Xiaomi Правила о приватности

Наша Правила о приватности су ажурирана 15. јануара 2021.

Одвојите тренутак да се упознате са начином на који користимо личне податке и поставите нам питања.

О нама

Xiaomi Singapore Pte. Ltd., Xiaomi Technology Netherlands B.V. и са њом све повезане компаније (што се односи на Xiaomi подружнице наведене у најновијем годишњем извештају Xiaomi Корпорације, молимо кликните овде и потражите „Најновији финансијски извештај” за детаље) унутар Xiaomi Group (у даљем тексту „Xiaomi”, „ми”, „наш” или „нас”) схватају вашу приватност веома озбиљно. Ова Правила о приватности су састављена према вашим потребама. Важно је да у потпуности разумете начин на који прикупљамо и користимо ваше личне податке и да притом имате контролу над вашим личним подацима које нам поверавате.

О овим Правилима о приватности

Ова Правила о приватности се примењују на све Xiaomi уређаје, веб-сајтове или апликације који се на њих позивају, осим специфичних Xiaomi производа или услуга на које се примењују посебна правила о приватности. Ова Правила о приватности објашњавају на који начин Xiaomi прикупља, користи, открива, обрађује и штити све личне податке које нам поверите или које прикупимо од вас док користите наше производе и услуге на веб-сајтовима (https://www.mi.com, https://en.miui.com, https://account.xiaomi.com), као и апликације које нудимо на нашим мобилним уређајима. Ако Xiaomi производ има посебна правила о приватности, та посебна правила имају приоритетну примену, док се на све оно што није њима регулисано примењују одредбе ових Правила о приватности. Осим тога, поједини производи и услуге могу прикупљати и обрађивати ваше личне податке на другачији начин, зависно од модела, верзије услуге или региона. Додатне детаље потражите у посебним правилима о приватности.

У смислу ових Правила о приватности, „лични подаци” су информације које се могу користити за директно или индиректно идентификовање појединца, како из самих тих информација, тако и из тих информација у комбинацији са другим информацијама о том појединцу којима Xiaomi такође приступа, осим ако је другачије предвиђено законом примењивим у вашем региону. Ваше личне податке користимо искључиво у складу са овим Правилима о приватности. Када то контекст захтева, лични подаци укључују и осетљиве личне податке или информације које могу бити категорисане важећим законом.

Kако вам можемо помоћи

Свим нашим корисницима желимо само најбоље. Ако имате питања у вези са нашим начином руковања подацима који је описан у овим Правилима о приватности, контактирајте нас путем https://privacy.mi.com/support и опишите проблем на који сте наишли. Биће нам драго да нам се јавите. Ако нисте добили задовољавајући одговор на неко од питања приватности или сте забринути због употребе података, бесплатно контактирајте посредника за решавање спорова у САД на https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Такође погледајте „Контактирајте нас” испод.

alt

1. Kоје податке прикупљамо и како их користимо?

1.1 Kоје податке прикупљамо

Да бисмо вам могли пружати услуге, затражићемо оне ваше личне податке који су неопходни за пружање тих услуга. Прикупљаћемо само податке потребне за одређене, конкретне, експлицитне и легитимне сврхе и постараћемо се да се ти подаци даље не обрађују на начин који није спојив са том сврхом. Ваше је право да одлучите да ли желите да нам пружите тражене податке. У већини случајева, ако нам не доставите тражене личне податке, можда нећемо бити у стању да вам омогућимо коришћење наших производа или услуга или да одговоримо на ваше упите.

У зависности од услуге коју сте изабрали, можемо прикупљати следеће врсте података:

1.1.1 Подаци које нам достављате

Можемо прикупљати све личне податке које нам достављате као неопходне за услугу коју изаберете. На пример, можете да наведете своје име, број мобилног телефона, имејл адресу, адресу за испоруку, поруџбину, детаље о фактури, број банковног рачуна, име власника рачуна, број кредитне картице и друге податке ако користите малопродајне услуге mi.com; можете да синхронизујете материјале или податке ако користите услуге Xiaomi Cloud; ако отворите налог, можете да наведете пол, своје безбедносне податке и друге информације; можете нам доставити свој надимак, имејл адресу, фотографије, видео снимке или друге потребне информације ако улазите у промотивне активности; можете навести име, број мобилног телефона и адресу ако ступате у контакт са нама, нашим садржајем или нашим маркетингом или ако освојите награду.

1.1.2 Подаци које прикупљамо док користите услуге

• Подаци о уређају или SIM картици. На пример, IMEI број/OAID број, GAID број, IMSI број, MAC адреса, серијски број, MIUI верзија и тип, ROM верзија, Android верзија, Android ID, ID простора, оператор SIM картице и његова локација, подаци о екрану, подаци о тастатури уређаја, детаљи произвођача и назив модела, време активације уређаја, мрежни оператер, тип везе, основни подаци о хардверу, канал продаје и подаци о употреби (као што су CPU, складиште, употреба батерије, резолуција екрана и температура уређаја, модел сочива камере, време осветљења екрана и време откључавања екрана).

• Подаци специфични за вас које могу доделити треће стране као пружаоци услуга и пословни партнери: Можемо прикупљати и користити информације као што је ID за оглашавање које додељују треће стране као пружаоци услуга и пословни партнери.

• Подаци повезани с употребом ваше апликације, укључујући јединствене идентификаторе за апликацију (нпр. VAID број, OAID број, AAID број, Instance ID), основне податке о апликацији, као што су листа апликација, подаци о ID-у апликације, SDK верзија, подешавања ажурирања система, подешавање апликације (регион, језик, временска зона, фонт), време уласка и изласка из првог плана и записа стања апликације (нпр. преузимање, инсталирање, ажурирање, брисање).

• Подаци генерисани када користите MIUI услуге, као што су ваши беџеви, оцене, подаци о пријављивању и записи о прегледању у Mi Заједници; ваше поруке у Mi Заједници (видљиве само странама које шаљу и примају); историја репродукције звука и упити за претрагу у музичким услугама; ваши лајкови, коментари, омиљено, дељења, упити за претрагу у услугама тема; системски језик, држава и регион, статус мреже, листа апликација у App Vault-у; подаци о коришћењу, укључујући регион, IP, релевантни добављач садржаја, учесталост промене позадине, приказ слика, режим прегледања слика, трајање прегледања слика, кликови и изложеност чланака, претплате у Ротирајућој позадини.

• Подаци о локацији (само за одређене услуге/функције): разне врсте података о вашој прецизној или приближној локацији ако користите услуге у вези са лоцирањем (софтвер за навигацију, софтвер за временску прогнозу и софтвер за лоцирање уређаја). На пример, регион, позивни број земље или града, код мобилне мреже, позивни број за мобилне уређаје, идентитет телефона, информације о географској дужини и ширини, подешавање часовне зоне, подешавање језика. Увек можете искључити информације о вашој локацији за сваку апликацију у подешавањима телефона (Подешавања - Дозволе).

• Подаци о пријављивању: подаци у вези са коришћењем одређених функција, апликација и веб-сајтова. На пример, колачићи и друге технологије идентификације, IP адресе, информације о мрежним захтевима, привремена историја порука, стандардни системски записи, информације о паду, информације о пријављивању генерисане коришћењем услуга (као што су време регистрације, време приступа, време активности итд.).

• Други подаци: Вредност карактеристика околине (Environmental characteristic value - ECV) (тј. вредност коју генеришу ID Mi Налога, ID телефона, ID повезаности на Wi-Fi и подаци о локацији).

1.1.3 Подаци доспели од треће стране

Прикупљамо податке о вама који потичу од треће стране када је то правно допуштено. На пример,

• за одређене услуге, које могу укључивати рачун и финансијске трансакције, уз ваше овлашћење, можемо проверити податке које сте дали (као што је број телефона) путем легитимних извора треће стране, ради очувања безбедности и спречавања превара;

• можемо примати означене идентификационе симболе (као што је IMEI/OAID/GAID од оглашивача) ради пружања услуга оглашавања;

• можемо добијати и одређене информације као што су ID налога, надимци, аватари и имејл адресе из услуга друштвених мрежа трећих страна (на пример када користите налог друштвене мреже за пријаву на Xiaomi услуге);

• информације о вама које су нам доставили други (на пример, адресу за доставу коју нам други корисници могу дати када купују производе за вас путем услуга mi.com).

1.1.4 Подаци који не могу лично да вас идентификују

Можемо прикупљати и друге врсте података који нису директно или индиректно повезани с појединцем и који се не могу дефинисати као лични подаци према важећим локалним законима. Таквим подацима се не може извршити лична идентификација. Можемо прикупљати, користити, преносити и откривати податке којима се не може извршити лична идентификација. Ево неколико примера података које прикупљамо и како их можемо користити у обједињеном формату без личног идентификовања:

• Можемо укључити статистичке податке генерисане када користите одређену услугу (нпр. податке којима се не идентификује уређај, податке о свакодневној употреби, податке о приступима страници, податке о времену приступа страници и податке о сесијама);

• Подаци надгледања мреже (нпр. време захтева, број захтева или захтев за грешку итд.);

• Подаци о падовима апликација (нпр. аутоматско бележење генерисано након пада апликације итд.).

Циљ прикупљања ових података је побољшање услуга које вам пружамо. Врста и количина прикупљених података зависе од тога како користите наше производе и/или услуге.

Такве податке обједињујемо како бисмо вам пружали корисније информације и разумели који делови наших веб-сајтова, производа и услуга вас највише занимају. На пример, можда ће нам требати само број корисника који су били активни током једног дана; није нам потребно да знамо ко је конкретно тог дана био активан, тако да су обједињени подаци довољни за статистичку анализу. Трудићемо се да ваше личне податке изолујемо од података који не могу лично да вас идентификују и обезбедићемо да се те две врсте података користе одвојено. Међутим, ако комбинујемо податке којима не можете бити лично идентификовани са вашим личним подацима, такви комбиновани подаци ће се третирати као лични подаци све док су комбиновани.

1.2 Kако користимо личне податке које прикупљамо

Циљ прикупљања личних података је да Вам пружимо производе и/или услуге у складу са свим важећим законима, прописима и другим правним захтевима. То укључује:

• Пружање, обраду, одржавање, побољшање и развој наших производа и/или услуга које вам обезбеђујемо, као што су испорука, активирање, потврђивање, пост-продајне услуге, корисничка подршка и оглашавање.

• Имплементацију и одржавање безбедносних мера ради спречавања губитака и превара, као што је помоћ у идентификовању и потврди идентитета корисника. Ваше податке користимо ради спречавања превара само ако су испуњена следећа два услова: (1) када је то неопходно, и (2) када су подаци коришћени за оцењивање у складу са легитимним интересима компаније Xiaomi да штити кориснике и услуге.

• Обрађивање ваших питања или захтева у вези са уређајима и услугама, као што је одговарање на упите купаца, слање обавештења система и апликација, управљање вашим активностима (нпр. наградне игре).

• Спровођење релевантних промотивних активности, попут пружања маркетиншких и промотивних материјала и ажурирања. Ако више не желите да примате одређене врсте промотивних материјала, можете се одјавити методом наведеном у поруци (као што је линк за одјаву на дну поруке), осим ако важећим законима није другачије одређено. Молимо прочитајте и „Ваша права”.

• Интерне сврхе, као што су анализа података, истраживање и развој статистичких информација у вези са употребом наших производа или услуга ради побољшања наших производа или услуга. На пример, машинско учење или тренинг моделованог алгоритма се спроводи након де-идентификацијске обраде.

• Оптимизацију перформанси уређаја, као што је анализа употребе меморије или искоришћености CPU-а апликације.

• Складиштење и чување информација у вези с вашим пословањем (као што су пословне статистике) или ради извршења наших законских обавеза.

• Обраду засновану на легитимним интересима компаније Xiaomi (у јурисдикцијама где је то примењиво, на пример на основу GDPR). Легитимни интереси укључују омогућавање ефикаснијег менаџмента и пословног управљања и пружања наших производа и услуга; заштиту безбредности нашег пословања, система, производа, услуга и купаца (као и ради спречавања губитака и борбе против превара); интерно управљање; усклађеност са унутрашњим политикама и процесима; и друге легитимне интересе описане у овим правилима. На пример, ради безбедности наших услуга и да бисмо боље разумели стање и перформансе наших апликација, можемо бележити релевантне податке, као што су учесталост ваше употребе, подаци дневника отказивања, свеукупна употреба, подаци о перформансама и извор примене; да бисмо спречили неовлашћене добављаче да откључавају уређаје, можемо прикупљати податке о Mi Налогу, серијски броји и IP адресу рачунара којим се управља, серијски број и податке о уређају вашег телефона.

• Пружање услуга локално на терминалним уређајима које не захтевају комуникацију са нашим серверима, као што је коришћење Белешки на вашем уређају.

• Друге циљеве уз ваш пристанак.

Ево детаљнијих примера коришћења ваших података (који могу укључивати личне податке):

• Активирање и регистровање купљених Xiaomi производа или услуга.

• Креирање и одржавање вашег Mi Налога. Лични подаци прикупљени приликом креирања Mi Налога на нашим веб-сајтовима или преко наших мобилних уређаја се користе за креирање вашег Mi Налога и профилне странице.

• Обрада поруџбина. Подаци у вези са онлајн поруџбинама се користе за обраду тих поруџбина и повезаних услуга након продаје, укључујући корисничку подршку и поновљену доставу. Осим тога, број поруџбине се користи за сравњење поруџбине са достављачем и праћење доставе пакета. Подаци о примаоцу, укључујући име, адресу, број телефона и поштански број, користе се за достављање. Ваша имејл адреса се користи за слање информација о праћењу пакета. Листа купљених артикала служи за штампање рачуна и омогућава купцу да види ставке које пакет садржи.

• Учествовање у Mi Заједници. Лични подаци повезани са Mi Заједницом или другим Xiaomi платформама на интернету се могу користити за приказ странице профила, интеракцију са другим корисницима и учешће у Mi Заједници.

• Пружање MIUI услуга. Следећи подаци: (подаци о уређају или SIM картици, укључујући GAID број, IMEI број, IMSI број, број телефона, ID уређаја, оперативни систем уређаја, MAC адреса, тип уређаја, информације о систему и перформансама и информације о локацији, укључујући позивни број државе, код мобилне мреже, позивни број локације и идентитет ћелије), користе се за активирање MIUI услуга.

• Дијагностиковање неуспешног активирања. Подаци у вези са локацијом се користе код неуспешног активирања SIM картице (на пример SMS и грешке на мрежи) за идентификовање и обавештавање мрежног оператора о том неуспеху.

• Пружање других MIUI услуга. Подаци прикупљени док користите MIUI услуге се употребљавају за вршење функција те услуге, истовремено пружајући оптимизацију услуга, нпр. преузимање, ажурирање, регистровање, извршавање или оптимизацију активности повезаних са MIUI услугама. На пример, лични подаци прикупљени у Темама могу пружати услуге прилагођених тематских препорука на основу историје преузимања и прегледања.

• Проналажење уређаја. Ако је телефон изгубљен или украден, функција Пронађи уређај вам може помоћи да пронађете и обезбедите телефон. Телефон можете пронаћи на карти помоћу података о локацији које даје телефон, као и обрисати или закључати телефон. Kада га активно тражите, телефон бележи податке о локацији на којој се налази; у неким ситуацијама, ти подаци се добијају са предајника или Wi-Fi приступних тачака. Ову функцију увек можете укључити или искључити у подешавањима телефона (Подешавања - Mi Налог - Xiaomi Cloud - Пронађи уређај).

• Бележење података о локацији на фотографијама. Током фотографисања можете забележити и локацију. Ови подаци ће бити видљиви у фолдеру са фотографијама, а локација ће бити сачувана у подацима о својствима фотографија. Ако не желите бележење локације током фотографисања, увек можете искључити ову функцију у подешавањима камере.

• Омогућавање функција за размену порука (на пример Mi Talk, Mi Порука). Ако сте преузели и користите Mi Talk, прикупљени подаци се могу користити за активирање ове услуге и идентификовање корисника и примаоца порука. Осим тога, историја разговора се чува ради лакшег поновљеног учитавања историје разговора након што корисник поново инсталира апликације или за синхронизацију на свим уређајима. Подаци (бројеви телефона пошиљаоца и примаоца као и ID Mi Поруке) се могу користити ради активирања и омогућавање функционисања услуге Mi Порука, укључујући усмеравање порука.

• Пружање услуга заснованих на локацији. Током коришћења MIUI услуга, податке о локацији могу, осим нас, користити и треће стране као добављачи услуга и пословни партнери (да бисте сазнали више, прочитајте „Како делимо, преносимо и јавно откривамо ваше личне податке” у наставку) како бисмо вам пружали услуге и тачне детаље о тој локацији ради постизања оптималног корисничког искуства, нпр. детаљи о времену, приступ локацији (као део платформе Android). Лоцирање увек можете искључити у подешавањима или онемогућити услугу лоцирања у апликацији.

• Побољшање корисничког искуства кроз анализу података, хардвера и софтвера. Неке опционе функције, као што је Програм корисничког искуства, омогућавају компанији Xiaomi да анализира податке о томе како корисници употребљавају мобилни телефон, MIUI услуге и друге Xiaomi услуге, ради побољшања корисничког искуства, попут слања извештаја о падовима. Xiaomi такође спроводи анализу хардвера и софтвера како би даље побољшавао корисничко искуство.

• Допушта вам да користите Центар за безбедност. Прикупљени подаци се могу употребити за безбедносне функције и функције за одржавање система у апликацији Безбедност, као што су Безбедносно скенирање, Уштеда батерије, Листа блокираних, Чистач итд. Неким од ових функција управљају треће стране као независни добављачи услуга и/или пословни партнери (да бисте сазнали више, прочитајте „Како делимо, преносимо и јавно откривамо ваше личне податке” у наставку). Информације (које нису лични подаци, попут листе дефиниција вируса) користе се за функције Безбедносног скенирања.

• Пружање гурајућих услуга. ID Mi Налога, GAID, FCM token, Android ID и Space ID (само на Xiaomi уређајима са укљученом функцијом Други простор) такође се користе за пружање Xiaomi гурајућих услуга и Mi Услуга Обавештавања о процену учинка оглашавања и слање обавештења од стране MIUI о ажурирањима софтвера или најавама нових производа, укључујући информације о продаји и промоцијама. Да бисмо вам пружили горе наведене услуге, такође ће се прикупљати подаци релевантни за апликацију (ID верзије апликације, назив пакета апликације) и релевантни подаци о уређају (модел, марка). Ваше личне податке можемо користити ради слања гурајућих порука (слањем порука унутар наших услуга, путем имејла или другим средствима) које нуде или оглашавају наше производе и услуге и/или производе и услуге изабраних трећих страна. Ово се предузима само уз ваш пристанак, ако је тако прописано законом. Увек можете онемогућити пријем маркетиншких информација од нас и трећих лица у Подешавањима или одредити ваше преференције у апликацији/веб-сајту треће стране коришћењем Xiaomi гурајуће услуге. Молимо прочитајте и „Ваша права” испод.

• Провера корисничког идентитета. Xiaomi користи ECV вредност ради проверавања идентитета корисника и избегавања неовлашћених пријављивања.

• Прикупљање корисничког фидбека. Повратне информације које шаљете су веома вредне за Xiaomi у циљу побољшања услуга. Да бисмо одговорили на ваше повратне информације, Xiaomi може користити достављене личне податке и водити евиденцију о коресподенцији ради решавања проблема и побољшања услуга.

• Слање обавештења. С времена на време можемо користити ваше личне податке за слање важних обавештења, као што су обавештења о куповини и променама наших одредби, услова и пословне политике. Будући да су такве информације веома важне за вашу интеракцију са компанијом Xiaomi, не препоручујемо да одбијате њихов пријем.

• Вршење промотивних активности. Ако учествујете у наградној игри, такмичењу или сличној промоцији преко Xiaomi платформи друштвених медија, личне податке које сте дали можемо користити за слање награда.

• Пружање персонализованих услуга и садржаја, укључујући огласе. Да бисмо заштитили вашу приватност, користимо јединствени идентификатор уместо вашег имена, имејл адресе или других података помоћу којих можете бити директно идентификовани да бисмо вам пружили персонализоване производе, услуге и активности, укључујући оглашавање.

Ове податке можемо комбиновати са другим подацима (укључујући податке о различитим услугама или уређајима као што су рачунари, мобилни телефони, паметни телевизори и други повезани уређаји) да бисмо пружали и побољшавали наше производе, услуге, садржај и оглашавање.

На пример, можемо користити податке о Mi Налогу код свих услуга које користите, а које захтевају Mi Налог. Даље, да бисмо побољшали ваше искуство и наше услуге, поштујући релевантне законе и прописе и (ако је потребно) уз вашу сагласност, можемо сортирати податке различитих производа, услуга или опреме који су у вези с вама како бисмо формирали етикету ради обезбеђивања предлога, прилагођеног садржаја и персонализованих функција.

Персонализовани огласи би се, на пример, могли приказивати на основу ваших активности, употребе и преференција у вези с нашим апликацијама и услугама. Креирамо профиле анализирањем горе поменутих података и грађењем сегмената (стварајући групе са одређеним заједничким карактеристикама) као и распоређивањем ваших личних података у један или више сегмената. Циљано оглашавање се врши само уз ваш пристанак, ако је тако прописано законом. Увек имате право да искључите пријем персонализованих огласа и уложите приговор на профилисање, укључујући даљи пренос за циљеве директног маркетинга.

Сходно разлозима за горе наведену комбинацију и захтевима важећих закона, пружаћемо вам посебне механизме контроле за такву комбинацију. Имате право да откажете пријем директног маркетинга од нас, аутоматског одлучивања итд. Да бисте остварили ова права, можете увек да их укључите или искључите опцију у Подешавањима (Подешавања > Лозинке и безбедност > Приватност > Рекламне услуге или Подешавања > Лозинке и безбедност > Безбедност система > Рекламне услуге) или нас можете контактирати путем https://privacy.mi.com/support или се обратити контролним механизмима описаним у посебним правилима о приватности за сваки производ. Молимо прочитајте и „Ваша права” испод.

2. Kолачићи и друге технологије

Технологије као што су колачићи, веб-светионици и ознаке пиксела које користе Xiaomi и наши независни добављачи услуга и пословни партнери (за више информација погледајте „Како делимо, преносимо и јавно откривамо ваше личне податке“ у наставку). Ове технологије се користе за анализу трендова, управљање веб-сајтовима, праћење кретања корисника на веб-сајтовима и прикупљање демографских података о нашој корисничкој бази у целини. Можемо примати извештаје на основу коришћења тих технологија од стране ових компанија на појединачној и агрегатној основи. Ове технологије нам помажу да боље разумемо понашање корисника; говоре нам који делови наших веб-страница су посећени; олакшавају и мере ефикасност огласа и претраживања на интернету.

• Записници: Попут већине веб-сајтова, прикупљамо одређене информације и чувамо их у записницима. Те информације могу укључивати адресе интернет протокола (IP), врсту прегледача, пружаоца интернет услуга (ISP), странице за упућивање/излазак, оперативни систем, ознаку датума/времена и/или податке о путањи бирања. Ове аутоматски прикупљене податке не повезујемо са другим подацима које прикупљамо о вама.

• Локално складиште – HTML5/Flash: За складиштење садржаја и преференција користимо објекте локалног складиштења (LSO) као што су HTML5 или Flash. Треће стране, с којима партнерски обезбеђујемо одређене функције на нашим сајтовима или за оглашавање на основу прегледања интернета, такође користе HTML5 или Flash колачиће за прикупљање и складиштење података. Разни прегледачи могу понудити сопствени алат за уклањање HTML5 LSO. За управљање Flash колачићима, молимо кликните овде.

• Колачићи за оглашавање: Сарађујемо са нашим независним добављачима услуга и пословним партнерима (за више информација погледајте „Како делимо, преносимо и јавно откривамо ваше личне податке“ у наставку) за приказивање оглашавања на нашем веб-сајту или за управљање оглашавањем на другим веб-сајтовима. Наши независни добављачи услуга и пословни партнери могу да користе колачиће за оглашавање како би прикупљали информације о вашим активностима на мрежи и интересовањима и пружали вам огласе који највише одговарају вашем профилу и интересовањима. Пре пружања ове услуге оглашавања, потребно је да нам за то дате изричити пристанак јасном потврђујућом радњом. Ако не желите да се ови подаци користе у сврху приказивања огласа заснованих на вашим интересовањима, можете се одјавити променом подешавања колачића. https://preferences-mgr.truste.com.

• Мобилна аналитика: Унутар неких наших мобилних апликација користимо аналитичке колачиће да бисмо прикупили податке о томе како посетиоци користе наш веб-сајт. Ови колачићи прикупљају податке попут учесталости коришћења апликације, промена које се дешавају у апликацији, обједињене употребе, податке о перформансама и узроцима падова унутар апликације. Податке које чувамо у аналитичком софтверу не повезујемо с личним подацима које шаљете у мобилној апликацији.

3. Како делимо, преносимо и јавно откривамо ваше личне податке

3.1 Дељење

Личне податке не продајемо трећим странама.

Понекад можемо делити ваше личне податке са трећим странама (као што је описано у наставку) да бисмо пружали или побољшавали наше производе или услуге, укључујући понуду производа или услуга на основу ваших захтева. Више информација о дељењу података је дато испод.

3.1.1 Дељење које сте активно изабрали или захтевали

Уз ваш пристанак или на ваш захтев, делићемо ваше личне податке у оквиру тог пристанка/захтева са одређеним трећим странама које сте ви одредили. На пример, када користите Mi Налог за пријављивање на веб-сајт или апликацију треће стране.

3.1.2 Дељење информација унутар наше групе

Да бисмо успешно водили пословање и обезбеђивали вам све функције наших производа или услуга, ваше личне податке можемо с времена на време поделити са другим Xiaomi подружницама.

3.1.3 Дељење са компанијама унутар нашег екосистема

Xiaomi ради са групом компанија које заједно чине Mi Екосистем. Компаније Mi Екосистема су независни субјекти, које је створио или у које је уложио Xiaomi, а које су специјализоване за поједине области. Xiaomi може открити ваше личне податке компанијама Mi Екосистема да бисмо вам омогућили узбудљиве и унапређене производе и услуге (хардвер и софтвер) компанија Mi Екосистема. Неки од тих производа или услуга и даље ће бити под брендом Xiaomi, док други могу користити сопствени бренд. Компаније Mi Екосистема с времена на време могу делити са Xiaomi податке о производима или услугама бренда Xiaomi, ради пружања хардверских и софтверских услуга, као и унапређивања функција и корисничког искуства. Xiaomi ће предузимати одговарајуће управљачке и техничке мере ради обезбеђивања обраде ваших личних података, укључујући, али се не ограничавајући на шифровање ваших личних података.

3.1.4 Дељење с трећим странама као пружаоцима услуга и пословним партнерима

Да бисмо уз вашу помоћ могли да вам понудимо производе и услуге описане у овим Правилима о приватности, можемо, када је то потребно, делити ваше личне податке с трећим странама као нашим добављачима услуга и пословним партнерима.

То укључује наше добављаче услуга, центре података, складишта података, пружаоце услуга купцима, оглашиваче и маркетиншке услуге и друге пословне партнере. Ове треће стране могу обрађивати ваше личне податке у име компаније Xiaomi или ради остваривања једне или више сврха ових Правила о приватности. Посвећени смо томе да размена ваших личних података неопходних за пружање услуга буде вршена искључиво у легитимне, легалне, неопходне, специфичне и експлицитне сврхе. Xiaomi ће с дужном пажњом и уговорним путем обезбедити да се независни пружаоци услуга придржавају важећих закона о приватности који се примењују на вас. Може се десити да треће стране као пружаоци услуга имају своје подружнице.

Да бисмо обезбедили мерење, анализу и друге пословне услуге, можемо такође делити податке (који нису лични) с трећим странама (као што су оглашивачи на нашим веб-сајтовима) у обједињеној форми. Доступне податке користимо да бисмо помогли оглашивачима и другим пословним партнерима да процене ефикасност и покривеност сопствених оглашавања и услуга и разумеју карактер особа које користе њихове услуге као и начин на који комуницирају с њиховим веб-сајтовима, апликацијама и услугама. С њима можемо делити и опште трендове коришћења наших услуга, као што је број клијената у одређеној групи људи који купују одређене производе или учествују у одређеним трансакцијама.

3.1.5 Остало

Xiaomi ће можда морати да открије ваше личне податке ако то захтева закон, правна процедура, парница и/или орган управе. Ваше податке можемо открити и ако је то неопходно или потребно ради очувања националне безбедности, спровођења закона или решавања других питања од јавног интереса.

Податке о вама такође можемо открити ради примене наших услова или заштите нашег пословања, права, имовине или производа, или заштите корисника, или ако је разумно очекивати да је откривање потребно за одређене сврхе (откривање и спречавање превара, неовлашћене употребе производа, кршења наших правила или изазивања друге штете или спречавања незаконитих активности). (Xiaomi може да прикупља, користи или открива ваше личне податке ако је то законом дозвољено и само у мери прописаној важећим законима о заштити података). То може укључивати прослеђивање личних података органима управе или владиним телима; комуницирање с партнерским трећим страна ради обезбеђивања поузданости вашег налога и да би се спречиле преваре, кршења и друга штетна понашања.

Осим тога, ваше личне податке можемо делити са:

• нашим рачуновођама, ревизорима, правницима или сличним саветницима када од њих тражимо професионални савет; и

• инвеститорима и другим релевантним трећим странама у случају стварне или потенцијалне продаје или друге корпоративне трансакције у вези са субјектом у оквиру Xiaomi Group; и

• трећим странама, на начин који је детаљно објашњен у овим Правилима о приватности или обавештењу које вам је упућено, укључујући и ваша овлашћења у вези с одређеним откривањем.

3.2 Пренос

Xiaomi неће преносити ваше податке ниједном субјекту, осим у следећим случајевима:

• Ако смо добили ваш изричити пристанак;

• Ако је Xiaomi у поступку спајања, стицања или продаје целокупне или дела имовине који може утицати на ваше личне податке, обавестићемо вас путем имејла, веб-сајтова или на други погодан начин, о свим променама власништва, употребе и сваког избора који можете имати у вези с вашим личним подацима;

• Под околностима које су објашњене у овим Правилима о приватности или о којима сте обавештени на други начин.

3.3 Јавно објављивање

Xiaomi може јавно открити ваше личне податке под следећим околностима:

• када треба да објавимо победника у промоцији, такмичењу или наградној игри, у ком случају објављујемо податке само делимично;

• када добијемо вашу изричиту сагласност или када сте сами обелоданили податке путем наших услуга, попут страница на друштвеним мрежама или јавних форума; и

• када се јавно објављивање врши на основу правног захтева или из разумног разлога: укључујући законе и прописе, правне процедуре, парнице или на захтев надлежних управних органа.

4. Kако складиштимо и штитимо ваше личне податке

4.1. Xiaomi мере безбедности

Посвећени смо заштити ваших личних података. Да бисмо спречили неовлашћени приступ, откривање или друге сличне ризике, установили смо све законски прописане физичке, електронске и управљачке процедуре у циљу заштите и обезбеђивања података које прикупљамо с вашег мобилног уређаја и Xiaomi веб-сајтова. Ваше личне податке чувамо у складу с важећим законом.

На пример, када приступате вашем Mi Налогу, препоручујемо вам коришћење процедуре потврђивања у два корака ради веће безбедности. Када се ваши лични подаци преносе између вашег Xiaomi уређаја и наших сервера, обезбеђујемо шифровање тих података коришћењем Transport Layer Security (TLS) и одговарајућих алгоритама за шифровање.

Сви ваши лични подаци су ускладиштени на безбедним серверима и заштићени на контролисаним постројењима. Ваше податке класификујемо на основу важности и осетљивости и гарантујемо висок ниво њихове безбедности. Имамо посебне контроле приступа за складиштење података на cloud-у и редовно ревидирамо наше процедуре прикупљања, складиштења и обраде података, укључујући физичке безбедносне мере, ради спречавања неовлашћеног приступа и коришћења.

С дужном пажњом контролишемо наше пословне партнере и треће стране као пружаоце услуга како би ваши лични подаци били заштићени. Такође проверавамо да ли се те треће стране придржавају безбедносних стандарда применом одговарајућих уговорних ограничења и, по потреби, вршењем ревизија и процена. Осим тога, наши запослени, запослени код наших пословних партнера и трећих страна као пружаоца услуга који приступају вашим личним подацима подлежу извршивој уговорној одговорности о поверљивости.

Организујемо курсеве и тестове безбедности и заштите приватности да бисмо побољшали свест наших запослених о значају заштите личних података. Предузимамо све практичне и законом прописане мере да бисмо заштитили ваше личне податке. Ипак, будите свесни да употреба интернета није апсолутно безбедна. Зато не можемо гарантовати безбедност или интегритет ма ког личног податка који се преноси путем интернета од вас или ка вама.

Повреде личних података третирамо сагласно важећем закону о заштити података који укључује, када је то потребно, слање обавештења о кршењу релевантном надзорном органу за заштиту података и власницима података.

Наша правила и процедуре о безбедности података су донети у складу с међународним стандардима и редовно су предмет независних ревизија како би се потврдила ефикасност мера безбедности. Xiaomi информациони систем је стекао ISO/IEC 27001:2013 цертификат за системе управљања информационом безбедношћу (ISMS). Xiaomi e-commerce и Mi Home IoT платформе су стекле ISO/IEC 27701:2019 цертификат за системе управљања личним подацима (PIMS). MIUI је стекао ISO/IEC 27018:2019 цертификат за заштиту личних података у јавном cloud-у.

4.2 Шта ви можете урадити

Можете поставити јединствену лозинку за Xiaomi тако да никоме не откријете лозинку за пријављивање или податке о налогу (осим ако сте том лицу дали овлашћење) у случају обелодањивања лозинке на другим веб-сајтовима која могу наштетити безбедности вашег Xiaomi налога. Ако је то могуће, немојте ником откривати код за потврду који сте примили (укључујући оне који тврде да су чланови Xiaomi корисничке подршке). Kад год се пријавите као корисник Mi Налога на Xiaomi веб-сајтове, нарочито са туђих рачунара или јавних интернет терминала, увек се морате одјавити на крају сесије.

Xiaomi није одговоран за пропусте у безбедности проузроковане приступом трећих лица вашим личним подацима ако је то резултат вашег пропуста да обезбедите личне податке. Без обзира на горе наведено, морате нас одмах обавестити ако дође до било какве неовлашћене употребе вашег налога од стране било ког корисника интернета или у случају било каквог нарушавања безбедности. Активним учешћем ћете нам помоћи у заштити приватности ваших личних података.

4.3 Приступ другим фунцкијама на вашем уређају

Наше апликације могу приступити одређеним функцијама вашег уређаја, као што су омогућавање имејла да користи контакате, чување SMS, статус бежичне мреже итд. Ове информације користе се да би се омогућило покретање апликација на уређају и омогућавање интеракције с њима. Увек можете опозвати дате дозволе искључујући их на нивоу уређаја или контактирајући нас путем https://privacy.mi.com/support.

4.4 Правила о задржавању

Личне податке чувамо у периоду који је неопходан за остваривање сврхе прикупљања података описане у овим Правилима о приватности или било којим посебним правилима о приватности у вези са одређеним производом или услугом или када то захтева важећи закон. Детаљи о периоду чувања су наведени код одређене услуге или на страници производа. Престаћемо да чувамо личне податке или ћемо их обрисати или учинити анонимним када је остварена сврха њиховог прикупљања, или након што потврдимо ваш захтев за њихово брисање, или након што укинемо одговарајући производ или услугу. Где је то могуће, навели смо колико дуго обично задржавамо идентификоване категорије, врсте или ставке личних података. Приликом одлучивања о овим периодима задржавања узели смо у обзир следеће критеријуме:

• количину, природу и осетљивост личних података

• ризик штете од неовлашћене употребе или откривања

• сврхе у које обрађујемо личне податке и време њиховог задржавања ради постизања те сврхе

• рок у оквиру ког ће лични подаци вероватно остати тачни и ажурни

• рок у оквиру ког лични подаци могу бити релевантни за могуће будуће правне захтеве

• све важеће законске, рачуноводствене, извештавајуће или регулаторне захтеве који одређују колико дуго се одређене евиденције морају чувати.

Зависно од ваше јурисдикције, могу постојати изузеци горе наведеног у односу на личне податке које обрађујемо у јавном интересу, за научна и историјска истраживања или статистичке сврхе. Xiaomi може наставити са задржавањем ове врсте података дуже од стандардног периода чувања, ако је то потребно и дозвољено важећим законом или на основу вашег захтева, чак и ако даља обрада података није повезана са основном сврхом прикупљања.

5. Ваша права

Контролисање ваших личних података

5.1 Подешавање контроле

Xiaomi признаје да се схватање приватности разликује од особе до особе. Ово су примери како вам Xiaomi пружа више могућности на које можете ограничити прикупљање, коришћење, откривање или обраду личних података и контролу поставки ваше приватности:

• Укључивање/искључивање Програма корисничког искуства и Приступа локацији;

• Пријављивање и одјављивање са Mi Налога;

• Укључивање/искључивање Xiaomi Cloud синхронизације; и

• Брисање свих података сачуваних на Xiaomi Cloud-у https://i.mi.com;

• Укључивање/искључивање других услуга и функција које се односе на осетљиве или личне податке. Такође можете добити више детаља вези са безбедносним стањем уређаја у MIUI апликацији Безбедност.

Ако сте претходно прихватили да користимо ваше личне податке у горе наведене сврхе, увек можете да се предомислите и контактирате нас преко https://privacy.mi.com/support.

5.2 Ваша права на ваше личне податке

У зависности од важећих закона и прописа, можете имати право на приступ, исправку, брисање (и одређена друга права) у вези са личним подацима које имамо о вама (у даљем тексту: захтев). Ова права подлежу одговарајућим изузецима према важећим законима.

Такође можете приступити детаљима који се односе на личне податке и ажурирати их преко вашег Mi Налога на https://account.xiaomi.com или пријављивањем на ваш налог на уређају. За додатне информације контактирајте нас путем https://privacy.mi.com/support.

Помоћи ћете нам да најефикасније обрадимо ваш захтев ако он испуњава следеће услове:

(1) Захтев се подноси путем ексклузивног Xiaomi канала детаљно описаног горе. Ради заштите безбедности ваших података, ваш захтев треба да буде у писаној форми (осим ако локални закон изричито признаје усмени захтев);

(2) Потребно је да пружите довољно података како бисте омогућили да Xiaomi потврди ваш идентитет као власника тих података или сте законски овлашћени да делујете у његово име.

Након што добијемо довољно података да бисмо потврдили могућност обраде захтева, одговорићемо на захтев у року који је одређен примењивим законом о заштити података.

Детаљније:

• Имате право да добијети јасне, транспарентне и лако разумљиве информације о томе како користимо ваше личне податке и ваша права. Зато вам пружамо информације у овим Правилима о приватности.

• Сагласно примењивом закону, копија ваших личних података које смо прикупили и обрадили ће вам бити достављена бесплатно на ваш захтев. За било какве додатне захтеве за релевантним информацијама, можемо наплатити разумну накнаду на основу стварних административних трошкова у складу са важећим законима.

• Ако сматрате да је било који ваш податак који имамо нетачан или непотпун, имате право да га исправите и допуните на основу сврхе употребе.

• Сагласно примењивом закону, имате право да тражите брисање или уклањање ваших личних података ако не постоје уверљиви разлози да и даље треба да их користимо. Размотрићемо разлоге за брисање које сте навели и предузети разумне кораке, укључујући техничке мере. Имајте на уму да можда нећемо бити у могућности да одмах уклонимо податке из система бекапа због важећег закона и/или технолошких ограничења. У том случају, безбедно ћемо сачувати ваше личне податке и изоловати их од сваке даље обраде до могућности брисања резервне копије или претварањем података у анонимне.

• Имате право на приговор код одређених врста обраде, укључујући обраду за директни маркетинг (као и профилисање), а под одређеним околностима, када су наши легитимни интереси правни основ за обраду (укључујући профилисање).

Посебно према законима неких јурисдикција:

• Имате право на ограничење обраде ваших личних података. Размотрићемо разлоге вашег захтева за ограничење. Ако је правни основ GDPR, обрадићемо ваше личне податке само под околностима које су примењиве сагласно GDPR и обавестити вас пре укидања ограничења обраде.

• Ваше је право да не подлежете одлуци која се искључиво заснива на аутоматизованој обради, укључујући профилисање, која има правно дејство на вас или значајно утиче на вас на сличан начин.

• Имате право да аплицирате за ваше личне податке у структурираном, најчешће коришћеном формату и пренесете информације другом контролору података (преносивост података).

Имамо право да одбијемо обрађивање захтева, или да делимично удовољимо захтеву када је изузеће примењиво, или када смо на то овлашћени на други начин важећим законима, на пример ако је захтев очигледно неоснован или очигледно претеран или би захтевао обелодањивање података о трећим лицима. У неким случајевима можемо наплатити накнаду, ако је то дозвољено важећим законима. Ваш захтев за брисање података такође можемо одбити ако сматрамо да нас неки његови аспекти могу онемогућити у њиховом легалном коришћењу за подношење или извршење правних захтева или у случајевима дозвољеним важећим законом.

5.3 Повлачење пристанка

Пристанак који сте нам раније дали за постизање одређене сврхе можете повући подношењем захтева, што укључује прикупљање, коришћење и/или откривање ваших личних података које поседујемо или којима располажемо. На основу одређене услуге коју користите, можете повући пристанак тако што ћете нас контактирати путем https://privacy.mi.com/support. Ваш захтев ћемо обрадити у разумном року рачунајући од момента његовог подношења и нећемо прикупљати, користити и/или откривати ваше личне податке сагласно том захтеву.

Зависно од обима повлачења пристанка, имајте на уму да можда нећете моћи користити Xiaomi производе и услуге у истом обиму. Повлачење пристанка или овлашћења неће утицати на ваљаност наше обраде, која се спроводи на основу пристанка све до тренутка његовог повлачења.

5.4 Отказивање услуге или налога

Ако желите да откажете одређени производ или услугу, можете нас контактирати путем https://privacy.mi.com/support.

Ако желите да откажете Mi Налог, имајте на уму да ће отказивање онемогућити коришћење Xiaomi производа и услуга у пуном обиму. Отказивање се може спречити или одложити у одређеним случајевима. На пример, ако још нисте измирили обавезе, као што су неплаћене услуге чланства у Mi Музици, неплаћене теме у Продавници тема, неплаћени кредит у Mi Финансијама итд., не можемо одмах поступити по вашем захтеву.

Kада се пријавите на Xiaomi преко налога треће стране, морате поднети захтев за отказивање налога треће стране.

6. Kако се ваши лични подаци преносе на глобалном нивоу

Xiaomi обрађује и чува личне податке путем глобалне оперативне и контролне инфраструктуре. Тренутно Xiaomi има центре за податке у Kини, Индији, Сједињеним Америчким Државама, Немачкој, Русији и Сингапуру. За остваривање циљева описаних у Правилима о приватности, ваши подаци се могу пренети у те центре за податке у складу са важећим законом.

Ваше личне податке такође можемо пренети трећим странама као пружаоцима услуга и пословним партнерима, тако да се ваши подаци могу преносити и у друге земље или регионе. Јурисдикција у којој се налазе ова глобална постројења могу или не морају штитити личне податке према стандардима у вашој јурисдикцији. Различити закони о заштити података стварају и различите ризике. Ипак, ово не мења нашу преданост да радимо у складу са овим Правилима о приватности ради заштите ваших личних података.

Посебно,

• Лични подаци које прикупљамо и генеришемо у операцијама унутар територије континенталне Kине су ускладиштени у центрима за податке у континенталној Kини, осим прекограничних преноса у складу са важећим законом.

• Лични подаци које прикупљамо и генеришемо у нашим операцијама у Русији обрађују се и чувају у центрима за податке који се налазе у Русији, осим прекограничних преноса у складу са законом Русије.

• Лични подаци које прикупљамо и генеришемо у операцијама у Индији се чувају у центрима за податке у Индији.

Ако је потребно да преносимо личне податке ван ваше јурисдикције, било да се ради о нашим подружницама или трећим странама као пружаоцима услуга, придржаваћемо се важећих закона. Примењивањем јединствених мера заштите обезбеђујемо да сви такви преноси буду у складу са локалним законима о заштити података. Можете сазнати више о заштитним мерама које предузимамо ако нас контактирате путем https://privacy.mi.com/support.

Ако користите наше производе и услуге унутар Европског економског простора (EEA), податке контролише Xiaomi Technology Netherlands B.V., а обрађује их и Xiaomi Singapore Pte. Ltd. Контакт информације можете пронаћи у одељку „Контактирајте нас”.

Ако Xiaomi дели личне податке који потичу од вас унутар Европског економског простора Xiaomi Group-и или трећој страни као пружаоцу услуга изван Европског економског простора, применићемо ЕУ стандарде или било које друге мере заштите предвиђене у GDPR. Можете затражити копију конкретних заштитних мера које предузимамо тако што ћете нас контактирати путем https://privacy.mi.com/support.

7. Заштита малолетника

Сматрамо да је одговорност родитеља или старатеља да надгледа дете током коришћења наших производа или услуга. Међутим, услуге не нудимо директно деци нити користимо личне податке деце у маркетиншке сврхе.

Ако сте родитељ или старатељ и верујете да је малолетник компанији Xiaomi пружио личне податке, контактирајте нас путем https://privacy.mi.com/support да бисте били сигурни да ће лични подаци одмах бити уклоњени као и да ће бити отказана претплата малолетника на сваку применљиву Xiaomi услугу.

8. Да ли морам да прихватим одредбе и услове треће стране?

Наша Правила о приватности се не примењују на производе или услуге које нуди трећа страна. Зависно од Xiaomi производа или услуге коју користите, она може садржати производе трећих страна, услуге које укључују гласовну подршку, обраду камере, репродукцију видео снимака, чишћење система и услуге везане за безбедност, игре, статистику, интеракцију друштвених медија, обраду плаћања, навигацију на мапама, дељење, push, филтрирање информација, методе уноса итд. Неке од њих су у облику линкова ка интернет страницама трећих страна, а неке су доступне у облику SDK, API итд. Ваши подаци се могу прикупљати и приликом коришћења тих производа или услуга. Стога препоручујемо да одвојите време да прочитате и правила о приватности треће стране. Нисмо одговорни и не можемо контролисати начин на који треће стране користе личне податке које од вас прикупљају. Наша Правила о приватности се не односе на друге интернет странице повезане с нашим услугама.

У наставку су дати примери могућности примене одредби и правила о приватности треће стране када користите горе наведене производе:

Kада користите услугу одјаве треће стране да бисте довршили и платили поруџбину, лични подаци које наведете током одјаве се обрађују сагласно правилима о приватности те треће стране.

Kада користите Безбедносно скенирање у MIUI апликацији Безбедност, примењиваће се једно од седећег, зависно од вашег избора услуге:

• Avast Правила о приватности и информационој безбедности: https://www.avast.com/privacy-policy

• Antiy Mobile Security AVL SDK Правила о приватности: https://www.avlsec.com/en/privacy-policy

• Tencent Правила о приватности: https://privacy.qq.com

Када користите функцију Чистач у MIUI апликацији Безбедност, примењују се Tencent Правила о приватности: https://privacy.qq.com

Kада користите услуге оглашавања у неколико специфичних MIUI апликација, примењиваће се једно од следећег, зависно од вашег избора услуге:

• Google Правила о приватности https://www.google.com/policies/privacy

• Facebook Правила о приватности https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

Када употребљавате Google начин уноса, примењују се Google Правила о приватности: https://policies.google.com/privacy

Када вршимо статистичке операције, надгледамо стопу отказивања апликације и пружамо могућности управљања cloud-ом, користимо Google Analytics за Firebase или Firebase Analytic коју пружа Google Inc. Можете прочитати више о Google Firebase Правилима о приватности преко: https://policies.google.com/privacy and https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

Ради приказивања огласа у било којој MIUI системској апликацији, треће стране као наши независни партнери за оглашавање могу да прикупљају податке генерисане из ваших активности на мрежи, као што су кликови на огласе и прикази садржаја или друге активности на веб-сајтовима или у апликацијама.

• Google Правила о приватности https://www.google.com/policies/privacy

• Facebook-ова Правила о приватности https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy

• Unity Правила о приватности: https://unity3d.com/legal/privacy-policy

• Vungle Правила о приватности: https://vungle.com/privacy/

• IronSource Правила о приватности: https://developers.ironsrc.com/ironsource-mobile/air/ironsource-mobile-privacy-policy/

• Applovin Правила о приватности: https://www.applovin.com/privacy/

• Chartboost Правила о приватности: https://answers.chartboost.com/en-us/articles/200780269

• Mopub Правила о приватности: https://www.mopub.com/legal/privacy/

• Mytarget Правила о приватности: https://legal.my.com/us/mytarget/

• Yandex Правила о приватности: https://yandex.com/legal/privacy/

• Tapjoy Правила о приватности: https://www.tapjoy.com/legal/advertisers/privacy-policy/

• AdColony Правила о приватности: https://www.adcolony.com/privacy-policy/

Можемо да прикупљамо и делимо ваше податке са независним компанијама у складу са упутствима наших партнера за оглашавање да бисмо генерисали извештаје за наше партнере за оглашавање, укључујући показатеље ваше интеракције са нашим огласима (ако постоје). У зависности од апликација MIUI система које користите, независне компаније за могу да укључују:

• Adjust Правила о приватности: https://www.adjust.com/terms/privacy-policy/

• Appsflyer Правила о приватности: https://www.appsflyer.com/privacy-policy/?utm_source=google

• Affise Правила о приватности: https://affise.com/privacy-policy/

• Miaozhen Правила о приватности: https://www.miaozhen.com/en/privacy

• Nielsen Правила о приватности: https://www.nielsen.com/cn/en/legal/privacy-policy/

9. Kако ажурирамо ова Правила о приватности?

Периодично ревидирамо Правила о приватности на основу промена у пословању, технологији и важећем закону и доброј пракси и можемо их ажурирати. Уколико изменимо или допунимо ова Правила о приватности у делу о начину на који прикупљамо и користимо податке, обавестићемо Вас о томе путем Ваших регистрованих контак-података као што су имејл (слањем на имејл адресу наведену на Вашем налогу), или објављивањем на Xiaomi веб-сајтовима, или путем мобилних уређаја. Такве измене и допуне Правила о приватности ће се примењивати од датума њиховог ступања на снагу наведеног у обавештењу или на веб-сајту. Препоручујемо да редовно проверавате ову страницу да бисте добили најновије релевантне информације. Ваше даље коришћење производа и услуга на веб-сајту, мобилном уређају и/или било ком другом уређају подлеже ажурираним Правилима о приватности. Када то захтевају важећи закони, тражићемо вашу изричиту сагласност за прикупљање додатних личних података од вас или када ваше личне податке користимо или откривамо у нове сврхе.

10. Контактирајте нас

Ако имате било какве коментаре или питања у вези са овим Правилима о приватности или прикупљањем, коришћењем или откривањем ваших личних података од стране компаније Xiaomi, контактирајте нас путем https://privacy.mi.com/support или на доњој адреси. Када примимо захтеве у вези са приватношћу или приступом и преузимањем личних података, наш професионални тим ће решавати ваше проблеме. Ако је ваше питање усмерено на значајан проблем, можда ћемо затражити додатне информације.

Ако нисте задовољни одговором у вези с вашим личним подацима који сте добили од нас, можете упутити притужбу надлежном регулаторном органу за заштиту података унутар ваше јурисдикције. На ваш захтев вам достављамо обавештење о начинима подношења притужбе имајући у виду конкретну ситуацију у којој се налазите.

Xiaomi Communications Co., Ltd. #019, 9th Floor, Building 6, 33 Xi'erqi Middle Road, Haidian District, Beijing, China 100085

Xiaomi Singapore Pte. Ltd. 20 Cross Street, China Court #02-12 Singapore 048422

За кориснике у Индији:

Xiaomi Technology India Private Limited Building Orchid, Block E, Embassy Tech Village, Outer Ring Road, Devarabisanahalli, Bengaluru, Karnataka - 560103, India

О свим одступањима и притужбама у вези са обрадом осетљивих личних података или информација биће обавештен именовани службеник за притужбе, како је доле наведено:

Име: Vishwanath C

Телефон: 080 6885 6286, доступан од понедељка до петка од 9 до 18 часова

Имејл: grievance.officer@xiaomi.com

За кориснике из Европског економског простора (EEA):

Xiaomi Technology Netherlands B.V. Prinses Beatrixlaan 582, The Hague 2595BM Netherlands

Хвала вам што сте одвојили време да прочитате наша Правила о приватности!

Шта је ново за вас

Извршили смо следећа ажурирања:

• Ажурирали смо неке од наших контакт информација.

• Ажурирали смо неке од података које прикупљамо ми и треће стране.

• Појаснили смо како користимо податке који не могу лично да вас идентификују.

• Ажурирали смо начин на који користимо ваше личне податке, укључујући детаљније објашњење о томе када обрађујемо личне податке на основу наших легитимних интереса и у вези с вашом употребом гурајућих услуга.

• Појаснили смо питање задржавања података.

• Прецизније смо дефинисали ваша права на ваше личне податке.