Xiaomi Pravilnik o zasebnosti

Naš Pravilnik o zasebnosti je bil posodobljen 15. januarja 2021.

Prosimo, vzemite si trenutek in se seznanite z našimi praksami glede zasebnosti ter nam sporočite morebitna vprašanja.

O nas

Xiaomi Singapore Pte. Ltd., Xiaomi Technology Netherlands B.V., in povezane družbe (kar se nanaša na subjekte Xiaomi, opisane v zadnjem letnem poročilu korporacije Xiaomi; prosimo, kliknite tukaj in poiščite "Nedavno poročilo o zaslužku" za podrobnosti) v skupini Xiaomi (v nadaljevanju "Xiaomi", "mi" ali "naš") jemljejo vašo zasebnost zelo resno. Ta Pravilnik o zasebnosti je zasnovan glede na vaše potrebe in pomembno je, da v celoti razumete na kakšen način zbiramo in uporabljamo osebne podatke, hkrati pa zagotovljamo, da imate na koncu vi nadzor nad vašimi osebnimi podatki, ki jih delite s podjetjem Xiaomi.

O tem Pravilniku o zasebnosti

Razen za posebne Xiaomi izdelke ali storitve, za katere veljajo neodvisni Pravilniki o zasebnosti, se ta Pravilnik o zasebnosti nanaša na vse naprave, spletne strani ali aplikacije Xiaomi, ki se nanašajo na ta Pravilnik o zasebnosti. Ta Pravilnik o zasebnosti pojasnjuje, kako Xiaomi zbira, uporablja, razkriva, obdeluje in ščiti vse osebne podatke, ki nam jih posredujete ali ki jih zberemo od vas, ko uporabljate naše izdelke in storitve na spletnih mestih (https://www.mi.com, https://en.miui.com, https://account.xiaomi.com) in naše aplikacije, ki jih nudimo na naših mobilnih napravah. Če izdelek Xiaomi ima ločen Pravilnik o zasebnosti, bo ta ločen Pravilnik o zasebnosti veljal prioritetno, medtem ko bo katerikoli nepokrit del podvržen pogoji tega Pravilnika o zasebnosti. Poleg tega, način, na kateri različni izdelki in storitve lahko zbirajo in obdelujejo vaše osebne podatke, je odvisen od modela, različice storitve ali regije. Predlagamo vam, da preberete ločene Pravilnike o zasebnosti za podrobnosti.

V skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti, »osebni podatki« pomenijo informacije, ki jih je mogoče uporabiti za neposredno ali posredno identifikacijo posameznika, bodisi samo iz teh informacij, bodisi iz informacij, skupaj z drugimi informacijami, do katerih ima Xiaomi dostop o tem posamezniku, razen če je izrecno določeno drugače z veljavnimi zakoni v vaši regiji. Vaše osebne podatke bomo uporabili strogo v skladu s Pravilnikom o zasebnosti. Kadar to kontekst zahteva, osebni podatki bodo vključevali tudi občutljive osebne podatke ali podatke, ki jih lahko razvrsti veljavna zakonodaja.

Kako vam lahko pomagamo

Navsezadnje želimo le najboljše za vse naše uporabnike. Če imate kakršne koli pomisleke glede naše prakse ravnanja s podatki, kot je povzeto v tem Pravilniku o zasebnosti, se za odgovore na določene skrbi obrnite na https://privacy.mi.com/support. Veseli bomo, če se nam boste oglasili. V primeru, da imate nerazrešene skrbi glede zasebnosti ali uporabe podatkov, katerih nismo zadovoljivo naslovili, prosimo stopite v stik z našim posrednim strokovnjakom za razrešitev sporov iz ZDA (brezplačno) prek https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Prosimo si tudi oglejte "Kontaktirajte nas" spodaj.

alt

1 Katere podatke zbiramo in kako jih uporabljamo?

1.1 Katere podatke zbiramo

Da bi vam lahko ponudili naše storitve, vas bomo prosili, da nam posredujete osebne podatke, ki so potrebni za zagotavljanje teh storitev. Zbirali bomo samo informacije, ki so potrebne za določene, konkretne, izrecne in zakonite namene, in bomo zagotovili, da se informacije ne bodo naprej obdelovale na način, ki ne spoštuje te namene. Imate pravico, da izberete, ali boste posredovali informacije, ki smo jih zahtevali ali ne, vendar v večini primerov, če ne navedete svojih osebnih podatkov, vam verjetno ne bomo mogli zagotoviti naših izdelkov ali storitev ali se odzvati na vaša vprašanja.

Glede na izbrano storitev lahko zbiramo naslednje vrste informacij:

1.1.1 Podatki, ki nam jih zagotovite

Lahko zbiramo vse osebne podatke, ki nam jih posredujete, kar je nujno za storitev, ki jo izberete. Na primer, možno je, da navedete vaše ime, telefonsko številko, e-poštni naslov, naslov za dostavo, naročilo, podatke o računu, številko bančnega računa, ime imetnika računa, številko kreditne kartice in druge informacije, če uporabljate storitve maloprodaje mi.com; sinhronizirate materiale ali podatke, če uporabljate storitve Xiaomi Cloud; navedete spol, informacije v zvezi z varnostjo in druge informacije;.če ustvarite račun; navedete vzdevek, e-poštni naslov, slike, videe ali kakršne druge informacije, če se udeležite promocijskih dejavnosti; navedete ime, telefonsko številko in naslov, če se ukvarjate z nami, našo vsebino, našim marketingom ali osvojite nagrado.

1.1.2 Podatki, ki jih zbiramo za uporabo storitev

• Informacije, povezane z napravo ali SIM kartico. Na primer številka IMEI/številka OAID, številka GAID, številka IMSI, naslov MAC, serijska številka, različica in tip MIUI, različica ROM, različica Android, Android ID, Space ID, operater SIM kartice in njegovo območje lokacije, informacije o prikazu zaslona, informacije o tipkovnici naprave, podrobnosti proizvajalca naprave in ime modela, čas aktiviranja naprave, omrežni operater, vrsta povezave, osnovne informacije o strojni opremi in informacije o prodajalnemu kanalu in uporabi (na primer CPU, pomnilnik, poraba baterije, ločljivost zaslona in temperatura naprave, model objektiva fotoaparata, število osvetlitve zaslona in število odklepanja zaslona).

• Določeni podatki, ki vam jih lahko dodelijo tretji ponudniki storitev in poslovni partnerji: Lahko zbiramo in uporabljamo informacije, kot so vaš oglaševalski ID, ki vam ga dodelijo tretji ponudniki storitev in poslovni partnerji.

• Informacije, povezane z uporabo aplikacije, vključno z značilnimi identifikatorji za aplikacije (npr. številka VAID, številka OAID, številka AAID, Instance ID), osnovnimi informacijami o aplikaciji, kot so seznam aplikacij, podatki o ID-ju aplikacije, različica SDK, nastavitve sistemske posodobitve, nastavitve aplikacije (regija, jezik, časovni pas, pisava), čas, ob kateremu aplikacija vstopi in izstopi iz ospredja, ter zapis o stanju aplikacije (npr. prenos, namestitev, posodabljanje, brisanje).

• Informacije, ustvarjene med uporabo MIUI storitve, kot so vaše značke, ocene, informacije za prijavo in zapiski o brskanju v Mi Skupnosti; vaša sporočila v Mi Skupnosti (vidna samo pošiljateljem in prejemnikom); vašo zgodovino predvajanja zvoka in iskalne izraze v glasbenih storitvah; vse, kaj všečkate, vaše komentarje, priljubljene predmete, predmete v skupni rabi, iskalne izraze v tematskih storitvah; sistemski jezik, država in regija, stanje omrežja, seznam aplikacij v Shrambi aplikacij; informacije o vaši uporabi, vključno z regijo, IP-jem, ustreznim ponudnikom vsebine, pogostostjo spreminjanja ozadij, pregledi slik, način brskanja po slikah, čas brskanja po slikah, kliki in izpostavljenost člankov, naročnine v Wallpaper Carousel.

• Podatki o lokaciji (samo za določene storitve/funkcije): različne vrste podatkov o vaši točni ali približni lokaciji, če uporabljate storitve, povezane z lokacijo (navigacijska programska oprema, programska oprema za vreme in programska oprema s funkcijo iskanja naprave). Na primer regija, koda države, koda mesta, koda mobilnega omrežja, koda države za mobilne naprave, identiteta celice, informacije o zemljepisni dolžini in širini, nastavitve časovnega pasu, jezikovne nastavitve. Podatke o lokaciji za vsako aplikacijo lahko kadar koli izklopite v nastavitvah telefona (Nastavitve - Dovoljenja).

• Podatki dnevnika: podatki v zvezi z uporabo nekaterih funkcij, aplikacij in spletnih mest. Na primer, piškotki in druge tehnologije identifikatorjev, IP naslovi, informacije o zahtevi za omrežje, začasna zgodovina sporočil, standardni sistemski dnevniki, informacije o sesutju, prijava informacij, ustvarjenih z uporabo storitev (kot so čas registracije, čas dostopa, čas aktivnosti itd.).

• Drugi podatki: Vrednost okoljskih značilnosti (ECV) (tj. vrednost, pridobljena iz ID Mi Računa, ID naprave telefona, ID priključenega Wi-Fi omrežja in informacije o lokaciji).

1.1.3 Podatki iz virov tretjih oseb

Kadar to dovoljuje zakon, bomo zbirali podatke o vas iz virov tretjih oseb. Na primer,

• za nekatere storitve, ki možno vključujejo vaš račun in finančne transakcije, lahko z vašim pooblastilom preverimo informacije, ki ste jih posredovali (na primer telefonsko številko), preko legitimnih virov tretjih oseb za namene varovanja in preprečevanja goljufij;

• prejmemo lahko določene identifikacijske simbole (kot je IMEI/OAID/GAID od oglaševalca) za zagotavljanje oglaševalskih storitev za vas;

• pridobimo lahko tudi določene informacije, kot so ID računov, vzdevki, avatarji, e-poštne naslove iz storitev družabnih omrežij tretjih oseb (npr. pri uporabi račun družabnega omrežja za prijavo v storitev Xiaomi);

• podatke o vas, ki so nam jih posredovale druge osebe (npr. vaš naslov za dostavo, ki nam ga lahko zagotovijo drugi uporabniki, ko kupijo izdelke za vas preko storitev mi.com).

1.1.4 Osebno nedoločljivi podatki

Zbiramo lahko tudi druge vrste informacij, ki niso neposredno ali posredno povezane s posameznikom in ki jih ni mogoče opredeliti kot osebne podatke v skladu z veljavnimi lokalnimi zakoni. Takšne informacije se kličejo osebno nedoločljivi podatki. Osebno nedoločljive podatke lahko zbiramo, uporabljamo, prenašamo in razkrivamo. Tukaj je nekaj primerov informacij, ki jih zbiramo, in kako jih lahko uporabimo v zbirni obliki, ki ne omogoča osebne prepoznave:

• Vključimo lahko statistične podatke, ki nastanejo, ko uporabljate določeno storitev (npr. nedoločljive podatke glede naprave, dnevno uporabo, dostopanje do strani, časa dostopa do strani in sej);

• Podatki o nadzoru omrežja (npr. čas zahteve, število zahtev, napake zahtev, itd.);

• Dogodki zrušitve aplikacije (npr. beleženje, ki se samodejno ustvari po zrušitvi aplikacije itd.).

Namen takšnega zbiranja je izboljšanje storitev, ki vam jih nudimo. Vrsta in količina zbranih informacij je odvisna od tega, kako uporabljate naše izdelke in/ali storitve.

Takšne podatke združimo, da vam zagotovimo več koristnih informacij in razumemo, kateri deli naših spletnih strani, izdelkov in storitev vas najbolj zanimajo. Na primer, možno je, da potrebujemo le število uporabnikov, ki so aktivni v enem dnevu; in tistega dne nam ni treba vedeti, kdo je aktiven, zato združeni podatki zadostujejo za statistično analizo. Prizadevamo si, da bomo vaše osebne podatke ločili od osebno nedoločljivi podatki in zagotovili, da se ti dve vrsti podatkov uporabljata ločeno. Vendarle, če združimo osebne nedoločljive podatke z osebnimi podatki, bodo takšni združeni podatki obravnavani kot osebni podatki, dokler ostanejo združeni.

1.2 Kako uporabljamo osebne podatke, ki jih zberemo

Namen zbiranja osebnih podatkov je zagotavljanje izdelkov in/ali storitev ter zagotavljanje skladnosti z veljavnimi zakoni, predpisi in drugimi zakonskimi zahtevami. To vključuje:

• Zagotavljanje, obdelava, vzdrževanje, izboljševanje in razvoj naših izdelkov in/ali storitev za vas, kot so dostava, aktiviranje, preverjanje, poprodajne storitve, podpora strankam in oglaševanje.

• Izvajanje in vzdrževanje varnostnih ukrepov za preprečevanje izgube in goljufije, kot je pomoč pri prepoznavanju uporabnikov, preverjanje identitete uporabnika. Vaše podatke uporabljamo za namene boja proti goljufijam le, če sta izpolnjena naslednja pogoja: podatki so potrebni; in podatki, uporabljeni za ocenjevanje, so v skladu z zakonitimi interesi družbe Xiaomi za zaščito uporabnikov in storitev.

• Ravnanje z vaši vprašanji in zahtevi o napravah in storitvah, kot je odgovarjanje na vprašanja strank, pošiljanje obvestil o sistemu in aplikacijah, upravljanje vaših dejavnosti (npr. nagradne igre).

• Izvajanje ustreznih promocijskih dejavnosti, na primer zagotavljanje tržnih in promocijskih materialov ter posodobitev. Če ne želite več prejemati določenih vrst promocijskih materialov, to lahko naredite tako, da sledite postopku izpostavljenemu v sporočilu (na primer kot povezava za odjavo na dnu sporočila), razen če veljavna zakonodaja določa drugače. Prosimo, da spodaj tudi preberete "Vaše pravice".

• Interni nameni, kot so analiza podatkov, raziskave in razvoj statističnih informacij v zvezi z uporabo naših izdelkov ali storitev v namen izboljšanja naših izdelkov ali storitev. Na primer, strojno učenje ali usposabljanje za modelni algoritem se izvaja po obdelavi de-identifikacije.

• Optimiziranje zmogljivosti vaše naprave, kot je analiza porabe pomnilnika ali izkoriščenosti CPE vaše aplikacije.

• Shranjevanje in vzdrževanje informacij, povezane z našim poslovanjem (kot so poslovne statistike) ali za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti.

• Obdelava na podlagi zakonitih interesov družbe Xiaomi (v veljavnih jurisdikcijah, na primer v skladu z GDPR). Upravičeni interesi vključujejo omogočanje učinkovitejšega upravljanja in vodenja poslovanja ter zagotavljanja izdelkov in storitev; zaščita varnosti naših podjetij, sistemov, izdelkov, storitev in strank (tudi za namene preprečevanja izgub in boja proti goljufijam); notranje upravljanje; skladnost z notranjimi politikami in postopki; in drugih legitimnih interesov, opisanih v tej politiki. Na primer, za zagotovitev varnosti naših storitev in za lažje razumevanje stanja delovanja naših aplikacij lahko zabeležimo ustrezne podatke, kot so pogostost vaše uporabe, podatki o dnevnikih zrušitev, celotna uporaba, podatki o zmogljivosti in vir aplikacije; da preprečimo nepooblaščenim prodajalcem odklepanje naprav, lahko zberemo Mi Račun, serijsko številko in naslov IP računalnika, serijsko številko in podatke o napravi vašega telefona.

• Zagotavljanje lokalnih storitev, ki ne zahtevajo komunikacije z našimi strežniki, kot je uporaba Beležk na vaši napravi.

• Ostali nameni z vašim soglasjem.

Tukaj najdete podrobnosti o tem, kako uporabljamo vaše podatke (ki lahko vključujejo osebne podatke):

• Aktiviranje in registracija kupljenih izdelkov ali storitev Xiaomi za vas.

• Ustvarjanje in vzdrževanje vašega Mi Računa. Osebni podatki, zbrani pri ustvarjanju Mi Računa na naših spletnih straneh ali preko naših mobilnih naprav, se uporabljajo za ustvarjanje osebnega Mi Računa in profilne strani za vas.

• Procesiranje vaše naročilnice. Podatki, povezani z e-trgovinskimi naročili, se uporabljajo za obdelavo naročilnice in s tem povezanimi prodajnimi storitvami, vključno s podporo strankam in ponovno dostavo. Poleg tega je številka naročila uporabljena za navzkrižno preverjanje naročila z dobaviteljem, kot tudi za evidentiranje dostave paketa. Informacije o prejemniku, vključno z imenom, naslovom, telefonsko številko in poštno številko, bodo uporabljene za namene dostave. Vaš e-poštni naslov se uporablja za pošiljanje informacij o sledenju paketov. Seznam kupljenih artiklov se uporablja za tiskanje računa in omogoča stranki, da vidi, kateri predmeti so v paketu.

• Udeležba v Mi Skupnosti. Osebni podatki v zvezi z MIUI forumom ali drugimi Xiaomi internetnimi platformami se lahko uporabijo za prikaz strani profila, interakcijo z drugimi uporabniki in sodelovanje v Mi Skupnosti.

• Zagotavljanje MIUI storitev. Naslednje informacije: (informacije o napravi ali kartici SIM, vključno s številko GAID, številko IMEI, številko IMSI, telefonsko številko, ID naprave, operacijski sistem naprave, naslov MAC, vrsta naprave, informacije o sistemu in učinkovitosti ter informacije o lokaciji, vključno z mobilno kodo države, kodo mobilnega omrežja, lokacijsko območno kodo in identiteto celice), se uporabljajo za aktiviranje MIUI storitev.

• Diagnosticiranje napak pri aktivaciji. Podatki, povezani z lokacijo, se uporabljajo za dostop do napak pri aktivaciji SIM kartice (npr. Prehodi storitev kratkih sporočil (SMS) in omrežne napake) za identifikacijo omrežnega operaterja storitve in obveščanje omrežnega operaterja o tej napaki.

• Zagotavljanje drugih MIUI storitev. Podatki, zbrani med uporabo MIUI storitve, se uporabljajo za izvajanje funkcij te storitve, medtem ko zagotavljajo optimizacijo storitev, npr. nalaganje, posodabljanje, registriranje, izvajanje ali optimiziranje dejavnosti v zvezi s storitvami MIUI. Na primer, osebni podatki, ki jih zbere aplikacija Teme, lahko zagotavljajo prilagojene storitve s priporočenimi temami glede na zgodovino prenosa in brskanja.

• Iskanje vaše naprave. Če je telefon izgubljen ali ukraden, vam lahko Xiaomi storitev "Poišči napravo" pomaga najti in zavarovati telefon. Telefon lahko poiščete na zemljevidu, z uporabo podatkih o lokaciji, ki jih dobite od vašega telefona, izbrišete podatke s telefona ali pa telefon zaklenete. Ko aktivno iščete vaš telefon, bodo podatki o lokaciji prevzeti iz vaše mobilne naprave; v nekaterih primerih se ti podatki pridobijo iz celičnih stolpov ali dostopnih Wi-Fi točk. To funkcijo lahko kadar koli vklopite ali izklopite v nastavitvah telefona (Nastavitve - Mi Račun - Xiaomi Cloud - Poišči napravo).

• Beleženje podatkov o lokaciji na fotografijah. Med fotografiranjem lahko zajamete podatke o lokaciji. Te informacije bodo vidne v mapi s fotografijami, lokacija pa bo shranjena v informacijah o lastnostih vaših fotografij. V primeru, da med zajemanjem fotografij ne želite zabeležiti lastne lokacije, lahko to kadarkoli izklopite v nastavitvah kamere naprave.

• Zagotavljanje funkcij za sporočanje (npr. Mi Talk, Mi Sporočila). Če prenesete in uporabljate Mi Talk, se lahko informacije, ki jih Mi Talk zbere, uporabijo za aktiviranje te storitve in prepoznavanje uporabnika in prejemnika sporočila. Poleg tega se zgodovina klepetov hrani za lažje ponovno nalaganje zgodovine pogovorov po tem, ko uporabnik ponovno namesti aplikacije ali za sinhronizacijo med napravami. Informacije (telefonske številke pošiljatelja in prejemnika ter ID Mi Sporočila) se lahko uporabijo za Mi Sporočila, za aktiviranje storitev in omogočanje delovanja storitve, vključno z usmerjanjem sporočil.

• Zagotavljanje storitev, ki temeljijo na lokaciji. Med uporabo storitev MIUI lahko podatke o lokaciji uporabimo tudi mi ali tretji ponudniki storitev in poslovni partnerji (za več informacij poglejte spodaj »Kako delimo, prenašamo in javno razkrivamo vaše osebne podatke«), da vam predstavimo pravilno različico storitve in zagotovimo točne podatke o tej lokaciji za najboljšo uporabniško izkušnjo, npr. podrobnosti o vremenu, dostop do lokacije (kot del platforme Android). V nastavitvah lahko izklopite lokacijske storitve ali kadar koli izklopite uporabo lokacijske storitve aplikacije.

• Izboljšanje uporabniške izkušnje preko analize podatkov, programske in strojne opreme. Nekatere funkcije, kot je Program uporabniških izkušenj, omogočajo Xiaomi, da analizira podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo storitve mobilnega telefona, MIUI storitve ter druge storitve, ki jih zagotavlja Xiaomi, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo, kot na primer pošiljanje poročil o zrušitvah. Xiaomi bo izvedel tudi analizo strojne in programske opreme za nadaljnje izboljšanje uporabniške izkušnje.

• Omogočanje uporabe Varnosti. Zbrani podatki se lahko uporabijo za varnostne funkcije in funkcije za vzdrževanje sistema v aplikaciji Varnost, kot so Varnostno skeniranje, Varčevanje z baterijo, Seznam blokiranih, Čistilec itd. Z nekaterim od teh funkcij upravljajo tretji ponudniki storitev in/ali poslovni partnerji (za več informacij glejte spodaj »Kako delimo, prenašamo in javno razkrivamo vaše osebne podatke«). Podatki (ki niso osebni podatki, kot so seznami virusnih definicj) se uporabljajo za funkcije Varnostnega skeniranja.

• Zagotavljanje potisne storitve. ID Mi Računa, GAID, FCM token, Android ID, Space ID (samo za Xiaomi naprave, ki imajo vklopljeno funkcijo Drugi prostor) bodo uporabljene tudi za zagotavljanje Xiaomi potisne storitve in Mi Obvestilne Storitve, za ocenjevanje uspešnosti oglaševanja in pošiljanje obvestil od MIUI o posodobitvah programske opreme ali novih obvestilih o izdelkih, vključno z informacijami o prodaji in promocijah. Da bi vam zagotovili zgoraj omenjeno storitvo, bodo zbrani podatki, ki so povezani z aplikacijo (ID različice aplikacije, ime paketa aplikacije) ter podatki, ki so povezani z napravo (model, znamka). Vaše osebne podatke lahko uporabimo za pošiljanje potisnih sporočil (bodisi s pošiljanjem sporočil znotraj naših storitev, po elektronski pošti ali na drug način), ki ponujajo ali oglašujejo naše izdelke in storitve in/ali izdelke in storitve izbranih tretjih oseb. To bomo naredili samo z vašim soglasjem in le takrat, ko to zahtevajo ustrezni zakoni. Od nas in tretjih oseb lahko kadarkoli zavrnete prejemanje informacij o tržnih vsebin, tako da spremenite vaše preference v Nastavitvah ali uredite vaše preference preko aplikacije/spletne strani tretje osebe z uporabo potisne storitve Xiaomi. Prosimo, da spodaj tudi preberete "Vaše pravice".

• Preverjanje identitete uporabnika. Xiaomi uporablja ECV vrednost za preverjanje identitete uporabnika in preprečevanje nepooblaščenih prijav.

• Zbiranje povratnih informacij s strani uporabnikov Povratne informacije, ki nam jih namenite, so dragocene, saj pomagajo podjetju Xiaomi izboljšati naše storitve. Če želite spremljati povratne informacije, ki ste jih poročali, Xiaomi lahko stopi v stik z vami z uporabo osebnih podatkov, ki ste jih posredovali, in vodi evidenco te korespondence za reševanje težav in izboljšanje storitev.

• Pošiljanje obvestil. Občasno lahko vaše osebne podatke uporabljamo za pošiljanje pomembnih obvestil, kot so obvestila o nakupih in spremembe pogojev in določil ter pravilnikov. Ker so takšne informacije od ključnega pomena za vašo interakcijo z družbo Xiaomi, ni priporočljivo, da zavrnete prejemanje teh informacij.

• Izvajanje promocijskih dejavnosti. Če vstopite v nagradno igro, tekmovanje ali podobno promocijo preko družbenih platform Xiaomi, lahko osebne podatke, ki nam jih posredujete, uporabimo za pošiljanje teh nagrad.

• Ponujamo prilagojene storitve in vsebino, vključno z oglasi. Da bi zaščitili vašo zasebnost, namesto vašega imena, e-poštnega naslova ali drugih podatkov, s katerimi vas je mogoče neposredno prepoznati, uporabljamo edinstven identifikator, da vam zagotovimo prilagojeni izdelki, storitve in dejavnosti, vključno z oglaševanjem.

Te podatke lahko združimo z drugimi podatki (vključno z informacijami med različnimi storitvami ali napravami, kot so računalniki, mobilni telefoni, pametni TV in druge povezane naprave), da zagotovimo in izboljšamo naše izdelke, storitve, vsebino in oglaševanje.

Na primer, podatke vašega Mi Računa lahko uporabimo v vseh storitvah, ki jih uporabljate in zahtevajo Mi Račun. Poleg tega lahko za boljšo izkušnjo in izboljšanje naših storitev, ob upoštevanju ustreznih zakonov in predpisov in (kadar je to zahtevano)i z vašo privolitvijo, izločimo podatke iz različnih izdelkov, storitev ali opreme o vas ali v zvezi z vami, da oblikujemo oznako, za oblikovanje predlogov, prilagojeno vsebino in prilagojene funkcije.

Za prilagojene oglase, bi ti, na primer bili navedeni na podlagi vaših dejavnosti, uporabe in nastavitev, povezanih z našimi aplikacijami in storitvami. Profile ustvarjamo z analizo zgoraj omenjenih informacij in gradnjo segmentov (ustvarjanje skupin s posebnimi skupnimi značilnostmi) in z vstavljanjem vaših osebnih podatkov v enega ali več segmentov. Ciljno oglaševanje se izvaja samo z vašim soglasjem in le takrat, ko to zahtevajo ustrezni zakoni. Imate pravico, da kadar koli zavrnete prejemanje prilagojenih oglasov in nasprotujete profiliranju, vključno s tistim, ki se izvaja za namene neposrednega trženja.

Glede na razloge za zgoraj navedeno kombinacijo in zahteve veljavne zakonodaje vam bomo zagotovili posebne kontrolne mehanizme za takšno kombinacijo. Imate pravico zavrniti sodelovanje prejemanja neposrednega trženja z naše strani in samodejnega odločanja, itd. Za uveljavljanje teh pravic, lahko možnost kadar koli v Nastavitvah vklopite ali izklopite (Nastavitve > Gesla in varnost & > Zasebnost > Storitve oglaševanja ali Nastavitve > Gesla in varnost >; Varnost sistema > Storitve oglaševanja), ali pa nas lahko kontaktirate prek https://privacy.mi.com/support ali se sklicujete na nadzorne mehanizme, opisane v ločenem pravilniku o zasebnosti za vsak izdelek. Prosimo, da spodaj tudi preberete "Vaše pravice".

2 Piškotki in druge tehnologije

Xiaomi in naši tretji ponudniki storitev ter poslovni partnerji uporabljajo tehnologije, kot so piškotki, spletni svetilniki in oznake slikovnih pik (za več informacij glejte spodaj »Kako delimo, prenašamo in javno razkrivamo vaše osebne podatke«). Te tehnologije se uporabljajo za analiziranje trendov, upravljanje spletnega mesta, sledenje gibanjem uporabnikov po spletnem mestu in zbiranje demografskih podatkov o naši uporabniški bazi kot celoti. Poročila lahko prejmemo na podlagi uporabe teh tehnologij s strani teh podjetij na individualni ali skupni osnovi. Te tehnologije nam pomagajo bolje razumeti vedenje uporabnikov, nam sporočajo, katere dele naših spletnih mest so ljudje obiskali, ter omogočajo in merijo učinkovitost oglasov in spletnih iskanj.

• Dnevniške datoteke: Za večino spletnih mest zberemo določene informacije in jih shranimo v dnevnike. Te informacije lahko vključujejo naslove internetnih protokolov (IP), vrsto brskalnika, ponudnika spletnih storitev (ISP), referenčne/izhodne strani, operacijski sistem, oznako časa/datuma, in/ali podatke o obisku strani. Teh samodejno zbranih podatkov ne povezujemo z drugimi informacijami, ki jih zberemo o vas.

• Lokalna shramba – HTML5/Flash: Objekte za lokalno shrambo (LSO), kot sta HTML5 ali Flash, uporabljamo za shranjevanje vsebin in preferenc. Tretje osebe, s katerimi sodelujemo pri zagotavljanju določenih funkcij na naših spletnih mestih ali za prikazovanje oglasov na podlagi vašega brskanja po spletu, prav tako uporabljajo HTML5 ali Flash piškotke za zbiranje in shranjevanje informacij. Različni brskalniki lahko nudijo lastno orodje za upravljanje, s katerimi lahko odstranite HTML5 LSO-je. Za upravljanje s Flash piškotki, prosimo, kliknite tukaj.

• Piškotki oglaševanja: Sodelujemo z našimi tretjimi ponudniki storitev in poslovnimi partnerji (za več informacij glejte spodaj »Kako delimo, prenašamo in javno razkrivamo vaše osebne podatke«) za prikaz oglasov na naši spletni strani ali za upravljanje oglaševanja na drugih spletnih mestih. Naši tretji ponudniki storitev in poslovni partnerji lahko s piškotki oglaševanja zbirajo informacije o vaših spletnih dejavnostih in interesih ter vam ponujajo oglase, ki najbolj ustrezajo vašemu profilu in interesom. Pridobili bomo vaše predhodno izrecno soglasje in vključili jasno pritrdilno dejanje, preden vam bomo ponudili to storitev oglaševanja. V primeru, da ne želite, da se te informacije uporabljajo za zagotavljanje oglasov glede na vaše interese, se lahko odjavite tako, da spremenite Nastavitve piškotkov. https://preferences-mgr.truste.com.

• Mobilne analize: V nekaterih naših mobilnih aplikacijah uporabljamo analitične piškotke za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto. Ti piškotki lahko zbirajo informacije, kot so pogostost uporabe aplikacije, dogodke, ki se pojavijo v aplikaciji, združeno uporabo, podatke o zmogljivosti in mesta, kjer se v aplikaciji pojavijo zrušitve. Podatkov, ki jih shranjujemo v analitični programski opremi, ne povezujemo z nobenimi osebnimi podatki, ki jih posredujete v mobilni aplikaciji.

3 Kako delimo, prenašamo in javno razkrivamo vaše osebne podatke

3.1 Skupna raba

Nobenih osebnih podatkov ne bomo prodali tretjim osebam.

Včasih lahko vaše osebne podatke delimo s tretjimi osebami (kot je opisano spodaj), da zagotovimo ali izboljšamo naše izdelke ali storitve, vključno s ponudbo izdelkov ali storitev, ki temeljijo na vaših zahtevah. Nadaljnje informacije o skupni rabi podatkov so navedene spodaj.

3.1.1 Skupna raba, ki jo aktivno izberete ali zahtevate

Z vašim soglasjem ali na vašo željo bomo posredovali vaše osebne podatke v okviru vašega soglasja/zahteve z določenimi tretjimi osebami, ki jih vi določite. Na primer, ko z Mi Računom vstopite v spletno mesto ali aplikacijo tretje osebe.

3.1.2 Deljenje podatkov z našo družbo

Da bi uspešno poslovali in vam zagotovili vse funkcije naših izdelkov ali storitev, lahko vaše osebne podatke občasno posredujemo drugim podružnicam družbe Xiaomi.

3.1.3 Deljenje s podjetji, ki so v ekosistemu podjetja

Xiaomi sodeluje s skupino podjetij, ki skupaj tvorijo Mi Ekosistem. Podjetja Mi Ekosistema so neodvisni subjekti, v katere Xiaomi investira in jih inkubira, ter so strokovnjaki na lastnih področjih. Xiaomi lahko razkrije vaše osebne podatke podjetjem Mi Ekosistema, da vam zagotovijo in izboljšajo zanimive izdelke ter storitve (tako strojne kot programske opreme) podjetij Mi Ekosistema. Nekateri od teh izdelkov ali storitev bodo še vedno pod blagovno znamko Xiaomi, drugi pa mogoče uporabljajo lastno blagovno znamko. Podjetja Mi Ekosistema lahko občasno izmenjujejo informacije z družbo Xiaomi v zvezi z izdelki ali storitvami pod blagovno znamko Xiaomi, za zagotavljanje storitev strojne in programske opreme, ki prinašajo boljše funkcije in uporabniško izkušnjo. Xiaomi bo sprejel ustrezne upravljavske in tehnične ukrepe za zagotovitev varnosti obdelave vaših osebnih podatkov, vključno, vendar ne omejeno na šifriranje vaših osebnih podatkov.

3.1.4 Skupna raba s tretjimi ponudniki storitev in poslovnimi partnerji

Da bi nam pomagali pri zagotavljanju izdelkov in storitev, opisanih v tem Pravilniku o zasebnosti, lahko vaše osebne podatke po potrebi delimo z našimi tretji ponudniki storitev in poslovnimi partnerji.

To šteje naše ponudnike storitve dostave, podatkovne centre, skladišča podatkov, ponudnike storitev za stranke, ponudnike storitev oglaševanja in trženja ter druge poslovne partnerje. Te tretje osebe lahko obdelujejo vaše osebne podatke v imenu podjetja Xiaomi ali za enega ali več namenov tega Pravilnika o zasebnosti. Zagotavljamo vam, da je izmenjava osebnih podatkov, potrebnih za opravljanje storitev, zgolj za zakonite, pravne, nujne, posebne in izrecne namene. Xiaomi bo opravil skrbni pregled in imel sklenjene pogodbe za zagotovitev, da bodo tretje osebe ponudniki storitev v skladu z veljavnimi zakoni o varovanju zasebnosti v vaši jurisdikciji. Lahko pride do primera, ko imajo tretji ponudniki storitev lastne podprocesorje.

Za zagotovitev merjenja uspešnosti, analize in druge poslovne storitve, lahko podatke (neosebne podatke) tudi izmenjujemo s tretjimi osebami (kot so oglaševalci na naših spletnih straneh) v zbirni obliki. S podatki, ki jih imamo, pomagamo oglaševalcem in drugim poslovnim partnerjem oceniti učinkovitost in pokritost njihovega oglaševanja in storitev ter pomagamo razumeti različne vrste ljudi, ki uporabljajo njihove storitve, in način, kako ljudje komunicirajo z njihovimi spletnimi mesti, aplikacijami in storitvami. Z njimi lahko delimo tudi splošne trende uporabe naših storitev, kot je število strank v določeni skupini ljudi, ki kupujejo določene izdelke ali se ukvarjajo z določenimi transakcijami.

3.1.5 Ostalo

V skladu s pravnimi zahtevami, pravnimi postopki, sodnimi postopki in/ali zahtevami javnih agencij in vladnih agencij, bo družba Xiaomi morda morala razkriti vaše osebne podatke. Če je razkritje potrebno ali primerno za potrebe državne varnosti, kazenskega pregona ali druge zadeve javnega pomena, lahko razkrijemo tudi podatke o vas.

Da bi uveljavili naše pogoje ali zaščitili naše poslovanje, pravice, sredstva ali izdelke, ali zaščitili uporabnike, ali če je razkritje razumno potrebno za naslednje namene (odkrivanje, preprečevanje in reševanje goljufij, nepooblaščena uporaba izdelka, kršitve naših ali drugih škodljivih ali nezakonitih dejavnosti), lahko razkrijemo tudi podatke o vas. (Xiaomi lahko zbira, uporablja ali razkrije vaše osebne podatke, samo če je, in le v obsegu, ki je dovoljen z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov). To lahko vključuje posredovanje vaših osebnih podatkov javnim ali vladnim agencijam; komuniciranje s tretjimi partnerji o zanesljivosti vašega računa, da bi preprečili goljufije, kršitve in druga škodljiva vedenja.

Poleg tega lahko vaše osebne podatke delimo z:

• našimi računovodji, revizorji, odvetniki ali podobnimi svetovalci, ko jih prosimo za strokovni nasvet; in

• vlagatelji in drugmi ustreznimi tretjimi osebami v primeru dejanske ali potencialne prodaje ali drugih poslovnih transakcij, povezanih s podjetjem v skupini Xiaomi; in

• drugimi tretjimi osebami, kot so podrobno opisane v tem Pravilniku o zasebnosti ali so vam drugače sporočene, tudi če ste za to pooblaščeni v zvezi s posebnim razkritjem.

3.2 Prenos

Xiaomi ne bo prenesel vaših podatkov k nobenu subjektu, razen v naslednjih primerih:

• Kadar smo pridobili vaše izrecno soglasje;

• Če Xiaomi sodeluje pri združitvi, nakupu ali prodaji vseh ali dela lastnih sredstev, in da le-to vpliva na vaše osebne podatke, vas bomo obvestili o kakršnih koli spremembah v lastništvu, uporabi, ter kakršne koli izbire glede vaših osebnih podatkov, ki jih mogoče imate, po e-pošti in/ali z objavo vidnega obvestila na naših spletnih straneh ali drugih načinov;

• V okoliščinah razloženih v tem Pravilniku o zasebnosti ali o katerih ste bili drugače obveščeni.

3.3 Javno razkritje

Xiaomi lahko vaše osebne podatke javno razkrije v naslednjih okoliščinah:

• Kadar moramo razglasiti zmagovalca promocije, tekmovanja ali nagradne igre, v kateremu primeru bomo objavili le omejene podatke;

• Kadar smo pridobili vaše izrecno soglasje ali ste razkrili informacije prek naših storitev, na primer na straneh družbenih omrežij ali javnih forumih; in

• Javno razkritje na podlagi zakona ali na podlagi utemeljenih razlogov: vključno z zakoni in predpisi, sodnimi postopki, pravnimi spori ali na zahtevo pristojnih vladnih služb.

4 Kako hranimo in varujemo vaše osebne podatke

4.1 Xiaomi varnostni ukrepi

Zavezani smo k varovanju vaših osebnih podatkov. Da bi preprečili nepooblaščen dostop, razkritje ali druga podobna tveganja, smo vzpostavili vse zakonsko zahtevane fizične, elektronske in upravljavske postopke za varovanje in zaščito podatkov, ki jih zberemo na vaši mobilni napravi in na spletnih straneh Xiaomi. Zagotavljali bomo varovanje vaših osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo.

Na primer, ko dostopate do vašega Mi Račuma, se za večjo varnost lahko odločite za uporabo našega programa za preverjanje v dveh korakih, kaj vam toplo priporočamo. Ko se vaši osebni podatki prenašajo med vašo Xiaomi napravo in našimi strežniki, poskrbimo, da so podatki šifrirani z uporabo zaščite transportnega sloja (TLS) in ustreznimi algoritmi šifriranja.

Vsi vaši osebni podatki so shranjeni na varnih strežnikih in zaščiteni v nadzorovanih objektih. Vaše podatke razvrstimo glede na pomembnost in občutljivost ter zagotovimo, da imajo vaši osebni podatki zahtevano raven varnosti. Imamo posebne kontrole dostopa za shranjevanje podatkov v oblaku in redno pregledujemo naše postopke zbiranja, shranjevanja in obdelave podatkov, vključno s fizičnimi varnostnimi ukrepi, da preprečimo nepooblaščen dostop in uporabo.

Vodimo skrbni pregled poslovnih partnerjev in tretjih ponudnikov storitev, da zagotovimo, da so sposobni zaščititi vaše osebne podatke. Prav tako preverjamo, ali ti tretji ponudniki vzdržujejo ustrezne varnostne standarde z vzpostavitvijo ustreznih pogodbenih omejitev in po potrebi izvajanjem revizij in ocenjevanja. Poleg tega so naši zaposleni in sodelavci naših poslovnih partnerjev in tretjih ponudnikov storitev, ki dostopajo do vaših osebnih podatkov, zavezani k izvrševanju pogodbenih obveznosti glede zaupnosti.

Izvajamo izobraževalne tečaje in teste za zaščito varnosti in zasebnosti, da bi izboljšali zavedanje zaposlenih o pomembnosti varovanja osebnih podatkov. Za varovanje vaših osebnih podatkov bomo sprejeli vse izvedljive in zakonsko predpisane ukrepe. Vendar pa se morate zavedati, da uporaba interneta ni povsem varna in vam iz tega razloga ne moremo zagotoviti varnostni ali celovitosti osebnih informacij, ki jih prek interneta prenesete vi ali se prenesejo vam.

Kršitve osebnih podatkov obravnavamo v skladu z zahtevami veljavne zakonodaje o varstvu podatkov, ki po potrebi vključuje obvestilo o kršitvi ustreznemu nadzornemu organu za varstvo podatkov in posameznikom, na katere se nanašajo osebni podatki.

Naše politike in postopki za varnost informacij so oblikovani s sklicevanjem na mednarodne standarde in so redno povržene revizijam tretjih oseb za preverjanje učinkovitosti varnostnih ukrepov. Xiaomi informacijski sistem je pridobil certifikat ISO/IEC 27001:2013 za sisteme upravljanja informacijske varnosti (ISMS). Xiaomi elektronsko poslovanje in Xiaomi Home IoT platforme sta pridobila certifikat ISO/IEC 27701:2019 za sisteme za upravljanje osebnih podatkov (PIMS). MIUI je pridobil certifikat ISO/IEC 27018:2019 za varovanje osebnih podatkov v javnem oblaku.

4.2 Kaj lahko vi storite

Določite lahko edinstveno geslo za Xiaomi, tako da nikomur ne razkrijete svojega gesla za prijavo ali podatkov o računu (razen če je ta oseba ustrezno pooblaščena) v primeru razkrivanja gesel na drugih spletnih mestih, ki lahko škodujejo varnosti vašega Xiaomi računa. Kadarkoli je mogoče, prosimo, da nikomur ne razkrivate kode za preverjanje, ki ste jo prejeli (vključno s tistimi, ki trdijo, da kličejo iz podpore strankam Xiaomi). Kadarkoli se prijavite kot uporabnik Mi Računa na spletnih straneh Xiaomi, še posebej na računalniku nekoga drugega ali na javnih internetnih terminalih, se morate ob koncu seje vedno odjaviti.

Xiaomi ne prevzema odgovornosti za pomanjkljivosti v varnosti, ki jih povzroči dostop tretjih oseb do vaših osebnih podatkov zaradi vašega neuspešnega varovanja osebnih podatkov. Ne glede na zgoraj navedeno nas morate takoj obvestiti, če je kateri koli drug uporabnik interneta nepooblaščeno uporabljal vaš račun ali kako drugače kršil varnost. Z vašo pomočjo bomo zaščitili zasebnost vaših osebnih podatkov.

4.3 Dostop do drugih funkcij na vaši napravi

Naše aplikacije lahko dostopajo do določenih funkcij v vaši napravi, kot je omogočanje e-pošte za uporabo stikov, shranjevanje SMS sporočil in stanje omrežja Wi-Fi, itd. Te informacije se uporabljajo, da omogočijo izvajanje aplikacij v napravi in interakcijo z njimi. Kadarkoli lahko prekličete vaša dovoljenja tako, da jih izklopite na ravni naprave ali nas kontaktirate na https://privacy.mi.com/support.

4.4 Pravilnik o zadrževanju

Osebne podatke hranimo v obdobju, ki je potrebno za namen zbiranja informacij, opisanih v tem Pravilniku o zasebnosti, ali v ločenih Pravilnikih o zasebnosti, določenih za določen izdelek ali storitev, ali v skladu z veljavnimi zakoni. Podrobna obdobja ohranitve so določena v določeni storitvi ali na povezani strani izdelka. Prenehali bomo s hrambo in izbrisali ali naredili vaše osebne podatke anonimnim, takoj, ko bo namen zbiranja podatkov izpolnjen, ali po tem, ko potrdimo vašo zahtevo za izbris ali po končanem izvajanju določenega izdelka ali storitve. Kadar je mogoče, smo navedli, kako dolgo običajno hranimo identificirane kategorije, vrste ali postavke osebnih podatkov. Pri odločanju o teh obdobjih hrambe smo upoštevali naslednja merila:

• količina, narava in občutljivost osebnih podatkov

• nevarnost škode zaradi nepooblaščene uporabe ali razkritja

• namene, za katere obdelujemo osebne podatke, in kako dolgo potrebujemo določene podatke za dosego teh namenov

• kako dolgo bodo osebni podatki verjetno ostali točni in posodobljeni

• kako dolgo so osebni podatki lahko pomembni za morebitne prihodnje pravne zahtevke

• vse veljavne zakonske, računovodske, poročevalske ali regulativne zahteve, ki določajo, kako dolgo je treba hraniti določene evidence.

Glede na vašo pristojnost je možno, da obstaja izjema glede osebnih podatkih, ki jih obdelujemo za javni interes, znanstvene, zgodovinske raziskave ali statistične namene, izjema le ta. Podjetje Xiaomi lahko to vrsto informacij še naprej hrani dlje kot standardno obdobje ohranitve, kjer je to dovoljeno na podlagi veljavne zakonodaje ali vaše zahteve, tudi če nadaljnja obdelava podatkov ni povezana z izvirnim namenom zbiranja.

5 Vaše pravice

Nadziranje vaših osebnih podatkov

5.1 Nadzor nastavitev

Xiaomi priznava, da se vprašanja zasebnosti razlikujejo od osebe do osebe. Zato vam ponujamo primere načinov, kako vam Xiaomi omogoča, da omejite zbiranje, uporabo, razkritje ali obdelavo vaših osebnih podatkov in nadzor nad nastavitvami vaše zasebnosti:

• Vklopite ali izklopite za funkciji Program uporabniških izkušenj in dostop do lokacije;

• Prijavite se ali odjavite iz Mi Računa;

• Vklopite ali izklopite funkcije sinhronizacije Xiaomi Cloud; in

• Izbrišite vse informacije, shranjene v Xiaomi Cloud, preko https://i.mi.com;

• Vklopite ali izklopite druge storitve in funkcije, ki obravnavajo občutljive ali osebne podatke. Več podrobnosti v zvezi z varnostnim stanjem naprave lahko dobite tudi v aplikaciji MIUI Varnost.

Če ste se predhodno strinjali, da lahko uporabljamo vaše osebne podatke za zgoraj omenjene namene, si lahko kadar koli premislite, tako da nas kontaktirate prek https://privacy.mi.com/support.

5.2 Vaše pravice do vaših osebnih podatkov

Glede na veljavne zakone in predpise, imate pravico do dostopa, popravka, izbrisa (in določene druge pravice) vseh osebnih podatkov, ki jih imamo o vas (v nadaljnjem besedilu kot "zahteva"). Za te pravice bodo veljavne posebne izjeme in izjeme v skladu z veljavno zakonodajo.

Prav tako lahko dostopate do podrobnosti v zvezi z osebnimi podatki na vašem Mi Računu in jih posodabljate na https://account.xiaomi.com ali se prijavite v svoj račun v napravi. Za dodatne informacije, nam pišite prek https://privacy.mi.com/support.

To nam bo pomagalo, da najbolj učinkovito obdelamo vašo zahtevo, če izpolnjuje naslednje pogoje:

(1) Zahteva je bila oddana prek zgoraj podrobno opisanega Xiaomi kanala namenjenega izključno za zahteve in zaščite varnosti vaših informacij, zaradi česar pa mora biti vaša zahteva v pisni obliki (razen če lokalni zakon izrecno ne prizna ustne zahteve);

(2) Zagotovite dovolj informacij, da omogočite podjetju Xiaomi, da preveri vašo identiteto in zagotovi, da ste posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali pa imate pravno pooblastilo za delovanje v imenu posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Ko bomo dobili dovolj informacij, da potrdimo, da je vašo zahtevo mogoče obdelati, bomo na vašo zahtevo odgovorili v roku, določenem v vaši veljavni zakonodaji o varstvu podatkov.

Podrobnejše:

• Imate pravico do jasnih, preglednih in lahko razumljivih informacij o tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke in vaše pravice. Zato vam zagotavljamo te informacije v tem Pravilniku o zasebnosti.

• Na podlagi zahtev veljavnih zakonov, vam bomo kopijo vaših osebnih podatkov, ki jih bomo zbrali in obdelali, na vašo zahtevo brezplačno posredovali. Za morebitne dodatne zahteve za ustrezne informacije lahko zaračunamo razumno provizijo na podlagi dejanskih upravnih stroškov, če je le-to v skladu z veljavno zakonodajo.

• Če so kakršne koli informacije, ki jih imamo o vas, nepravilne ali nepopolne, ste upravičeni do popravka ali dopolnitve vaših osebnih podatkov glede na namen uporabe.

• Na podlagi zahtev veljavnih zakonov, imate pravico zahtevati izbris ali odstranitev vaših osebnih podatkov, kadar ni nujnih razlogov, da bi jih še naprej uporabljali. Upoštevali bomo razloge v zvezi z vašo zahtevo za izbris in sprejeli razumne ukrepe, vključno s tehničnimi ukrepi. Prosimo, upoštevajte, da zaradi veljavne zakonodaje in/ali tehnoloških omejitev morda ne bomo mogli takoj odstraniti podatkov iz sistema za varnostno kopiranje. V tem primeru bomo vaše osebne podatke varno shranili in jih ločili od nadaljnje obdelave, dokler varnostne kopije ne bo mogoče izbrisati ali jo narediti anonimno.

• Imate pravico, da ugovarjate določenim vrstam obdelave, vključno z obdelavo za neposredno trženje (tudi pri uporabi profiliranja), in v določenih okoliščinah, kadar je pravna podlaga za obdelavo (vključno s profiliranjem) naš zakonit interes.

Zlasti v skladu z zakoni nekaterih jurisdikcij:

• Imate pravico, da od nas pridobite omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. Upoštevali bomo razloge v zvezi z vašo zahtevo za omejitev. Če se razlogi nanašajo na GDPR, bomo vaše osebne podatke obdelali le v skladu z ustreznimi okoliščinami v GDPR in vas obvestili, preden bo omejitev obdelave odpravljena.

• Imate pravico, da niste predmet odločitve, ki temelji izključno na avtomatizirani obdelavi, vključno s profiliranjem, ki ima pravne učinke v zvezi z vami ali podobno pomembno vpliva na vas.

• Imate pravico, da za svoje osebne podatke zaprosite v strukturiranem, običajno uporabljenem formatu in pošljete informacije drugemu upravljavcu podatkov (prenosljivost podatkov).

Imamo pravico zavrniti obdelavo prošenj ali le delno izpolniti zahteve, kadar velja izjema ali če smo drugače upravičeni do tega v skladu z veljavno zakonodajo, na primer, če je prošnja očitno neutemeljena ali očitno pretirana ali bi zahtevala razkritje informacije o tretjih osebah. V nekaterih okoliščinah lahko zaračunamo pristojbino, če to dovoljuje veljavna zakonodaja. Če menimo, da določeni vidiki zahteve za izbris informacij lahko povzročijo našo nezmožnost zakonite uporabe informacij za uveljavitev, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali razloge, ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja, jih lahko tudi zavrnemo.

5.3 Preklic soglasja

Svojo privolitev, ki nam je bila predhodno posredovana za določen namen, lahko prekličete tako, da vložite zahtevo, vključno z zbiranjem, uporabo in/ali razkritjem vaših osebnih podatkov, ki jih imamo v lasti ali nadzoru. Glede na določeno storitev, ki jo uporabljate, lahko soglasje umaknete tako, da se obrnete na nas prek https://privacy.mi.com/support. Vašo zahtevo bomo obdelali v razumnem času od trenutka, ko je bila vložena zahteva, in nato ne bomo zbirali, uporabljali in/ali razkrivali vaših osebnih podatkov, glede na vašo zahtevo.

Glede na obseg vašega preklica soglasja, upoštevajte, da morda ne boste mogli še naprej prejemati vseh ugodnosti izdelkov in storitev Xiaomi. Preklic vaše privolitve ali pooblastila ne bo vplival na veljavnost naše obdelave, ki je bila opravljena na podlagi privolitve do trenutka umika.

5.4 Preklic storitve ali računa

Če želite preklicati določen izdelek ali storitev, nas lahko kontaktirate prek https://privacy.mi.com/support.

Če želite preklicati Mi Račun, upoštevajte, da vam odpoved preprečuje uporabo celotne ponudbe izdelkov in storitev Xiaomi. V nekaterih okoliščinah se lahko odpoved prepreči ali zamakne. Na primer, če na vašem računu še vedno obstajajo denarna sredstva, kot so neplačana članska storitev Mi Glasbe, plačana tema v aplikaciji Teme, ali neplačano posojilo v Mi Financah itd., takrat ne moremo takoj izvesti vaše zahteve.

Ko se prijavite v Xiaomi preko računa tretje osebe, morate zaprositi za preklic računa pri tretji osebi.

6 Kako se vaši osebni podatki globalno prenašajo

Xiaomi obdeluje in podpira osebne podatke preko globalne infrastrukture za upravljanje in nadzor. Trenutno ima Xiaomi podatkovne centre na Kitajskem, v Indiji, ZDA, Nemčiji, Rusiji in Singapurju. Za namene, opisane v Pravilniku o zasebnosti, se lahko vaši podatki prenesejo v te podatkovne centre v skladu z veljavno zakonodajo.

Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi tretjim ponudnikom storitev in poslovnim partnerjem, zato se lahko vaši podatki prenesejo tudi v druge države ali regije. Sodna oblast na lokacijah, kjer je nameščena ta globalna infrastruktura, lahko ali pa tudi ne ščiti osebne podatke po enakih standardih kot v vaši sodni oblasti. V skladu z različnimi zakoni o varstvu podatkov obstajajo različna tveganja. Vendar to ne spremeni naše zaveze, da bomo upoštevali ta Pravilnik o zasebnosti in zaščitili vaše osebne podatke.

Posebej,

• Osebne podatke, ki jih zbiramo in ustvarjamo med delovanjem na ozemlju celinske Kitajske, so shranjeni v podatkovnih centrih v celinski Kitajski, razen za čezmejne prenose, ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

• Osebne podatke, ki jih zbiramo in ustvarjamo med našim delovanjem v Rusiji, se obdelujejo in shranjujejo v podatkovnih centrih v Rusiji, razen za čezmejne prenose, ki jih dovoljuje rusko pravo.

• Osebni podatki, ki jih zbiramo in ustvarjamo med delovanjem v Indiji, so shranjeni v podatkovnih centrih v Indiji.

Če moramo prenesti osebne podatke zunaj vaše sodne oblasti, ne glede na to, ali gre za naše podružnice ali ponudnike storitev tretjih oseb, bomo upoštevali ustrezne veljavne zakone. Zagotavljamo, da vsi taki prenosi izpolnjujejo zahteve veljavnih lokalnih zakonov o varstvu podatkov z izvajanjem enotnih zaščitnih ukrepov. O zaščitnih ukrepih, ki jih imamo, lahko izveste tako, da nas kontaktirate na https://privacy.mi.com/support.

Če uporabljate naše izdelke in storitve na področju Evropskega gospodarskega prostora (EEA), bo Xiaomi Technology Netherlands B.V. delovala kot upravljavec podatkov, Xiaomi Singapore Pte. Ltd. pa bo odgovoren za obdelavo podatkov. Kontaktne podatke lahko najdete v razdelku "Kontaktirajte nas".

Če Xiaomi deli osebne podatke, ki izvirajo od vas v EEA, skupini Xiaomi ali tretjemu ponudniku storitev zunaj EEA, bomo to storili na podlagi standardnih pogodbenih klavzul EU ali katerih koli drugih zaščitnih ukrepov, predvidenih v GDPR. O specifičnih zaščitnih ukrepih, ki jih imamo, lahko izveste ali zahtevate kopijo tako, da nas kontaktirate na https://privacy.mi.com/support.

7 Zaščita mladoletnikov

Menimo, da je odgovornost starša ali skrbnika, da nadzira otrokovo uporabo naših izdelkov ali storitev. Vendar pa ne nudimo storitev neposredno otroku, prav tako tudi ne uporabljamo osebnih podatkov otrok za namene trženja.

Če ste starš ali skrbnik in menite, da je mladoletnik priskrbel Xiaomi osebne podatke, nam pišite na https://privacy.mi.com/support, da zagotovite odstranitev osebnih podatkov in da je mladoletnik odnaročen od katere koli storitve Xiaomi.

8 Ali se moram strinjati s pogoji in določili tretjih oseb?

Naš Pravilnik o zasebnosti ne velja za izdelke ali storitve, ki jih ponuja tretja oseba. Odvisno od izdelka ali storitve Xiaomi, ki jo uporabljate, lahko le-ta vključuje izdelke tretjih oseb, storitve, ki vključujejo glasovno podporo, procesiranje kamer, predvajanje videoposnetkov, čiščenje sistema in storitve, povezane z varnostjo, igre, statistiko, interakcijo na družabnih omrežjih, obdelavo plačil, navigacijo z uporabo zemljevidov, deljenje, potisne storitve, filtriranje informacij, metode vnosa itd.. Nekatere bodo na voljo v obliki povezav na spletnih straneh tretjih oseb, nekatere pa bodo dostopne v oblikah SDK, API, itd. Vaši podatki se lahko zbirajo tudi pri uporabi teh izdelkov ali storitev. Zato vam priporočamo, da si vzamete čas in preberete Pravilnik o zasebnosti tretjih oseb, kot ste prebrali našega. Nismo odgovorni in ne moremo nadzorovati, kako tretje osebe uporabljajo osebne podatke, ki jih zbirajo od vas. Naš Pravilnik o zasebnosti ne velja za druga spletna mesta, do katerih lahko dostapte do iz naših storitev.

V nadaljevanju so navedeni primeri uveljavljanja pogojev in pravilnikov o zasebnosti tretjih oseb, kadar uporabljate zgoraj navedene izdelke:

Ko uporabite storitev tretjega ponudnika za zaključek in plačilo naročila, se osebni podatki, ki jih posredujete med odjavo, obravnavajo v skladu s Pravilnikom o zasebnosti tretjih oseb.

Če v aplikaciji MIUI Varnost uporabljate funkcijo Varnostnega skeniranja, se bo glede na vašo izbiro storitve uporabljalo eno od naslednjega:

• Avast Pravilnik o zasebnosti in informacijske varnosti: https://www.avast.com/privacy-policy

• Antiy Mobile Security AVL SDK Pravilnik o zasebnosti: https://www.avlsec.com/en/privacy-policy

• Tencentovi Pravilnik o zasebnosti: https://privacy.qq.com

Med uporabo funkcije Čistilec aplikacije MIUI Varnost velja Tencent Pravilnik o zasebnosti: https://privacy.qq.com

Ko uporabljate oglaševalske storitve v več določenih aplikacijah v MIUI, velja eno od naslednjega, odvisno od vaše izbire storitve:

• Google Pravilnik o zasebnosti: https://www.google.com/policies/privacy

• Facebook Pravilnik o zasebnosti: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

Ko uporabljate Googlov način vnosa, velja Google Pravilnik o zasebnosti: https://policies.google.com/privacy

Ko izvajamo statistične podatke, spremljamo stopnjo zrušitev aplikacij in zagotavljamo zmožnosti nadzora v oblaku, uporabljamo Google Analytics za Firebase ali Firebase Analytic, ki ga zagotavlja Google Inc. Več o Google Firebase Pravilniku o zasebnosti lahko preberete na: https://policies.google .com/privacy in https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

Neodvisni oglaševalski partnerji lahko za prikazovanje oglasov v kateri koli aplikaciji MIUI sistema zbirajo podatke, ustvarjene iz vaših spletnih dejavnosti, kot so kliki oglasov in ogledi vsebine ali druge dejavnosti na spletnih mestih ali v aplikacijah.

• Google Pravilnik o zasebnosti: https://www.google.com/policies/privacy

• Facebook Pravilnik o zasebnosti: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• Unity Pravilnik o zasebnosti: https://unity3d.com/legal/privacy-policy

• Vungle Pravilnik o zasebnosti: https://vungle.com/privacy/

• IronSource Pravilnik o zasebnosti: https://developers.ironsrc.com/ironsource-mobile/air/ironsource-mobile-privacy-policy/

• Applovin Pravilnik o zasebnosti: https://www.applovin.com/privacy/

• Chartboost Pravilnik o zasebnosti: https://answers.chartboost.com/en-us/articles/200780269

• Mopub Pravilnik o zasebnosti: https://www.mopub.com/legal/privacy/

• Mytarget Pravilnik o zasebnosti: https://legal.my.com/us/mytarget/

• Yandex Pravilnik o zasebnosti: https://yandex.com/legal/privacy/

• Tapjoy Pravilnik o zasebnosti: https://www.tapjoy.com/legal/advertisers/privacy-policy/

• AdColony Pravilnik o zasebnosti: https://www.adcolony.com/privacy-policy/

Vaše podatke lahko zbiramo in delimo s tretjimi podjetji v skladu z navodili naših oglaševalskih partnerjev za pripravo poročil za naše oglaševalske partnerje, vključno z meritvami vaše interakcije z našimi oglasi (če obstajajo). Glede na to, katere MIUI sistemske aplikacije uporabljate, tretja podjetja lahko vključujejo:

• Adjust Pravilnik o zasebnosti: https://www.adjust.com/terms/privacy-policy/

• Appsflyer Pravilnik o zasebnosti: https://www.appsflyer.com/privacy-policy/?utm_source=google

• Affise Pravilnik o zasebnosti: https://affise.com/privacy-policy/

• Miaozhen Pravilnik o zasebnosti: https://www.miaozhen.com/en/privacy

• Nielsen Pravilnik o zasebnosti: https://www.nielsen.com/cn/en/legal/privacy-policy/

9 Kako posodabljamo ta Pravilnik o zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti redno pregledujemo na podlagi sprememb v poslovanju, tehnologiji in veljavni zakonodaji ter dobri praksi in lahko posodobimo ta Pravilnik o zasebnosti. Če bistveno spremenimo ta Pravilnik o zasebnosti, vas bomo obvestili preko registriranih kontaktnih podatkov, kot so e-poštni naslov (poslan na e-poštni naslov, naveden v vašem računu), ali objavili na spletnih mestih Xiaomi ali vas obvestili preko mobilnih naprav, da boste lahko izvedeli, katere podatke zbiramo in kako jih uporabljamo. Takšne spremembe Pravilnika o zasebnosti bodo veljale od datuma uveljavitve, določenega v obvestilu ali na spletni strani. Priporočamo vam, da na tej strani redno preverjate najnovejše informacije o naših praksah glede zasebnosti. Za vašo nadaljnjo uporabo izdelkov in storitev na spletnem mestu, mobilni napravi in/ali kateri koli drugi napravi bo veljal posodobljeni Pravilnik o zasebnosti. Kadar to zahteva veljavna zakonodaja, vas bomo prosili za vaše izrecno soglasje, ko bomo od vas zbrali dodatne osebne podatke ali ko bomo vaše osebne podatke uporabili ali razkrili za nove namene.

10 Kontaktirajte nas

V primeru morebitnih komentarjev ali vprašanj o tem Pravilniku o zasebnosti ali drugih vprašanj v povezavi z zbiranjem, uporabo ali razkrivanjem vaših osebnih informacij s strani podjetja Xiaomi, prosimo, stopite v stik z nami prek https://privacy.mi.com/support ali spodnjega naslova. Ko prejmemo vprašanja glede zasebnosti ali osebnih podatkov o dostopu ali prenosu osebnih podatkov, imamo strokovno ekipo, ki bo rešila vaše težave. Če vaše vprašanje vključuje pomembno vprašanje, vas lahko prosimo za več informacij.

Če niste zadovoljni z odzivom, ki ste ga prejeli od nas v zvezi z vašimi osebnimi podatki, lahko pritožbo predate ustreznemu regulativnemu organu za varstvo podatkov v vaši jurisdikciji. Če se posvetujete z nami, vam bomo posredovali informacije o ustreznih kanalih za pritožbe, ki se lahko uporabljajo na podlagi dejanskega stanja.

Xiaomi Communications Co., Ltd. #019, 9th Floor, Building 6, 33 Xi'erqi Middle Road, Haidian District, Beijing, China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422

Za uporabnike v Indiji:

Xiaomi Technology India Private Limited Building Orchid, Block E, Embassy Tech Village, Outer Ring Road, Devarabisanahalli, Bengaluru, Karnataka - 560103, India

Pooblaščen Uradnik za pritožbe bo obveščen o katerih kolih neskladjih in pritožbah v zvezi z obdelavo občutljivih osebnih podatkov ali informacij, kot je navedeno spodaj:

Ime: Vishwanath C

8Telefon: 080 6885 6286, Pon-Sub : 9.00–18.00

E-pošta: grievance.officer@xiaomi.com

Za uporabnike v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP):

Xiaomi Technology Netherlands B.V. Prinses Beatrixlaan 582, The Hague 2595BM Netherlands

Hvala, da ste si vzeli čas in prebrali naš Pravilnik o zasebnosti!

Kaj je novega za vas

Naredili smo več posodobitev, kot na primer:

• Posodobili smo nekatere stike za kontakt.

• Posodobili smo nekatere podatke, ki jih zbiramo mi in tretje osebe.

• Jasneje smo določili, kako uporabljamo osebno nedoločljive podatke.

• Posodobili smo, kako uporabljamo vaše osebne podatke, vključno s podrobnejšimi navodili, ko osebne podatke obdelujemo na podlagi naših zakonitih interesov in v zvezi z vašo uporabo storitev push.

• Navedli smo dodatne podrobnosti o hrambi podatkov.

• Jasneje smo določili vaše pravice do vaših osebnih podatkov.