Xiaomi Pravilnik o zasebnosti

Naš Pravilnik o zasebnosti je bil posodobljen 4. septembra 2019.

Prosimo, vzemite si trenutek in se seznanite z našimi praksami glede zasebnosti ter nam sporočite svoja morebitna vprašanja.

O nas

Xiaomi Singapore Pte. Ltd., Xiaomi Technology Netherlands B.V., in njihove povezane družbe znotraj Skupine Xiaomi (v nadaljevanju: »Xiaomi«, »mi«, »naš« ali »mi«) jemlje vašo zasebnost zelo resno. Ta pravilnik o zasebnosti je zasnovan glede na vaše potrebe in pomembno je, da v celoti razumete na kakšen način zbiramo in uporabljamo osebne podatke, hkrati pa zagotovljamo, da imate na koncu vi nadzor nad vašimi osebnimi podatki, ki jih delite s podjetjem Xiaomi.

O tem Pravilniku o zasebnosti

Razen za posebne Xiaomi izdelke ali storitve, za katere veljajo neodvisni pravilniki o zasebnosti, se ta Pravilnik o zasebnosti nanaša na vse naprave, spletne strani ali aplikacije Xiaomi, ki se nanašajo na ta Pravilnik o zasebnosti. Ta Pravilnik o zasebnosti pojasnjuje, kako Xiaomi zbira, uporablja, razkriva, obdeluje in ščiti vse osebne podatke, ki nam jih posredujete ali ki jih zberemo od vas, ko uporabljate naše izdelke in storitve na spletnih mestih (https://www.mi.com, https://en.miui.com, https://account.xiaomi.com) in naše aplikacije, ki jih nudimo na naših mobilnih napravah. Če izdelek Xiaomi zagotavlja ločen Pravilnik o zasebnosti, bo ločen Pravilnik o zasebnosti veljal prioritetno, medtem ko bo nepokrit del podvržen pogoji tega Pravilnika o zasebnosti. Poleg tega, način na kateri različni izdelki in storitve lahko zbirajo in obdelujejo vaše osebne podatke, je odvisen od modela, različice storitve ali regije. Predlagamo vam, da pogledate ločen Pravilnik o zasebnosti za podrobnosti.

V skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti, »osebni podatki« pomenijo informacije, ki jih je mogoče uporabiti za neposredno ali posredno identifikacijo posameznika, bodisi samo iz teh informacij, bodisi iz informacij, skupaj z drugimi informacijami, do katerih ima Xiaomi dostop o tem posamezniku, razen če je izrecno določeno drugače z veljavnimi zakoni v vaši regiji. Vaše osebne podatke bomo uporabili strogo v skladu s Pravilnikom o zasebnosti.

Kako vam lahko pomagamo

Konec koncev, kar želimo, je najboljše za vse naše uporabnike. Če imate kakršne koli pomisleke glede naše prakse ravnanja s podatki, kot je povzeto v tem Pravilniku o zasebnosti, se obrnite na privacy@xiaomi.com, za odgovore na vaše pomisleke. Veseli bomo, če se nam boste oglasili. Če imate nerazrešene skrbi glede zasebnosti ali uporabe podatkov, ki je nismo zadovoljivo naslovili, prosimo stopite v stik z našim strokovnjakom za reševanje sporov s tretjimi osebami iz ZDA (brezplačno) prek https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

TRUSTe

1 Katere podatke zbiramo in kako jih uporabljamo?

1.1 Katere podatke zbiramo

Da bi vam lahko ponudili naše storitve, vas bomo prosili, da nam posredujete osebne podatke, ki so potrebni za zagotavljanje teh storitev. Zbirali bomo samo informacije, ki so potrebne za določene, konkretne, izrecne in zakonite namene, in jih ne obdelujemo na način, ki ni združljiv s temi nameni. Imate pravico, da izberete, ali boste posredovali podatke, ki smo jih zahtevali, vendar v večini primerov, če ne navedete svojih osebnih podatkov, vam morda ne bomo mogli zagotoviti naših izdelkov ali storitev ali se odzvati na vaša vprašanja.

Glede na izbrano storitev lahko zbiramo naslednje vrste informacij:

1.1.1 Podatki, ki nam jih zagotovite:

Lahko zbiramo vse osebne podatke, ki nam jih posredujete, kar je nujno za storitev, ki jo izberete. Na primer, lahko navedete svoje ime, številko mobilnega telefona, e-poštni naslov, naslov za dostavo, naročilo, podatke o računu, številko bančnega računa, ime imetnika računa, številko kreditne kartice in druge informacije, če uporabljate storitve maloprodaje mi.com; lahko sinhronizirate materiale ali podatke, če uporabljate storitve Xiaomi Cloud; če ustvarite račun, lahko navedete spol, informacije v zvezi z varnostjo in druge; sami lahko zagotovite trenutni naziv delovnega mesta, izobrazbo in vse druge informacije, povezane z vašimi družbenimi dejavnostmi, če sodelujete na forumu MIUI ali drugi platformi Xiaomi.

1.1.2 Podatki, ki jih zbiramo za uporabo storitev

• Informacije v zvezi z napravo ali SIM kartico. Na primer številka IMEI, številka GAID, številka IMSI, naslov MAC, serijska številka, različica in tip MIUI, različica ROM, različica Android, Android ID, Space ID, operater SIM kartice in njegovo območje lokacije, informacije o prikazu zaslona, informacije o tipkovnici naprave, podrobnosti proizvajalca naprave in ime modela, čas aktiviranja naprave, omrežni operater, vrsta povezave, osnovne informacije o strojni opremi in informacije o uporabi (na primer CPU, pomnilnik, poraba baterije, ločljivost zaslona in temperatura naprave, model objektiva fotoaparata).

• Določeni podatki, ki vam jih lahko dodelijo tretji ponudniki storitev in poslovni partnerji: Podatke, kot so vaša oglaševalska identifikacija, ki jih dodelijo tretji ponudniki storitev in poslovni partnerji, lahko zbiramo in uporabljamo.

• Informacije, povezane z uporabo aplikacije, vključno z osnovnimi informacijami o aplikaciji, kot so seznam aplikacij, podatki o ID-ju aplikacije, različica SDK, nastavitve sistemske posodobitve, nastavitve aplikacije (regija, jezik, časovni pas, pisava) in zapis o stanju aplikacije (npr. prenos, namestitev, posodabljanje, brisanje).

• Podatki, ki nastanejo, ko uporabljate storitev, kot so vaše značke, ocene, informacije za prijavo in zapisi brskanja v storitvi MIUI Forum; vaša sporočila na forumu MIUI (vidna le pošiljateljem in prejemnikom); potisna vsebina, ki se ustvari, ko uporabljate storitve Mi push; vaše vedenje (kot je klik, brskanje itd.) za oglaševalske storitve.

• Podatki o lokaciji (samo za določene storitve/funkcionalnosti): različne vrste podatkov o vaši točni ali približni lokaciji, če uporabljate storitve, povezane z lokacijo (navigacijska programska oprema, programska oprema za vreme in programska oprema s funkcionalnostjo za iskanje naprav). Na primer regija, koda države, koda mesta, koda mobilnega omrežja, koda države za mobilne naprave, identiteta celice, informacije o zemljepisni dolžini in širini, nastavitve časovnega pasu, jezikovne nastavitve. Podatke o lokaciji za vsako aplikacijo lahko kadar koli izklopite v nastavitvah telefona (Nastavitve - Dovoljenja).

• Podatki dnevnika: podatki v zvezi z uporabo nekaterih funkcij, aplikacij in spletnih mest. Na primer, piškotki in druge tehnologije anonimnih identifikatorjev, IP naslovi, informacije o zahtevi za omrežje, začasna zgodovina sporočil, standardni sistemski dnevniki, informacije o sesutju, prijava informacij, ustvarjenih z uporabo storitev (kot so čas registracije, čas dostopa, čas aktivnosti itd.).

• Drugi podatki: Vrednost okoljskih značilnosti (ECV) (tj. vrednost, pridobljena iz ID Mi Računa, ID naprave telefona, ID priključenega WiFi-ja in informacije o lokaciji).

1.1.3 Podatki iz virov tretjih oseb

Kadar zakon dovoljuje, bomo zbirali podatke o vas iz virov tretjih oseb. Na primer,

• za nekatere storitve, ki lahko vključujejo vaše račune in finančne transakcije, lahko z vašim pooblastilom preverjamo informacije, ki ste jih posredovali (na primer telefonsko številko), preko legitimnih virov tretjih oseb za namene varovanja in preprečevanja goljufij;

• prejmemo lahko določene identifikacijske simbole (kot je IMEI od oglaševalca) za zagotavljanje oglaševalskih storitev za vas;

• pridobimo lahko tudi določene informacije, kot so ID-ji računov in vzdevki iz storitev družabnih omrežij tretjih oseb (npr. pri uporabi računa za družabno omrežje za prijavo v storitev Xiaomi);

• podatke o vas, ki so nam jih posredovale druge osebe (npr. vaš naslov za dostavo, ki nam jih drugi uporabniki lahko zagotovijo, ko kupijo izdelke za vas preko storitev mi.com).

1.1.4 Podatki, ki jih ni mogoče identificirati

Zbiramo lahko tudi druge vrste informacij, ki niso neposredno ali posredno povezane s posameznikom in ki jih ni mogoče opredeliti kot osebne podatke v skladu z veljavnimi lokalnimi zakoni. Takšni podatki lahko vključujejo statistične podatke, ki nastanejo pri uporabi določene storitve (npr. informacije, povezane z napravo, ki jih ni mogoče identificirati, dogodki o dnevni uporabi, dogodki dostopa do strani, časovni dogodki dostopa do strani in sejni dogodki); podatki o spremljanju omrežja (npr. čas zahteve, število zahtev ali zahtev za napake, itd.); dogodki zrušitve aplikacije. Namen takšnega zbiranja je izboljšanje storitev, ki vam jih nudimo. Vrsta in količina zbranih informacij je odvisna od tega, kako uporabljate naše izdelke in/ali storitve.

Na naših spletnih mestih ali mobilnih aplikacijah zbiramo informacije, kot so posebni identifikatorji naprav, modeli naprav, številke različic sistema in informacije o vaših dejavnostih. Takšne podatke združimo, da vam zagotovimo več koristnih informacij in razumemo, kateri deli naših spletnih strani, izdelkov in storitev vas najbolj zanimajo. Takšni zbirni podatki niso osebni podatki, ker jih ni mogoče uporabiti za identifikacijo. Če pa združujemo neosebne podatke z osebnimi podatki, se bodo ti podatki obravnavali kot osebni podatki.

1.2 Kako uporabljamo osebne podatke, ki jih zberemo

Namen zbiranja osebnih podatkov je zagotavljanje izdelkov in/ali storitev ter zagotavljanje skladnosti z veljavnimi zakoni, predpisi in drugimi zakonskimi zahtevami. To vključuje:

• Zagotavljanje, obdelava, vzdrževanje, izboljševanje in razvoj naših izdelkov in/ali storitev za vas, kot so dostava, aktiviranje, preverjanje, poprodajne storitve, podpora strankam in oglaševanje.

• Izvajanje in vzdrževanje varnostnih ukrepov za preprečevanje izgube in goljufije, kot je pomoč pri prepoznavanju uporabnikov, preverjanje identitete uporabnika. Vaše podatke uporabljamo za namene boja proti goljufijam le, če sta izpolnjena naslednja pogoja: podatki so potrebni; in podatki, uporabljeni za ocenjevanje, so v skladu z zakonitimi interesi družbe Xiaomi za zaščito uporabnikov in storitev.

• Ravnanje z opremo, storitvami, vprašanji ali zahtevami, kot je odgovarjanje na poizvedbe strank, pošiljanje obvestil o sistemu in aplikacijah, upravljanje vaših dejavnosti, kot so nagradne igre.

• Izvajanje povezanih promocijskih dejavnosti, kot so zagotavljanje tržnih storitev in promocijskih gradiv ter posodobitev. Če ne želite več prejemati določenih vrst promocijskih materialov, se lahko odločite za odstopanje po postopku, ki je naveden v sporočilu (kot je povezava za odjavo na dnu sporočila), razen če je v veljavni zakonodaji določeno drugače. Prosimo, da spodaj tudi preberete “Vaše pravice”.

• Zagotavljanje prilagojenih storitev in vsebine. Lahko vam priporočamo prilagojene izdelke, storitve in dejavnosti, vključno z oglaševanjem, na podlagi podatkov, ki jih ustvarite pri uporabi naših izdelkov in storitev, kot so zgodovina nakupov, zgodovina brskanja po spletnem mestu in geografski podatki o lokaciji. Imate pravico, da kadar koli zavrnete prejemanje prilagojenih oglasov in nasprotujete profiliranju, vključno s tistim, ki se izvaja za namene neposrednega trženja. To naredite tako, da kadar koli vklopite ali izklopite funkcionalnost v nastavitvah telefona (Nastavitve - Dodatne nastavitve - Zasebnost - Storitve oglasov) ali pa nam pišite na privacy@xiaomi.com. Prosimo, da spodaj tudi preberete “Vaše pravice”.

• Omogoča, da objavljate komentarje na javnih forumih.

• Interni nameni, kot so analiza podatkov, raziskave in razvoj statističnih informacij v zvezi z uporabo naših izdelkov ali storitev za boljše izboljšanje naših izdelkov ali storitev. Na primer, strojno učenje ali usposabljanje za modelni algoritem se izvaja po obdelavi de-identifikacije.

• Optimiziranje zmogljivosti vaše naprave, kot je analiza porabe pomnilnika ali izkoriščenosti CPE vaše aplikacije.

• Shranjevanje in vzdrževanje informacij, povezane z našim poslovanjem (kot so poslovne statistike) ali za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti.

• Zagotavljanje lokalnih storitev, ki ne zahtevajo komunikacije z našimi strežniki, kot je uporaba storitve Beležke na vaši napravi.

• Ostali nameni z vašim soglasjem.

Tukaj najdete podrobnosti o tem, kako uporabljamo vaše podatke (ki lahko vključujejo osebne podatke):

• Aktiviranje in registracija kupljenih izdelkov ali storitev Xiaomi za vas.

• Ustvarjanje in vzdrževanje vašega Mi Računa. Osebni podatki, zbrani pri ustvarjanju Mi Računa na naših spletnih straneh ali preko naših mobilnih naprav, se uporabljajo za ustvarjanje osebnega Mi Računa in profilne strani za vas.

• Procesiranje vaše naročilnice. Podatki, povezani z e-trgovinskimi naročili, se uporabljajo za obdelavo naročilnice in s tem povezanimi prodajnimi storitvami, vključno s podporo strankam in ponovno dostavo. Poleg tega je številka naročila uporabljena za navzkrižno preverjanje naročila z dobaviteljem, kot tudi za evidentiranje dostave paketa. Informacije o prejemniku, vključno z imenom, naslovom, telefonsko številko in poštno številko, bodo uporabljene za namene dostave. Vaš e-poštni naslov se uporablja za pošiljanje informacij o sledenju paketov. Seznam kupljenih artiklov se uporablja za tiskanje računa in omogoča stranki, da vidi, kateri predmeti so v paketu.

• Udeležba na MIUI forumu. Osebni podatki v zvezi s forumom MIUI ali drugimi internetnimi platformami Xiaomi se lahko uporabijo za prikaz profilne strani, interakcijo z drugimi uporabniki in sodelovanje na forumu.

• Zagotavljanje storitev Xiaomi Cloud in drugih MIUI storitev. Naslednje informacije: (informacije o napravi ali SIM kartici, vključno s številko GAID, številko IMEI, številko IMSI, telefonsko številko, ID naprave, operacijski sistem naprave, naslov MAC, vrsta naprave, informacije o sistemu in učinkovitosti ter informacije o lokaciji, vključno z mobilno kodo države, kodo mobilnega omrežja, lokacijsko območno kodo in identiteto celice), se uporabljajo za aktiviranje MIUI storitev, npr. Xiaomi Cloud, sinhronizacija zgodovine klicev, SMS sinhronizacija, Poišči napravo, za namene preverjanja pristnosti uporabnika in aktiviranja storitve.

• Diagnosticiranje napak pri aktivaciji. Podatki, povezani z lokacijo, se uporabljajo za dostop do napak pri aktivaciji SIM kartice (npr. Prehodi storitev kratkih sporočil (SMS) in omrežne napake) za identifikacijo omrežnega operaterja storitve in obveščanje omrežnega operaterja o tej napaki.

• Zagotavljanje drugih storitev MIUI. Podatki, ki jih zberejo storitve MIUI, se uporabljajo za izvajanje funkcij te storitve, medtem ko zagotavljajo optimizacijo storitev, npr. nalaganje, posodabljanje, registriranje, izvajanje ali optimiziranje dejavnosti v zvezi s storitvami MIUI. Na primer, osebni podatki, ki jih zbere Trgovina Tem, lahko zagotavljajo prilagojene storitve s priporočenimi temami glede na zgodovino prenosa in brskanja.

• Iskanje vaše naprave. Če je telefon izgubljen ali ukraden, vam lahko Xiaomi storitev "Poišči napravo" pomaga najti in zavarovati telefon. Telefon lahko poiščete na zemljevidu, s podatki o lokaciji, ki ste jih dobili s telefonom, izbrišete podatke s telefona ali ga zaklenete. Ko aktivno iščete telefon, se informacije o lokaciji zajamejo z mobilne naprave; v nekaterih primerih se te informacije pridobijo iz celičnih stolpov ali dostopnih točk WiFi. To funkcijo lahko kadar koli vklopite ali izklopite v nastavitvah telefona (Nastavitve - Mi Račun - Xiaomi Cloud - Poišči napravo).

• Beleženje podatkov o lokaciji na fotografijah. Med fotografiranjem lahko zajamete podatke o lokaciji. Te informacije bodo vidne v mapi s fotografijami, lokacija pa bo shranjena v informacijah o lastnostih vaših fotografij. V primeru, da med zajemanjem fotografij ne želite zabeležiti svoje lokacije, lahko to kadarkoli izklopite v nastavitvah kamere naprave.

• Zagotavljanje funkcij za sporočanje (npr. Mi Pogovor, Mi Sporočila). Če prenesete in uporabljate Mi Pogovor, se lahko informacije, ki jih zbere Mi Pogovor, uporabijo za aktiviranje te storitve in prepoznavanje uporabnika in prejemnika sporočila. Poleg tega se zgodovina klepetov hrani za lažje ponovno nalaganje zgodovine pogovorov po tem, ko uporabnik ponovno namesti aplikacije ali za sinhronizacijo med napravami. Informacije (telefonske številke pošiljatelja in prejemnika ter identifikacijske številke Mi Sporočil) se lahko uporabijo za Mi Sporočila za aktiviranje storitev in omogočanje delovanja storitve, vključno s usmerjanjem sporočil.

• Zagotavljanje storitev, ki temeljijo na lokaciji. Med uporabo storitev MIUI lahko podatke o lokaciji uporabimo tudi mi ali tretje osebe ponudniki storitev in poslovni partnerji (za več informacij poglejte spodaj »Kako delimo, prenašamo in javno razkrivamo vaše osebne podatke«), da vam predstavimo pravilno različico storitve in zagotovimo točne podatke o tej lokaciji za najboljšo uporabniško izkušnjo, npr. podrobnosti o vremenu, dostop do lokacije (kot del platforme Android). V nastavitvah lahko izklopite lokacijske storitve ali kadar koli izklopite uporabo lokacijske storitve aplikacije.

• Izboljšanje uporabniške izkušnje. Nekatere funkcije, ki zahtevajo privolitev v sodelovanje, kot je Program za Uporabniško Izkušnjo, omogočajo Xiaomi, da analizira podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo storitve mobilnega telefona in storitve MIUI, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo, na primer pošiljanje poročil o zrušitvah.

• Omogočanje, da uporabite Varnostnega centra. Zbrani podatki se lahko uporabijo za varnostne funkcije in funkcije za vzdrževanje sistema v aplikaciji Varnost, kot so Varnostno skeniranje, Varčevanje z baterijo, Seznam blokiranih, Čistilec itd. Nekatere od teh funkcij upravljajo tretji ponudniki storitev in/ali poslovni partnerji (za več informacij glejte spodaj »Kako delimo, prenašamo in javno razkrivamo vaše osebne podatke«). Podatki (ki niso osebni podatki, kot so seznami virusnih definicj) se uporabljajo za funkcije varnostnega pregledovanja.

• Zagotavljanje potisne storitve. ID Mi Računa in GAID/IMEI številke bodo uporabljene tudi za zagotavljanje potisne storitve Xiaomi za ocenjevanje uspešnosti oglaševanja in pošiljanje obvestil od MIUI o posodobitvah programske opreme ali novih obvestilih o izdelkih, vključno z informacijami o prodaji in promocijah. Poleg tega v okviru zaupanja izbranih tretjih oseb (ki bodo tudi upravljavci podatkov vaših osebnih podatkov - za več informacij glejte spodaj »Kako delimo, prenašamo in javno razkrivamo vaše osebne podatke«), Xiaomi potisna storitev lahko oceni tudi uspešnost oglaševanja ali pošlje obvestila z uporabo vašega ID Mi računa in IMEI številke iz MIUI. Vaše osebne podatke lahko uporabimo za pošiljanje potisnih sporočil (bodisi s pošiljanjem sporočil znotraj naših storitev, po elektronski pošti ali na drug način), ki ponujajo ali oglašujejo naše izdelke in storitve in/ali izdelke in storitve izbranih tretjih oseb. Od nas in tretjih oseb lahko kadarkoli zavrnete prejemanje tržnih vsebin, tako da spremenite preference v nastavitvah naprave ali upravljate svoje preference preko aplikacije/spletne strani tretje osebe z uporabo potisne storitve Xiaomi. Prosimo, da spodaj tudi preberete “Vaše pravice”.

• Preverjanje identitete uporabnika. Xiaomi uporablja ECV vrednost za preverjanje identitete uporabnika in preprečevanje nepooblaščenih prijav.

• Zbiranje povratnih informacij s strani uporabnikov Povratne informacije, ki nam jih namenite, so dragocene, saj pomagajo podjetju Xiaomi izboljšati naše storitve. Če želite spremljati povratne informacije, ki ste jih izbrali za poročanje, se lahko Xiaomi poveže z vami z uporabo osebnih podatkov, ki ste jih posredovali, in vodi evidenco te korespondence za reševanje težav in izboljšanje storitev.

• Pošiljanje obvestil. Občasno lahko vaše osebne podatke uporabljamo za pošiljanje pomembnih obvestil, kot so obvestila o nakupih in spremembe pogojev in določil ter pravilnikov. Ker so takšne informacije ključnega pomena za vašo interakcijo z družbo Xiaomi, ni priporočljivo, da zavrnete prejemanje teh informacij.

• Izvajanje promocijskih dejavnosti. Če vstopite v nagradno igro, tekmovanje ali podobno promocijo preko družbenih platform Xiaomi, lahko osebne podatke, ki nam jih posredujete, uporabimo za pošiljanje teh nagrad.

• Izvajanje analize naprav za boljšo uporabniško izkušnjo. Xiaomi bo izvedel analizo strojne in programske opreme za nadaljnje izboljšanje izkušnje z napravami.

Te podatke lahko združimo z drugimi podatki (vključno z informacijami med različnimi storitvami ali napravami, kot so računalniki, mobilni telefoni, pametni televizorji in druge povezane naprave), da zagotovimo in izboljšamo naše izdelke, storitve, vsebino in oglaševanje. Na primer, podatke vašega Mi Računa lahko uporabimo v vseh storitvah, ki jih uporabljate in zahtevajo Mi Račun. Poleg tega lahko za boljšo izkušnjo in izboljšanje naših storitev, ob upoštevanju ustreznih zakonov in predpisov ali z vašo privolitvijo, izločimo podatke iz različnih izdelkov, storitev ali opreme o vas ali v zvezi z vami, da oblikujemo oznako, za oblikovanje predlogov, prilagojeno vsebino in prilagojene funkcije. Na primer, z uporabo zgodovine iskanja v brskalniku vam priporočamo izdelke ali storitve, ki bi vas zanimale na Mi.com. Glede na razloge za zgoraj navedeno kombinacijo in zahteve veljavne zakonodaje vam bomo zagotovili posebne kontrolne mehanizme za takšno kombinacijo. Imate pravico zavrniti sodelovanje prejemanja neposrednega trženja z naše strani in samodejnega odločanja, itd. Če želite uveljaviti te pravice, lahko pošljete e-poštno sporočilo na privacy@xiaomi.com ali se obrnite na nadzorne mehanizme, opisane v ločenem pravilniku o zasebnosti za vsak izdelek. Prosimo, da spodaj tudi preberete “Vaše pravice”.

2 Piškotki in druge tehnologije

Tehnologije, kot so piškotki, oznake in skripte, ki jih uporablja Xiaomi in naši ponudniki storitev tretjih oseb ter poslovni partnerji (za več informacij glejte spodaj »Kako delimo, prenašamo in javno razkrivamo vaše osebne podatke«). Te tehnologije se uporabljajo za analiziranje trendov, upravljanje spletnega mesta, sledenje gibanjem uporabnikov po spletnem mestu in zbiranje demografskih podatkov o naši uporabniški bazi kot celoti. Poročila lahko prejmemo na podlagi uporabe teh tehnologij s strani teh podjetij na individualni ali skupni osnovi. Te tehnologije nam pomagajo bolje razumeti vedenje uporabnikov, nam sporočajo, katere dele naših spletnih mest so ljudje obiskali, ter omogočajo in merijo učinkovitost oglasov in spletnih iskanj. Informacije, ki jih zbirajo piškotki in druge tehnologije, obravnavamo kot neosebne podatke, razen če se naslovi internetnega protokola (IP) ali podobni identifikatorji po lokalnih zakonih štejejo za osebne podatke.

• Dnevniške datoteke: Za večino spletnih mest zberemo določene informacije in jih shranimo v dnevnike. Te informacije lahko vključujejo naslove internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika, ponudnika internetnih storitev (ISP), referenčne/izhodne strani, operacijski sistem, datumski žig/časa in/ali podatke o klikanju. Teh samodejno zbranih podatkov ne povezujemo z drugimi informacijami, ki jih zberemo o vas.

• Oglaševanje: Sodelujemo z našimi tretjimi ponudniki storitev in poslovnimi partnerji (za več informacij glejte spodaj »Kako delimo, prenašamo in javno razkrivamo vaše osebne podatke«) za prikaz oglasov na naši spletni strani ali za upravljanje oglaševanja na drugih spletnih mestih. Naši tretji ponudniki storitev in poslovni partnerji lahko uporabijo tehnologije, kot so piškotki, za zbiranje informacij o vaših dejavnostih na tem spletnem mestu in drugih spletnih mestih, da vam zagotovijo oglaševalske storitve, ki temeljijo na vaših dejavnostih in interesih brskanja. Pridobili bomo vaše predhodno izrecno soglasje in vključili jasno pritrdilno dejanje, preden vam bomo ponudili to storitev oglaševanja. Če želite, da se ti podatki ne uporabljajo za prikazovanje oglasov na podlagi vašega zanimanja, lahko to storite tako, da kliknete tukaj http://preferences-mgr.truste.com.

• Mobilna analitika: V nekaterih naših mobilnih aplikacijah uporabljamo programsko opremo za mobilno analitiko, ki nam omogoča boljše razumevanje funkcionalnosti naše programske opreme za mobilne naprave v vašem telefonu. Ta programska oprema lahko beleži informacije, kot so pogostost uporabe aplikacije, dogodke, ki se pojavijo v aplikaciji, združeno uporabo, podatke o zmogljivosti in mesta, kjer se v aplikaciji pojavijo zrušitve. Podatkov, ki jih shranjujemo v analitični programski opremi, ne povezujemo z nobenimi osebnimi podatki, ki jih posredujete v mobilni aplikaciji.

• Lokalno shranjevanje - HTML5 / Flash: za shranjevanje vsebine in nastavitev uporabljamo lokalne objekte za shranjevanje (LSO), kot sta HTML5 ali Flash. Tretje osebe, s katerimi sodelujemo pri zagotavljanju določenih funkcij na naših spletnih mestih ali za prikazovanje oglasov na podlagi vaše dejavnosti brskanja po spletu, prav tako uporabljajo piškotke HTML5 ali Flash za zbiranje in shranjevanje informacij. Različni brskalniki lahko ponudijo lastno orodje za upravljanje za odstranitev HTML5 LOS-ov. Če želite upravljati piškotke Flash, kliknite tukaj: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html.

3 Kako delimo, prenašamo in javno razkrivamo vaše osebne podatke

3.1 Deljenje

Mi ne prodajamo nobenih osebnih podatkov tretjim osebam. Včasih lahko vaše osebne podatke delimo s tretjimi osebami (kot je opisano spodaj), da zagotovimo ali izboljšamo naše izdelke ali storitve, vključno s ponudbo izdelkov ali storitev, ki temeljijo na vaših zahtevah. Če nam ne želite več dovoliti, da bi te informacije posredovali, nam pišite na privacy@xiaomi.com.

3.1.1 Skupna raba, ki jo aktivno izberete ali zahtevate

Z vašim izrecnim soglasjem ali na vašo željo bomo posredovali vaše osebne podatke v okviru vašega soglasja/zahteve z določenimi tretjimi osebami, ki jih vi določite. Na primer, ko z Mi Računom vstopite v spletno mesto ali aplikacijo tretje osebe.

3.1.2 Deljenje podatkov z našo družbo

Da bi uspešno poslovali in vam zagotavljali vse funkcije naših izdelkov ali storitev, lahko vaše osebne podatke občasno posredujemo drugim podružnicam družbe Xiaomi.

3.1.3 Deljenje s podjetji, ki so v ekosistemu podjetja

Xiaomi sodeluje s skupino podjetij, ki skupaj tvorijo Mi Ekosistem. Podjetja Mi Ekosistema so neodvisni subjekti, ki jih investira in inkubira Xiaomi, in so strokovnjaki na svojih področjih. Xiaomi lahko razkrije vaše osebne podatke podjetjem Mi Ekosistema, da vam zagotovijo in izboljšajo zanimive izdelke ter storitve (tako strojne kot programske opreme) podjetij Mi Ekosistema. Nekateri od teh izdelkov ali storitev bodo še vedno pod blagovno znamko Xiaomi, drugi pa lahko uporabljajo lastno blagovno znamko. Podjetja Mi Ekosistema lahko občasno izmenjujejo informacije z družbo Xiaomi v zvezi z izdelki ali storitvami pod blagovno znamko Xiaomi, za zagotavljanje storitev strojne in programske opreme, ki prinašajo boljše funkcije in uporabniško izkušnjo. Xiaomi bo sprejel ustrezne upravljavske in tehnične ukrepe za zagotovitev varnosti obdelave vaših osebnih podatkov, vključno, vendar ne omejeno na šifriranje vaših osebnih podatkov.

3.1.4 Skupna raba s tretjimi ponudniki storitev in poslovnimi partnerji

Da bi vam pomagali pri zagotavljanju izdelkov in storitev, opisanih v tem Pravilniku o zasebnosti, lahko vaše osebne podatke po potrebi delimo z našimi ponudniki storitev in poslovnimi partnerji.

To vključuje naše ponudnike dostavne storitve, podatkovne centre, prostore za shranjevanje podatkov, ponudnike storitev za stranke, ponudnike oglaševalskih in tržnih storitev ter druge poslovne partnerje. Te tretje osebe lahko obdelujejo vaše osebne podatke v imenu družbe Xiaomi ali za enega ali več namenov tega Pravilnika o Zasebnosti. Zagotavljamo vam, da je izmenjava osebnih podatkov, potrebnih za opravljanje storitev, zgolj za zakonite, pravne, nujne, posebne in izrecne namene. Xiaomi bo opravil skrbni pregled in imel sklenjene pogodbe za zagotovitev, da bodo tretje osebe ponudniki storitev v skladu z veljavnimi zakoni o varovanju zasebnosti v vaši jurisdikciji. Lahko pride do primera, ko imajo ponudniki storitev tretjih oseb svoje podprocesorje.

Za zagotovitevi merjenja uspešnosti, analizo in druge poslovne storitve, lahko podatke (neosebne podatke) izmenjujemo s tretjimi osebami (kot so oglaševalci na naših spletnih straneh) v zbirni obliki. S podatki, ki jih imamo, pomagamo oglaševalcem in drugim poslovnim partnerjem oceniti učinkovitost in pokritost njihovega oglaševanja in storitev ter pomagamo razumeti različne vrste ljudi, ki uporabljajo njihove storitve, in način, kako ljudje komunicirajo z njihovimi spletnimi mesti, aplikacijami in storitvami. Z njimi lahko delimo tudi splošne trende uporabe naših storitev, kot je število strank v določeni skupini ljudi, ki kupujejo določene izdelke ali se ukvarjajo z določenimi transakcijami.

3.1.5 Ostalo

V skladu s pravnimi zahtevami, pravnimi postopki, sodnimi postopki in/ali zahtevami javnih agencij in vladnih agencij, bo družba Xiaomi morda morala razkriti vaše osebne podatke. Če je razkritje potrebno ali primerno za potrebe državne varnosti, kazenski pregon ali druge zadeve javnega pomena, lahko razkrijemo tudi podatke o vas.

Da bi uveljavili naše pogoje ali zaščitili naše poslovanje, pravice, sredstva ali izdelke, ali zaščitili uporabnike, ali če je razkritje razumno potrebno za naslednje namene (odkrivanje, preprečevanje in reševanje goljufij, nepooblaščena uporaba izdelka, kršitve naših ali drugih škodljivih ali nezakonitih dejavnosti), lahko razkrijemo tudi podatke o vas. (Včasih lahko Xiaomi zbira, uporablja ali razkrije vaše osebne podatke brez vašega soglasja, če je to mogoče in samo v obsegu, ki je dovoljen z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov). To lahko vključuje posredovanje vaših osebnih podatkov javnim ali vladnim agencijam; komuniciranje s partnerji tretjih oseb o zanesljivosti vašega računa, da bi preprečili goljufije, kršitve in druga škodljiva vedenja.

Poleg tega lahko vaše osebne podatke delimo z:

• našimi računovodji, revizorji, odvetniki ali podobnimi svetovalcei, ko jih prosimo za strokovni nasvet; in

• vlagatelji in drugmi ustreznimi tretjimi osebami v primeru dejanske ali potencialne prodaje ali drugih poslovnih transakcij, povezanih s podjetjem v Xiaomi Group; in

• katerimi koli drugimi tretjimi osebami, če ste to odobrili v zvezi z določenim razkritjem.

3.2 Prenos

Xiaomi ne bo prenesel vaših podatkov k nobenu subjektu, razen v naslednjih primerih:

• kjer smo pridobili vaše izrecno soglasje;

• Če Xiaomi sodeluje pri združitvi, nakupu ali prodaji vseh ali dela svojih sredstev, vas bomo obvestili o kakršnih koli spremembah v lastništvu, uporabi in kakršni koli izbiri vaših osebnih podatkov, ki jih morda imate, po e-pošti in/ali z objavo vidnega obvestila na naših spletnih straneh.

3.3 Javno razkritje

Poleg tega, da bo Xiaomi objavil zmagovalno mobilno telefonsko številko ali ID Mi Računa ali uporabniško ime ob objavi seznama zmagovalcev v obrazcu, ki ga ni mogoče identificirati, bo Xiaomi samo objavil vaše osebne podatke v naslednjih okoliščinah:

• kjer smo pridobili vaše izrecno soglasje;

• javno razkritje na podlagi zakona ali na podlagi utemeljenih razlogov: vključno z zakoni in predpisi, sodnimi postopki, pravnimi spori ali na zahtevo pristojnih vladnih služb.

4 Kako hranimo in varujemo vaše osebne podatke

4.1 Xiaomi varnostni ukrepi

Zavezani smo k varovanju vaših osebnih podatkov. Da bi preprečili nepooblaščen dostop, razkritje ali druga podobna tveganja, smo vzpostavili vse zakonsko zahtevane fizične, elektronske in upravljavske postopke za varovanje in zaščito podatkov, ki jih zberemo na vaši mobilni napravi in na spletnih straneh Xiaomi. Zagotavljali bomo varovanje vaših osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo. Na primer, ko dostopate do Mi Račuma, lahko za boljšo varnost uporabite naš program preverjanja v dveh korakih. Ko pošiljate ali sprejemate podatke iz vaše naprave Xiaomi na naše strežnike, poskrbimo, da so šifrirani z uporabo Secure Sockets Layer (»SSL«) in drugimi algoritmi.

Vsi vaši osebni podatki so shranjeni na varnih strežnikih in zaščiteni v nadzorovanih objektih. Vaše podatke razvrstimo glede na pomembnost in občutljivost ter zagotovimo, da imajo vaši osebni podatki zahtevano raven varnosti. Imamo posebne kontrole dostopa za shranjevanje podatkov v oblaku in redno pregledujemo naše postopke zbiranja, shranjevanja in obdelave podatkov, vključno s fizičnimi varnostnimi ukrepi, da preprečimo nepooblaščen dostop in uporabo.

Vodimo skrbni pregled poslovnih partnerjev in tretjih ponudnikov storitev, da zagotovimo, da so sposobni zaščititi vaše osebne podatke. Prav tako preverjamo, ali te tretje stranke vzdržujejo ustrezne varnostne standarde z vzpostavitvijo ustreznih pogodbenih omejitev in po potrebi izvajanjem revizij in ocenjevanja. Poleg tega so naši zaposleni in sodelavci naših poslovnih partnerjev in tretjih ponudnikov storitev, ki dostopajo do vaših osebnih podatkov, zavezani k izvrševanju pogodbenih obveznosti glede zaupnosti.

Izvajamo izobraževalne tečaje in teste za zaščito varnosti in zasebnosti, da bi izboljšali zavedanje zaposlenih o pomembnosti varovanja osebnih podatkov. Za varovanje vaših osebnih podatkov bomo sprejeli vse izvedljive in zakonsko predpisane ukrepe. Vendar pa se morate zavedati, da uporaba interneta ni povsem varna in vam iz tega razloga ne moremo zagotoviti varnostni ali celovitosti osebnih informacij, ki jih prek interneta prenesete vi ali se prenesejo vam.

Kršitve osebnih podatkov obravnavamo v skladu z zahtevami veljavne zakonodaje o varstvu podatkov, ki po potrebi vključuje obvestilo o kršitvi ustreznemu nadzornemu organu za varstvo podatkov in posameznikom, na katere se nanašajo osebni podatki.

4.2 Kaj lahko vi storite

Določite lahko edinstveno geslo za Xiaomi, tako da nikomur ne razkrijete svojega gesla za prijavo ali podatkov o računu (razen če je ta oseba ustrezno pooblaščena) v primeru razkrivanja gesel na drugih spletnih mestih, ki lahko škodujejo varnosti vašega Xiaomi računa. Kadarkoli je mogoče, prosimo, da nikomur ne razkrivate kode za preverjanje, ki ste jo prejeli (vključno s tistimi, ki trdijo, da kličejo iz podpore strankam Xiaomi). Kadarkoli se prijavite kot uporabnik Mi Računa na spletnih straneh Xiaomi, še posebej na računalniku nekoga drugega ali na javnih internetnih terminalih, se morate ob koncu seje vedno odjaviti.

Xiaomi ne prevzema odgovornosti za pomanjkljivosti v varnosti, ki jih povzroči dostop tretjih oseb do vaših osebnih podatkov zaradi vašega neuspešnega varovanja osebnih podatkov. Ne glede na zgoraj navedeno nas morate takoj obvestiti, če je kateri koli drug uporabnik interneta nepooblaščeno uporabljal vaš račun ali kako drugače kršil varnost. Z vašo pomočjo bomo zaščitili zasebnost vaših osebnih podatkov.

4.3 Dostop do drugih funkcij na vaši napravi

Naše aplikacije lahko dostopajo do določenih funkcij v vaši napravi, kot je omogočanje e-pošte za uporabo stikov, shranjevanje SMS sporočil in stanje omrežja WiFi, itd. Te informacije se uporabljajo, da omogočijo izvajanje aplikacij v napravi in interakcijo z njimi. Kadarkoli lahko prekličete svoja dovoljenja tako, da jih izklopite na ravni naprave ali nas kontaktirate na privacy@xiaomi.com.

4.4 Pravilnik o hranjenju

Osebne podatke hranimo v obdobju, ki je potrebno za namen zbiranja informacij, opisanih v tem Pravilniku o zasebnosti, ali v ločenih pravilnikih o zasebnosti, določenih za določen izdelek ali storitev, ali v skladu z veljavnimi zakoni. Podrobna obdobja hrambe so določena v določeni storitvi ali na povezani strani izdelka. Prenehali bomo s hrambo in izbrisali ali anonimizirali osebne podatke, takoj ko bo namen zbiranja podatkov izpolnjen, ali po tem ko potrdimo vašo zahtevo za izbris ali po končanem izvajanju določenega izdelka ali storitve. Izjema so osebni podatki, ki jih obdelujemo v javnem interesu, v znanstvene, zgodovinske ali statistične namene. Podjetje Xiaomi bo to vrsto informacij še naprej hranilo dlje kot standardno obdobje hrambe, kjer je to dovoljeno na podlagi veljavne zakonodaje ali vaše zahteve, tudi če nadaljnja obdelava podatkov ni povezana z izvirnim namenom zbiranja.

5 Vaše pravice

Nadziranje vaših osebnih podatkov

5.1 Nastavitve nadzora

Xiaomi priznava, da se vprašanja zasebnosti razlikujejo od osebe do osebe. Zato vam ponujamo primere, kako vam Xiaomi omogoča, da omejite zbiranje, uporabo, razkritje ali obdelavo vaših osebnih podatkov in nadzor nad nastavitvami vaše zasebnosti:

• Vklopite/izklopite funkcije za Program za Uporabniško Izkušnjo in Dostop do lokacije;

• Prijavite se ali odjavite iz Mi Računa;

• Vklopite/izklopite funkcije sinhronizacije Xiaomi Cloud; in

• Izbrišite vse informacije, shranjene v Xiaomi Cloud, na i.mi.com;

• Vklopite/izklopite druge storitve in funkcije, ki obravnavajo občutljive ali osebne podatke. Več podrobnosti v zvezi z varnostnim stanjem naprave lahko dobite tudi v aplikaciji MIUI Varnost.

Če ste se predhodno strinjali z našo uporabo vaših osebnih podatkov v zgoraj omejene namene, si lahko kadarkoli premislite tako, da nam pišete na privacy@xiaomi.com.

5.2 Vaše pravice do vaših osebnih podatkov

Glede na veljavne zakone in predpise, imate pravico do dostopa, popravka in izbrisa vseh drugih osebnih podatkov, ki jih imamo o vas (v nadaljnjem besedilu kot "zahteva").

Prav tako lahko dostopate do podrobnosti v zvezi z osebnimi podatki na vašem Mi Računu in jih posodabljate na http://account.mi.com ali se prijavite v svoj račun v napravi. Za dodatne informacije nam pišite ali nas kontaktirajte na spodnji e-poštni naslov. E-pošta: privacy@xiaomi.com.

Ta Pravilnik o zasebnosti zahteva, da vaša zahteva izpolnjuje veljavne zakone in predpise in naslednje pogoje:

(1) Z Xiaomi izključnim dostopom do zahteve in zaradi varovanja varnosti vaših podatkov, mora biti vaša zahteva v pisni obliki (razen če lokalni zakon izrecno priznava ustno zahtevo);

(2) Predložite zadostne informacije, da bo Xiaomi lahko preveril vašo identiteto in zagotovil, da je prosilec osebek ali zakonsko pooblaščena oseba zahtevanih informacij.

Ko bomo dobili dovolj informacij, da potrdimo, da je vašo zahtevo mogoče obdelati, bomo na vašo zahtevo odgovorili v katerem koli roku, določenem v vaši veljavni zakonodaji o varstvu podatkov.

Podrobno:

• Imate pravico do jasnih, preglednih in lahko razumljivih informacij o tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke in vaše pravice. Zato vam zagotavljamo informacije v tem Pravilniku o zasebnosti.

• Na podlagi zahtev veljavnih zakonov, vam bomo kopijo vaših osebnih podatkov, ki jih bomo zbrali in obdelali, na vašo zahtevo brezplačno posredovali. Za morebitne dodatne zahteve za ustrezne informacije lahko zaračunamo razumno provizijo na podlagi dejanskih upravnih stroškov, v skladu z veljavno zakonodajo.

• Če so kakršne koli informacije, ki jih imamo o vas, nepravilne ali nepopolne, ste upravičeni do popravka ali dopolnitve vaših osebnih podatkov glede na namen uporabe.

• Na podlagi zahtev veljavnih zakonov, imate pravico zahtevati izbris ali odstranitev vaših osebnih podatkov, kadar ni nujnih razlogov, da bi jih še naprej uporabljali. Upoštevali bomo razloge v zvezi z vašo zahtevo za izbris in sprejeli razumne ukrepe, vključno s tehničnimi ukrepi. Če je pravica razrešena pozitivno, morda ne bomo mogli takoj odstraniti informacij iz varnostnega sistema zaradi veljavnih pravnih in varnostnih tehnologij. V tem primeru bomo vaše osebne podatke varno shranili in jih ločili od nadaljnje obdelave, dokler varnostne kopije ne bo mogoče izbrisati ali jo anonimizirati.

• Imate pravico, da ugovarjate določenim vrstam obdelave, vključno z obdelavo za neposredno trženje (tudi pri uporabi profiliranja), in v določenih okoliščinah, kadar je pravna podlaga za obdelavo (vključno s profiliranjem) naš zakonit interes.

Zlasti v skladu z zakoni nekaterih jurisdikcij:

• Imate pravico, da od nas pridobite omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. Upoštevali bomo razloge v zvezi z vašo zahtevo za omejitev. Če se razlogi nanašajo na GDPR, bomo vaše osebne podatke obdelali le v skladu z ustreznimi okoliščinami v GDPR in vas obvestili, preden bo omejitev obdelave odpravljena.

• Imate pravico, da niste predmet odločitve, ki temelji izključno na avtomatizirani obdelavi, vključno s profiliranjem, ki ima pravne učinke v zvezi z vami ali podobno pomembno vpliva na vas.

• Imate pravico, da za svoje osebne podatke zaprosite v strukturiranem, običajno uporabljenem formatu in pošljete informacije drugemu upravljavcu podatkov.

Imamo pravico, da zavrnemo obravnavo zahtev, ki niso pomembne/vpletene, zahtevkov, ki škodujejo pravici do zasebnosti drugih oseb, izjemno nerealnih zahtev, zahtev, ki zahtevajo nesorazmerno tehnično delo, in zahtev, ki jih lokalna zakonodaja ne zahteva, informacije, ki so javno objavljene, informacije, podane pod zaupnimi pogoji. Če menimo, da lahko nekateri vidiki zahteve za izbris ali dostop do informacij povzročijo našo nezmožnost zakonite uporabe informacij za prej omenjene namene proti goljufijam in varnosti, se lahko le-ta tudi zavrne.

5.3 Preklic soglasja

Svojo privolitev, ki nam je bila predhodno posredovana za določen namen, lahko prekličete tako, da vložite zahtevo, vključno z zbiranjem, uporabo in/ali razkritjem vaših osebnih podatkov, ki jih imamo v lasti ali nadzoru. Na podlagi posebne storitve, ki jo uporabljate, lahko obiščete center za upravljanje Mi Računov na https://account.xiaomi.com/pass/del ali pošljete e-pošto na privacy@xiaomi.com. Vašo zahtevo bomo obdelali v razumnem času od trenutka, ko je bila vložena zahteva, in nato ne bomo zbirali, uporabljali in/ali razkrivali vaših osebnih podatkov, glede na vašo zahtevo.

Glede na obseg vašega preklica soglasja, upoštevajte, da morda ne boste mogli še naprej prejemati vseh ugodnosti izdelkov in storitev Xiaomi. Preklic vaše privolitve ali pooblastila ne bo vplival na veljavnost naše obdelave, ki je bila opravljena na podlagi privolitve do trenutka umika.

5.4 Preklic storitve ali računa

Če želite preklicati določen izdelek ali storitev, lahko pošljete e-pošto na privacy@xiaomi.com za odjavo storitve.

Če želite preklicati Mi Račun, upoštevajte, da vam odpoved preprečuje uporabo celotne ponudbe izdelkov in storitev Xiaomi. V nekaterih okoliščinah se lahko odpoved prepreči ali zamakne. Na primer, če na vašem računu še vedno obstajajo denarna sredstva, kot so neplačana članska storitev Mi Glasbe, plačana tema v Trgovini Tem, ali neplačano posojilo v vašem Mi Finance itd., takrat ne moremo takoj podpreti vaše zahteve.

Ko se prijavite v Xiaomi preko računa tretje osebe, morate zaprositi za preklic računa pri tretji osebi.

6 Kako se vaši osebni podatki globalno prenašajo

Xiaomi obdeluje in podpira osebne podatke preko globalne infrastrukture za upravljanje in nadzor. Trenutno ima Xiaomi podatkovne centre na Kitajskem, v Indiji, ZDA, Nemčiji, Rusiji in Singapurju. Za namene, opisane v Pravilniku o zasebnosti, se lahko vaši podatki prenesejo v te podatkovne centre v skladu z veljavno zakonodajo.

Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi tretjim ponudnikom storitev in poslovnim partnerjem, zato se lahko vaši podatki prenesejo tudi v druge države ali regije. Sodna oblast na lokacijah, kjer je nameščena ta globalna infrastruktura, lahko ali pa tudi ne ščiti osebne podatke po enakih standardih kot v vaši sodni oblasti. V skladu z različnimi zakoni o varstvu podatkov obstajajo različna tveganja, ki jih lahko prenesemo in shranimo v čezmorske objekte. Vendar to ne spremeni naše zaveze, da bomo upoštevali to Politiko zasebnosti in zaščitili vaše osebne podatke.

Posebej,

• Osebne podatke, ki jih zbiramo in ustvarjamo med delovanjem na ozemlju celinske Kitajske, so shranjeni v podatkovnih centrih v celinski Kitajski, razen za čezmejne prenose, ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

• Osebne podatke, ki jih zbiramo in ustvarjamo med našim delovanjem v Rusiji, se obdelujejo in shranjujejo v podatkovnih centrih v Rusiji, razen za čezmejne prenose, ki jih dovoljuje rusko pravo.

• Osebni podatki, ki jih zbiramo in ustvarjamo med delovanjem v Indiji, so shranjeni v podatkovnih centrih v Indiji.

Če moramo prenesti osebne podatke zunaj vaše sodne oblasti, ne glede na to, ali gre za naše podružnice ali ponudnike storitev tretjih oseb, bomo upoštevali ustrezne veljavne zakone. Zagotavljamo, da vsi taki prenosi izpolnjujejo zahteve veljavnih lokalnih zakonov o varstvu podatkov z izvajanjem enotnih zaščitnih ukrepov. O zaščitnih ukrepih, ki jih imamo, lahko izveste tako, da nas kontaktirate na privacy@xiaomi.com.

Če uporabljate naše izdelke in storitve na področju Evropskega gospodarskega prostora (EEA), bo Xiaomi Technology Netherlands B.V. delovala kot upravljavec podatkov, Xiaomi Singapore Pte Ltd pa bo odgovoren za obdelavo podatkov. Kontaktne podatke lahko najdete v razdelku "Kontaktirajte nas".

Če Xiaomi deli osebne podatke, ki izvirajo od vas v EEA, podjetju Xiaomi Group ali tretjemu ponudniku storitev zunaj EEA, bomo to storili na podlagi standardnih pogodbenih klavzul EU ali katerih koli drugih zaščitnih ukrepov, predvidenih v GDPR.

7 Zaščita mladoletnikov

Menimo, da je odgovornost starša ali skrbnika, da nadzira otrokovo uporabo naših izdelkov ali storitev. Vendar pa ne nudimo storitev neposredno otroku ali uporabljamo osebnih podatkov otrok za namene trženja.

Če ste starš ali skrbnik in menite, da je mladoletnik priskrbel Xiaomi osebne podatke, nam pišite na privacy@xiaomi.com, da zagotovite odstranitev osebnih podatkov in da je mladoletnik odnaročen od katere koli storitve Xiaomi.

8 Ali se moram strinjati s pogoji in določili tretjih oseb?

Naš Pravilnik o zasebnosti ne velja za izdelke ali storitve, ki jih ponuja tretja oseba. Odvisno od izdelka ali storitve Xiaomi, ki jo uporabljate, lahko le-ta vključuje izdelke tretjih oseb, storitve, ki vključujejo glasovno podporo, procesiranje kamer, predvajanje videoposnetkov, čiščenje sistema in storitve, povezane z varnostjo, igre, statistiko, interakcijo na družabnih omrežjih, obdelavo plačil, navigacijo z uporabo zemljevidov, deljenje, potisne storitve, filtriranje informacij, metode vnosa itd.. Nekatere bodo na voljo v obliki povezav na spletnih straneh tretjih oseb, nekatere pa bodo dostopne v oblikah SDK, API, itd. Vaši podatki se lahko zbirajo tudi pri uporabi teh izdelkov ali storitev. Zato vam priporočamo, da si vzamete čas in preberete pravilnik o zasebnosti tretje osebe, kot ste prebrali našega. Nismo odgovorni in ne moremo nadzorovati, kako tretje osebe uporabljajo osebne podatke, ki jih zbirajo od vas. Naš Pravilnik o zasebnosti ne velja za druga spletna mesta, povezana iz naših storitev.

V nadaljevanju so navedeni primeri uveljavljanja pogojev in pravilnikov o zasebnosti tretjih oseb, kadar uporabljate zgoraj navedene izdelke:

• Ko uporabite storitev tretjega ponudnika za zaključek in plačilo naročila, se osebni podatki, ki jih posredujete med odjavo, obravnavajo v skladu s pravilnikom o zasebnosti tretje osebe.

• Če v aplikaciji MIUI Varnost uporabljate funkcijo Varnostnega skeniranja, se bo glede na vašo izbiro storitve uporabljalo eno od naslednjega:

• Avastova Politika zasebnosti in informacijske varnosti: https://www.avast.com/privacy-policy

• Licenčna pogodba za AVL SDK za mobilne naprave: http://co.avlsec.com/License.en.html?l=en

• Tencentovi Pravilnik o zasebnosti: https://privacy.qq.com

• Če uporabljate funkcijo Čistilec v aplikaciji MIUI Varnost, bo uporabljala ena od naslednjih možnosti, odvisno od vaše izbire storitve:

• Pravilnik o zasebnosti podjetja Cheetah Mobile: https://www.cmcm.com/policies/privacy-policy

• Tencentovi Pravilnik o zasebnosti: https://privacy.qq.com

• Ko uporabljate oglaševalske storitve v več določenih aplikacijah v MIUI, velja eno od naslednjega, odvisno od vaše izbire storitve:

• Googlov Pravilnik o zasebnosti: https://policies.google.com/privacy

• Facebookov Pravilnik o zasebnosti: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• Ko uporabljate Googlov način vnosa, velja Googlov Pravilnik o zasebnosti: https://policies.google.com/privacy

9 Kako posodabljamo ta Pravilnik o zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti redno pregledujemo na podlagi sprememb v podjetju in tehnologiji ter lahko posodabljamo ta Pravilnik o zasebnosti. Če bistveno spremenimo ta Pravilnik o zasebnosti, vas bomo obvestili preko registriranih kontaktnih podatkov, kot so e-poštni naslov (poslan na e-poštni naslov, naveden v vašem računu), ali objavili na spletnih mestih Xiaomi ali vas obvestili preko mobilnih naprav, da boste lahko izvedeli, katere podatke zbiramo in kako jih uporabljamo. Takšne spremembe Pravilnika o zasebnosti bodo veljale od datuma uveljavitve, določenega v obvestilu ali na spletni strani. Priporočamo vam, da na tej strani redno preverjate najnovejše informacije o naših praksah glede zasebnosti. Vaša nadaljnja uporaba izdelkov in storitev na spletni strani, mobilni in/ali kateri koli drugi napravi, se šteje za potrditev posodobljenega Pravilnika o zasebnosti. Prosili vas bomo za vaše izrecno soglasje, ko bomo od vas zbrali dodatne osebne podatke ali ko bomo vaše osebne podatke uporabili ali razkrili za nove namene.

10 Ostalo

10.1 Enotna prijava

Odvisno od vaše pristojnosti se boste lahko prijavili na našo spletno stran z različnimi prijavami, ki jih nudijo storitve OAuth. Te storitve bodo preverile vašo identiteto, vam ponudile možnost za deljenje določenih osebnih informacij (kot sta vaše ime in e-poštni naslov) z nami ter za hitri vpis v naš obrazec za prijavo. Storitve OAuth vam omogočajo, da izberete, ali želite objaviti informacije o vaših osebnih dejavnostih na tej spletni strani v vaš profil in če želite le-te deliti z ostalimi v vašem omrežju.

11 Kontaktirajte nas

Če imate kakršne koli pripombe ali vprašanja v zvezi s tem Pravilnikom o zasebnosti ali kakršna koli vprašanja v zvezi z zbiranjem, uporabo ali razkritjem vaših osebnih podatkov družbe Xiaomi, nam pišite na spodnji naslov, ki se nanaša na "Pravilnik o zasebnosti". Ko prejmemo vprašanja glede zasebnosti ali osebnih podatkov o zahtevah za dostop/prenos, imamo strokovno ekipo, ki bo rešila vaše težave. Če vaše vprašanje vključuje pomembno vprašanje, vas lahko prosimo za več informacij. Če z odgovorom, ki ste ga prejeli, niste zadovoljni, lahko pritožbo predate ustreznemu regulativnemu organu v vaši pristojnosti. Če se posvetujete z nami, vam bomo posredovali informacije o ustreznih kanalih za pritožbe, ki se lahko uporabljajo na podlagi dejanskega stanja.

Xiaomi Communications Co., Ltd. #019, 9th Floor, Building 6, 33 Xi'erqi Middle Road, Haidian District, Beijing, China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422 E-pošta: privacy@xiaomi.com

Za uporabnike v Evropskem gospodarskem prostoru (EEA): Xiaomi Technology Netherlands B.V. Room 04-106, Wework Strawinskylaan 4117 4th Floor, Atrium North Tower Amsterdam, 1017XD

Hvala, da ste si vzeli čas in prebrali naš Pravilnik o zasebnosti!