Xiaomi Правила о приватности

Наша Правила о приватности су последњи пут измењена и допуњена 4.9.2019. године.

Одвојите тренутак да се упознате са начином на који користимо личне податке и поставите нам питања.

О нама

Xiaomi Singapore Pte. Ltd., Xiaomi Technology Netherlands B.V., и са њом повезане компаније унутар Xiaomi Group (у даљем тексту: „Xiaomi”, „ми”, „наш”или „нас”) веома озбиљно схвата вашу приватност. Ова Правила о приватности су састављена према Вашим потребама. Важно је да у потпуности разумете начин на који прикупљамо и користимо личне податке, а да притом контролишете Ваше личне податке које нам поверавате.

О овим Правилима о приватности

Ова Правила о приватности се примењују на све Xiaomi уређаје, веб-сајтове или апликације који се на њих позивају, осим специфичних Xiaomi производа или услуга на које се примењују посебна правила о приватности. Ова Правила о приватности објашњавају на који начин Xiaomi прикупља, користи, открива, обрађује и штити све личне податке које нам поверите или које прикупимо од Вас док користите наше производе и услуге на веб-сајтовима (https://www.mi.com, https://en.miui.com, https://account.xiaomi.com), као и апликације које нудимо на нашим мобилним уређајима. Ако Xiaomi производ прате посебна правила о приватности, та посебна правила се на њега примењују приоритетно и у целини. Ова Правила о приватности се примењују само на питања која нису регулисана посебним правилима о приватности. Осим тога, поједини производи и услуге могу прикупљати и обрађивати Ваше личне податке на другачији начин, зависно од модела, верзије услуге или региона. Предлажемо да се детаљније упознате и са посебним правилима о приватности.

У смислу ових Правила о приватности, „лични подаци” су информације које се могу користити за директно или индиректно идентификовање појединца, како из самих тих информација, тако и из тих информација у комбинацији са другим информацијама о том појединцу којима Xiaomi такође приступа, осим ако је другачије предвиђено законом примењивим у Вашем региону. Ваше личне податке ћемо користити искључиво у складу са овим Правилима о приватности.

Kако Вам можемо помоћи

Свим нашим корисницима желимо само најбоље. Уколико имате било каквих недоумица у вези са начином на који располажемо подацима према овим Правилима о приватности, молимо контактирајте privacy@xiaomi.com и изнесите Ваша специфична питања. Биће нам драго да нам се јавите. Ако нисте добили задовољавајући одговор на неко од питања приватности или сте забринути због употребе података, бесплатно контактирајте посредника за решавање спорова у САД на https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

TRUSTe

1. Kоје податке прикупљамо и како их користимо?

1.1 Kоје податке прикупљамо

Да бисмо Вам могли пружати услуге, затражићемо оне Ваше личне податке који су неопходни за пружање тих услуга. Прикупљаћемо само оне податке који су неопходни за постизање прецизно и изричито одређених легитимних циљева, без даље обраде тих података на начин који би био неспојив са тим циљевима. Ваше је право да одлучите да ли желите да нам пружите тражене информације. У већини случајева, ако нам не доставите тражене личне податке, можда нећемо бити у стању да Вам омогућимо коришћење наших производа или услуга или да одговоримо на Ваше упите.

У зависности од услуге коју сте изабрали, можемо прикупљати следеће врсте информација:

1.1.1 Информације које нам достављате:

Можемо прикупљати све личне податке које нам достављате као неопходне за услугу коју изаберете. На пример, можете да наведете Ваше име, број мобилног телефона, имејл адресу, адресу за доставу, поруџбину, податке о фактурисању, број банковног рачуна, име власника рачуна, број кредитне картице и друге информације ако користите услуге mi.com малопродаје; можете синхронизовати материјале или податке ако користите Xiaomi Cloud услуге; можете навести пол, информације везане за безбедност и друге информације ако креирате налог; можете навести тренутни назив радног места, податке о образовању и све друге информације везане за Ваше друштвене активности ако учествујете на MIUI Форуму или другој Xiaomi платформи.

1.1.2 Информације које прикупљамо док користите услуге

• Информације у вези са уређајем или SIM картицом. На пример, IMEI број, GAID број, IMSI број, MAC адреса, серијски број, MIUI верзија и тип, верзија ROM-а, верзија Андроида, Андроид ID, Space ID, оператор SIM картице и подручје његове локације, информације на екрану, информације о тастатури уређаја, детаљи о произвођачу уређаја и назив модела, време активирања уређаја, мрежни оператор, врста везе, основне информације о хардверу и информације о коришћењу (као што су CPU, складиште, коришћење батерије, резолуција екрана и температура уређаја, модел објектива камере).

• Информације специфичне за Вас које могу доделити треће стране као пружаоци услуга и пословни партнери: Можемо прикупљати и користити информације као што је ID за оглашавање које додељују треће стране као пружаоци услуга и пословни партнери.

• Информације у вези са Вашим коришћењем апликације, укључујући основне информације о апликацији, као што су листа апликације, информације о идентификацији апликације, SDK верзија, поставке обнављања система, поставке апликације (регион, језик, временска зона, фонт) и запис о статусу апликације (на пример преузимање, инсталирање, обнављање, брисање).

• Информације генерисане када користите услугу, као што су ваше значке, оцене, информације о пријављивању и прегледање записа на MIUI Форуму; Ваше поруке на MIUI Форуму (видљиве само примаоцима и пошиљаоцима); push садржај који се генерише када користите услуге Mi push; Ваше понашање (попут бирања, прегледања, итд.) за услуге оглашавања.

• Информације о локацији (само за одређене услуге/функције): разне врсте информација о Вашој прецизној или приближној локацији ако користите услуге у вези са лоцирањем (софтвер за навигацију, софтвер за временску прогнозу и софтвер за лоцирање уређаја). На пример, регион, позивни број земље или града, код мобилне мреже, позивни број за мобилне уређаје, идентитет телефона, информације о географској дужини и ширини, поставке временске зоне, поставке језика. Увек можете искључити информације о Вашој локацији за сваку апликацију у поставкама телефона (Поставке - Дозволе).

• Информације о пријављивању: информације у вези са коришћењем одређених функција, апликација и веб-сајтова. На пример, колачићи и друге технологије анонимних идентификатора, IP адресе, информације о мрежним захтевима, привремена историја порука, стандардни системски записи, информације о паду, информације о пријављивању генерисане коришћењем услуга (као што су време регистрације, време приступа, време активности, итд.).

• Друге информације: Вредност карактеристика околине (Environmental characteristic value - ECV) (тј. вредност коју генерише ID Mi Налога, ID телефона, ID повезаности на Wi-Fi и информација о локацији).

1.1.3 Информације доспеле од треће стране

Прикупљамо податке о Вама који потичу од треће стране када је то правно допуштено. На пример,

• за одређене услуге, које могу укључивати рачун и финансијске трансакције, уз Ваше овлашћење, можемо проверити податке које сте дали (као што је телефонски број) путем легитимних извора треће стране, ради очувања безбедности и спречавања превара;

• можемо примати означене идентификацијске симболе (као што је IMEI од стране оглашивача) ради пружања услуга оглашавања;

• можемо добијати и одређене информације као што су ID налога и надимци са услуга друштвених мрежа трећих страна (на пример када користите налог друштвене мреже за пријаву на услугу Xiaomi);

• информације о Вама које су нам доставили други (на пример, адресу за доставу коју нам други корисници могу дати када купују производе за Вас путем услуга mi.com).

1.1.4 Информације које се не могу идентификовати

Можемо прикупљати и друге врсте информација које нису директно или индиректно повезане са појединцем и које се не могу дефинисати као лични подаци према важећим локалним законима. Такве информације могу укључивати статистичке податке који се генеришу када користите одређену услугу (на пример, информације о уређају које се не могу идентификовати, о дневном коришћењу, приступу страницама, времену и сесијама приступа страницама); подаци о надзору мреже (на пример, време захтева, број захтева или грешке при захтевима, итд.); пад апликација. Циљ таквог прикупљања је побољшање услуга које Вам пружамо. Врста и количина прикупљених информација зависе од тога како користите наше производе и/или услуге.

Прикупљамо информације као што су јединствени идентификатори уређаја, модели уређаја, бројеви верзије система и информације о Вашим активностима на нашим веб-сајтовима или мобилним апликацијама. Сакупљени подаци служе да бисмо Вам пружили више корисних информација и да бисмо разумели који делови наших веб-сајтова, производа и услуга Вас највише интересују. Сакупљени подаци нису Ваши лични подаци, јер их не можемо користити да бисмо Вас индентификовали. Међутим, ако комбинујемо податке који нису лични са Вашим личним подацима, такви подаци се третирају се као лични подаци.

1.2 Kако користимо личне податке које прикупљамо

Циљ прикупљања личних података је да Вам пружимо производе и/или услуге у складу са свим важећим законима, прописима и другим правним захтевима. То укључује:

• пружање, обраду, одржавање, побољшање и развој наших производа и/или услуга које Вам пружамо, као што су испорука, активирање, потврђивање, услуге након продаје, корисничка подршка и оглашавање.

• имплементација и одржавање безбедносних мера ради спречавања губитака и превара, као што је помоћ у идентификовању и потврда идентитета корисника. Ваше податке користимо ради спречавања превара само ако су испуњена следећа два услова: (1) када је то неопходно, и (2) када су подаци коришћени за оцењивање у складу са легитимним интересима компаније Xiaomi да штити кориснике и услуге.

• Поступање у вези са Вашом опремом, услугама, питањима или захтевима, као што је одговарање на упите клијената, слање обавештења о систему и апликацијама и управљање Вашим активностима попут наградних игара.

• Обављање релевантних промотивних активности, као што је снабдевање маркетиншким и промотивним материјалима и обнављањима. Ако више не желите да примате одређене врсте промотивних материјала, можете искључити ту опцију на начин који је наведен у поруци (као што је линк за одјаву на крају поруке), осим ако је другачије одређено законом. Молимо прочитајте и “Ваша права” испод.

• Пружање персонализованих услуга и садржаја. Можемо Вам препоручивати персонализоване производе, услуге, активности и оглашавање на основу информација које генеришете коришћењем наших производа и услуга у историји куповине, историји прегледања веб-сајтова, географском локацијом и сл. Увек имате право да искључите примање персонализованих огласа и уложите приговор на профилисање, укључујући даљи пренос за циљеве директног маркетинга. Ову опцију увек можете укључити или искључити у поставкама телефона (Поставке - Додатне поставке - Приватност - Услуге огласа) или нас контактирати на privacy@xiaomi.com. Молимо прочитајте и “Ваша права” испод.

• Омогућава Вам објављивање коментара на јавним форумима.

• Интерни циљеви, као што су анализа података, истраживање и развој статистичких података у вези са коришћењем наших производа или услуга ради њиховог побољшања. На пример, машинско учење или тренинг моделованог алгоритма се спроводи након де-идентификацијске обраде.

• Оптимизација перформанси уређаја, као што је анализа употребе меморије или искоришћеност CPU-а апликације.

• Складиштење и чување информација у вези са Вашим пословањем (као што су пословне статистике) или ради извршења наших законских обавеза.

• Пружање локалних услуга које не захтевају комуникацију с нашим серверима, као што је коришћење Белешки на Вашем уређају.

• Други циљеви уз Ваш пристанак.

Ево детаљнијих примера коришћења Ваших података (који могу укључивати личне податке):

• Активирање и регистровање купљених Xiaomi производа или услуга.

• Креирање и одржавање Вашег Mi Налога. Лични подаци прикупљени приликом креирања Mi Налога на нашим веб-сајтовима или преко наших мобилних уређаја се користе за креирање Вашег Mi Налога и профилне странице.

• Обрада поруџбина. Информације у вези са онлајн поруџбинама се користе за обраду тих поруџбина и повезаних услуга након продаје, укључујући корисничку подршку и поновљену доставу. Осим тога, број поруџбине се користи за сравњење поруџбине са достављачем и праћење доставе пакета. Информације о примаоцу, укључујући име, адресу, број телефона и поштански број, користе се за достављање. Ваша имејл адреса се користи за слање информација о праћењу пакета. Листа купљених артикала служи за штампање рачуна и омогућава купцу да види ставке које пакет садржи.

• Учествовање на MIUI Форуму. Лични подаци у вези са MIUI Форумом или друге Xiaomi интернет-платформе се могу користити за приказ странице профила, интеракцију са другим корисницима и учествовање на форуму.

• Пружање Xiaomi Cloud услуге и осталих MIUI услуга. Информације у вези са уређајем или SIM картицом, укључујући GAID број, IMEI број, IMSI број, број телефона, ID уређаја, оперативни систем уређаја, MAC адресу, врсту уређаја, информације о систему и перформансама, информације о локацији са позивним бројем држава за мобилне уређаје, код мобилне мреже, позивни број подручја и идентитет телефона, користе се за активирање MIUI услуга, на пример Xiaomi Cloud, синхронизацију историје позива, SMS синхронизацију, за Пронађи уређај, за проверу аутентичности корисника и услуге активирања.

• Дијагностиковање неуспешног активирања. Информације у вези са локацијом се користе код неуспешног активирања SIM картице (на пример SMS и грешке на мрежи) за идентификовање и обавештавање мрежног оператора о том неуспеху.

• Пружање других MIUI услуга. Информације прикупљене MIUI услугама користе се за обављање функција те услуге, а пружају оптимизацију услуга, на пример преузимање, обнављање, регистровање, извршавање или оптимизовање активности повезаних са MIUI услугама. На пример, лични подаци прикупљени у Themes продавници могу пружати услуге прилагођених тематских препорука на основу историје преузимања и прегледања.

• Проналажење уређаја. Ако је телефон изгубљен или украден, функција Пронађи уређај Вам може помоћи да пронађете и обезбедите телефон. Телефон можете пронаћи на карти помоћу података о локацији које даје телефон, као и обрисати или закључати телефон. Kада активно тражите телефон, телефон бележи податке о локацији на којој се налази; у неким ситуацијама, ти подаци се добијају са предајника или Wi-Fi хотспотова. Ову функцију увек можете укључити или искључити у поставкама телефона (Поставке - Mi Налог - Xiaomi Cloud - Пронађи уређај).

• Бележење података о локацији на фотографијама. Током фотографисања можете забележити и локацију. Ове информације ће бити видљиве у фолдеру са фотографијама, а локација ће бити сачувана у подацима о својствима фотографија. Ако не желите бележење локације током фотографисања, увек можете искључити ову функцију у поставкама камере.

• Омогућавање функција за размену порука (на пример Mi Talk, Mi Message). Ако сте преузели и користите Mi Talk, информације које прикупи се могу користити за активирање ове услуге и идентификовање корисника и примаоца порука. Осим тога, историја разговора се чува ради лакшег поновног учитавања историје разговора након што корисник поново инсталира апликације или за синхронизацију на свим уређајима. Информације (бројеви телефона пошиљаоца и примаоца и ID Mi Message) се могу користити ради активирања и омогућавање функционисања Mi Message услуге, укључујући усмеравање порука.

• Пружање услуга које се заснивају на локацији. Током коришћења MIUI услуга, информације о локацији можемо користити ми или треће стране као пружаоци услуга и пословни партнери (за више информација погледајте „Kако делимо, преносимо и јавно објављујемо Ваше личне податке” испод) да бисмо Вам пружили тачне детаље о тој локацији ради оптимизовања Вашег корисничког искуства, на пример, детаље о временским приликама, приступ локацији (као део Android платформе). Увек можете искључити лоцирање у поставкама или онемогућити услугу лоцирања у апликацији.

• Побољшање корисничког искуства. Неке функције, као што је Програм корисничког искуства, омогућавају да Xiaomi анализира податке о томе како корисници користе мобилне телефоне и MIUI услуге, с циљем побољшања корисничког искуства, као што је слање извештаја о паду.

• Допушта Вам да користите Центар за безбедност. Прикупљене информације могу се употребити за безбедносне функције и функције за одржавање система у апликацији Безбедност, као што су Безбедносно скенирање, Уштеда батерија, Листа блокираних, Чистач, итд. Некима од тих функција управљају треће стране као пружаоци услуга и/или пословни партнери (за више информација погледајте“Kако делимо, преносимо и јавно објављујемо Ваше личне податке” испод). Информације (које нису лични подаци, попут листе дефиниција вируса) користе се за функције Безбедносног скенирања.

• Пружање push услуге. Идентификација ID-а Mi Налога и GAID/IMEI бројеви такође ће се користити за пружање Xiaomi push услуге за процену успешности оглашавања и слање обавештења од MIUI-а о обнављању софтвера или најавама нових производа, укључујући информације о продаји и промоцијама. Надаље, под поверењем изабраних трећих страна (које ће такође бити контролори Ваших личних података - за више информација погледајте “Kако делимо, преносимо и јавно објављујемо Ваше личне податке” испод), Xiaomi push услуге такође могу оценити перформансе оглашавања или послати обавештења коришћењем ID-а Вашег Mi налога и IMEI бројева са MIUI-а. Ваше личне податке можемо користити ради слања push порука (слањем порука унутар наших услуга, путем имејла или другим средствима) које нуде или оглашавају наше производе и услуге и/или производе и услуге изабраних трећих страна. Увек можете отказати примање огласа од нас и трећих страна у поставкама уређаја или путем апликације/веб-сајта треће стране коришћењем Xiaomi push. Молимо прочитајте и „Ваша права”.

• Провера корисничког идентитета. Xiaomi користи ECV вредност за проверу корисничког идентитета и избегавање неовлашћених пријава.

• Прикупљање корисничког фидбека. Фидбек који шаљете су веома вредан извор за Xiaomi ради побољшања услуга. Да бисмо одговорили на Ваш фидбек, Xiaomi може користити достављене личне податке и водити евиденцију о коресподенцији ради решавања проблема и побољшања услуга.

• Слање обавештења. С времена на врееме можемо користити Ваше личне податке за слање важних обавештења, као што су обавештења о куповини и променама наших услова, правила и одредби. Будући да су такве информације веома важне за Вашу интеракцију са Xiaomi, не препоручујемо да одбијате пријем таквих информација.

• Вршење промотивних активности. Ако учествујете у наградној игри, такмичењу или сличној промоцији преко Xiaomi платформи друштвених медија, личне податке које сте дали можемо користити за слање награда.

• Анализирање уређаја за побољшање корисничког искуства. Xiaomi анализира хардвер и софтвер да би додатно побољшала ккоришћење уређаја.

Ове податке можемо комбиновати са другим информацијама (укључујући информације о различитим услугама или уређајима као што су рачунари, мобилни телефони, паметни телевизори и други повезани уређаји) да бисмо пружили и побољшали наше производе, услуге, садржај и оглашавање. На пример, можемо користити податке о Mi Налогу код свих услуга које користите, а које захтевају Mi Налог. Надаље, да бисмо Вам омогућили боље искуство и побољшали наше услуге, поступањем у складу са релевантним законима и прописима или уз Ваш пристанак, можемо разврстати информације са различитих производа, услуга или опреме који се тичу Вас или су у вези са Вама, ради формирања ознаке, давања предлога, прилагођеног садржаја и прилагођених фунцкија. На пример, користимо историју прегледања из Вашег прегледача да бисмо Вам препоручили производе или услуге које би Вас занимале у Mi.com. Сходно разлозима за горе наведену комбинацију и захтевима важећих закона, пружићемо Вам посебне механизме контроле за такву комбинацију. Имате право да откажете пријем директног маркетинга од нас и аутоматизованог одлучивања, итд. Да бисте остварили та права, можете послати имејл на адресу privacy@xiaomi.com или се позвати на механизме контроле описане у посебним правилима о приватности за сваки производ. Молимо прочитајте и „Ваша права”.

2. Kолачићи и друге технологије

Технологије као што су колачићи, ознаке и скрипте користи Xiaomi и треће стране као пружаоци услуга и наши пословни партнери (за више информација погледајте „Kако делимо, преносимо и јавно објављујемо Ваше личне податке” испод). Ове технологије се користе за анализу трендова, управљање веб-сајтовима, праћење кретања корисника на веб-сајтовима и прикупљање демографских података о нашој корисничкој бази у целини. Можемо примати извештаје на основу коришћења тих технологија од стране ових компанија на појединачној и агрегатној основи. Ове технологије нам помажу да боље разумемо понашање корисника; говоре нам који делови наших веб-страница су посећени; олакшавају и мере ефикасност огласа и претраживања на интернету. Информације које прикупљају колачићи и друге технологије третирамо као податке који нису лични, осим ако се, према локалним законима, адресе интернетског протокола (IP) или слични идентификатори сматрају личним подацима.

• Записници: Попут већине веб-сајтова, прикупљамо одређене информације и чувамо их у записницима. Те информације могу укључивати адресе интернет протокола (IP), врсту прегледача, пружаоца интернет услуга (ISP), странице за упућивање/излазак, оперативни систем, ознаку датума/времена и/или податке о путањи бирања. Не повезујемо ове аутоматски прикупљене податке са другим информацијама које прикупљамо о Вама.

• Оглашавање: Сарађујемо са трећим странама као пружаоцима услуга и нашим пословним партнерима треће стране (за више информација погледајте „Kако делимо, преносимо и јавно објављујемо Ваше личне податке” испод) да бисмо приказали оглашавање на нашем веб-сајту или управљали оглашавањем на другим веб-сајтовима. Треће стране као пружаоци услуга и пословни партнери могу користити технологије попут колачића за прикупљање информација о Вашим активностима на овом и другим веб-сајтовима, да бисмо Вам пружили услугу оглашавања на основу Ваших активности прегледања и Ваших интересовања. Пре пружања ове услуге оглашавања, потребно је да нам за то дате изричити пристанак са јасном потврђујућом радњом. Ако не желите да користите те податке са циљем добијања огаса заснованих на Вашим интересовањима, ову опцију можете искључити кликом овде http://preferences-mgr.truste.com.

• Мобилна аналитика: У неким од наших мобилних апликација користимо софтвер за мобилну аналитику да бисмо боље разумели функционалност нашег мобилног софтвера на Вашем телефону. Овај софтвер може забележити информације о томе колико често користите апликацију, промене унутар апликације, агрегатну употребу, податке о перформансама и где долази до рушења унутар апликације. Информације које чувамо у аналитичком софтверу не повезујемо с личним подацима које шаљете у мобилној апликацији.

• Локално складиште – HTML5/Flash: користимо Local Storage Objects (LSO) као што је HTML5 или Flash за складиштење садржаја и преференција. Треће стране, с којима партнерски пружамо одређене функције на нашим сајтовима или за оглашавање на основу прегледања интернета, такође користе колачиће HTML5 или Flash за прикупљање и складиштење информација. Разни прегледачи могу понудити сопствени алат за уклањање HTML5 LSO. За управљање Flash колачићима кликните овде: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html.

3. Kако делимо, преносимо и јавно објављујемо Ваше личне податке

3.1 Дељење

Личне податке не продајемо трећим странама. Понекад можемо делити Ваше личне податке са трећим странама (као што је описано у наставку) да бисмо пружили или побољшали наше производе или услуге, укључујући понуду производа или услуга на основу Ваших захтева. Ако не желите више да нам допуштате дељење тих информација, контактирајте нас на privacy@xiaomi.com.

3.1.1 Дељење које сте активно изабрали или захтевали

Уз Ваш изричити пристанак или на Ваш захтев, поделићемо Ваше личне податке с одређеним трећим лицима која сте ви одредили, све у обиму Вашег пристанка/захтева. На пример, када користите Mi Налог за пријављивање на веб-сајт или апликацију треће стране.

3.1.2 Дељење информација унутар наше групе

Да бисмо успешно водили пословање и пружали Вам све функције наших производа или услуга, Ваше личне податке можемо с времена на време поделити са другим Xiaomi подружницама.

3.1.3 Дељење са компанијама унутар нашег екосистема

Xiaomi ради са групом компанија које заједно чине Mi Екосистем. Компаније Mi Екосистема су независни субјекти, које је створио или у које је уложио Xiaomi, а које су специјализоване за поједине области. Xiaomi може открити Ваше личне податке компанијама Mi Екосистема да бисмо Вам пружили узбудљиве и унапређене производе и услуге (хардвер и софтвер) компанија Mi Екосистема. Неки од тих производа или услуга и даље ће бити под брендом Xiaomi, док други могу користити сопствени бренд. Компаније Mi Екосистема с времена на време могу делити са Xiaomi информације о производима или услугама бренда Xiaomi, ради пружања хардверских и софтверских услуга, као и унапређивања функција и корисничког искуства. Xiaomi ће предузимати одговарајуће управљачке и техничке мере ради обезбеђивања обраде Ваших личних података, укључујући, али се не ограничавајући на шифровање Ваших личних података.

3.1.4 Дељење с трећим странама као пружаоцима услуга и пословним партнерима

Да бисте нам помогли да Вам понудимо производе и услуге описане у овим Правилима о приватности, можемо, када је то потребно, поделити Ваше личне податке са трећим странама као нашим пружоцима услуга и пословним партнерима.

То укључује наше достављаче, центре за податке, постројења за складиштење података, пружаоце услуга корисницима, пружаоце услуга оглашавања и маркетинга и друге пословне партнере. Ове треће стране могу обрађивати Ваше личне податке у име и за рачун Xiaomi, односно, ради остваривања једног или више циљева ових Правила о приватности. Гарантујемо да дељење личних података потребних за пружање услуга служи искључиво за постизање легитимних, правом дозвољених, неопходних, специфичних и експлицитних циљева. Xiaomi ће с пажњом доброг привредника испуњавати уговорне обавезе с циљем да обезбеди да треће стране као пружаоци услуга поштују важеће законе о приватности унутар Ваше јурисдикције. Може се десити да треће стране као пружаоци услуга имају своје подружнице.

Да бисмо обезбедили мерење, анализу и друге пословне услуге, можемо такође делити информације (податке који нису лични) с трећим странама (као што су оглашивачи на нашим веб-сајтовима) у агрегатној форми. Информације које имамо користимо да бисмо помогли оглашивачима и другим пословним партнерима да процене ефикасност и покривеност својих оглашавања и услуга и разумеју карактер особа које користе њихове услуге као и начин на који комуницирају с њиховим веб-сајтовима, апликацијама и услугама. Са њима можемо делити и опште трендове коришћења наших услуга, као што је број клијената у одређеној групи људи који купују одређене производе или учествују у одређеним трансакцијама.

3.1.5 Остало

Xiaomi ће можда морати да открије Ваше личне податке ако то захтева закон, правна процедура, парница и/или орган управе и владино тело. Ако је откривање неопходно или потребно за очување националне безбедности, спровођење закона или друга питања од јавног интереса, такође можемо открити информације о Вама.

За примену наших услова или заштиту нашег пословања, права, имовине или производа, или заштите корисника, или ако је разумно очекивати да је откривање потребно за одређене сврхе (откривање и спречавање превара, неовлашћене употребе производа, кршења наших правила или изазивања друге штете или спречавања незаконитих активности), такође можемо открити податке о Вама. (У неким случајевима Xiaomi може да прикупља, користи или открива Ваше личне податке и без Вашег пристанка, ако је то предвиђено важећим законима о заштити података и у мери у којој је то законом допуштено). То може укључивати пружање личних података органима управе или владиним телима; комуницирање с партнерским трећим страна ради обезбеђења поузданости Вашег налога да би се спречиле преваре, кршења и друга штетна понашања.

Осим тога, Ваше личне податке можемо делити са:

• нашим рачуновођама, ревизорима, правницима или сличним саветницима када од њих тражимо професионални савет; и

• инвеститорима и другим релевантним трећим странама у случају стварне или потенцијалне продаје или друге корпоративне трансакције у вези са субјектом у оквиру Xiaomi Group; и

• било којом трећом страном, ако сте Ви то одобрили у вези са одређеним откривањем.

3.2 Пренос

Xiaomi неће пренети Ваше податке било којем субјекту, осим у следећим случајевима:

• ако смо добили Ваш изричити пристанак;

• ако је Xiaomi укључен у спајање, стицање или продају целокупне или дела своје имовине, при чему ћемо Вас обавестити путем имејла и/или обавештењем на нашим веб-сајтовима о свим променама у власништву, коришћењу и било ком избору Ваших личних података које можете поседовти.

3.3 Јавно објављивање

Осим објављивања победничког броја мобилног телефона или ID-а Mi Налога или корисничког имена приликом објављивања листе добитника у облику који се може открити, Xiaomi ће јавно објавити Ваше личне податке само у следећим околностима:

• ако смо добили Ваш изричити пристанак;

• јавно објављивање на основу закона или разумних разлога: укључујући законе и прописе, правне поступке, парнице или на захтев надлежних управних органа.

4. Kако складиштимо и штитимо Ваше личне податке

4.1. Xiaomi мере безбедности

Посвећени смо заштити Ваших личних података. Да бисмо спречили неовлашћени приступ, откривање или друге сличне ризике, установили смо све законски прописане физичке, електронске и управљачке поступке да бисмо заштитили и обезбедили податке које прикупљамо са Вашег мобилног уређаја и Xiaomi веб-сајтова. Ваше личне податке чувамо у складу са важећим законом. На пример, када приступите свом Mi Налогу, можете користити наш програм потврде у два корака за већу безбедност. Kада шаљете или примате податке с Вашег Xiaomi уређаја на наше сервере, обезбеђујемо њихово шифровање помоћу Secure Sockets Layer-a ("SSL") и других алгоритама.

Сви Ваши лични подаци ускладиштени су на безбедним серверима и заштићени на контролисаним постројењима. Ваше податке класификујемо на основу важности и осетљивости, и гарантујемо висок ниво безбедности Ваших личних података. Имамо посебне контроле приступа за складиштење података на облаку и редовно ревидирамо наше поступке прикупљања, складиштења и обраде података, укључујући физичке безбедносне мере, да бисмо се заштитили од неовлашћеног приступа и коришћења.

С дужном пажњом контролишемо треће стране као пословне партнере и пружаоце услуга да бисмо били сигурни да могу заштитити Ваше личне податке. Такође проверавамо да ли те треће стране одржавају одговарајуће безбедносне стандарде увођењем одговарајућих уговорних ограничења и, према потреби, спровођењем ревизија и процена. Осим тога, наши запослени, запослени трећих лица као наших пословних партнера и пружаоца услуга који приступају Вашим личним подацима подлежу извршивим уговорним обавезама поверљивости.

Организујемо курсеве и тестове безбедности и заштите приватности да бисмо побољшали свест наших запослених о важности заштите личних података. Предузимамо све практичне и законом прописане кораке да бисмо заштитили Ваше личне податке. Ипак, будите свесни да употреба интернета није апсолутно безбедна. Зато не можемо гарантовати безбедност или целовитост било којих личних података које се преносе путем интернета од Вас или ка Вама.

Повреде личних података третирамо сагласно важећем закону о заштити података који укључује, када је то потребно, обавештење о кршењу релевантног надзорног органа за заштиту података и субјеката података.

4.2 Шта Ви можете урадити

Можете поставити јединствену лозинку за Xiaomi тако да никоме не откријете лозинку за пријављивање или податке о налогу (осим ако сте том лицу дали овлашћење) у случају обелодањивања лозинке на другим веб-сајтовима која могу наштетити безбедности Вашег Xiaomi налога. Kад год је то могуће, немојте ником откривати код за потврду који сте примили (укључујући оне који тврде да су чланови Xiaomi корисничке подршке). Kад год се пријавите као корисник Mi Налога на Xiaomi веб-сајтове, нарочито са туђих рачунара или јавних интернет терминала, увек се морате одјавити на крају сесије.

Xiaomi није одговоран за пропусте у безбедности проузроковане приступом трећих лица Вашим личним подацима ако је то резултат Вашег пропуста да обезбедите личне податке. Без обзира на горе наведено, морате нас одмах обавестити дође до било какве неовлашћене употреба Вашег налога од стране било ког корисника интернета или у случају било каквог нарушавања безбедности. Ваша асистенција ће нам помоћи у заштити приватности Ваших личних података.

4.3 Приступ другим фунцкијама Вашег уређаја

Наше апликације могу приступити одређеним функцијама Вашег уређаја, као што су омогућавање имејла да користи контакате, чување SMS, статус бежичне мреже, итд. Ове информације користе се да би се омогућило покретање апликација на уређају и омогућавање интеракције с њима. Увек можете опозвати дозволе које сте дали искључивањем за цео уређај или ако нас контактирате на privacy@xiaomi.com.

4.4 Правила о чувању података

Личне податке чувамо у периоду који је неопходан за остваривање циља прикупљања података описаног у овим Правилима о приватности или било којим посебним правилима о приватности везаним за одређени производ или услугу или када то захтева важећи закон. Детаљи о периоду чувања су наведени код одређене услуге или на страници производа. Престаћемо да чувамо личне податке или ћемо их обрисати или учинити анонимним када је остварен циљ њиховог прикупљања, или након што потврдимо Ваш захтев за њихово брисање, или након што укинемо одговарајући производа или услугу. Изузетак су лични подаци које обрађујемо у јавном интересу, или за научне, историјске или статистичке сврхе. Xiaomi ће чувати ову врсту података дуже од стандардног периода чувања, када је то допуштено законом или произлази из Вашег захтева, чак и ако даља обрада података не служи првобитном циљу прикупљања.

5. Ваша права

Контролисање Ваших личних података

5.1 Поставке контролисања

Xiaomi разуме да се схватање приватности разликује од особе до особе. Ово су примери како Xiaomi пружа избор ограничења прикупљања, коришћења, откривања или обраде личних података и контролу поставки Ваше приватности:

• Укључивање/искључивање за Програм корисничког искуства и Приступа локацији;

• Пријављивање и одјављивање са Mi Налога;

• Укључивање/искључивање Xiaomi Cloud синхронизације; и

• Брисање свих података сачуваних на Xiaomi Cloud-у преко i.mi.com;

• Укључивање/искључивање других услуга и функција које се односе на осетљиве или личне податке. Такође можете добити више детаља вези са безбедносним стањем уређаја у апликацији MIUI Security.

Ако сте претходно пристали на коришћење Ваших личних података у горе наведене сврхе, можете се предомислити у било којем тренутку писањем или слањем поруке е-поште на privacy@xiaomi.com.

5.2 Ваша права на Ваше личне податке

У зависности од примењивих закона и прописа, имате право на приступ, исправку и брисање било којих других личних података које имамо о Вама (у даљем тексту: Захтев).

Такође можете приступити детаљима који се односе на личне податке и обновити их преко Вашег Mi Налога на http://account.mi.com или пријављивањем на Ваш налог на уређају. За додатне информације пишите нам или нас контактирајте на доле наведену имејл адресу. Имејл: privacy@xiaomi.com.

Ваш Захтев мора бити у складу са важећим законима, прописима и следећим условима:

(1) Kроз Xiaomi ексклузивни приступ за захтев и ради заштите безбедности Ваших података, Захтев мора бити у писаној форми (осим ако је локалним законом изричито призната усмена форма);

(2) Потребно је дати довољно информација да би Xiaomi могао проверити Ваш идентитет и утврдити да је подносилац Захтева субјект или законски овлашћено лице за добијање тражених информација.

Након што добијемо довољно информација да бисмо потврдили могућност обраде Захтева, одговорићемо на Захтев у року који је одређен примењивим законом о заштити података.

Детаљно:

• Имате право да добијети јасне, транспарентне и лако разумљиве информације о томе како користимо Ваше личне податке и Ваша права. Зато Вам пружамо информације у овим Правилима о приватности.

• Сагласно примењивом закону, копија Ваших личних података које смо прикупили и обрадили ће Вам бити достављена бесплатно ако то захтевате. За све додатне захтеве за релевантне информације можемо наплатити разумну накнаду на основу стварних административних трошкова у складу са важећим законом.

• Ако сматрате да је било који Ваш податак који имамо нетачан или непотпун, имате право да га исправите и допуните на основу циља употребе.

• Сагласно примењивом закону, имате право да тражите брисање или уклањање Ваших личних података ако не постоје уверљиви разлози да и даље треба да их користимо. Размотрићемо разлоге за брисање које сте навели и предузети разумне кораке, укључујући техничке мере. Ако је Ваше право признато, можда нећемо моћи одмах да уклонимо податке из бекапа, због примењивих правних норми и безбедносних техничких разлога. У том случају, сигурно ћемо ускладиштити Ваше личне податке и спречити њихову даљу обраду, све док се бекап не очисти или подаци учине анонимним.

• Имате право на приговор код одређених врсте обраде, укључујући обраду за директни маркетинг (укључујући профилирање), а под одређеним околностима, када наши легитимни интереси чине правни основ за обраду (укључујући профилирање).

Посебно према законима неких јурисдикција:

• Имате право на ограничење обраде Ваших личних података. Дужни смо да размотримо разлоге Вашег захтева за ограничење. Ако основе предвиђа GDPR, обрадићемо Ваше личне податке само под околностима које су примењиве сагласно GDPR-у и обавестити Вас пре укидања ограничења обраде.

• Имате право да не подлежете одлуци која се искључиво заснива на аутоматизованој обради, укључујући профилисање, која има правно дејство на Вас или значајно утиче на Вас на сличан начин.

• Имате право на захтев да се Ваши лични подаци у структурираном, уобичајеном формату, проследе другом контролору података.

Имамо право да одбијемо обраду захтева који нису смислени/који су збуњујући, захтева који нарушавају право других на приватност, екстремно нереалних захтева, захтева за несразмерним техничким интервенцијама и захтева који нису регулисани локалним законом, као и информације које су објављене или дате као поверљиве. Можемо одбити и захтев за брисање или приступ подацима ако сматрамо да нас то спречава у законитом коришћењу података ради спречавања превара и заштите безбедности.

5.3 Повлачење пристанка

Пристанак који сте нам раније дали за одређену сврху можете повући подношењем захтева, што укључује прикупљање, коришћење и/или откривање Ваших личних података које поседујемо или којима располажемо. На основу одређене услуге коју користите можете посетити центар за управљање Mi Налогом на https://account.xiaomi.com/pass/del или послати имејл на privacy@xiaomi.com. Ваш захтев ћемо обрадити у разумном року, рачунајући од момента његовог подношења и нећемо прикупљати, користити и/или откривати Ваше личне податке сагласно захтеву.

Зависно од обима повлачења пристанка, имајте на уму да можда нећете моћи користити Xiaomi производе и услуге у истом обиму. Повлачење пристанка или овлашћења неће утицати на ваљаност наше обраде, која се спроводи на основу пристанка све до тренутка његовог повлачења.

5.4 Отказивање услуге или налога

Ако желите отказати одређени производ или услугу, можете послати имејл на privacy@xiaomi.com ради одјаве.

Ако желите отказати Mi Налог, имајте на уму да ће отказивање онемогућити коришћење Xiaomi производа и услуга у пуном обиму. Отказивање се може спречити или одложити у одређеним случајевима. На пример, ако још нисте измирили обавезе, као што су неплаћене услуге чланства у Mi Музици, неплаћене теме у Продавници тема, неплаћени кредит у Mi Финансијама, итд., не можемо одмах поступити по Вашем захтеву.

Kада се пријавите на Xiaomi преко налога треће стране, морате поднети захтев за отказивање налога треће стране.

6. Kако се Ваши лични подаци преносе на глобалном нивоу

Xiaomi обрађује и чува личне податке путем глобалне оперативне и контролне инфраструктуре. Тренутно Xiaomi има центре за податке у Kини, Индији, Сједињеним Државама, Немачкој, Русији и Сингапуру. За остваривање циљева описаних у Правилима о приватности, Ваши подаци се могу пренети у те центре за податке у складу са важећим законом.

Можемо такође пренети Ваше личне податке трећим странама као пружаоцима услуга и пословним партнерима, тако да се Ваши подаци могу пренети и у друге земље или регионе. Јурисдикција у којој се налазе ова глобална постројења могу или не морају штитити личне податке према стандардима у Вашој јурисдикцији. Разни закони о заштити података прописују различите ризике, тако да можемо пренети и чувати Ваше личне податке у постројењима у иностранству. Ипак, ово не мења нашу преданост да радимо у складу са овим Правилима о приватности ради заштите Ваших личних података.

Посебно,

• Лични подаци које прикупљамо и генеришемо у операцијама унутар територије континенталне Kине су ускладиштени у центрима за податке у континенталној Kини, осим прекограничних преноса у складу са важећим законом.

• Лични подаци које прикупљамо и генеришемо у нашим операцијама у Русији обрађују се и чувају у центрима за податке који се налазе у Русији, осим прекограничних преноса у складу са законом Русије.

• Лични подаци које прикупљамо и генеришемо у операцијама у Индији се чувају у центрима за податке у Индији.

Ако је потребно да преносимо личне податке ван Ваше јурисдикције, било да се ради о нашим подружницама или трећим странама као пружаоцима услуга, придржаваћемо се важећих закона. Примењивањем јединствених мера заштите обезбеђујемо да сви такви преноси буду у складу са локалним законима о заштити података. Можете сазнати више о мерама заштите које спроводимо контактирајући нас на privacy@xiaomi.com.

Ако користите наше производе и услуге на подручју Европског економског простора (ЕЕП), Xiaomi Technology Netherlands B.V. ће контролисати податке, а Xiaomi Singapore Pte Ltd ће бити одговоран за њихову обраду. Детаље о контакту можете пронаћи у "Kонтактирајте нас".

Ако Xiaomi дели личне податке који потичу од Вас у ЕЕП субјекту Xiaomi Group или трећој старни као пружаоцу услуга изван ЕЕП, применићемо ЕУ стандарде или било које друге мере заштите предвиђене у GDPR.

7. Заштита малолетника

Сматрамо да је одговорност родитеља или старатеља да надгледа дете током коришћења наших производа или услуга. Међутим, деци не пружамо услуге директно нити користимо дечије личне податке за маркетиншке циљеве.

Ако сте родитељ или старатељ и верујете да је малолетник доставио Xiaomi своје личне податке, контактирајте нас на privacy@xiaomi.com да бисмо обезбедили да се ти лични подаци одмах уклоне и да се малолетник одјави са било које од примењивих Xiaomi услуга.

8. Да ли морам да прихватим одредбе и услове треће стране?

Наша Правила о приватности се не примењују на производе или услуге које нуди трећа страна. Зависно од Xiaomi производа или услуге коју користите, она може садржати производе трећих страна, услуге које укључују гласовну подршку, обраду камере, репродукцију видео снимака, чишћење система и услуге везане за безбедност, игре, статистику, интеракцију друштвених медија, обраду плаћања, навигацију на мапама, дељење, push, филтрирање информација, методе уноса, итд. Неке од њих су у облику линкова ка интернет страницама трећих страна, а неке су доступне у облику SDK, API, итд. Ваши подаци се могу прикупљати и приликом коришћења тих производа или услуга. Стога препоручујемо да одвојите време да прочитате и правила о приватности треће стране. Нисмо одговорни и не можемо контролисати начин на који треће стране користе личне податке које од Вас прикупљају. Наша Правила о приватности се не односе на друге интернет странице повезане с нашим услугама.

У наставку су дати примери могућности примене одредби и правила о приватности треће стране када користите горе наведене производе:

• Kада користите услугу одјаве треће стране да бисте довршили и платили поруџбину, лични подаци које наведете током одјаве се обрађују сагласно правилима о приватности те треће стране.

• Kада користите Безбедносно скенирање у апликацији MIUI Безбедности, примењиваће се једно од седећег, зависно од Вашег избора услуге:

• Avast-ова Правила о приватности и информационој безбедности: https://www.avast.com/privacy-policy

• Уговор о лиценци за AVL SDK за мобилне уређаје: http://co.avlsec.com/License.en.html?l=en

• Tencent Правила о приватности: https://privacy.qq.com

• Kада користите Чистач у апликацији MIUI Безбедности, примењиваће се једно од следећег, зависно од Вашег избора услуге:

• Cheetah Mobile Правила о приватности: https://www.cmcm.com/policies/privacy-policy

• Tencent Правила о приватности: https://privacy.qq.com

• Kада користите услуге оглашавања у неколико специфичних MIUI апликација, примењиваће се једно од следећег, зависно од Вашег избора услуге:

• Google-ова Правила о приватности https://policies.google.com/privacy

• Facebook-ова Правила о приватности https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• Када употребљавате Google начин уноса, примењују се Google-ова Правила о приватности https://policies.google.com/privacy

9. Kако обнављамо ова Правила о приватности?

Правила о приватности периодично ревидирамо на основу промена у пословању и технологији, тако да их можемо мењати и допуњавати. Уколико изменимо или допунимо ова Правила о приватности у делу о начину на који прикупљамо и користимо податке, обавестићемо Вас о томе путем Ваших регистрованих контак-података као што су имејл (слањем на имејл адресу наведену на Вашем налогу), или објављивањем на Xiaomi веб-сајтовима, или путем мобилних уређаја. Такве измене и допуне Правила о приватности ће се примењивати од датума њиховог ступања на снагу наведеног у обавештењу или на веб-сајту. Препоручујемо да редовно проверавате ову страницу да бисте добили најновије релевантне информације. Ваше даље коришћење производа и услуга на веб-сајту, мобилном и/или било којем другом уређају се сматра конклудентним прихватањем измена и допуна Правила о приватности. Тражићемо Вашу изричиту сагласност када од Вас прикупљамо додатне личне податке или када користимо или откривамо Ваше личне податке у нове сврхе.

10. Остало

10. 1 Једнократна пријава

Зависно од Ваше јурисдикције, можда ћете се моћи пријавити на наш веб-сајт помоћу различитих пријава које пружају услуге ОАuth. Те услуге потврђују Ваш идентитет, пружају Вам могућност дељења одређених личних података (као што су име и имејл) са нама, као и могућност да унапред попуните наш пријавни формулар. OAuth услуге Вам омогућавају да изаберете да ли желите да објављујете податке о личним активностима на Вашој профилној сраници овог веб-сајта, како бисте их поделили са другима унутар мреже.

11. Контактирајте нас

Ако имате било каквих коментара или питања у вези са овим Правилима о приватности или питања која се односе на прикупљање, коришћење или откривање Ваших личних података од стране Xiaomi, контактирајте нас на наведену адресу са назнаком „Правила о приватности”. Наш професионални тим одговара на примљена питања о приступу и преузимању захтева у вези са приватношћу и решава друге проблеме. Ако је Ваше питање усмерено на значајан проблем, можда ћемо затражити додатне информације. Ако нисте задовољни добијеним одговором, можете поднети притужбу надлежном регулаторном телу унутар Ваше јурисдикције. На Ваш захтев Вам пружамо обавештења о начинима подношења притужбе који се могу применити у Вашој конкретној ситуацији.

Xiaomi Communications Co., Ltd. #019, 9th Floor, Building 6, 33 Xi'erqi Middle Road, Haidian District, Beijing, China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422 Email: privacy@xiaomi.com

За кориснике унутар Европског економског простора (ЕЕП): Xiaomi Technology Netherlands B.V. Room 04-106, Wework Strawinskylaan 4117 4th Floor, Atrium North Tower Amsterdam, 1017XD

Хвала Вам што сте одвојили време да прочитате наша Правила о приватности!