/support, sau să consultați mecanismele de control descrise în politica separată de confidențialitate pentru fiecare produs în parte. Vă rugăm să consultați, de asemenea, "Drepturile dvs." de mai jos.

2 Cookie-uri și alte tehnologii

Tehnologiile precum cookie-urile, semnalizatoarele web și etichetele de pixel sunt utilizate de Xiaomi și furnizorii de servicii terță parte și partenerii noștri de afaceri (pentru mai multe informații, consultați secțiunea "Cum împărtășim, transferăm și dezvăluim public informațiile dvs. personale" de mai jos). Aceste tehnologii sunt folosite în analizarea tendințelor, administrarea site-ului, urmărirea mișcărilor utilizatorilor pe site și colectarea de informații demografice despre baza noastră de utilizatori, în ansamblul său. Este posibil să primim rapoarte bazate pe utilizarea acestor tehnologii de către aceste companii pe o bază individuală, dar și agregată. Aceste tehnologii sunt folosite în analizarea tendințelor, administrarea site-ului, urmărirea mișcărilor utilizatorilor pe site și colectarea de informații demografice despre baza noastră de utilizatori, în ansamblul său.

• Fișiere de jurnal: Așa cum este cazul pentru majoritatea site-urilor web, adunăm anumite informații și le stocăm în fișiere de jurnal. Aceste informații pot include adresele de protocol de internet (IP), tipul de browser, furnizorul de servicii de Internet (ISP), paginile de trimitere/ieșire, sistemul de operare, marcajul de dată/oră și/sau date privind fluxul de clicuri. Nu conectăm datele colectate automat cu alte informații pe care le colectăm despre dvs.

• Stocare locală – HTML5/Flash: Utilizăm Obiecte de stocare locală (LSO), cum ar fi HTML5 sau Flash, pentru a stoca conținut și preferințe. Terțe părți cu care suntem parteneri pentru a furniza anumite funcții pe site-urile noastre sau pentru a afișa publicitate pe baza activității dvs. de navigare pe Internet folosesc, de asemenea, cookie-uri HTML5 sau Flash pentru colectarea și stocarea informațiilor. Diverse browsere își pot oferi propriul instrument de management pentru eliminarea LSO-urilor HTML5. Pentru a gestiona cookie-urile Flash, vă rugăm să faceți clic aici.

• Cookie-uri de publicitate: Colaborăm cu furnizorii de servicii terță parte și partenerii noștri de afaceri (pentru mai multe informații, consultați secțiunea "Cum împărtășim, transferăm și dezvăluim public informațiile dvs. personale" de mai jos) fie pentru a afișa publicitate pe site-ul nostru, fie pentru a gestiona publicitatea noastră pe alte site-uri. Furnizorii de servicii terță parte și partenerii noștri de afaceri pot utiliza cookie-uri de publicitate pentru a colecta informații despre interesele și activitățile dvs. online și a vă oferi reclame care se corelează cel mai bine cu profilul și interesele dvs. Vom obține consimțământul dvs. explicit în prealabil și vom implica o acțiune clară afirmativă înainte de a vă furniza acest serviciu publicitar. Dacă nu doriți ca aceste informații să fie utilizate în scopul de a vă oferi anunțuri în funcție de interese, puteți să renunțați modificându-vă Setarea privind cookie-urile. https://preferences-mgr.truste.com.

• Date analitice mobile: În cadrul unora dintre aplicațiile noastre mobile folosim cookie-uri de analiză pentru a colecta informații despre modul în care vizitatorii folosesc site-ul nostru. Aceste cookie-uri colectează informații precum frecvența de utilizare a aplicației, evenimentele care apar în cadrul aplicației, utilizarea agregată, datele de performanță și locurile unde apar erori în cadrul aplicației. Nu conectăm informațiile stocate în software-ul de analiză cu niciun fel de informații personale pe care le trimiteți în cadrul aplicației mobile.

3 Cum împărtășim, transferăm și dezvăluim public informațiile dvs. personale

3.1 Partajare

Nu vindem niciun fel de informații personale către terțe părți.

Putem uneori să împărtășim informațiile dvs. personale cu terțe părți (după cum este descris mai jos) pentru a furniza sau a îmbunătăți produsele sau serviciile noastre, inclusiv pentru a oferi produse sau servicii pe baza cerințelor dvs. Informațiile suplimentare despre partajarea datelor sunt prezentate mai jos.

3.1.1 Partajarea pe care o alegeți sau o solicitați în mod activ

Cu consimțământul dvs. sau la solicitarea dvs., vom împărtăși informațiile dvs. cu caracter personal, în limitele consimțământului/solicitării dvs., anumitor terțe părți desemnați de dvs. De exemplu, atunci când utilizați Contul Mi pentru a vă conecta la un site sau o aplicație terță parte.

3.1.2 Partajarea informațiilor cu grupul nostru

Pentru a desfășura cu succes operațiunile de afaceri și a vă oferi toate funcțiile produselor sau serviciilor noastre, este posibil să împărtășim din când în când informațiile dvs. personale cu alte filiale Xiaomi.

3.1.3 Partajarea cu ecosistemul de companii al grupului

Xiaomi lucrează împreună cu un grup excelent de companii, care împreună formează Ecosistemul Mi. Companiile din Ecosistemul Mi sunt entități independente, în care Xiaomi a investit și care sunt operate de experți în domeniile lor. Xiaomi vă poate dezvălui informațiile personale companiilor din Ecosistemul Mi pentru a vă oferi și a îmbunătăți produsele și serviciile interesante (hardware și software) de la companiile din Ecosistemul Mi. Unele dintre aceste produse sau servicii vor fi sub marca Xiaomi, în timp ce altele pot folosi propriul brand. Companiile din Ecosistemul Mi pot împărtăși din când în când informații cu Xiaomi în legătură cu produse sau servicii sub marca Xiaomi, pentru a furniza servicii hardware și software, aducând funcții și experiență mai bună utilizatorilor. Xiaomi va lua măsurile adecvate de management și tehnice pentru a asigura securitatea procesării informațiilor dvs. personale, incluzând, dar fără a se limita la, criptarea informațiilor dvs. personale.

3.1.4 Partajarea cu furnizorii de servicii terță parte și partenerii de afaceri

Pentru a ne ajuta să vă furnizăm produsele și serviciile descrise în această Politică de confidențialitate, putem împărtăși, atunci când este necesar, informațiile dvs. personale furnizorilor de servicii terță parte și partenerilor noștri de afaceri.

Aceștia includ furnizorii noștri de servicii de livrare, centre de date, facilități de stocare a datelor, furnizori de servicii pentru clienți, furnizori de servicii de publicitate și marketing și alți parteneri de afaceri. Aceste terțe părți pot prelucra informațiile dvs. personale în numele Xiaomi sau pentru unul sau mai multe dintre scopurile acestei Politici de confidențialitate. Ne angajăm să ne asigurăm că partajarea informațiilor cu caracter personal necesare pentru a vă furniza servicii este exclusiv pentru scopuri legitime, legale, necesare, precise și explicite. Xiaomi va efectua verificarea cuvenită și va avea contracte în vigoare pentru a se asigura că furnizorii de servicii terță parte respectă legile privind confidențialitatea aplicabile în jurisdicția dvs. Este posibil ca furnizorii terță parte de servicii să aibă sub-prelucrătorii lor.

Pentru a oferi măsurarea performanțelor, analiză și alte servicii de afaceri, este posibil să împărtășim, de asemenea, informații (informații non-personale) cu terțe părți (cum ar fi agenții de publicitate de pe site-urile noastre) în formă agregată. Utilizăm informațiile pe care le avem pentru a ajuta agenții de publicitate și alți parteneri de afaceri să evalueze eficacitatea și acoperirea publicității și serviciilor lor și să înțeleagă tipurile de persoane care utilizează serviciile lor și modul în care interacționează cu site-urile, aplicațiile și serviciile lor. De asemenea, putem împărtăși tendințele generale de utilizare a serviciilor noastre cu ei, cum ar fi numărul de clienți dintr-un anumit grup de persoane care achiziționează anumite produse sau se angajează în anumite tranzacții.

3.1.5 Altele

În conformitate cu cerințele legale, procedurile legale, litigiile și/sau solicitările din partea agențiilor publice și agențiilor guvernamentale, Xiaomi poate fi nevoită să dezvăluie informațiile dvs. personale. Dacă dezvăluirea este necesară sau adecvată pentru securitatea națională, aplicarea legii sau alte probleme de importanță publică, putem de asemenea dezvălui informații despre dvs.

Pentru a pune în aplicare condițiile noastre sau a ne proteja afacerea, drepturile, activele sau produsele sau pentru a proteja utilizatorii sau dacă dezvăluirea este în mod rezonabil necesară pentru următoarele scopuri (detectarea, prevenirea și soluționarea fraudei, utilizarea neautorizată a produsului, încălcări ale condițiilor sau politicilor noastre sau alte activități dăunătoare sau ilegale), putem de asemenea dezvălui informații despre dvs. (Xiaomi poate colecta, utiliza sau dezvălui informațiile dvs. cu caracter personal dacă acest lucru este permis și numai în măsura în care este permis de legile aplicabile privind protecția datelor). Aceasta poate include furnizarea informațiilor personale agențiilor publice sau guvernamentale; comunicarea cu parteneri terță parte despre fiabilitatea contului dvs. pentru a preveni frauda, încălcările și alte comportamente dăunătoare.

În plus, este posibil să împărtășim informațiile dvs. personale cu:

• contabilii, auditorii, avocații sau consilierii noștri similari atunci când le cerem să ne ofere consultanță profesională; și

• investitorii și alte părți terțe relevante în cazul unei vânzări reale sau potențiale sau al unei alte tranzacții corporative legate de o entitate din grupul Xiaomi; și

• alte părți terțe, după cum este detaliat în prezenta Politică de confidențialitate sau în alt mod în care vi s-a adus la cunoștință, inclusiv dacă sunt autorizate de dvs. să facă acest lucru în legătură cu o anumită dezvăluire.

3.2 Transfer

Xiaomi nu va transfera informațiile dvs. la niciun subiect decât în următoarele cazuri:

• În cazul în care am obținut consimțământul dvs. explicit;

• Dacă Xiaomi este implicată în fuziunea, achiziționarea sau vânzarea tuturor sau a unei părți a activelor sale care pot afecta informațiile dvs. cu caracter personal, vă vom anunța cu privire la orice modificare a proprietății, utilizării și orice opțiune pe care o puteți avea în ceea ce privește informațiile dvs. cu caracter personal, prin e-mail și/sau prin postarea unui anunț vizibil pe site-urile noastre sau prin alte mijloace adecvate;

• În situațiile explicate în prezenta Politică de confidențialitate sau aduse la cunoștința dvs. în alt mod.

3.3 Dezvăluire publică

Xiaomi poate dezvălui public informațiile dvs. cu caracter personal în următoarele situații:

• Dacă trebuie să anunțăm un câștigător al unei promoții, competiții sau tombole, caz în care publicăm doar informații limitate.

• Dacă am obținut consimțământul dvs. explicit sau ați dezvăluit informațiile prin intermediul serviciilor noastre, de exemplu pe paginile platformelor de socializare sau forumuri publice și

• Dezvăluirea publică în baza legii sau a motivelor rezonabile: inclusiv legi și reglementări, proceduri legale, litigii sau la cererea departamentelor guvernamentale competente.

4 Cum stocăm și protejăm informațiile dvs. personale

4.1 Măsurile de securitate implementate de Xiaomi

Ne-am luat angajamentul de a ne asigura că informațiile dvs. personale sunt păstrate în condiții de securitate. Pentru a preveni accesul neautorizat, dezvăluirea sau alte riscuri similare, am pus în practică proceduri fizice, electronice și manageriale rezonabile pentru protejarea și asigurarea informațiilor pe care le colectăm pe dispozitivul dvs. mobil și pe site-urile web Xiaomi. Vom asigura că vă protejăm informațiile dvs. personale în conformitate cu legislația în vigoare.

De exemplu, când vă accesați Contul Mi, puteți alege să utilizați programul de verificare în doi pași pentru o mai bună securitate și vă recomandăm să faceți acest lucru. Când informațiile dvs. cu caracter personal se transmit între dispozitivul dvs. Xiaomi și serverele noastre, ne asigurăm că datele sunt criptate folosind Transport Layer Security (TLS) și algoritmi de criptare adecvați.

Toate informațiile dvs. personale sunt stocate pe servere securizate și protejate în clădiri controlate. Clasificăm informațiile dvs. pe baza importanței și sensibilității și ne asigurăm că informațiile dvs. personale au nivelul necesar de securitate. Dispunem de controale speciale de acces pentru stocarea datelor bazate pe cloud și revizuim periodic practicile noastre de colectare, stocare și prelucrare a informațiilor, inclusiv măsurile de securitate fizică, pentru a preveni accesul și utilizarea neautorizată.

Aplicăm conștiinciozitatea cuvenită față de partenerii de afaceri și furnizorii de servicii terță parte pentru a ne asigura că sunt capabili să vă protejeze informațiile personale. De asemenea, verificăm dacă aceste terțe părți mențin standarde de securitate adecvate, punând în aplicare restricții contractuale adecvate și, dacă este necesar, efectuând audituri și evaluări. În plus, angajații noștri și cei ai partenerilor noștri de afaceri și furnizorilor de servicii terță parte care vă accesează informațiile personale sunt supuși obligațiilor contractuale aplicabile de confidențialitate.

Realizăm cursuri de pregătire și teste de securitate și protecție a intimității pentru a spori gradul de conștientizare a angajaților noștri cu privire la importanța protejării informațiilor personale. Vom lua toate măsurile posibile și necesare din punct de vedere legal pentru a vă proteja informațiile personale. Cu toate acestea, trebuie să aveți în vedere faptul că utilizarea Internetului nu este în întregime sigură și, din acest motiv, nu putem garanta securitatea sau integritatea niciunor informații personale care sunt transferate de la sau către dvs. sau prin intermediul Internetului.

Ne ocupăm de încălcarea securității datelor cu caracter personal conform cerințelor legii aplicabile privind protecția datelor, care include, dacă este necesar, notificarea încălcării către autoritatea competentă de supraveghere a protecției datelor și către persoanele vizate.

Procedurile și politicile noastre de securitate a informațiilor sunt concepute cu referire la standardele internaționale și trec în mod regulat prin audituri terță parte pentru a verifica eficacitatea măsurilor de securitate. Sistemul de informații al Xiaomi a obținut certificarea ISO/IEC 27001:2013 pentru sisteme de management al securității informațiilor (ISMS). Serviciul de comerț electronic al Xiaomi și platforma IoT Xiaomi Home au obținut certificarea ISO/IEC 27701:2019 pentru sisteme de management al informațiilor cu caracter personal (PIMS). MIUI a obținut certificarea ISO/IEC 27018:2019 pentru protecția informațiilor cu caracter personal în cloud-ul public.

4.2 Ce puteți face

Puteți seta o parolă unică pentru Xiaomi care nu dezvăluie nimănui parola de conectare sau informațiile contului dvs. (cu excepția cazului în care această persoană este autorizată corespunzător de dvs.) în cazul unei scurgeri de parole a altor site-uri, care ar putea dăuna securității contului dvs. la Xiaomi. Ori de câte ori este posibil, vă rugăm să nu dezvăluiți codul de verificare primit nimănui (inclusiv celor care pretind a fi serviciul clienți Xiaomi). Ori de câte ori vă conectați ca utilizator al Contului Mi pe site-urile Xiaomi, în special de pe computerul altcuiva sau de pe terminalele publice de Internet, trebuie să vă deconectați întotdeauna la sfârșitul sesiunii.

Xiaomi nu poate fi trasă la răspundere pentru pierderea securității cauzată de accesul la informațiile dvs. personale de părțile terță, ca urmare a faptului că dvs. nu vă păstrați informațiile personale private. În ciuda celor de mai sus, trebuie să ne anunțați imediat dacă există o utilizare neautorizată a contului dvs. de către orice alt utilizator de Internet sau orice altă încălcare a securității. Sprijinul dvs. ne va ajuta să protejăm confidențialitatea informațiilor dvs. personale.

4.3 Accesarea altor funcții de pe dispozitivul dvs.

Aplicațiile noastre pot accesa anumite funcții de pe dispozitivul dvs., cum ar fi activarea e-mailurilor pentru a utiliza contactele, memoria SMS și starea rețelei Wi-Fi, etc. Aceste informații sunt utilizate pentru a permite aplicațiilor să ruleze pe dispozitivul dvs. și vă permit să interacționați cu aplicațiile. Puteți oricând să vă revocați permisiunile dezactivându-le la nivelul dispozitivului sau contactându-ne prin https://privacy.mi.com/support.

4.4 Politica de păstrare

Păstrăm informații personale pentru perioada necesară în scopul colectării informațiilor descrise în această Politică de confidențialitate sau orice politică de confidențialitate separată furnizată pentru un anumit produs sau serviciu sau conform legilor aplicabile. Perioadele de păstrare detaliate sunt specificate în pagina de servicii specifice sau produse asociate. Vom renunța la păstrarea și ștergerea sau anonimizarea informațiilor personale odată ce scopul colectării este îndeplinit sau după confirmarea cererii dvs. de ștergere sau după terminarea funcționării produsului sau serviciului respectiv. Acolo unde este posibil, am indicat perioada pentru care păstrăm, de obicei, categoriile, tipurile și elementele de date cu caracter personal. Când am decis asupra acestor perioade de păstrare, am luat în considerare următoarele criterii:

• cantitatea, natura și sensibilitatea datelor cu caracter personal

• riscul de prejudiciere ca urmare a divulgării sau utilizării neautorizate

• scopurile în care prelucrăm datele cu caracter personal și perioada pentru care avem nevoie de datele respective pentru a îndeplini aceste scopuri

• perioada pentru care datele cu caracter personal au probabilitatea de a rămâne corecte și actuale

• perioada pentru care datele cu caracter personal ar putea fi relevante pentru posibile acțiuni viitoare în justiție

• orice cerințe legale, contabile, de raportare sau de reglementare aplicabile care precizează perioada pentru care trebuie păstrate anumite evidențe.

În funcție de jurisdicția dvs., poate exista o excepție de la aceasta pentru informațiile cu caracter personal pe care le prelucrăm pentru interesul public, cercetare științifică, cercetare istorică sau în scopuri statistice. Xiaomi poate continua să păstreze acest tip de informații mai mult decât perioada de păstrare standard, dacă acest lucru este necesar și permis în baza legilor aplicabile sau a cererii dvs., chiar dacă prelucrarea ulterioară a datelor nu este legată de scopul inițial al colectării.

5 Drepturile dvs.

Controlul informațiilor dvs. personale

5.1 Setări de control

Xiaomi este de acord că preocupările privind confidențialitatea diferă de la o persoană la alta. De aceea, oferim exemple de modalități pe care Xiaomi vi le pune la dispoziție pentru a restricționa colectarea, utilizarea, dezvăluirea sau prelucrarea informațiilor dvs. personale și să vă controlați setările de confidențialitate:

• Activați/dezactivați funcțiile programului de Experiență a utilizatorului și pe cea de Acces la locație;

• Conectați-vă sau deconectați-vă din Contul Mi;

• Activează/dezactivează funcțiile de sincronizare Xiaomi Cloud; și

• Ștergeți toate informațiile stocate pe Xiaomi Cloud prin https://i.mi.com;

• Activați/dezactivați alte servicii și funcționalități care se ocupă de informații sensibile sau personale. Puteți afla mai multe detalii cu privire la starea de securitate a dispozitivului dvs. și în aplicația de securitate MIUI.

Dacă ați fost de acord anterior să folosim informațiile dvs. cu caracter personal pentru scopurile menționate mai sus, vă puteți răzgândi oricând contactându-ne prin https://privacy.mi.com/support.

5.2 Drepturile dvs. pentru informațiile dvs. personale

În funcție de legile și reglementările aplicabile, puteți avea dreptul de a accesa, a rectifica, a șterge (și anumite alte drepturi) în legătură cu informații cu caracter personal pe care le deținem despre dvs. (denumit în continuare "solicitare"). Aceste drepturi vor fi supuse anumitor excluderi și excepții în conformitate cu legile aplicabile.

De asemenea, puteți accesa și actualiza detaliile referitoare la informațiile personale din Contul Mi la https://account.xiaomi.com sau conectându-vă la contul dvs. pe dispozitivul dvs. Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați-ne prin https://privacy.mi.com/support.

Dacă solicitarea dvs. îndeplinește următoarele condiții, ne va ajuta să o procesăm cât mai eficient posibil:

(1) Solicitarea este trimisă prin canalul exclusiv de solicitări al Xiaomi, detaliat mai sus, iar pentru protejarea securității informațiilor dvs., solicitarea dvs. trebuie să fie în scris (cu excepția cazului în care legislația locală recunoaște în mod explicit solicitarea orală);

(2) Furnizați informații suficiente pentru a permite companiei Xiaomi să vă verifice identitatea și să se asigure că sunteți persoana vizată sau persoana autorizată legal să acționeze în numele persoanei vizate.

După ce obținem suficiente informații pentru a confirma că solicitarea dvs. poate fi procesată, vom trece la a răspunde solicitării dvs. în orice interval de timp stabilit în conformitate cu legile dvs. aplicabile privind protecția datelor.

Detaliat:

• Aveți dreptul să primiți informații clare, transparente și ușor de înțeles despre modul în care folosim informațiile dvs. personale și drepturile dvs. Acesta este motivul pentru care vă oferim informațiile în această Politică de confidențialitate.

• În baza cerințelor legilor aplicabile, o copie a datelor dvs. personale colectate și prelucrate de noi vă va fi furnizată la cerere gratuit. În cazul oricăror solicitări suplimentare de informații relevante, este posibil să percepem o taxă rezonabilă, bazată pe costurile administrative reale, în conformitate cu legile aplicabile și dacă legile aplicabile permit acest lucru.

• Dacă orice informație pe care o deținem este incorectă sau incompletă, aveți dreptul ca informațiile dvs. personale să fie corectate sau completate în funcție de scopul utilizării.

• Conform cerințelor legilor aplicabile, aveți dreptul de a solicita ștergerea sau excluderea informațiilor dvs. personale, dacă nu există niciun motiv convingător ca noi să continuăm să le folosim. Vom examina motivele privind cererea dvs. de ștergere și vom lua măsuri rezonabile, inclusiv măsuri tehnice. Vă rugăm să rețineți că este posibil să nu putem elimina imediat informațiile din sistemul copiilor de rezervă din cauza legislației aplicabile și/sau a limitărilor tehnologice. În acest caz, vom stoca în siguranță informațiile dvs. cu caracter personal și le vom izola de orice prelucrare ulterioară până când copia de rezervă va putea fi ștearsă sau făcută anonimă.

• Aveți dreptul de a formula obiecții față de anumite tipuri de procesare, inclusiv procesarea pentru marketing direct (inclusiv în cazul utilizării profilării) și în anumite circumstanțe în care baza legală pentru procesare (inclusiv profilarea) este interesul nostru legitim.

În special, în conformitate cu legile anumitor jurisdicții:

• Aveți dreptul să obțineți de la noi restricția de procesare a informațiilor dvs. personale. Vom examina motivele pentru solicitarea dvs. de restricționare. Dacă motivele se aplică pentru GDPR, vom procesa informațiile dvs. personale numai în circumstanțe aplicabile în GDPR și vă vom informa înainte de ridicarea restricției de procesare.

• Aveți dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv profilarea, care produce efecte juridice asupra dvs. sau vă afectează semnificativ în mod similar.

• Aveți dreptul să solicitați informațiile dvs. cu caracter personal într-un format structurat și utilizat în mod curent și să transmiteți informațiile altui operator de date (portabilitatea datelor).

Avem dreptul de a refuza prelucrarea solicitărilor sau să respectăm parțial solicitările în cazul în care se aplică o exceptare sau suntem îndreptățiți altfel să facem acest lucru în temeiul legilor aplicabile, de exemplu dacă solicitarea este vădit nefondată sau vădit excesivă sau ar necesita divulgarea unor informații despre terțe părți. În unele situații, putem percepe o taxă, acolo unde este permis de legile aplicabile. În cazul în care considerăm că anumite aspecte ale solicitării de ștergere a informațiilor pot conduce la incapacitatea noastră de a utiliza în mod legal informațiile pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor acțiuni în justiție sau motive permise de legislația aplicabilă, aceasta poate fi, de asemenea, respinsă.

5.3 Retragerea consimțământului

Vă puteți retrage consimțământul acordat nouă anterior pentru un anumit scop prin trimiterea unei solicitări, inclusiv prin colectarea, utilizarea și/sau dezvăluirea informațiilor dvs. personale aflate în posesia sau controlul nostru. În funcție de serviciul anume pe care îl utilizați, vă puteți retrage consimțământul contactându-ne prin https://privacy.mi.com/support. Vă vom procesa cererea într-un termen rezonabil de la data la care a fost făcută solicitarea și, ulterior, nu vom colecta, utiliza și/sau dezvălui informațiile dvs. personale, conform solicitării dvs.

În funcție de amploarea retragerii consimțământului, vă rugăm să rețineți că este posibil să nu puteți continua să primiți toate beneficiile produselor și serviciilor Xiaomi. Retragerea consimțământului sau a autorizației dvs. nu va afecta validitatea prelucrării noastre efectuate pe baza consimțământului până în momentul retragerii.

5.4 Anularea unui serviciu sau a unui cont

Dacă doriți să anulați un anumit produs sau serviciu, puteți să ne contactați prin https://privacy.mi.com/support.

Dacă doriți să anulați Contul Mi, vă rugăm să rețineți că anularea vă va împiedica să utilizați întreaga gamă de produse și servicii Xiaomi. Anularea poate fi împiedicată sau întârziată în anumite circumstanțe. De exemplu, dacă încă mai există sume restante în contul dvs., cum ar fi serviciul de membru neplătit al Muzică Mi, temă plătită în Teme sau împrumutul nerambursat în Mi Finanțe, etc., nu putem să vă satisfacem imediat solicitarea.

Când vă conectați la Xiaomi prin intermediul unui cont terță parte, trebuie să solicitați anularea contului de la terță parte.

6 Modul în care informațiile dvs. personale sunt transferate la nivel global

Xiaomi procesează și face copii de rezervă a informațiilor personale printr-o infrastructură globală de operare și control. În prezent Xiaomi are centre de date în China, India, Statele Unite, Germania, Rusia și Singapore. În scopurile descrise în Politica de confidențialitate, informațiile dvs. pot fi transferate către aceste centre de date în conformitate cu legislația în vigoare.

De asemenea, este posibil să transferăm informațiile dvs. personale furnizorilor de servicii terță parte și partenerilor de afaceri, și datele dvs. pot, prin urmare, să fie transmise și altor țări sau regiuni. Jurisdicția în care se află aceste unități globale poate sau nu poate proteja informațiile personale la aceleași standarde ca în jurisdicția dvs. Există diferite riscuri în funcție de diferite legi de protecție a datelor. Cu toate acestea, acest lucru nu schimbă angajamentul nostru de a respecta această Politică de confidențialitate și de a vă proteja informațiile personale.

În special,

• Informațiile personale pe care le colectăm și le generăm în cadrul operațiunilor pe teritoriul Chinei continentale sunt stocate în centre de date situate în China Continentală, cu excepția transmisiilor transfrontaliere, astfel cum este permis de legea aplicabilă.

• Informațiile personale pe care le colectăm și le generăm în cadrul operațiunilor pe teritoriul Rusiei sunt procesate și stocate în centre de date situate în Rusia, cu excepția transmisiilor transfrontaliere permise de legislația rusă.

• Informațiile personale pe care le colectăm și le generăm în cadrul operațiunilor pe teritoriul Indiei sunt stocate în centre de date situate în India.

Dacă trebuie să transferăm informații personale în afara jurisdicției dvs., fie către filialele noastre, fie către furnizorii de servicii terță parte, vom respecta legile aplicabile aferente. Ne asigurăm că toate aceste transferuri îndeplinesc cerințele legilor locale aplicabile în materie de protecție a datelor prin implementarea unor garanții uniforme. Puteți să aflați despre măsurile de protecție pe care le avem implementate, contactându-ne prin https://privacy.mi.com/support.

Dacă utilizați produsele și serviciile noastre în zona Spațiului Economic European (SEE), Xiaomi Technology Netherlands B.V. va acționa în calitate de operator de date, iar Xiaomi Singapore Pte. Ltd. va fi responsabilă de prelucrarea datelor. Datele de contact pot fi găsite în secțiunea "Contactați-ne".

Dacă Xiaomi împărtășește datele cu caracter personal care provin de la dvs. în SEE unei entități din grupul Xiaomi sau unui furnizor de servicii terță parte în afara SEE, vom face acest lucru pe baza clauzelor contractuale standard ale UE sau a oricăror altor garanții prevăzute în GDPR. Puteți să aflați despre măsurile de protecție exacte pe care le avem implementate sau să solicitați o copie contactându-ne prin https://privacy.mi.com/support.

7 Protecția minorilor

Considerăm că este responsabilitatea părintelui sau tutorelui de a supraveghea utilizarea de către copil a produselor sau serviciilor noastre. Cu toate acestea, nu oferim servicii direct unui copil, nici nu folosim datele cu caracter personal ale copiilor în scopuri de marketing.

Dacă sunteți părinte sau tutore și considerați că minorul a furnizat informații cu caracter personal către Xiaomi, vă rugăm să ne contactați prin https://privacy.mi.com/support pentru a ne asigura că informațiile cu caracter personal sunt eliminate imediat și că minorul este dezabonat de la oricare dintre serviciile Xiaomi aplicabile.

8 Trebuie să fiu de acord cu termenii și condițiile unor terțe părți?

Politica noastră de confidențialitate nu se aplică produselor sau serviciilor oferite de o terță parte. În funcție de produsul sau serviciul Xiaomi pe care îl utilizați, acesta poate include produse sau servicii de la terțe părți, care implică suport vocal, procesarea camerelor, redare video, curățarea sistemului și servicii de securitate, jocuri, statistici, interacțiune pe platforme de socializare, procesarea plăților, navigare pe hartă, partajare, push, filtrarea informațiilor, metode de introducere a datelor etc. Unele dintre acestea vor fi furnizate sub formă de link-uri către site-urile web ale unor terțe părți, iar unele vor fi accesate sub formă de SDK-uri, API-uri etc. Informațiile dvs. pot fi, de asemenea, colectate atunci când utilizați aceste produse sau servicii. Din acest motiv, vă sugerăm cu insistență să vă acordați timp pentru a citi politica de confidențialitate a părții terțe, la fel cum ați citit-o pe a noastră. Nu suntem responsabili și nu putem controla modul în care terțiile parte utilizează informațiile personale pe care le colectează de la dvs. Politica noastră de confidențialitate nu se aplică altor site-uri către care duc link-uri din serviciile noastre.

Următoarele exemple ilustrează când condițiile și politicile de confidențialitate ale terțelor părți se aplică când utilizați produsele specifice menționate mai sus:

Atunci când utilizați un furnizor de servicii de plată terță parte pentru a finaliza și a plăti pentru comanda dvs., informațiile personale furnizate în timpul procesului de plată sunt tratate în conformitate cu politica de confidențialitate de la terță parte.

Când utilizați funcția de scanare antivirus în aplicația MIUI Securitate, se va aplica una dintre următoarele variante, în funcție de alegerea serviciului:

• Politica de confidențialitate și securitate a informațiilor Avast: https://www.avast.com/privacy-policy

• Politica de confidențialitate a Antiy Mobile Security AVL SDK: https://www.avlsec.com/en/privacy-policy

• Politica de confidențialitate a Tencent: https://privacy.qq.com

Când utilizați funcția Cleaner în aplicația MIUI Securitate, se aplică Politica de confidențialitate a Tencent: https://privacy.qq.com

Când utilizați serviciile de publicitate în mai multe aplicații specifice în MIUI, se va aplica una dintre următoarele variante, în funcție de alegerea serviciului:

• Politica de confidențialitate a Google: https://www.google.com/policies/privacy

• Politica de confidențialitate a Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

Când utilizați Metoda de introducere Google, se aplică Politica de confidențialitate a Google: https://policies.google.com/privacy

Când efectuăm statistici, monitorizăm rata de erori fatale ale aplicațiilor și oferim capacități de control prin cloud, utilizăm Google Analytics pentru Firebase sau Firebase Analytic oferite de Google Inc. Puteți citi mai multe despre Politica de confidențialitate a Google Firebase: https://policies.google.com/privacy și https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

Pentru a prezenta reclame în orice aplicații de sistem MIUI, partenerii de publicitate terță parte pot colecta date generate din activitățile dvs. online, cum ar fi clicurile pe reclame și vizualizările de conținut sau alte activități pe site-uri sau în aplicații.

• Politica de confidențialitate a Google: https://www.google.com/policies/privacy

• Politica de confidențialitate a Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• Politica de confidențialitate a Unity: https://unity3d.com/legal/privacy-policy

• Politica de confidențialitate a Vungle: https://vungle.com/privacy/

• Politica de confidențialitate a IronSource: https://developers.ironsrc.com/ironsource-mobile/air/ironsource-mobile-privacy-policy/

• Politica de confidențialitate a Applovin: https://www.applovin.com/privacy/

• Politica de confidențialitate a Chartboost: https://answers.chartboost.com/en-us/articles/200780269

• Politica de confidențialitate a Mopub: https://www.mopub.com/legal/privacy/

• Politica de confidențialitate a Mytarget: https://legal.my.com/us/mytarget/

• Politica de confidențialitate a Yandex: https://yandex.com/legal/privacy/

• Politica de confidențialitate a Tapjoy: https://www.tapjoy.com/legal/advertisers/privacy-policy/

• Politica de confidențialitate a AdColony: https://www.adcolony.com/privacy-policy/

Putem colecta și partaja informațiile dvs. cu companii de atribuire terță parte în conformitate cu instrucțiunile partenerilor noștri de publicitate pentru a genera rapoarte pentru partenerii noștri de publicitate, inclusiv parametrii interacțiunii dvs. cu reclamele noastre (dacă este cazul). În funcție de aplicațiile de sistem MIUI pe care le utilizați, companiile de atribuire terță parte pot include:

• Politica de confidențialitate a Adjust: https://www.adjust.com/terms/privacy-policy/

• Politica de confidențialitate a Appsflyer: https://www.appsflyer.com/privacy-policy/?utm_source=google

• Politica de confidențialitate a Affise: https://affise.com/privacy-policy/

• Politica de confidențialitate a Miaozhen: https://www.miaozhen.com/en/privacy

• Politica de confidențialitate a Nielsen: https://www.nielsen.com/cn/en/legal/privacy-policy/

9 Cum actualizăm această Politică de confidențialitate

Revizuim periodic Politica de confidențialitate în funcție de schimbările din afaceri, tehnologie și din legislația aplicabilă și bunele practici și putem actualiza prezenta Politică de confidențialitate. Dacă vom efectua o modificare importantă a acestei Politici de confidențialitate, vă vom anunța prin intermediul informațiilor dvs. de contact înregistrate, cum ar fi e-mail (trimise la adresa de e-mail specificată în contul dvs.) sau va fi publicată pe site-urile Xiaomi sau vă vom anunța prin intermediul dispozitivelor mobile, despre informațiile pe care le colectăm și modul în care le folosim. Modificările aduse Politicii de confidențialitate se vor aplica de la data efectivă specificată în anunț sau pe site. Vă îndemnăm să verificați periodic această pagină pentru a obține cele mai recente informații despre practicile noastre de confidențialitate. Utilizarea în continuare de către dvs. a produselor și serviciilor pe site, pe mobil și/sau pe orice alt dispozitiv va fi supusă Politicii de confidențialitate actualizate. Dacă este necesar potrivit legilor aplicabile, vom cere consimțământul dvs. explicit atunci când colectăm informații cu caracter personal suplimentare de la dvs. sau când utilizăm sau dezvăluim informațiile dvs. cu caracter personal în scopuri noi.

10 Contactați-ne

Dacă aveți comentarii sau întrebări cu privire la prezenta Politică de confidențialitate sau întrebări legate de colectarea, utilizarea sau divulgarea de către Xiaomi a informațiilor dvs. cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați prin https://privacy.mi.com/support sau la adresa de mai jos. Când primim solicitări legate de confidențialitate pentru accesarea sau descărcarea informațiilor cu caracter personal, avem o echipă profesionistă care să vă rezolve problemele. Dacă întrebarea dvs. implică o problemă semnificativă, vă putem solicita mai multe informații.

Dacă nu sunteți mulțumit de răspunsul primit de la noi în legătură cu informațiile dvs. cu caracter personal, puteți transmite reclamația către autoritatea relevantă de reglementare a protecției datelor din jurisdicția dvs. Dacă ne consultați, vom furniza informații cu privire la canalele de reclamații relevante care ar putea fi aplicabile în funcție de situația dvs. reală.

Xiaomi Communications Co., Ltd. #019, 9th Floor, Building 6, 33 Xi'erqi Middle Road, Haidian District, Beijing, China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422

Pentru utilizatorii din India:

Xiaomi Technology India Private Limited Building Orchid, Block E, Embassy Tech Village, Outer Ring Road, Devarabisanahalli, Bengaluru, Karnataka - 560103, India

Orice discrepanțe sau plângeri cu privire la prelucrarea unor date sau informații cu caracter personal și sensibil se vor comunica Responsabilului cu plângerile, după cum se menționează mai jos:

Nume: Vishwanath C

Telefon: 080 6885 6286, Lun-Sâm: de la 09:00 la 18:00

E-mail: grievance.officer@xiaomi.com

Pentru utilizatorii din Spațiul Economic European (SEE):

Xiaomi Technology Netherlands B.V. Prinses Beatrixlaan 582, The Hague 2595BM Netherlands

Vă mulțumim pentru timpul acordat pentru citirea Politicii noastre de confidențialitate!

Ce este nou pentru tine

Am făcut mai multe actualizări, după cum urmează:

• Am actualizat unele dintre detaliile noastre de contact.

• Am actualizat unele dintre informațiile care sunt colectate de noi și de terțe părți.

• Am stabilit mai clar modul în care utilizăm informații care nu sunt de identificare personală

• Am actualizat modul în care utilizăm informațiile dvs. cu caracter personal, inclusiv prezentând mai detaliat situațiile în care prelucrăm informațiile cu caracter personal pe baza intereselor noastre legitime și în legătură cu utilizarea de către dvs. a serviciilor push.

• Am furnizat detalii suplimentare despre păstrarea datelor.

• Am prezentat mai clar drepturile dvs. asupra informațiilor dvs. cu caracter personal.