Верзија:v20231109

Xiaomi Правила о приватности

Наша Правила о приватности су ажурирана 15. јануара 2021. године.

Одвојите тренутак да се упознате са начином на који користимо ваше личне податке и поставите нам питања.

О нама

Xiaomi Singapore Pte. Ltd., Xiaomi Technology Netherlands B.V. и све повезане компаније у оквиру Xiaomi Group (кликните овде за детаљну листу), које се у даљем тексту заједнички називају „Xiaomi“, „ми“, „наши“ или „нас“, озбиљно схватају вашу приватност. Ова Правила о приватности су састављена сагласно вашим потребама. Важно је да у потпуности разумете начин на који прикупљамо и користимо ваше личне податке и да притом имате контролу над вашим личним подацима које нам поверавате.

О овим Правилима о приватности

Ова Правила о приватности се примењују на све Xiaomi уређаје, веб-сајтове или апликације који се на њих позивају, осим специфичних Xiaomi производа или услуга на које се примењују посебна правила о приватности. Ова Правила о приватности објашњавају на који начин Xiaomi прикупља, користи, открива, обрађује и штити све личне податке које нам поверите или које прикупимо од вас док користите наше производе и услуге на веб-сајтовима (https://www.mi.com, https://en.miui.com, https://account.xiaomi.com), као и апликације које нудимо на нашим мобилним уређајима. Ако Xiaomi производ има посебна правила о приватности, та посебна правила имају приоритетну примену, док се на све оно што није њима регулисано примењују одредбе ових Правила о приватности. Даље, начин на који одређени производи и услуге прикупљају и обрађују ваше личне податке такође се може разликовати у зависности од модела, верзије услуге или региона. Додатне детаље потражите у посебним правилима о приватности.

У смислу ових Правила о приватности, „лични подаци” су информације које се могу користити за директно или индиректно идентификовање појединца, како из самих тих информација, тако и из тих информација у комбинацији са другим информацијама о том појединцу којима Xiaomi такође приступа, осим ако је другачије предвиђено законом примењивим у вашем региону. Ваше личне податке користимо искључиво у складу са овим Правилима о приватности. Када то контекст захтева, лични подаци укључују и осетљиве личне податке или информације које могу бити категорисане важећим законом.

Kако вам можемо помоћи

Свим нашим корисницима желимо само најбоље. Ако имате било каквих питања о начину на који рукујемо информацијама у вези са личним подацима, као што је сажето у овим Правилима о приватности, контактирајте нас путем https://privacy.mi.com/support да бисмо решили ваше специфичне недоумице. Биће нам драго да нам се јавите. Ако нисте добили задовољавајући одговор на неко од питања приватности или сте забринути због употребе података, (бесплатно) контактирајте посредника за решавање спорова у САД на https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Молимо погледајте „Контактирајте нас” у наставку.

TRUSTe

1. Које податке прикупљамо и како их користимо

1.1 Које информације прикупљамо

Замолићемо вас да доставите личне податке који су нам неопходни да бисмо вам пружили наше услуге. Прикупљаћемо само податке потребне за одређене, конкретне, експлицитне и легитимне сврхе и постараћемо се да се ти подаци даље не обрађују на начин који није спојив са том сврхом. Ваше је право да одлучите да ли желите да нам пружите тражене податке. У већини случајева, ако нам не доставите тражене личне податке, можда нећемо бити у стању да вам омогућимо коришћење наших производа или услуга или да одговоримо на ваше упите.

У зависности од услуге коју сте изабрали, можемо прикупљати следеће врсте података:

1.1.1 Подаци које нам достављате

Можемо прикупљати све личне податке које нам достављате као неопходне за услугу коју изаберете. На пример, можете да наведете своје име, број мобилног телефона, имејл адресу, адресу за испоруку, информације о поруџбини, детаље о фактурисању, број банковног рачуна, име власника налога, број кредитне картице и друге информације ако користите mi.com малопродајне услуге; можете да синхронизујете материјале или податке ако користите Xiaomi Cloud услуге; можете дати податке о свом полу, информације везане за безбедност и друге информације ако креирате налог; можете нам дати свој надимак, имејл адресу, фотографије, видео снимке или друге потребне информације ако уђете у промотивне активности; можете да наведете своје име, број мобилног телефона и адресу ако сарађујете са нама, нашим садржајем или нашим маркетингом или ако освојите награду.

1.1.2 Информације које прикупљамо током вашег коришћења услуга

• Информације о уређају или SIM картици. На пример, IMEI/OAID, GAID број, IMSI број, MAC адреса, серијски број, верзија и тип система, ROM верзија, Android верзија, Android ID, Space ID, оператор SIM картице и област његове локације, информације о екрану, информације о тастатури уређаја, детаљи о произвођачу уређаја и назив модела, време активације уређаја, мрежни оператор, тип везе, основне информације о хардверу, канал продаје и информације о коришћењу (као што су CPU, складиште, потрошња батерије, резолуција екрана и температура уређаја, модел објектива камере, колико пута је екран био пробуђен или откључан).

• Подаци специфични за вас које могу доделити треће стране као наши пружаоци услуга и пословни партнери: можемо прикупљати и користити информације као што је ID за оглашавање које додељују треће стране као пружаоци услуга и пословни партнери.

• Информације које се односе на коришћење ваше апликације, укључујући јединствене идентификаторе за апликацију (нпр. VAID, OAID, AAID, Instance ID) и основне информације о апликацији, као што су листа апликација, информације о ID-у апликације, SDK верзија, систем подешавања ажурирања, подешавања апликације (регион, језик, временска зона, фонт), време када апликација улази/излази из предњег плана и запис статуса апликације (нпр. преузимање, инсталирање, ажурирање, брисање).

• Информације које се генеришу када користите Xiaomi системску услугу, као што су ваше значке, оцене, информације за пријављивање и историја прегледања у Xiaomi Community; ваше поруке у Xiaomi Community (видљиве само пошиљаоцу и примаоцу); историју репродукције звука и упите за претрагу у музичким услугама; ваше лајкове, коментаре, омиљене, дељења и упите за претрагу у услугама тема; системски језик, држава и регион, статус мреже и листа апликација у Трезору апликација; ваше информације о коришћењу, укључујући регион, IP, релевантног добављача садржаја, учесталост промене позадине, приказе слика, режим прегледања слика, трајање прегледања слика, кликове и изложеност чланцима и претплате у Ротирајућој позадини.

• Информације о локацији (само за одређене услуге/функције): разне врсте информација о вашој прецизној или приближној локацији ако користите услуге везане за локацију (навигација, временска прогноза, Пронађи уређај итд.). Ове информације могу укључивати регион, позивни број земље, позивни број града, код мобилне мреже, мобилни позивни број државе, идентитет ћелије, географску дужину и географску ширину, подешавања часовне зоне и подешавања језика. Можете ограничити приступ појединачним апликацијама информацијама о локацији у било ком тренутку у Подешавања > Апликације > Дозволе > Дозволе > Локација.

• Подаци о пријављивању: подаци у вези са коришћењем одређених функција, апликација и веб-сајтова. Ово може укључивати колачиће и друге технологије идентификатора, IP адресе, информације о мрежним захтевима, историју привремених порука, стандардне системске евиденције, информације о рушењу и информације из евиденције генерисане коришћењем услуге (као што је време регистрације, време приступа, време активности итд.).

• Остали подаци: Вредност карактеристика животне средине (ECV) (тј. вредност генерисана од стране ID-а Xiaomi Налога, ID-а уређаја, ID-а повезаног Wi-Fi-а и информација о локацији).

1.1.3 Подаци доспели од треће стране

Прикупљамо податке о вама који потичу од треће стране када је то правно допуштено. На пример:

• за одређене услуге, које могу укључивати рачун и финансијске трансакције, уз ваше овлашћење, можемо проверити податке које сте дали (као што је број телефона) путем легитимних извора треће стране, ради очувања безбедности и спречавања превара;

• Оптимизација модела оглашавања се врши преко одређених јединствених идентификатора (као што су IMEI/OAID/GAID добијени од оглашивача) и, под одређеним околностима, делимични подаци о учинку конверзије (као што су кликови) који одговарају вашем коришћењу услуга оглашавања ће се такође користити за обезбеђивање рекламне услуге.

• Такође можемо да добијемо одређене информације као што су ID налога, надимак, фотографија профила и имејл адреса услуга друштвених мрежа трећих страна (нпр. када користите налог друштвене мреже да бисте се пријавили на Xiaomi услугу).

• Информације о вама које нам други дају, као што је ваша адреса за доставу коју нам други корисник може дати када за вас купује производе преко mi.com услуга.

1.1.4 Подаци који не могу лично да вас идентификују

Можемо прикупљати и друге врсте података који нису директно или индиректно повезани с појединцем и који се не могу дефинисати као лични подаци према важећим локалним законима. Таквим подацима се не може извршити лична идентификација. Можемо прикупљати, користити, преносити и откривати податке којима се не може извршити лична идентификација. Ево неколико примера података које прикупљамо и како их можемо користити у обједињеном формату без личног идентификовања:

• Ове информације могу укључивати статистичке податке генерисане када користите одређену услугу (нпр. информације које се не могу идентификовати у вези са уређајем, дневно коришћење, посете страницама, трајање приступа страници и догађаји сесије);

• Подаци надгледања мреже (нпр. време захтева, број захтева или погрешни захтеви, итд.);

• Догађаји пада апликације (нпр. записи који се аутоматски генеришу након пада апликације).

Циљ таквог прикупљања је побољшање услуга које вам пружамо. Врста и количина прикупљених података зависе од тога како користите наше производе и/или услуге.

Ове информације прикупљамо да бисмо вам пружили корисније информације и разумели који делови наших веб-сајтова, производа и услуга вас највише занимају. На пример, можда ћемо морати да знамо број корисника који су активни у једном дану, али не морамо да знамо ко је активан тог дана, па су збирни подаци довољни за статистичку анализу. Трудићемо се да ваше личне податке изолујемо од података који не могу лично да вас идентификују и обезбедићемо да се те две врсте података користе одвојено. Међутим, ако комбинујемо податке којима не можете бити лично идентификовани са вашим личним подацима, такви комбиновани подаци ће се третирати као лични подаци све док су комбиновани.

1.2 Kако користимо личне податке које прикупљамо

Циљ прикупљања личних података је да вам пружимо производе и/или услуге у складу са свим важећим законима, прописима и другим правним захтевима. То укључује:

• Пружање, обрада, одржавање, побољшање и развој наших производа и/или услуга за вас, као што су испорука, активација, потврђивање, подршка након продаје, корисничка подршка и оглашавање.

• Примена и одржавање безбедносних мера у циљу спречавања губитака и преваре, као што је идентификација корисника и потврђивање његовог идентитета. Ваше податке користимо ради спречавања превара само ако су испуњена следећа два услова: када је то неопходно, и када су подаци коришћени за оцењивање у складу са легитимним интересима компаније Xiaomi да штити кориснике и услуге.

• Руковање вашим питањима или захтевима о уређајима и услугама, као што је одговарање на упите клијената, слање системских и апликација обавештења и управљање вашим учешћем у догађајима и промоцијама (нпр. наградне игре).

• Обављање релевантних промотивних активности, попут пружања маркетиншких и промотивних материјала и ажурирања. Ако више не желите да примате одређене врсте промотивних материјала, можете се одјавити методом наведеном у поруци (као што је линк за одјаву на дну поруке), осим ако важећим законима није другачије одређено. Молимо прочитајте и „Ваша права”.

• Интерне сврхе, као што су анализа података, истраживање и развој статистичких информација у вези са употребом наших производа или услуга ради побољшања наших производа или услуга. На пример, машинско учење или тренинг моделованог алгоритма се спроводи након де-идентификацијске обраде.

• Оптимизација перформанси вашег уређаја, као што је анализа употребе меморије или искоришћења CPU-а ваших апликација.

• Складиштење и чување информација у вези с вашим пословањем (као што су пословне статистике) или ради извршења наших законских обавеза.

• Обраду засновану на легитимним интересима компаније Xiaomi (у јурисдикцијама где је то примењиво, на пример на основу GDPR). Легитимни интереси укључују омогућавање ефикаснијег менаџмента и пословног управљања и пружања наших производа и услуга; заштиту безбедности нашег пословања, система, производа, услуга и купаца (као и ради спречавања губитака и борбе против превара); интерно управљање; усклађеност са унутрашњим политикама и процесима; и друге легитимне интересе описане у овим правилима.

На пример, како бисмо вам пружили пуну безбедност наших услуга и како бисте нам помогли да боље разумемо перформансе наших апликација, можемо да бележимо релевантне информације, као што су учесталост вашег коришћења, записи о паду, укупна употреба, подаци о перформансама и извор апликације. Да бисмо спречили неовлашћене продавце да откључавају уређаје, можемо да прикупимо ID Xiaomi Налога, серијски број и IP адресу рачунара којим се управља и серијски број и информације о уређају вашег мобилног уређаја.

• Пружање услуга локално на терминалним уређајима које не захтевају комуникацију са нашим серверима, као што је коришћење Белешки на вашем уређају.

• Други циљеви уз ваш пристанак.

Ево детаљнијих примера коришћења ваших података (који могу укључивати личне податке):

• Активирање и регистровање купљених Xiaomi производа или услуга.

• Креирање и одржавање вашег Xiaomi Налога. Лични подаци прикупљени када креирате Xiaomi Налог на нашим веб-сајтовима или преко наших мобилних уређаја користе се за креирање личног Xiaomi Налога и странице профила за вас.

• Обрада поруџбина. Подаци у вези са онлајн поруџбинама се користе за обраду тих поруџбина и повезаних услуга након продаје, укључујући корисничку подршку и поновљену доставу. Поред тога, број поруџбине ће се користити за унакрсну проверу поруџбине код партнера за доставу, као и за евидентирање испоруке пакета. Подаци о примаоцу, укључујући име, адресу, број телефона и поштански број, користе се за достављање. Ваша имејл адреса се користи за слање информација о праћењу пакета. Листа купљених артикала служи за штампање рачуна и омогућава купцу да види ставке које пакет садржи.

• Учествовање у Xiaomi Community. Лични подаци који се односе на Xiaomi Community или друге Xiaomi интернет платформе могу се користити за приказ странице профила, интеракцију са другим корисницима и учешће у Xiaomi Community.

• Пружање системских услуга. Следеће информације се користе за активирање системских услуга: информације о уређају или SIM картици укључујући GAID број, IMEI број, IMSI број, број телефона, ID уређаја, оперативни систем уређаја, MAC адреса, тип уређаја, информације о систему и перформансама, као и информације о локацији укључујући позивни број земље мобилне телефоније, код мобилне мреже, позивни број локације и идентитет ћелије.

• Дијагностиковање неуспешног активирања. Информације у вези са локацијом се користе код неуспешног активирања SIM картице (на пример SMS и грешке на мрежи) за идентификовање и обавештавање мрежног оператора о том неуспеху.

• Пружање других системских услуга. Информације прикупљене када користите Xiaomi системску услугу користе се за обављање функција те услуге и пружање оптимизације услуге, као што су преузимање, ажурирање, регистрација, извршавање или оптимизација активности у вези на системске услуге. На пример, лични подаци прикупљени у Темама могу пружати услуге прилагођених тематских препорука на основу историје преузимања и прегледања.

• Проналажење уређаја. Ако је ваш уређај изгубљен или украден, Xiaomi функција Пронађи уређај вам може помоћи да га пронађете и заштитите.. Можете да лоцирате свој уређај на мапи користећи информације о његовој локацији, даљински обришете податке или закључате уређај. Када користите функцију Пронађи уређај, информације о локацији се снимају са уређаја; у неким ситуацијама, ове информације се добијају од мобилних торњева или Wi-Fi приступних тачака. Ову функцију можете да укључите или искључите у било ком тренутку у Подешавања > Xiaomi Налог > Xiaomi Cloud > Пронађи уређај.

• Бележење података о локацији на фотографијама. Током фотографисања можете забележити и локацију. Ови подаци ће бити видљиви у фолдеру са фотографијама, а локација ће бити сачувана у подацима о својствима фотографија. Ако не желите бележење локације током фотографисања, увек можете искључити ову функцију у подешавањима камере.

• Пружање функција за размену порука (e.g. Mi Talk, Mi Порука). Ако сте преузели и користите Mi Talk, прикупљени подаци се могу користити за активирање ове услуге и идентификовање корисника и примаоца порука. Поред тога, историја ћаскања се чува ради погодности поновног учитавања историје ћаскања након што корисник поново инсталира апликацију и ради синхронизације на различитим уређајима. Информације као што су телефонски бројеви пошиљаоца и примаоца и ID Mi Порука могу се користити за Mi Поруку да би се активирала услуга и омогућила њена основна функционалност, укључујући рутирање порука.

• Пружање услуга заснованих на локацији. Током коришћења услуга Xiaomi система, информације о локацији можемо користити и ми или трећи добављачи услуга и пословни партнери (за више информација погледајте "Како делимо, преносимо и јавно откривамо ваше личне податке" у наставку) да бисмо вам пружили услугу и пружили тачне детаље о тој локацији (као што су подаци о времену) као део Android платформе за најбоље могуће корисничко искуство. Увек можете да искључите услуге лоцирања у Подешавањима или да искључите коришћење услуга лоцирања за појединачне апликације.

• Побољшање корисничког искуства путем анализе података, хардвера и софтвера. Неке функције за укључивање, као што је Програм корисничког искуства, омогућавају да Xiaomi анализира податке о томе како корисници користе мобилни телефон, Xiaomi системске услуге, и друге услуге које пружа Xiaomi, како би се побољшало корисничко искуство, као што је слање извештаја о паду. Xiaomi такође спроводи анализу хардвера и софтвера како би даље побољшавао корисничко искуство.

• Пружање функције Безбедност. Прикупљене информације могу да се користе за безбедносне функције и функције одржавања система у апликацији Безбедност, као што су Безбедносно скенирање, Уштеда батерије, Листа блокираних, Чистач итд. Неким од ових функција управљају добављачи услуга - треће стране и/или наши пословни партнери (за више информација погледајте „Како делимо, преносимо и јавно откривамо ваше личне податке“ у наставку). Информације које нису лични подаци, као што су листе дефиниција вируса, користе се за функције Безбедносног скенирања.

• Пружање push услуге. ID Xiaomi Налога, GAID, FCM токен, Android ID и Space ID (само на Xiaomi уређајима са укљученом функцијом Други простор) ће се такође користити за пружање Xiaomi push услуге и Xiaomi услуге обавештења за процену учинка оглашавања и слање обавештења из система о ажурирањима софтвера или најавама нових производа, укључујући информације о распродајама и промоцијама. Да бисмо вам пружили горенаведену услугу, релевантне информације о апликацији (ID верзије апликације, назив пакета апликације) и релевантне информације о уређају (модел, бренд) ће такође бити прикупљене. Ваше личне податке можемо користити ради слања push порука (слањем порука унутар наших услуга, путем имејла или другим средствима) које нуде или оглашавају наше производе и услуге и/или производе и услуге изабраних трећих страна. Ово се предузима само уз ваш пристанак, ако је тако прописано законом. Увек можете да одустанете од примања маркетиншких информација од нас и трећих страна променом у Подешавањима или управљати својим преференцијама преко апликације/веб-сајта треће стране која користи Xiaomi push. Молимо прочитајте и „Ваша права” испод.

• Потврђивање корисничког идентитета. Xiaomi користи ECV да потврди идентитет корисника и избегне неовлашћено пријављивање.

• Прикупљање корисничких повратних информација. Повратне информације које шаљете су веома вредне за Xiaomi у циљу побољшања услуга. Да бисмо одговорили на ваше повратне информације, Xiaomi може користити достављене личне податке и водити евиденцију о коресподенцији ради решавања проблема и побољшања услуга.

• Слање обавештења. С времена на време можемо користити ваше личне податке за слање важних обавештења, као што су обавештења о куповини и променама наших одредби, услова и пословне политике. Пошто су такве информације кључне за вашу интеракцију са Xiaomi-ем, топло препоручујемо да прихватите пријем ових обавештења.

• Спровођење промотивних активности. Ако уђете у наградну игру, такмичење или сличну промоцију преко Xiaomi платформи друштвених медија, можемо користити личне податке које нам дате да бисмо вам послали награде.

• Пружање персонализованих услуга и садржаја, укључујући огласе. Да бисмо заштитили вашу приватност, користимо јединствени идентификатор уместо вашег имена, имејл адресе или других података помоћу којих можете бити директно идентификовани да бисмо вам пружили персонализоване производе, услуге и активности, укључујући оглашавање.

Ове податке можемо комбиновати са другим подацима (укључујући податке о различитим услугама или уређајима као што су рачунари, мобилни телефони, паметни телевизори и други повезани уређаји) да бисмо пружали и побољшавали наше производе, услуге, садржај и оглашавање.

На пример, можемо да користимо детаље вашег Xiaomi Налога у свим услугама које користите за које је потребан Xiaomi Налог. Штавише, да бисмо побољшали ваше искуство и наше услуге, док смо у складу са релевантним законима и прописима и (где је то потребно) уз вашу сагласност, можемо да издвојимо информације из различитих производа, услуга или опреме од вас или у вези са вама како бисмо формирали ознаке, које ће се користити за пружање предлога, прилагођеног садржаја и персонализованих функција.

Персонализовани огласи би, на пример, били обезбеђени на основу ваших активности, коришћења и преференција у вези са нашим апликацијама и услугама. Ми креирамо профиле анализом горе наведених информација и изградњом сегмената (групе са специфичним заједничким карактеристикама) и стављањем ваших личних података у један или више сегмената. Циљано оглашавање се врши само уз ваш пристанак, ако је тако прописано законом. Увек имате право да искључите примање персонализованих огласа и уложите приговор на профилисање, укључујући даљи пренос за циљеве директног маркетинга.

У складу са разлозима за поменуту комбинацију и захтевима важећих закона, обезбедићемо вам специфичне механизме контроле за такву сегментацију и персонализацију. Имате право да одустанете од директног маркетинга од нас и аутоматског доношења одлука. Да бисте искористили ова права, можете да укључите или искључите ове функције у било ком тренутку у Подешавања > Лозинке и безбедност > Приватност > Услуге оглашавања или Подешавања > Лозинке и безбедност > Безбедност система > Услуге оглашавања или нас можете контактирати преко https://privacy.mi.com/support, или погледати механизме контроле описане у посебним правилима о приватности за сваки производ. Молимо прочитајте и „Ваша права” испод.

2. Како користимо колачиће и друге технологије

Технологије као што су колачићи, веб-светионици и ознаке пиксела које користе Xiaomi и наши независни добављачи услуга и пословни партнери (за више информација погледајте „Како делимо, преносимо и јавно откривамо ваше личне податке“ у наставку). Ове технологије се користе за анализу трендова, администрирање сајта, праћење кретања корисника по веб-сајтовима и прикупљање демографских информација о нашој бази корисника у целини. Можемо примати извештаје на основу коришћења тих технологија од стране ових компанија на појединачној и агрегатној основи. Ове технологије нам помажу да боље разумемо понашање корисника, говоре нам које делове наших веб-сајтова су људи посетили и олакшавају и меримо ефикасност реклама и веб претрага.

• Записници: Попут већине веб-сајтова, прикупљамо одређене информације и чувамо их у записницима. Ове информације могу укључивати IP адресу, тип претраживача, добављача интернет услуга (ISP), странице за упућивање/излаз, оперативни систем, датум/временски печат и/или податке о стриму кликова. Ове аутоматски прикупљене податке не повезујемо са другим подацима које прикупљамо о вама.

• Локално складиште – HTML5/Flash: За складиштење садржаја и преференција користимо објекте локалног складиштења (LSO) као што су HTML5 или Flash. Треће стране, с којима партнерски обезбеђујемо одређене функције на нашим сајтовима или за оглашавање на основу прегледања интернета, такође користе HTML5 или Flash колачиће за прикупљање и складиштење података. Разни прегледачи могу понудити сопствени алат за уклањање HTML5 LSO. Можете кликнути овде да бисте управљали својим Блиц колачићима.

• Колачићи за оглашавање: Сарађујемо са нашим добављачима услуга и пословним партнерима као трећим странама (за више информација погледајте „Како делимо, преносимо и јавно откривамо ваше личне податке“ у наставку) да бисмо приказали оглашавање на нашем веб-сајту или да управљате нашим оглашавањем на другим сајтовима. Наши независни добављачи услуга и пословни партнери могу да користе колачиће за оглашавање како би прикупљали информације о вашим активностима на мрежи и интересовањима и пружали вам огласе који највише одговарају вашем профилу и интересовањима. Ову услугу оглашавања ћемо вам пружити тек ако добијемо ваш изричити пристанак који укључује јасну потврдну радњу. Ако не желите да се ове информације користе у сврху приказивања огласа заснованих на интересовањима, можете да се одјавите тако што ћете променити подешавања колачића. http://preferences-mgr.truste.com.

• Аналитика за мобилне уређаје: У оквиру неких наших мобилних апликација користимо колачиће за анализу да бисмо прикупили информације о томе како посетиоци користе наш веб-сајт. Ови колачићи прикупљају информације као што су, учесталост вашег коришћења апликације, догађаји који се дешавају у апликацији, збирно коришћење, подаци о учинку и где се у апликацији дешавају откази. Не повезујемо информације које чувамо у софтверу за аналитику ни са каквим личним подацима које доставите у оквиру апликације.

3. Kако делимо, преносимо и јавно објављујемо ваше личне податке

3.1 Дељење

Личне податке не продајемо трећим странама.

Понекад можемо делити ваше личне податке са трећим странама (као што је описано у наставку) да бисмо пружали или побољшавали наше производе или услуге, укључујући понуду производа или услуга на основу ваших захтева. Више информација о дељењу података је дато испод.

3.1.1 Дељење које сте активно изабрали или захтевали

Уз ваш пристанак или на ваш захтев, делићемо ваше личне податке у оквиру вашег пристанка/захтева са одређеним трећим лицима које сте ви одредили, на пример када користите Xiaomi Налог за пријављивање на веб-сајт или апликацију треће стране.

3.1.2 Дељење информација унутар наше групе

Да бисмо успешно обављали пословне операције и да бисмо вам пружили све карактеристике наших производа или услуга, можемо с времена на време делити ваше личне податке са другим Xiaomi филијалама.

3.1.3 Дељење са компанијама унутар нашег екосистема

Xiaomi ради заједно са групом компанија које формирају Xiaomi Ecosystem. Компаније Xiaomi Ecosystem-а су независна ентитети специјализовани у својим областима у које улаже и које инкубира Xiaomi. Xiaomi може да открије ваше личне податке компанијама екосистема како би вам пружио и побољшао постојеће производе и услуге (хардвер и софтвер) компанија екосистема. Неки од тих производа или услуга и даље ће бити под брендом Xiaomi, док други могу користити сопствени бренд. Компаније екосистема могу с времена на време да деле информације са Xiaomi-јем у вези са производима или услугама под брендом Xiaomi са Xiaomi-јем како би пружиле хардверске и софтверске услуге, доносећи боље карактеристике и корисничко искуство. Xiaomi ће предузимати одговарајуће управљачке и техничке мере ради обезбеђивања обраде ваших личних података, укључујући, али се не ограничавајући на шифровање ваших личних података.

3.1.4 Дељење с трећим странама као пружаоцима услуга и пословним партнерима

Да бисмо уз вашу помоћ могли да вам понудимо производе и услуге описане у овим Правилима о приватности, можемо, када је то потребно, делити ваше личне податке с трећим странама као нашим добављачима услуга и пословним партнерима.

То укључује наше добављаче услуга, центре података, складишта података, пружаоце услуга купцима, оглашиваче и маркетиншке услуге и друге пословне партнере. Ове треће стране могу обрађивати ваше личне податке у име компаније Xiaomi или ради остваривања једне или више сврха ових Правила о приватности. Посвећени смо томе да размена ваших личних података неопходних за пружање услуга буде вршена искључиво у легитимне, легалне, неопходне, специфичне и експлицитне сврхе. Xiaomi ће с дужном пажњом и уговорним путем обезбедити да се независни пружаоци услуга придржавају важећих закона о приватности који се примењују на вас. Може се десити да треће стране као пружаоци услуга имају своје подружнице.

Да бисмо обезбедили мерење, анализу и друге пословне услуге, можемо такође делити податке (који нису лични) с трећим странама (као што су оглашивачи на нашим веб-сајтовима) у обједињеној форми. Доступне податке користимо да бисмо помогли оглашивачима и другим пословним партнерима да процене ефикасност и покривеност сопствених оглашавања и услуга и разумеју карактер особа које користе њихове услуге као и начин на који комуницирају с њиховим веб-сајтовима, апликацијама и услугама. С њима можемо делити и опште трендове коришћења наших услуга, као што је број клијената у одређеној групи људи који купују одређене производе или учествују у одређеним трансакцијама.

3.1.5 Остало

Xiaomi ће можда морати да открије ваше личне податке ако то захтева закон, правна процедура, парница и/или орган управе. Ваше податке можемо открити и ако је то неопходно или потребно ради очувања националне безбедности, спровођења закона или решавања других питања од јавног интереса.

Податке о вама такође можемо открити ради примене наших услова или заштите нашег пословања, права, имовине или производа, или заштите корисника, или ако је разумно очекивати да је откривање потребно за одређене сврхе (откривање и спречавање превара, неовлашћене употребе производа, кршења наших правила или изазивања друге штете или спречавања незаконитих активности). Xiaomi може да прикупља, користи или открива ваше личне податке ако је то законом дозвољено и само у мери прописаној важећим законима о заштити података. То може укључивати прослеђивање личних података органима управе или владиним телима, комуницирање с партнерским трећим странама ради обезбеђивања поузданости вашег налога и да би се спречиле преваре, кршења и друга штетна понашања.

Осим тога, ваше личне податке можемо делити са:

• Нашим рачуновођама, ревизорима, адвокатима или сличним саветницима када тражимо да нам пруже професионални савет;

• Инвеститорима и другим релевантним трећим странама у случају стварне или потенцијалне продаје или друге корпоративне трансакције у вези са субјектом у оквиру Xiaomi Group; и

• трећим странама, на начин који је детаљно објашњен у овим Правилима о приватности или обавештењу које вам је упућено, укључујући и ваша овлашћења у вези с одређеним откривањем.

3.2 Пренос

Xiaomi неће преносити ваше податке ниједном субјекту, осим у следећим случајевима:

• Ако смо добили ваш изричити пристанак;

• Ако је Xiaomi у поступку спајања, стицања или продаје целокупне или дела имовине који може утицати на ваше личне податке, обавестићемо вас путем имејла, веб-сајтова или на други погодан начин, о свим променама власништва, употребе и сваког избора који можете имати у вези с вашим личним подацима;

• под околностима које су објашњене у овим Правилима о приватности или о којима сте обавештени на други начин.

3.3 Јавно објављивање

Xiaomi може јавно објавити ваше личне податке под следећим условима:

• када треба да објавимо победника у промоцији, такмичењу или наградној игри, у ком случају објављујемо податке само делимично;

• када добијемо вашу изричиту сагласност или када сте сами обелоданили податке путем наших услуга, попут страница на друштвеним мрежама или јавних форума; и

• када се јавно објављивање врши на основу правног захтева или из разумног разлога: укључујући законе и прописе, правне процедуре, парнице или на захтев надлежних управних органа.

4. Kако складиштимо и штитимо ваше личне податке

4.1. Xiaomi мере безбедности

Посвећени смо заштити ваших личних података. Да бисмо спречили неовлашћени приступ, откривање или друге сличне ризике, установили смо све законски прописане физичке, електронске и управљачке поступке да бисмо заштитили и обезбедили податке које прикупљамо са вашег мобилног уређаја и Xiaomi веб-сајтова. Старамо се да ваши лични подаци буду чувани у складу са важећим законима.

На пример, када приступите свом Xiaomi Налогу, можете изабрати коришћење нашег програма потврђивања у два корака за већу безбедност и топло вам препоручујемо да то учините. Када се ваши лични подаци преносе између вашег Xiaomi уређаја и наших сервера, ми осигуравамо да ти подаци буду шифровани коришћењем Transport Layer Security (TLS) и одговарајућих алгоритама за шифровање.

Сви ваши лични подаци су ускладиштени на безбедним серверима и заштићени у контролисаним постројењима. Ваше податке класификујемо на основу важности и осетљивости и гарантујемо висок ниво њихове безбедности. Имамо посебне контроле приступа за складиштење података на cloud-у и редовно ревидирамо наше поступке прикупљања, складиштења и обраде података, укључујући физичке безбедносне мере, како бисмо их заштитили од неовлашћеног приступа и коришћења.

С дужном пажњом контролишемо наше пословне партнере и треће стране као пружаоце услуга да би ваши лични подаци били заштићени. Такође проверавамо да ли се те треће стране придржавају безбедносних стандарда применом одговарајућих уговорних ограничења и, по потреби, вршењем ревизија и процена. Осим тога, наши запослени, запослени код наших пословних партнера и трећих страна као пружаоца услуга који приступају вашим личним подацима подлежу извршивој уговорној одговорности о поверљивости.

Организујемо курсеве и тестове безбедности и заштите приватности да бисмо побољшали свест наших запослених о значају заштите личних података. Предузимамо све практичне и законом прописане мере да бисмо заштитили ваше личне податке. Ипак, будите свесни да употреба интернета није апсолутно безбедна. Зато не можемо гарантовати безбедност или интегритет ма ког личног податка који се преноси путем интернета од вас или ка вама.

Повреде личних података третирамо сагласно важећем закону о заштити података који укључује, када је то потребно, обавештење о кршењу релевантног надзорног органа за заштиту података и субјеката података.

Наше политике и процедуре за безбедност информација су осмишљене у складу са међународним стандардима и редовно пролазе ревизије трећих страна како би потврдили њихову ефикасност. Xiaomi информациони систем је добио ISO/IEC 27001:2013 сертификат за системе управљања безбедношћу информација (ISMS). The Xiaomi e-commerce и Xiaomi Home платформа су добили ISO/IEC 27701:2019 цертификат за системе управљања личним подацима (PIMS). Xiaomi оперативни систем је добио ISO/IEC 27018:2019 цертификат за заштиту личних података у јавном cloud-у.

4.2 Шта ви можете урадити

Можете да одредите јединствену лозинку за Xiaomi услуге и никоме не откривајте лозинку за пријављивање или информације о налогу (осим ако такву особу нисте посебно за то овластили) да би се избегло цурење лозинке на друге веб-сајтове које могу угрозити безбедност вашег Xiaomi Налога. Кад год је то могуће, никоме не откривајте кодове за потврду које добијете (укључујући оне који тврде да су Xiaomi корисничка служба). Kад год се пријавите као корисник Xiaomi Налога на Xiaomi веб-сајтовима, нарочито са туђих рачунара или јавних интернет терминала, увек се морате одјавити на крају сесије.

Xiaomi није одговоран за пропусте у безбедности проузроковане приступом трећих лица вашим личним подацима ако је то резултат вашег пропуста да обезбедите личне податке. Без обзира на горе наведено, морате нас одмах обавестити дође ли до било какве неовлашћене употребе вашег налога од стране било ког корисника интернета или у случају било каквог нарушавања безбедности. Ваша помоћ ће нам помоћи у заштити приватности ваших личних података.

4.3 Приступ другим фунцкијама на вашем уређају

Наше апликације могу да приступе одређеним функцијама на вашем уређају, као што је омогућавање имејлу да користи контакте, SMS складиште и статус Wi-Fi мреже. Ове информације се користе за омогућавање апликацијама да раде на вашем уређају и омогућавају вам интеракцију са њима. Ове функције можете да искључите у било ком тренутку на свом уређају или тако што ћете нас контактирати на https://privacy.mi.com/support.

4.4 Правила о задржавању

Личне податке чувамо у периоду који је неопходан за остваривање сврхе прикупљања података описане у овим Правилима о приватности или било којим посебним правилима о приватности у вези са одређеним производом или услугом или када то захтева важећи закон. Детаљи о периоду чувања су наведени код одређене услуге или на страници производа. Престаћемо да чувамо личне податке или ћемо их обрисати или учинити анонимним када је остварен циљ њиховог прикупљања, или након што потврдимо ваш захтев за њихово брисање, или након што укинемо одговарајући производа или услугу. Где је то могуће, навели смо колико дуго обично задржавамо идентификоване категорије, врсте или ставке личних података. Приликом одлучивања о овим периодима задржавања узели смо у обзир следеће критеријуме:

• Количина, природа и осетљивост личних података;

• Ризик штете од неовлашћене употребе или откривања;

• Сврхе у које обрађујемо личне податке и колико дуго су нам потребни одређени подаци да бисмо постигли ове сврхе;

• Колико дуго ће лични подаци вероватно остати тачни и ажурирани;

• Колико дуго лични подаци могу бити релевантни за могуће будуће правне тужбе; и

• Све важеће законске, рачуноводствене, извештавајуће или регулаторне захтеве који одређују колико дуго се одређене евиденције морају чувати.

Зависно од ваше јурисдикције, могу постојати изузеци од горе наведеног у односу на личне податке које обрађујемо у јавном интересу, за научна и историјска истраживања или статистичке сврхе. Xiaomi може наставити са задржавањем ове врсте података дуже од стандардног периода чувања, ако је то потребно и дозвољено важећим законом или на основу вашег захтева, чак и ако даља обрада података није повезана са основном сврхом прикупљања.

5. Ваша права

Имате могућност да контролишете своје личне податке.

5.1 Подешавање контроле

Xiaomi признаје да се схватање приватности разликује од особе до особе. Ово су примери како вам Xiaomi пружа више могућности на које можете ограничити прикупљање, коришћење, откривање или обраду личних података и контролу подешавања ваше приватности:

• Укључите или искључите Програм корисничког искуства и функцију приступа локацији;

• Пријавите се или одјавите са Xiaomi Налога;

• Укључите или искључите Xiaomi Cloud синхронизацију;

• Избришите све информације сачуване у Xiaomi Cloud-у на https://i.mi.com.

• Укључите или искључите друге услуге и функције које се баве осетљивим или личним подацима. Више детаља у вези са безбедносним статусом вашег уређаја можете добити и у апликацији Безбедност.

Ако сте претходно пристали да користимо ваше личне податке у горе наведене сврхе, можете нас контактирати на https://privacy.mi.com/support да бисте променили своје преференције.

5.2 Ваша права на ваше личне податке

У зависности од важећих закона и прописа, можете имати право на приступ, исправку, брисање (и одређена друга права) у вези са личним подацима које имамо о вама (у даљем тексту: захтев). Ова права подлежу одговарајућим изузецима према важећим законима.

Такође можете да приступите и ажурирате детаље који се односе на личне податке на свом Xiaomi Налогу на https://account.xiaomi.com или тако што ћете се пријавити на свој налог на свом уређају. За додатне информације контактирајте нас путем https://privacy.mi.com/support.

Помоћи ћете нам да најефикасније обрадимо ваш захтев ако он испуњава следеће услове:

(1) Захтев се подноси путем ексклузивног Xiaomi канала детаљно описаног горе. Ради заштите безбедности ваших података, ваш захтев треба да буде у писаној форми (осим ако локални закон изричито признаје усмени захтев);

(2) Потребно је да пружите довољно података како бисте омогућили да Xiaomi потврди ваш идентитет као власника тих података или сте законски овлашћени да делујете у његово име.

Када добијемо довољно информација на основу којих можемо потврдити обраду вашег захтева, одговорићемо на њега у временском року који је предвиђен примењивим правом о заштити личних података.

Детаљно:

• Имате право да добијети јасне, транспарентне и лако разумљиве информације о томе како користимо ваше личне податке и ваша права. Зато вам пружамо информације у овим Правилима о приватности.

• На основу захтева важећих закона, копија ваших личних података које прикупљамо и обрађујемо биће вам обезбеђена на ваш захтев бесплатно. За било какве додатне захтеве за релевантним информацијама, можемо наплатити разумну накнаду на основу стварних административних трошкова у складу са важећим законима.

• Ако сматрате да је било који ваш податак који имамо нетачан или непотпун, имате право да га исправите и допуните на основу циља употребе.

• Сагласно примењивом закону, имате право да тражите брисање или уклањање ваших личних података ако не постоје уверљиви разлози да и даље треба да их користимо. Размотрићемо разлоге за брисање које сте навели и предузети разумне кораке, укључујући техничке мере. Имајте на уму да можда нећемо бити у могућности да одмах уклонимо податке из система бекапа због важећег закона и/или технолошких ограничења. У том случају, безбедно ћемо сачувати ваше личне податке и изоловати их од сваке даље обраде до могућности брисања резервне копије или претварањем података у анонимне.

• Имате право на приговор код одређених врста обраде, укључујући обраду за директни маркетинг (као и профилисање), а под одређеним околностима, када су наши легитимни интереси правни основ за обраду (укључујући профилисање).

Посебно према законима неких јурисдикција:

• Имате право да захтевате од нас да ограничимо обраду ваших личних података. Размотрићемо разлоге вашег захтева за ограничење. Ако се основи темеље на GDPR-у, ваше личне податке ћемо обрађивати само под применљивим околностима у складу са GDPR-ом и обавестити вас пре него што се ограничење обраде укине.

• Имате право да не подлежете одлуци која се искључиво заснива на аутоматизованој обради, укључујући профилисање, која има правно дејство на вас или значајно утиче на вас на сличан начин.

• Имате право да аплицирате за ваше личне податке у структурираном, најчешће коришћеном формату и пренесете информације другом контролору података (преносивост података).

Имамо право да одбијемо обрађивање захтева, или да делимично удовољимо захтеву када је изузеће примењиво, или када смо на то овлашћени на други начин важећим законима, на пример ако је захтев очигледно неоснован или очигледно претеран или би захтевао обелодањивање података о трећим лицима. У неким случајевима можемо наплатити накнаду, ако је то дозвољено важећим законима. Ваш захтев за брисање података такође можемо одбити ако сматрамо да нас неки његови аспекти могу онемогућити у њиховом легалном коришћењу за подношење или извршење правних захтева или у случајевима дозвољеним важећим законом.

5.3 Повлачење пристанка

Пристанак који сте нам раније дали за постизање одређене сврхе можете повући подношењем захтева, што укључује прикупљање, коришћење и/или откривање ваших личних података које поседујемо или којима располажемо. У складу са услугом коју користите, можете нас контактирати на: ttps://privacy.mi.com/support. Ваш захтев ћемо обрадити у разумном року рачунајући од момента његовог подношења и нећемо прикупљати, користити и/или откривати ваше личне податке сагласно том захтеву.

У зависности од обима повлачења пристанка, имајте на уму да можда нећете моћи користити Xiaomi производе и услуге у истом обиму. Повлачење пристанка или овлашћења неће утицати на ваљаност наше обраде, која се спроводи на основу пристанка све до тренутка његовог повлачења.

5.4 Отказивање услуге или налога

Ако желите да откажете одређени производ или услугу, можете нас контактирати путем https://privacy.mi.com/support.

Ако желите да откажете Xiaomi Налог, имајте на уму да ће вам то онемогућити коришћење Xiaomi производа и услуга у пуном опсегу. Отказивање се може спречити или одложити у одређеним случајевима. На пример, ако на вашем налогу још увек постоје неизмирени дугови као што су неплаћено чланство у Mi Музици, плаћене теме у Темама или неисплаћени зајмови у Mi Финансије итд., не можемо одмах подржати ваш захтев.

Kада се пријавите на Xiaomi преко налога треће стране, морате поднети захтев за отказивање налога треће стране.

6. Kако се ваши лични подаци преносе на глобалном нивоу

Xiaomi обрађује и чува личне податке путем глобалне оперативне и контролне инфраструктуре. Тренутно Xiaomi има центре за податке у Kини, Индији, Сједињеним Државама, Немачкој, Русији и Сингапуру. За остваривање циљева описаних у Правилима о приватности, ваши подаци се могу пренети у те центре за податке у складу са важећим законом.

Можемо такође пренети ваше личне податке трећим странама као пружаоцима услуга и пословним партнерима, тако да се ваши подаци могу пренети и у друге земље или регионе. Јурисдикција у којој се налазе ова глобална постројења могу или не морају штитити личне податке према стандардима у вашој јурисдикцији. Различити закони о заштити података стварају и различите ризике. Ипак, ово не мења нашу преданост да радимо у складу са овим Правилима о приватности ради заштите ваших личних података.

Посебно,

• Лични подаци које прикупљамо и генеришемо у операцијама у континенталној Кини се чувају у центрима података који се налазе у континенталној Кини, осим за прекогранични пренос у складу са важећим законом.

• Лични подаци које прикупљамо и генеришемо у нашим операцијама у Русији обрађују се и чувају у центрима за податке који се налазе у Русији, осим прекограничних преноса у складу са законом Русије.

• Лични подаци које прикупљамо и генеришемо у операцијама у Индији се чувају у центрима за податке у Индији.

Ако је потребно да преносимо личне податке ван ваше јурисдикције, било да се ради о нашим подружницама или трећим странама као пружаоцима услуга, придржаваћемо се важећих закона. Примењивањем јединствених мера заштите обезбеђујемо да сви такви преноси буду у складу са локалним законима о заштити података. Можете нас контактирати на https://privacy.mi.com/support да бисте сазнали више о нашим безбедносним механизмима.

Ако користите наше производе и услуге унутар Европског економског простора (EEA), податке контролише Xiaomi Technology Netherlands B.V., а обрађује их и Xiaomi Singapore Pte. Ltd. Контакт информације можете пронаћи у одељку „Контактирајте нас”.

Ако Xiaomi дели личне податке који потичу од вас унутар Европског економског простора Xiaomi Group-и или трећој страни као пружаоцу услуга изван Европског економског простора, применићемо ЕУ стандарде или било које друге мере заштите предвиђене у GDPR. Можете нас контактирати на https://privacy.mi.com/support да бисте сазнали више о нашим безбедносним механизмима или затражили копију наших стандардних уговорних клаузула.

7. Заштита малолетника

Сматрамо да је одговорност родитеља или старатеља да надгледа дете током коришћења наших производа или услуга. Међутим, ми не нудимо услуге директно деци нити користимо личне податке деце у маркетиншке сврхе.

Ако сте родитељ или старатељ и верујете да је малолетник компанији Xiaomi пружио личне податке, контактирајте нас путем https://privacy.mi.com/support да бисте били сигурни да ће лични подаци одмах бити уклоњени као и да ће бити отказана претплата малолетника на сваку применљиву Xiaomi услугу.

8. Веб-сајтови и услуге трећих страна

Наша Правила о приватности се не примењују на производе или услуге које пружа трећа страна. Зависно од Xiaomi производа или услуге коју користите, она може садржати производе трећих страна, услуге које укључују гласовну подршку, обраду камере, репродукцију видео снимака, чишћење система и услуге везане за безбедност, игре, статистику, интеракцију друштвених медија, обраду плаћања, навигацију на мапама, дељење, push, филтрирање информација, начине уноса итд. Неке од њих су у облику линкова ка интернет страницама трећих страна, а неке су доступне у облику SDK, API итд. Ваши подаци се могу прикупљати и приликом коришћења тих производа или услуга. Стога препоручујемо да одвојите време да прочитате и правила о приватности треће стране. Нисмо одговорни и не можемо контролисати начин на који треће стране користе личне податке које од вас прикупљају. Наша Правила о приватности се не односе на друге интернет странице повезане с нашим услугама.

Следе примери услова и правила о приватности трећих страна када користите одређене производе наведене изнад:

Kада користите услугу одјаве треће стране да бисте довршили и платили поруџбину, лични подаци које наведете током одјаве се обрађују сагласно правилима о приватности те треће стране.

Када користите функцију безбедносног скенирања у апликацији Безбедност, примениће се једно од следећег, у зависности од вашег избора услуге:

• Avast Правила о приватности и информационој безбедности: https://www.avast.com/privacy-policy

• Antiy Mobile Security AVL SDK Правила о приватности: https://www.avlsec.com/en/privacy-policy

• Tencent Правила о приватности: https://privacy.qq.com/

Када користите функцију Чистач у апликацији Безбедност, примењују се Tencent Правила о приватности: https://privacy.qq.com

Када користите услуге оглашавања у неколико специфичних системских апликација, примењиваће се једно од следећег, у зависности од вашег избора услуге:

• Google Правила о приватности https://www.google.com/policies/privacy

• Facebook Правила о приватности https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

Када употребљавате Google начин уноса, примењују се Google Правила о приватности: https://policies.google.com/privacy

Када анализирамо статистику, пратимо стопу отказивања апликације и пружамо могућности контроле cloud-а, користимо Google Analytics за Firebase или Firebase Analytics коју обезбеђује Google, Inc. Можете да прочитате више о Google Firebase правилима о приватности: https://policies.google.com/privacy и https://www.google.com/policies/privacy/partners.

За приказивање огласа у било којој Xiaomi системској апликацији, независни партнери за оглашавање могу да прикупљају податке генерисане вашим активностима на мрежи, као што су кликови на огласе и прикази садржаја, или друге активности на веб-сајтовима или у апликацијама.

• Google Правила о приватности https://www.google.com/policies/privacy

• Facebook Правила о приватности https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• Unity Правила о приватности: https://unity3d.com/legal/privacy-policy

• Vungle Правила о приватности: https://vungle.com/privacy/

• ironSource Правила о приватности: https://developers.ironsrc.com/ironsource-mobile/air/ironsource-mobile-privacy-policy/

• AppLovin Правила о приватности: https://www.applovin.com/privacy/

• Chartboost Правила о приватности: https://answers.chartboost.com/en-us/articles/200780269

• MoPub Правила о приватности: https://www.mopub.com/legal/privacy/

• Mytarget Правила о приватности: https://legal.my.com/us/mail/privacy_nonEU/

• Yandex Правила о приватности: https://yandex.com/legal/privacy/

• Tapjoy Правила о приватности: https://www.tapjoy.com/legal/advertisers/privacy-policy/

• AdColony Правила о приватности: https://www.adcolony.com/privacy-policy/

Можемо да прикупљамо и делимо ваше податке са независним компанијама у складу са упутствима наших партнера за оглашавање да бисмо генерисали извештаје за наше партнере за оглашавање, укључујући показатеље ваше интеракције са нашим огласима (ако постоје). У зависности од системских апликација које користите, компаније треће стране за приписивање могу да укључују:

• Adjust Правила о приватности: https://www.adjust.com/terms/privacy-policy/

• Appsflyer Правила о приватности: https://www.appsflyer.com/privacy-policy/

• Affise Правила о приватности: https://affise.com/privacy-policy/

• Miaozhen Правила о приватности: https://www.miaozhen.com/en/privacy

• Nielsen Правила о приватности: https://www.nielsen.com/cn/en/legal/privacy-policy/

9. Kако ажурирамо ова Правила о приватности

Ова Правила о приватности периодично прегледамо на основу промена у пословању, технологији, важећим законима и најбољим праксама и можемо да ажурирамо ова Правила о приватности. Уколико изменимо или допунимо ова Правила о приватности у делу о начину на који прикупљамо и користимо податке, обавестићемо вас о томе путем ваших регистрованих контак-података као што су имејл (слањем на имејл адресу наведену на вашем налогу), или објављивањем на Xiaomi веб-сајтовима, или путем мобилних уређаја. Такве промене Правила о приватности ће се примењивати од датума ступања на снагу наведеног у обавештењу или веб-сајту. Препоручујемо да редовно проверавате ову страницу да бисте добили најновије релевантне информације. Ваше даље коришћење производа и услуга на веб-сајту, мобилном уређају и/или било ком другом уређају подлеже ажурираним Правилима о приватности. Када то захтевају важећи закони, тражићемо вашу изричиту сагласност за прикупљање додатних личних података од вас или када ваше личне податке користимо или откривамо у нове сврхе.

10. Контактирајте нас

Ако имате било какве коментаре или питања у вези са овим Правилима о приватности или прикупљањем, коришћењем или откривањем ваших личних података од стране компаније Xiaomi, молимо контактирајте нас путем https://privacy.mi.com/support или на доњој адреси. Када примимо захтеве у вези са приватношћу или приступом и преузимањем личних података, наш професионални тим ће решавати ваше проблеме. Ако је ваше питање усмерено на значајан проблем, можда ћемо затражити додатне информације.

Ако нисте задовољни одговором у вези с вашим личним подацима који сте добили од нас, можете упутити притужбу надлежном регулаторном органу за заштиту података у вашој држави. Ако се консултујете с нама, пружићемо вам обавештења о одговарајућим начинима подношења притужбе који се могу применити у вашој конкретној ситуацији.

Xiaomi Communications Co., Ltd. #019, 9th Floor, Building 6, 33 Xi'erqi Middle Road, Haidian District, Beijing, China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422

За кориснике у Индији:

Xiaomi Technology India Private Limited Building Orchid, Block E, Embassy Tech Village, Outer Ring Road, Devarabisanahalli, Bengaluru, Karnataka - 560103, India

О свим одступањима и притужбама у вези са обрадом осетљивих личних података или информација биће обавештен именовани службеник за притужбе, како је доле наведено:

Име: Vishwanath C

Телефон: 080 6885 6286, пон-пет од 9 до 21 час

Имејл: grievance.officer@xiaomi.com

За кориснике из Европског економског простора (EEA):

Xiaomi Technology Netherlands B.V. Prinses Beatrixlaan 582, The Hague 2595BM Netherlands

Хвала вам што сте одвојили време да прочитате наша Правила о приватности!

Шта је ново за вас

Извршили смо следећа ажурирања:

• Ажурирали смо неке од наших контакт информација.

• Ажурирали смо неке од података које прикупљамо ми и треће стране.

• Појаснили смо како користимо податке који не могу лично да вас идентификују.

• Ажурирали смо начин на који користимо ваше личне податке, укључујући детаљније објашњење о томе када обрађујемо личне податке на основу наших легитимних интереса и у вези с вашом употребом гурајућих услуга.

• Појаснили смо питање задржавања података.

• Прецизније смо дефинисали ваша права на ваше личне податке.